III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita synuś śliczny a Ty wyglądasz kwitnąco!
Podczas porodu przeszłaś swoje a teraz już nic po Tobie nie widać
Poza tym cieszy mnie to, że było ciężko ale z perspektywy czasu patrzysz na to pozytywnie - to budujące, bo ja nie mogę się doczekać i jednocześnie zaczynam się też stresować niestety...
-
nick nieaktualnyWitajcie, gratuluję wszystkim mamom, które mogą już tulić swoje skarby i trzymam kciuki za wszystkie, które oczekują na upragnione maleństwa.
Piszę do Was ponieważ, może któraś z Was miała podobną sytuację ( ja cały czas się stresuję i chcę mi się płakać a wiem, że to nie jest wskazane dla dzidzi)
W 12 tygodniu i 5 dniu miałam robione USG i wyszła przezierność karkowa 1,8
Natomiast akcja serca wynosiła 178 ud/min. Kość nosowa prawidłowa, wszystko na swoim miejscu i lekarka powiedziała, że jest wszystko w najlepszym porządku.
5 dni później miałam robione również USG według OM wychodził 14 tydzień wg. USG 13 tydzień. Przezierność karkowa już 2,4 , wszystko w porządku , gin.uspokoił, że z wiekiem płodu przezierność się zwiększa i jest jeszcze w normie. Obliczył mi również prawdopodobieństwo wad i wyszło minimalne takie , że nie ma powodu do nie pokoju, ALE.... akcja serca maleństwa wynosiła 174 ud. na min. i mimo tego, że ginekolog powiedział, że wszystko jest w porządku to tak czy inaczej wiadomo, że tętno jest za wysokie.Wspomniał, że możliwość jest że może być jakaś wada ale na chwilę obecną nie ma co się denerwować...
Moje pytanie czy ,któraś z Was miała podobnie z tętnem u maleństwa? Czy wszystko okazało się być w porządku czy może jednak coś z sercem okazało się być nie tak ? Bardzo proszę o odpowiedź...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 19:02
-
nick nieaktualnyLalita2710 wrote:http://my-sweet-angel.pl/ ( ja kupowałam u tej babki na allegro)
http://allegro.pl/producent-poduszka-rogal-do-karmienia-23-wzory-i3782920072.html - Proszę bardzo tutaj ja mam jeszcze ochraniacz na łóżeczko tzn jutro mąż musi odebrać.
Dzięki dziewczyny:)))
Dziękuję
śliczna fryzurka
-
Ja jestem po wizycie. Niestety lekarz lekarz mnie nie pocieszył. Wszystko pozamykane i powiedział że na razie się nie zanosi na poród
Nawet mycie okien i wieszanie firanek nie pomogło. Jak nie urodzę wcześniej to na 27.12 mam skierowanie do szpitala. Ale jak nie urodzę do tego czasu to wolałabym już zaczekać do 1 stycznia
megan8, KaRa, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
no i po wizycie
mały tak fajnie raczką nosek przecierał
maluch zdrowy , wagi akurat lekarz nie podał , ale jest ok
ułozony poprzecznie wiec cesarka na bank przez tą dwurożność
szyjka długa 4,50 cmtwarda i zamknieta
następna wizyta 9.01 2014Lalita2710, Marysia0312, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Anielka27 wrote:Witajcie, gratuluję wszystkim mamom, które mogą już tulić swoje skarby i trzymam kciuki za wszystkie, które oczekują na upragnione maleństwa.
Piszę do Was ponieważ, może któraś z Was miała podobną sytuację ( ja cały czas się stresuję i chcę mi się płakać a wiem, że to nie jest wskazane dla dzidzi)
W 12 tygodniu i 5 dniu miałam robione USG i wyszła przezierność karkowa 1,8
Natomiast akcja serca wynosiła 178 ud/min. Kość nosowa prawidłowa, wszystko na swoim miejscu i lekarka powiedziała, że jest wszystko w najlepszym porządku.
5 dni później miałam robione również USG według OM wychodził 14 tydzień wg. USG 13 tydzień. Przezierność karkowa już 2,4 , wszystko w porządku , gin.uspokoił, że z wiekiem płodu przezierność się zwiększa i jest jeszcze w normie. Obliczył mi również prawdopodobieństwo wad i wyszło minimalne takie , że nie ma powodu do nie pokoju, ALE.... akcja serca maleństwa wynosiła 174 ud. na min. i mimo tego, że ginekolog powiedział, że wszystko jest w porządku to tak czy inaczej wiadomo, że tętno jest za wysokie.Wspomniał, że możliwość jest że może być jakaś wada ale na chwilę obecną nie ma co się denerwować...
Moje pytanie czy ,któraś z Was miała podobnie z tętnem u maleństwa? Czy wszystko okazało się być w porządku czy może jednak coś z sercem okazało się być nie tak ? Bardzo proszę o odpowiedź...
Niestety ja zupełnie nie mam wiedzy na ten temat i nie wiem co Ci doradzić. Ja zapewne zamiast się denerwować pognałabym na konsultację do innego lekarza aby poznać jego zdanie
Poczytaj ten wątek https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/wysokie-tetno-plodu,1406.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 20:02
-
nick nieaktualny
-
DROGIE PANIE TU TATUS NIKODEMA KTORY WLASNIE SIE URODZIL O 13:40 I JEST TOTALNIE BOMBOWY WAZY 3400 I DL 52CMM A ASIULKA CZUJE SIE MOZNA POWIEDZIEC BARDZO DOBRZE ALE TO TYLKO DZIEKI NIKUSIOWI BULU SIE NIE CZUJE
POZDRAWIAMY
Selena, Lalita2710, KaRa, Lula_w, kasiakks, Tinka85, aiwlys, pillow, Marysia0312, Effcia28, juicca, ;oniqa, MamaMadzia, plemniczka, aher, Perełka, Kocur, marzycielka29, kotek27, michaela, Suzy Lee, pasia27, Blondi22, Nina, paula22, HOPE83, megan8, Ancia77, maia1991 lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Witamy na świecie Nikodema i Gratulujemy rodzicom:)
ZNam to dzięki niemu bólu się nie czuję) i zapomina;)
Buziaki dla was;)
My dziś po 1 kąpieli w domu ,synuś jak ryba w wodzie;P gorzej było jak z niej wyszedł
sELEENA8 tygodni zleci bardzooooooo szybkooo;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 21:27
KaRa, Selena, ;oniqa, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
Asiulka83 wrote:DROGIE PANIE TU TATUS NIKODEMA KTORY WLASNIE SIE URODZIL O 13:40 I JEST TOTALNIE BOMBOWY WAZY 3400 I DL 52CMM A ASIULKA CZUJE SIE MOZNA POWIEDZIEC BARDZO DOBRZE ALE TO TYLKO DZIEKI NIKUSIOWI BULU SIE NIE CZUJE
POZDRAWIAMY
Super gratulacje dla swiezo upieczonych rodzicow!!!Asiulka83 lubi tę wiadomość
-
Anielka27 ja bym po pierwsze poszła do innego lekarza na konsultacje a po drugie może zrobienie echa serca rozjaśni sprawę. Ja miałam takie badanie robione, wskazanie było żeby robić do 15tc ale po konsultacjach robiłam w 22tc bo wtedy to badanie jest bardziej wiarygodne ze względu na rozwój serca i naczyń.
Anielka27 lubi tę wiadomość