X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kobiety u mnie poza tym twardnieniem brzucha i od czasu do czasu skurczami to cisza nic się nie dzieje nawet nie mam zwiększonej ilości śluzu no ale mam nadzieję że na dniach się rozkręci.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:36

Marysia0312 lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka powodzenia,zycze dobrego porodu!

Lalita synek jest slodki,z reszta kazda z nas tersz zskochsna w swoim:-)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy są pieluszki ale nie wiem czy z huggisa czy happy z belli z tym otworkiem na pępek ale sie nie sprawdzają. Ja zawsze odwijałam z przodu pieluszkę tak zeby była ponizej pępka i wtedy zaklejałam rzepami. I u nas odradzają oktanisept na pępek bo ma w sobie wodę i podobno nie chce sie goić i wracają do spirytusu po którym kikut szybko wysycha i odpada :)

Lalita2710, asienka28 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no włąsnie o takie odwijanie mi chodzi, żeby sie nie bac to odgiac i taki wałek lekki zakleic rzepą.

To chyba huggiesy mają takie lekkie coś jesli dobrze mysle... ale to takie słabo zaznaczone jest, że gówno to daje za przeproszeniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Suzy Lee to fakt że mąż się czuje pomocny, ale z tego co nam położna na szkole rodzenia tłumaczyła to są najgorsze bóle do porodu bo akcje porodową spowalniają.

a możłiwe, bo moje porody do długich nie należały z bólami brzusznymi.

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina powiedz mi bo ty miałas cesarkę bez żadnych skurczów i jak się po niej czułas? i lekarze mówili ci cos o " niegotowości" dziecka? bo ja się boje ze jak pojde 16.12 w poniedziałek to już mnie zostawia a obawiam się ze synek nie bedzie dojrzały :( Jedni lekarze mówią że to Matka gorzej się zbiera po takiej cesarce jak nie ma zadnych skurczy itd.. i mówią ze dla dziecka nie ma róznicy czy skurcze są czy nie bo cc to dla niego i tak szok, a drudzy ze lepiej jak dziecko samo da sygnał bo nie jest takie " oszołomione" i nie zrobi mu się krzywdy. Ja już głupieje. Wiem ze ty miałas wskazania lekarskie ale czy ktos rozmawiał z tobą na ten temat?
    Z góry dzięki za ospowiedz :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle krzyżowe spowalnaiją akcje dlatego u mnie trwała dłużej ,jakby ich nie było zamiast 8 h rodziłabym zdecydownie mniej + gdybym nie była zmęczona jeszcze mniej... ja np byłam nacięta (2 cm dosłownie) malutkie 2 cm... nic mnie w kroku nie boli goi się super.

Suzy ja też poczatek fazy parcia cały czas w kuckach :) potem już leżałam bo opadłam z sił niestety...

Marzycielko To są ciszę przed burzą ... tu niby nie ma śluzu a za sekunde zaczyna napływać... Mi przyspieszył poród seks w 10% (rozwieranie szyjki)
    + masaż brodawek + masaż krocza+ skoki na piłce + ananas :D

Nina to prawda ,powiem wam jak byłam w ciązy czasem było mi szkoda że to nie dziewczynka;P a teraz ,nie zamieniałbym :D on jest boski :D
    Nawet nie lubię się nim dzielić ;) Napajam się chwilami póki jest malutki ,bo to takie uroczę;)

Co do pępuszka ja podwijam pieluszkę (mój kikut... jest prawie wyschnięty ) bo u mnie w szpitalu dają klamerkę potem ciągnie się w góre za klamerke pryska oceniseptem z góry i dołu) i koniec...
    Świetna sprawa nie wiem czy wszędzie tak dają i zostawiają te klamerki...

marzycielka29, michaela lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita przeuroczego masz synka!

a czy wyglada tak samo jak na zdjeciach z USG?
    tak sie zastanawiam czy te zdjecia 3d dają idealny obraz buzki dziecka, czy jdnak troche zniekształcają. Moja mala na tych zdjeciach jest taka pyza :) policzki jakby pompowala balon :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka oby szybko poszlo!

Asiulka83 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    717d7b752976f18fmed.jpg
    b459afc144ef0e3bmed.jpg

Hmmm Plemniczko porównywajmy 1 foto dzień po porodzie teraz mu buzinka troszkę zeszła bo wiadomo woda w organizmie i waga zawsze troszkę spada;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 13:17

asienka28, Blondi22, Marysia0312, Asiulka83, maia1991 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm usteczka, bródka bardzo podobne, ale nosek ma mniejszy niz na usg. heh :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita śliczniusi synuś :) jeszcze raz gratulacje :)

Asieńka powodzenia :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Bóle krzyżowe spowalnaiją akcje dlatego u mnie trwała dłużej ,jakby ich nie było zamiast 8 h rodziłabym zdecydownie mniej + gdybym nie była zmęczona jeszcze mniej... ja np byłam nacięta (2 cm dosłownie) malutkie 2 cm... nic mnie w kroku nie boli goi się super.

Suzy ja też poczatek fazy parcia cały czas w kuckach :) potem już leżałam bo opadłam z sił niestety...

Marzycielko To są ciszę przed burzą ... tu niby nie ma śluzu a za sekunde zaczyna napływać... Mi przyspieszył poród seks w 10% (rozwieranie szyjki)

Nina to prawda ,powiem wam jak byłam w ciązy czasem było mi szkoda że to nie dziewczynka;P a teraz ,nie zamieniałbym :D on jest boski :D
    Nawet nie lubię się nim dzielić ;) Napajam się chwilami póki jest malutki ,bo to takie uroczę;)

Co do pępuszka ja podwijam pieluszkę (mój kikut... jest prawie wyschnięty ) bo u mnie w szpitalu dają klamerkę potem ciągnie się w góre za klamerke pryska oceniseptem z góry i dołu) i koniec...
    ja przy bolach krzyżowych rodziłam 6 h wiec jeszcze nie tak źle.szybko zlecialo

a.png
    a.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita cudny synio, jeszcze raz gratuluje :)

Asiulka83 powodzenia :)

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dziś biorę się za męża :) a na piłce już skacze mówisz Lalita ananas jeszcze muszę kupić .

Lalita2710, Asiulka83 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje chłopaki poszli na spacer a ja odpoczywam. umylam okna i jak P wroci to powiesi firanki

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pewnie kojarzycie karoam z Egiptu :) Wczoraj urodzila córeczke Julie :)

MamaMadzia, aiwlys, Lula_w, Miriam, juicca, Lalita2710, Blondi22, KaRa, ;oniqa, Tinka85, blueberry, Suzy Lee, kotek27, michaela, Asiulka83 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

lalita ja do tej pory mam tak że czasem chciałabym by mój mały synek zatrzymał się na troche i nie rósł :) :) bo jest taki słodki jak jest taki malutki :) noo juz w sumie nie taki malutki :) zaraz po swietach konczy 2 miesiące.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJJ to Gratulacje dla KAROAM :) bardzo sie ciszę ż eu niej ok bo dawno nic nie pisała;))

No Justa:D właśnie ja mam to samo to taka istotka mała bezbrona że aż schrupać się chcę;)))

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ