Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPewnie coś w tym jest, że szczupłe przybierają więcej, organizm robi zapasy na czas karmienia.
Ja mam czasem takie wahania wagi 1,5 kg w ciągu 2-3 dni. Kilogramy są, a potem magicznie znikają, a za dwa dni znów są. A ważę się zawsze rano, nago i po skorzystaniu z toalety (dwójka). -
u mnie 34 tc i 13 kg na plusie - już przestałam się przejmować w tygodniach gdzie było zero słodyczy i super pilnowanie tyłam tyle samo co w pozostałych. Do tego od 3 tyg. ograniczona aktywność - szyjka zrobiła się krótka.avera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia -
nick nieaktualny
-
Ja teraz już w sumie 36 tc i +15kg. Ale u mnie w rodzinie kobiety też dużo przybierają (po 25-26kg, przy normalnym odżywianiu tylko moja mama i ciocia były bardzo szczupłe przed ciażą). Myślę że to trochę przez ograniczoną aktywność od samego początku i trochę geny. Teraz waga od 33 tygodnia ruszyła się raptem o 0.5 kg do przodu. A po porodzie spacery, spacery i jeszcze raz spacery i mam nadzieję że zejdzie więcej niż przyszło
-
W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg, w tej spodziewam się 15-16. Może więcej. To z pewnością z powodu mniejszej ilości ruchu i trudniejszej ciąży.
Mam 176 cm, zaczynałam tę ciążę od 58 kg. Ale to chyba prawda z tym, że szczupłe dobijają do wyższej wagi. Całe szczęście, po po pierwszej ciąży wpadłam w niedowagę. Co by było, gdybym odpowiednio nie przytyła :o
-
nick nieaktualny
-
Mi co prawda daleko do III trym. ale czekam z niecierpliwością na pierwszy dodatkowy kilogram xD Póki co na próżno...
Przed ciążą 62. W trakcie przez mdłości spadło do 61.
Dziś nawet w aptece się zważyłam przy okazji i ucieszyłam się bo zobaczyłam 62,9; za szybko, w domu na wadze kuchennej okazało się, że 1,1 waży torebka
Wiem, że dziecko teraz waży jakieś 50 g czy niewiele więcej, ale jest już jakaś szklanka wód płodowych, szklanka dodatkowej krwi itd. Mam co prawda poważniejsze problemy zdrowotne i nie spędza mi to snu z powiek, ale jaram się brzuszkiem i czekam na ten pierwszy dodatkowy kilogram jak przedszkolak na Mikołaja.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Komu i jak udało sie zrzucić dodatkowe kilogramy po ciazy ? Ile kilogramów zrzucilyscie odrazu po porodzie ??? I jak wyglądał brzuch po porodzie u was? Tak w przełożeniu na miesiące ciazy bo wiadomo,ze odrazu sie płaski nie zrobi i w ogóle po jakim czasie doszliście do siebie??
23/05/17 moja kruszynka wazy już 2kg i 268 gram -
Ewusia, ja przytyłam w ciąży ok. 16-17 kg. Ze szpitala wychodziłam lżejsza tylko o 6 kg, czym byłam zdruzgotana, bo samo dziecko ważyło przecież 4140g Ale bardzo szybko zaczęłam chudnąć. W nocy budziłam się cała zlana potem, woda schodziła ze mnie hektolitrami. Serio, kilka razy to sprawdzałam, czy się nie zsiusiałam Traciłam jakieś 700-800g w ciągu doby. Miesiąc po porodzie miałam jeszcze ok. 2 kg "zapasu".
W tej chwili, 9 miesięcy po porodzie, karmiąc cały czas piersią, ważę o jakieś 3 kg mniej niż przed ciążą. Jeszcze chwila, a będę miała niedowagę. Dodam, że żadnych fitnessów poza bieganiem za dzieckiem nie uskuteczniam. Brzuch płaski nie jest, ale w sumie to tak naprawdę nigdy nie był