Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak czytam wasze kilogramowe postępy, to zaczynam się trochę martwić. W pierwszym trymestrze schudłam 3 kilo(zero wymiotów, spadło samo z siebie), a w drugim przytyłam 2. Czyli jestem jeszcze kilogram na minusie. Dokładnie dzisiaj zaczęłam 29 tydzień. Co prawda nie należę do osób szczupłych, ale tych kilogramów powinno być chyba ciut więcej.
-
Nie ma co się porównywać z innymi. Najważniejsze to jeść zdrowo, nie opychać się słodyczami i pustymi kaloriami. O ile lekarz potwierdza, że dziecko zdrowo się rozwija, to nie ma co się stresować, że za mało kilogramów. Wszystko zależy też od wagi wyjściowej, są takie, które w całej ciąży przytyją 9 kg i takie co przytyją 25. Najważniejsza jest jakość jedzenia, ruch (o ile zdrowie pozwala) i to jak się czujemy.
-
Cześć dziewczyny:)mnie też przeraża moja waga,mam już 8 kg na plusie...najwięcej przytyłam w drugim trymestrze,jem.normalnie jak przed ciążą,słodkie zawsze lubiłam ale tylko do poludnia,teraz odstawiłam,jem co 3 godziny,widocznie takie geny,lekarz mówi ze jest ok,że mogę do 15 dobić w sumie,jutro idę na krzywa cukrowa,zobaczymy co wyjdzie.. pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny