X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Laseczki ale mam ochote zmienić kolor włosów do tej pory robiłam pasemka blond ale mam ochote zafarbować je całe albo na jakiś średmni blond albo jakiś jasny brąz żeby nie było aż tak widać tego głupiego odrostu jakich kochane farb Wy używacie??
    ja dziś np. bylam u fryzjerki i normalan farba mi robila w polowie ciąży tez farbowałam.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na swita zrobie tylko salatke jarzynowa kapustę i kotleciki ai wystarczy bo i tak zawsze u rodziny jesteśmy wogilie tez wiec nie ma sensu gotowac żeby się potem popsulo.

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj i ja musze farbę nałożyć na moje włoski...bo widać siwe włosy już:P masakra ...mam 26 lat i męczę się z siwymi od liceum, a z wiekiem jest ich tylko więcej. Poza tym odrosty mi już widać dość spore, więc czas coś ze sobą zrobić. Ale jest jeden problem,.....tak mi się nie chce iść po farbę.....W ogóle dziś znów mam lenia. Wczoraj aktywniej spędziłam czas a dziś bym tylko tu z Wami najchętniej siedziała;)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Święta tuż tuż - dom wystroiłam, choinkę ubrałam, koty zrobiły już demolkę i oczywiście dziś obrzygały się igiełkami z choinki ;)

Wczoraj dopadły mnie bóle miesiączkowe :( Niby się nie martwię, bo co 2 tygodnie jestem u lekarza i wszystko w jak najlepszym porządku, ale zaczynam delikatnie panikować - do porodu jakieś 10 tygodni pewnie wszystko w środku zaczyna się przygotowywać...
    Obleciał mnie przedporodowy stres. Też tak macie już ?
    Bardzo chcę rodzic z ZZO, ale jeszcze nic nie załątwiałam w tej sprawie w szpitalu jeszcze. Po swiętach chyba się za to zabiorę.

No i gratulacje dla nowych mamuś :) Zazdroszczę, że macie już maluchy obok :) NO I PORÓD ZA SOBĄ :D

Kotek 27 mąż u mnie kilka dni temu poskręcał mebelki i łóżeczko- niezła frajda :) Dziś czekam na kuriera, bo przywiezie wózek :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka siedz jeden dzien nam sie nalezy ja tez dzisiaj tylko zagladam kto pisze i sama caly czas pisze:-P

kocur co do stresu przedporodowego to dzieki poloznej z ktora o porodzie gadalam podchodze do tego zupelnie inaczej, nie boje sie. wiem ze bedeto czuc i nie bedzie to najprzyjemniejsze ale nie moge sie doczekac przywitam syna na swiecie chce to przezyc w pelni swiadomie nie martwic sie i nie bac. to moje pierwsze dziecko chcemy z mezem to fajnie przezyc bo drugi raz to sie nie powtorzy wiec u mnie jest super i coraz blizej. obawiam sie tylko zeby nie urodzic przed styczniem potem juz w 36tyg niech sie dzieje wola nieba wiec 2-3tyg i moge rodzic a stresa nie ma;-) pomysl o tym w inny sposob i bedzie super

Perełka, Kocur lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale miałam zaległosci :) gratulacje MamaMadzia i gratulacje Selena !!! Ja w tym tyg porobiłam zakupy dla małego takze zostały mi drobne rzeczy :) dziewczyny czy któras z was te mam takie dziwne klócia tak przy szyjce ? bo ja mam od jakiegos czasu troche sie martwie ale tydz temu bylam u lekarza i wszystko dobrze bylo

MamaMadzia lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem spowrotem, ale niestety gin się rozchorował i nie miałam wizyty dopiero bede miała po nowym roku 3,01,2014 a na KTG wszystko ok :) odebrałam również wyniki:
    TSH: 3.043 ( 0,350-4,940)
    FT3: 2,53 (1,71-3,71)
    FT4: 1,03 ( 0,70-1,48)
    mocz- ok
    jedynie leukocyty: 11,29 4,0-10)
    a tak wszystkie badania w normie :)

marzycielka29, Perełka, Lula_w, Tinka85 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się obudziłam zjem obiadek i wskakuję :) czyt. gramolę się do wanny bo potem do lekarza.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy. Szukam na allegro i znaleźć nie potrafię, a w google mi cudaczne rzeczy wychodzą. Potrzebuje majteczek takich do pieluchy. Ponieważ chciałabym spróbować zabawy z pieluchami. Może któraś z was widziała wynalazek którego ja szukam? Znalazłam takie co mają od zew. strony ceratkę i wkłada się normalnie pieluchy, a od 12kg. Albo coś takiego: http://allegro.pl/canpol-pieluchomajtki-majteczki-z-sucha-pielucha-i3781892664.html co fakt faktem musiałabym prać co chwile razem z pieluchą.

• Perełka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybrałam się jednak na zakupy - kupiłam farbę bez amoniaku z garniera bodajże za 10 zł:P Także dziś dodam sobie koloru na głowie, bo farbuje na ruuudo....a dokładnie na marchewkowo:P Ale i tak taki nie wyjdzie, bo miałam już tą farbę i pokryła siwe i odrosty, dodała blasku i odcieniu, ale kolor nie była aż tak mocny jak na zdjęciu. Wieczorkiem zafarbuje:):):)

poprawiam, to nie garnier tylko joanna:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 15:02

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tylko zjem i zaczynam farbować zobaczymy co wyjdzie

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla chodzi ci o otulacze ? Coś takiego jak pieluchy wielorazowe tylko otulacza nie trzeba prac za każdym razem :) bo nie bardzo zrozumiałam o co ci chodzi :P

• Kocur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziunia masz bardzo dobre nastawienie :) Ja panicznie boje się bólu , więc to jest moja największa bariera- a jak czytam opisy, że dziewczyny w chwilach największego cierpienia krzyczały, że nie chcą dziecka, nie chcą rodzic itd. to wolałabym jednak tego uniknąć jeżeli będzie to możliwe. Chcę panować nad swoim ciałem i poznać swojego syna w miłych dla mnie chwilach dlatego póki co myślę o znieczuleniu. Wiem, że w moim przypadku ból może wiele zmienić :(

Sla.s tu masz przykładowe sklepy pieluchy ekologiczne wielorazowe pieluchy z wkładami :) jeśli o takie chodzi:)
    http://maylily.pl/strony/63/pieluchy-maylily
    http://nappime.pl/sklep

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam no właśnie nie umiem wyjaśnić, bo nie znam się na tym kompletnie. Ale chodzi mi o coś takiego co opisałaś. Ale dziękuje nawet nazwa mi pomogła znalazłam na allegro czego szukałam i zaraz zamawiam :)

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko ze mogłam pomoc :) sama mam zamiar ich używać i pieluchy typu kieszonka tez wielorazowych :) zobaczymy jak sie sprawdza narazie otulacze milovi testuje michela i jest zadowolona :) jak coś może ona Ci doradzi co nieco

• juicca Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a mam pytanko gdzie zakupiłas zestaw z tomme tippee? allegro?? ja dalej zastanawiam sie co bd lepsze tt czy avent ?? doradzicie ?? wiem ze ten temat juz był , ale wolałam zapytac ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na Allegro a Czarek uznał ze to nie ten i kupił w smyku drugi anty kolkowy z taka jakby rurką czy co w środku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarek kupił o takie http://m.allegro.pl/przedmiot,butelka-antykolkowa-260ml-tommee-tippee-2-szt,3782440825.html tylko w zestawie ze sliniakiem czy czymś tam nawet tego bardzo nie oglądałam bo schował do swojej szafeczki z rzeczami dla corci od tatusia do której nawet zajrzeć nie mogę :D bo jak on twierdzi "ty to chcesz miec nad wszystkim kontrole i rozkazujesz mi co mam kupić sam nic nie mogę kupić bo wszystko złe kupuje..." I po tych słowach założył swoją szafeczje

kaaasiaczek_, Lula_w lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy. Szukam na allegro i znaleźć nie potrafię, a w google mi cudaczne rzeczy wychodzą. Potrzebuje majteczek takich do pieluchy. Ponieważ chciałabym spróbować zabawy z pieluchami. Może któraś z was widziała wynalazek którego ja szukam? Znalazłam takie co mają od zew. strony ceratkę i wkłada się normalnie pieluchy, a od 12kg. Albo coś takiego: http://allegro.pl/canpol-pieluchomajtki-majteczki-z-sucha-pielucha-i3781892664.html co fakt faktem musiałabym prać co chwile razem z pieluchą.
    Może takie coś? http://allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-mila-otulacz-3-15kg-nowosc-i3770660217.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was testowała wiaderka tego typu http://allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-dla-niemowlat-tummy-tub-promo-i3791119659.html

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ