III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy są pieluszki ale nie wiem czy z huggisa czy happy z belli z tym otworkiem na pępek ale sie nie sprawdzają. Ja zawsze odwijałam z przodu pieluszkę tak zeby była ponizej pępka i wtedy zaklejałam rzepami. I u nas odradzają oktanisept na pępek bo ma w sobie wodę i podobno nie chce sie goić i wracają do spirytusu po którym kikut szybko wysycha i odpada
Lalita2710, asienka28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nina powiedz mi bo ty miałas cesarkę bez żadnych skurczów i jak się po niej czułas? i lekarze mówili ci cos o " niegotowości" dziecka? bo ja się boje ze jak pojde 16.12 w poniedziałek to już mnie zostawia a obawiam się ze synek nie bedzie dojrzały
Jedni lekarze mówią że to Matka gorzej się zbiera po takiej cesarce jak nie ma zadnych skurczy itd.. i mówią ze dla dziecka nie ma róznicy czy skurcze są czy nie bo cc to dla niego i tak szok, a drudzy ze lepiej jak dziecko samo da sygnał bo nie jest takie " oszołomione" i nie zrobi mu się krzywdy. Ja już głupieje. Wiem ze ty miałas wskazania lekarskie ale czy ktos rozmawiał z tobą na ten temat?
Z góry dzięki za ospowiedz -
Bóle krzyżowe spowalnaiją akcje dlatego u mnie trwała dłużej ,jakby ich nie było zamiast 8 h rodziłabym zdecydownie mniej + gdybym nie była zmęczona jeszcze mniej... ja np byłam nacięta (2 cm dosłownie) malutkie 2 cm... nic mnie w kroku nie boli goi się super.
Suzy ja też poczatek fazy parcia cały czas w kuckachpotem już leżałam bo opadłam z sił niestety...
Marzycielko To są ciszę przed burzą ... tu niby nie ma śluzu a za sekunde zaczyna napływać... Mi przyspieszył poród seks w 10% (rozwieranie szyjki)
+ masaż brodawek + masaż krocza+ skoki na piłce + ananas
Nina to prawda ,powiem wam jak byłam w ciązy czasem było mi szkoda że to nie dziewczynka;P a teraz ,nie zamieniałbymon jest boski
Nawet nie lubię się nim dzielićNapajam się chwilami póki jest malutki ,bo to takie uroczę
Co do pępuszka ja podwijam pieluszkę (mój kikut... jest prawie wyschnięty ) bo u mnie w szpitalu dają klamerkę potem ciągnie się w góre za klamerke pryska oceniseptem z góry i dołu) i koniec...
Świetna sprawa nie wiem czy wszędzie tak dają i zostawiają te klamerki...marzycielka29, michaela lubią tę wiadomość
-
Lalita przeuroczego masz synka!
a czy wyglada tak samo jak na zdjeciach z USG?
tak sie zastanawiam czy te zdjecia 3d dają idealny obraz buzki dziecka, czy jdnak troche zniekształcają. Moja mala na tych zdjeciach jest taka pyzapoliczki jakby pompowala balon
-
Lalita2710 wrote:Bóle krzyżowe spowalnaiją akcje dlatego u mnie trwała dłużej ,jakby ich nie było zamiast 8 h rodziłabym zdecydownie mniej + gdybym nie była zmęczona jeszcze mniej... ja np byłam nacięta (2 cm dosłownie) malutkie 2 cm... nic mnie w kroku nie boli goi się super.
Suzy ja też poczatek fazy parcia cały czas w kuckachpotem już leżałam bo opadłam z sił niestety...
Marzycielko To są ciszę przed burzą ... tu niby nie ma śluzu a za sekunde zaczyna napływać... Mi przyspieszył poród seks w 10% (rozwieranie szyjki)
Nina to prawda ,powiem wam jak byłam w ciązy czasem było mi szkoda że to nie dziewczynka;P a teraz ,nie zamieniałbymon jest boski
Nawet nie lubię się nim dzielićNapajam się chwilami póki jest malutki ,bo to takie uroczę
Co do pępuszka ja podwijam pieluszkę (mój kikut... jest prawie wyschnięty ) bo u mnie w szpitalu dają klamerkę potem ciągnie się w góre za klamerke pryska oceniseptem z góry i dołu) i koniec...
Świetna sprawa nie wiem czy wszędzie tak dają i zostawiają te klamerki... -
Lalita2710 wrote:Bóle krzyżowe spowalnaiją akcje dlatego u mnie trwała dłużej ,jakby ich nie było zamiast 8 h rodziłabym zdecydownie mniej + gdybym nie była zmęczona jeszcze mniej... ja np byłam nacięta (2 cm dosłownie) malutkie 2 cm... nic mnie w kroku nie boli goi się super.
Świetna sprawa nie wiem czy wszędzie tak dają i zostawiają te klamerki...bo jest taki słodki jak jest taki malutki
noo juz w sumie nie taki malutki
zaraz po swietach konczy 2 miesiące.