III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKoleżanka ma pytałam jej jak jej sie sprawdza to powiedziała ze fajny gadżet ale dla noworodka odpada przynajmniej w jej wydaniu mówiła ze jej Amy zaczęło sie sprawdzać od ok 3 miesiąca do 8 bo już teraz jest za duża
Więc ja uznałam ze nie opłaca sie na taki krótki okres kupować tymbardziej ze ja napalilam sie na to z podstawa jak kwiat a trochę to kosztuje -
Tommy Tippee antykolkowa super, tylko mycie jej trochę uporczywe. Mam też avent natural ale ostatnio używam tylko tt bo Błażcio ma coś ala kolki. No i broń Boże nie kupujcie tt w skleie, bo drogie strasznie, na allegro dużo taniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 19:29
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzisiaj zrobiłam listę co mi jeszcze porzebne to uhuhuh jeszcze tego jest...łóżeczko mam juz obrane , posciele mam przewijak , ciuszki, chusteczki nawilzane pampersy , proszek do prania bo po swietach zaczynam maraton z praniem wanienkę ma mi dac szwagierka i jeszcze fotelik, wozek tez juz mam rozek reczniczki kocyk myjke ...
teraz zostało mi dokupić :termometr do wody,butelki, pieluszki tetrowe ,gruszka , kosmetyki dla dzidka : sol morska , fizjologiczna, kremik do pupci oliwka szampon ( mysle Bambino) a jak bede uczulac to z hippa patyczki do uszu krem do buzi , sterylne gaziki , szczotka do wlosów
cos na przemywanie pępuszka , nozyczki obcazki
no i dla siebie do szpitala
hm.. mam nadzieje ze jak czego zapomniałam w wyprawce to dacie znac ;P
-
nick nieaktualny
-
Hej kobiety ja jestem już po wizycie u ginekologa więc ma samolocie stwierdził ze szyjka jeszcze długa ale przepuszcza na jeden palec , po usg głowka bardzo nisko ułożenie dziecka dobre a mała wazy na dziś 3100. Powiedział że raczej przez święta nie urodzę a nawet może się zdazyć że przenoszę na Nowy Rok więc zobaczymy i czekamy.
Tinka85, Matylda36, juicca, ;oniqa, Lula_w, Blondi22, MamaMadzia, Dorjana, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneta proszę http://yourbabyproject.blogspot.com/2011/06/ubranka-i-tekstylia-0-6-mc.html?m=1
Marzycielka to chyba dobrze ze święta spedzisz w domkua jak przenosisz na nowy rok to Zuzia będzie jedna z najstarszych w klasie
kurde ja pamietam jak w podstawówce zazdroscilam tym starszym bo ja z września
-
marzycielka29 wrote:Hej kobiety ja jestem już po wizycie u ginekologa więc ma samolocie stwierdził ze szyjka jeszcze długa ale przepuszcza na jeden palec , po usg głowka bardzo nisko ułożenie dziecka dobre a mała wazy na dziś 3100. Powiedział że raczej przez święta nie urodzę a nawet może się zdazyć że przenoszę na Nowy Rok więc zobaczymy i czekamy.
Dobra waga, taka w sam raz. U nas główka była bardzo nisko już 5 tygodni temu, a waga wtedy już 3269g, więc ile będzie teraz? Aż się bojęmarzycielka29 lubi tę wiadomość
-
tak jak obiecałam wysyłam zdjęcia mojego dzisiejszego eksperymentu dodam że kolorek miał wyjśc troche inny ale i tak jest nawet nawet jak na szampon
przed farbowaniem
po koloryzacji
Miriam, marzycielka29, Matylda36, Tinka85, kaaasiaczek_, Lula_w, Lalita2710, Blondi22, juicca, MamaMadzia, Dorjana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarysia0312 wrote:A czy któraś z was testowała wiaderka tego typu http://allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-dla-niemowlat-tummy-tub-promo-i3791119659.html
Teraz rozmawiałam na fb z druga koleżanka uzytkowniczka tej waniennki i napisała mi tak " powiem Ci tak ze dla mnie i dla małej (chyba) było zajebiste uzywalismy od pierwszej kąpieli do 6 miesiąca ( nasza niunia to kluska i już sie nie mieści) wiaderko bardzo ja uspokajało bo dzieciak podobno czuje sie jak w brzuszku u mamy. Zalowalam ze musieliśmy sie z nim rozstać ale było już jej ciasno i teraz kapie sie ze mną w wannie " więc wychodzi na to ze jak sie samemu nie wyprubuje to sie nie dowie bo co mama to inna opinia
-
Oniqa super kolorek... i likeeee
)
Co do gadżetów typu butelki smoczki ja miałam 1 butelkę taniochę + smoczek to mama kupiła w razie w...
Ale powiem wam od położnej dostałam siatkę była butelka anty kolkowa z aventu.
I w szpitalu dostałam takie paczki ( http://testujmamo.bloog.pl/id,331984441,title,Niebieskie-pudelko-i-rozowe-pudelko,index.html?smoybbtticaid=611e06) inne rzeczy niż tutaj...
Pełno próbek ,smoczek z lovi i smoczek z aventu... z takich lepszych rzeczy..
Więc takich rzeczy nie kupujcie nadmiernie...Miriam, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny