Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
W całej ciąży przytyłam ponad 20kg (ok24kg bodajże). Byłam potwornie przerażona swoim ciałem, a zwłąszcza tym, że nad tyciem nie panowałam. Myślę, że duża rolę odegrałą tutaj niedoczynność tarczycy na którą choruję od 2 lat oraz słonności rodzinne- moja mama w ciąży przytyła 30kg mimo aktywnego trybu życia.
Całe szczęście waga po porodzie szybko leciała w dół. Po wyjściu ze szpitala -10kg.
W 3msc po porodzie 2kg na plusie. A w 4-5msc po porodzie już kg na minusie w stosunku do wagi sprzed ciąży. Aczkolwiek mimo niższej wagi niż wyjściowa moje ciało straciło jędrność- tutaj niestety nic na to nie poradzę bo to także wina problemów genetycznych z tkanką łączną.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja w pierwszej ciąży 24 kg na plusie. Po porodzie 12 kg zeszło, reszta niestety została i już nie zeszla nigdy. Może to dlatego, że przed ciążą byłam bardzo szczupła- 53kg. Teraz jestem w drugiej ciąży, 29 tc i do 27 tc przytyłam 9 kg. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie tego aż tyle i że bedzie motywacja żeby te kilogramy zrzucić
-
Do dnia dzisiejszego czyli tydzien 37+4dni przybylo mi 8kg, tylko niestety chyba przed ciaza przytylam. Jakos w polowie ciazy za duzo zaczelam tyc i za zaleceniem lekarza stosowalam diete jak w cukrzycy ciazowej (no moze nie az tak drastycznie; glownie cukier ograniczylam bardzo) ale podzialalo. Waga stanela praktycznie od czerwca a dzidzia sobie i tak rosnie zdrowo. Ma w kocnu z czego brac.
-
nick nieaktualny