X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kobiety u mnie poza tym twardnieniem brzucha i od czasu do czasu skurczami to cisza nic się nie dzieje nawet nie mam zwiększonej ilości śluzu no ale mam nadzieję że na dniach się rozkręci.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:36

Marysia0312 lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka powodzenia,zycze dobrego porodu!

Lalita synek jest slodki,z reszta kazda z nas tersz zskochsna w swoim:-)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy są pieluszki ale nie wiem czy z huggisa czy happy z belli z tym otworkiem na pępek ale sie nie sprawdzają. Ja zawsze odwijałam z przodu pieluszkę tak zeby była ponizej pępka i wtedy zaklejałam rzepami. I u nas odradzają oktanisept na pępek bo ma w sobie wodę i podobno nie chce sie goić i wracają do spirytusu po którym kikut szybko wysycha i odpada :)

Lalita2710, asienka28 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no włąsnie o takie odwijanie mi chodzi, żeby sie nie bac to odgiac i taki wałek lekki zakleic rzepą.

To chyba huggiesy mają takie lekkie coś jesli dobrze mysle... ale to takie słabo zaznaczone jest, że gówno to daje za przeproszeniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Suzy Lee to fakt że mąż się czuje pomocny, ale z tego co nam położna na szkole rodzenia tłumaczyła to są najgorsze bóle do porodu bo akcje porodową spowalniają.

a możłiwe, bo moje porody do długich nie należały z bólami brzusznymi.

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina powiedz mi bo ty miałas cesarkę bez żadnych skurczów i jak się po niej czułas? i lekarze mówili ci cos o " niegotowości" dziecka? bo ja się boje ze jak pojde 16.12 w poniedziałek to już mnie zostawia a obawiam się ze synek nie bedzie dojrzały :( Jedni lekarze mówią że to Matka gorzej się zbiera po takiej cesarce jak nie ma zadnych skurczy itd.. i mówią ze dla dziecka nie ma róznicy czy skurcze są czy nie bo cc to dla niego i tak szok, a drudzy ze lepiej jak dziecko samo da sygnał bo nie jest takie " oszołomione" i nie zrobi mu się krzywdy. Ja już głupieje. Wiem ze ty miałas wskazania lekarskie ale czy ktos rozmawiał z tobą na ten temat?
    Z góry dzięki za ospowiedz :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle krzyżowe spowalnaiją akcje dlatego u mnie trwała dłużej ,jakby ich nie było zamiast 8 h rodziłabym zdecydownie mniej + gdybym nie była zmęczona jeszcze mniej... ja np byłam nacięta (2 cm dosłownie) malutkie 2 cm... nic mnie w kroku nie boli goi się super.

Suzy ja też poczatek fazy parcia cały czas w kuckach :) potem już leżałam bo opadłam z sił niestety...

Marzycielko To są ciszę przed burzą ... tu niby nie ma śluzu a za sekunde zaczyna napływać... Mi przyspieszył poród seks w 10% (rozwieranie szyjki)
    + masaż brodawek + masaż krocza+ skoki na piłce + ananas :D

Nina to prawda ,powiem wam jak byłam w ciązy czasem było mi szkoda że to nie dziewczynka;P a teraz ,nie zamieniałbym :D on jest boski :D
    Nawet nie lubię się nim dzielić ;) Napajam się chwilami póki jest malutki ,bo to takie uroczę;)

Co do pępuszka ja podwijam pieluszkę (mój kikut... jest prawie wyschnięty ) bo u mnie w szpitalu dają klamerkę potem ciągnie się w góre za klamerke pryska oceniseptem z góry i dołu) i koniec...
    Świetna sprawa nie wiem czy wszędzie tak dają i zostawiają te klamerki...

marzycielka29, michaela lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita przeuroczego masz synka!

a czy wyglada tak samo jak na zdjeciach z USG?
    tak sie zastanawiam czy te zdjecia 3d dają idealny obraz buzki dziecka, czy jdnak troche zniekształcają. Moja mala na tych zdjeciach jest taka pyza :) policzki jakby pompowala balon :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka oby szybko poszlo!

Asiulka83 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    717d7b752976f18fmed.jpg
    b459afc144ef0e3bmed.jpg

Hmmm Plemniczko porównywajmy 1 foto dzień po porodzie teraz mu buzinka troszkę zeszła bo wiadomo woda w organizmie i waga zawsze troszkę spada;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 13:17

asienka28, Blondi22, Marysia0312, Asiulka83, maia1991 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm usteczka, bródka bardzo podobne, ale nosek ma mniejszy niz na usg. heh :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita śliczniusi synuś :) jeszcze raz gratulacje :)

Asieńka powodzenia :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Bóle krzyżowe spowalnaiją akcje dlatego u mnie trwała dłużej ,jakby ich nie było zamiast 8 h rodziłabym zdecydownie mniej + gdybym nie była zmęczona jeszcze mniej... ja np byłam nacięta (2 cm dosłownie) malutkie 2 cm... nic mnie w kroku nie boli goi się super.

Suzy ja też poczatek fazy parcia cały czas w kuckach :) potem już leżałam bo opadłam z sił niestety...

Marzycielko To są ciszę przed burzą ... tu niby nie ma śluzu a za sekunde zaczyna napływać... Mi przyspieszył poród seks w 10% (rozwieranie szyjki)

Nina to prawda ,powiem wam jak byłam w ciązy czasem było mi szkoda że to nie dziewczynka;P a teraz ,nie zamieniałbym :D on jest boski :D
    Nawet nie lubię się nim dzielić ;) Napajam się chwilami póki jest malutki ,bo to takie uroczę;)

Co do pępuszka ja podwijam pieluszkę (mój kikut... jest prawie wyschnięty ) bo u mnie w szpitalu dają klamerkę potem ciągnie się w góre za klamerke pryska oceniseptem z góry i dołu) i koniec...
    ja przy bolach krzyżowych rodziłam 6 h wiec jeszcze nie tak źle.szybko zlecialo

a.png
    a.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita cudny synio, jeszcze raz gratuluje :)

Asiulka83 powodzenia :)

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dziś biorę się za męża :) a na piłce już skacze mówisz Lalita ananas jeszcze muszę kupić .

Lalita2710, Asiulka83 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje chłopaki poszli na spacer a ja odpoczywam. umylam okna i jak P wroci to powiesi firanki

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pewnie kojarzycie karoam z Egiptu :) Wczoraj urodzila córeczke Julie :)

MamaMadzia, aiwlys, Lula_w, Miriam, juicca, Lalita2710, Blondi22, KaRa, ;oniqa, Tinka85, blueberry, Suzy Lee, kotek27, michaela, Asiulka83 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

lalita ja do tej pory mam tak że czasem chciałabym by mój mały synek zatrzymał się na troche i nie rósł :) :) bo jest taki słodki jak jest taki malutki :) noo juz w sumie nie taki malutki :) zaraz po swietach konczy 2 miesiące.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJJ to Gratulacje dla KAROAM :) bardzo sie ciszę ż eu niej ok bo dawno nic nie pisała;))

No Justa:D właśnie ja mam to samo to taka istotka mała bezbrona że aż schrupać się chcę;)))

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ