Ile przytyłyscie w trzecim trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
MAd masz racje z tym metabolizmem. Ja bylam b.aktywna przed ciaza (w tyg.2razy zumba,1 aquaaerobik,2 pilates,spacery lub rower.) W ciazy przeszlam na gimastyke w wodzie 2 razy, a to mniej. Jedzac tyle samo metabolizm wolniejszy. Waga zwolnila po 29tyg. Juz nie 1 kg na tydzien jak po 20tyg. ale 2-3 tyg. Teraz to jest mi ciezko nawet spacerowac.Inne tempo.Ale wciaz pracuje, bo nie wyobrazam sobie siedziec w domu cale dnie.Ciesze sie, ze moge pracowac i jeszcze w miare funkcjonowac.
Ja w 28 tyg mialam 9kg na plusie.W pierwszym trymestrze tylko 1,5kg plus to drugi przyniosl tyle kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 17:44
Nasza myszka jest już z nami -
nick nieaktualnyJa mam podobnie, bedac w 28tyg mialam 8kg na plusie, z czego 2kg w I trymestrze a 6 w II, wiec w sumie ksiazkowo mam nadzieje ze przez cala ciaze nie przekrocze 12/13kg duzo spaceruje, juz nie pracuje, staram sie nie jest za duzo i w miare zdrowo, chociaz strasznie mnie ciagnie do coca coli non stop
-
nick nieaktualnyMarcela1333 wrote:Ja mam podobnie, bedac w 28tyg mialam 8kg na plusie, z czego 2kg w I trymestrze a 6 w II, wiec w sumie ksiazkowo mam nadzieje ze przez cala ciaze nie przekrocze 12/13kg duzo spaceruje, juz nie pracuje, staram sie nie jest za duzo i w miare zdrowo, chociaz strasznie mnie ciagnie do coca coli non stop
I ja mam ostatnio zajawkę na coca colę... z cytryną ^^Justaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie otyłość przez ciążą (98,3 kg) niestety.
W I trymestrze schudłam 3 kg.
W II trymestrze przytyłam 5 kg.
Teraz jestem w 28tc, zaczęłam III trymestr z wagą 100,5 kg.
Czyli ogólnie jestem około 2 kg na plusie.
Jem zdrowo. Stosuję dietę cukrzycową (mimo, że test obciążenia glukozą wyszedł prawidłowo). Jestem zadowolona, moja ginekolog i położna też. Ciekawe jak 3 trymestr. Jeszcze 3 miesiące przede mną. -
Rutelka, u mnie podobnie w 1 ciąży. Start 95, schudłam do 90, a na porodówce miałam 103 czy 101, już nie pamiętam. Ale za to w 3 miesiące po porodzie ważyłam 87 W obecnej ciąży start od 89, a teraz 92.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Rutelka, u mnie podobnie w 1 ciąży. Start 95, schudłam do 90, a na porodówce miałam 103 czy 101, już nie pamiętam. Ale za to w 3 miesiące po porodzie ważyłam 87 W obecnej ciąży start od 89, a teraz 92.
Też bym tak chciała. Super. To w sumie przytyłaś maksymalnie 8 kg.
To trzymam kciuki za drugą ciążę, żeby była równie owocna w gubieniu kilogramów.
Dla nas grubszych, to bardzo ważne, żeby w ciąży mocno nie przytyć. Zgodnie z moim BMI w ciąży nie powinnam przytyć więcej niż 8 kg. Także mam jeszcze teoretycznie 6 kg zapasu, ale nie koniecznie chcę go wykorzystać w 100% -
30 tydzień, 5 kilo do przodu. W I trymestrze waga nieco spadła.
Dużo leżę, prawie nie wychodzę na spacery, mam mało ruchu.
Jestem na diecie cukrzycowej (z insuliną)oraz na jeszcze innej (zaleconej przez lekarza oczywiście). W czasie poprzedniej ciąży przybrałam przez całą ciążę ok.6 kg (przed ciążą byłam chudziną, po ciąży kościotrupem, ciążę przeleżałam).
Każda inaczej reaguje. Widać tu z wpisów, że dieta cukrzycowa robi swoje, chociaż czasem pozwolę sobie na coś małego słodkiego.mamania -
nick nieaktualnystart- 53kg
I trymestr- 2.2 kg
II- 7,3 kg
teraz jestem w 30tyg i w ciągu 2 tyg przytyłam 3.4 kg.
Czy to jest normalne, że w III trymestrze tyle się tyje? Jem tyle co wcześniej, ale między posiłkami więcej jogurtów, mleka (bo po prostu mam ochotę na to). Nie widzę, żebym tyła ogólnie (ostatnio przymierzałam jeansy sprzed ciąży i na tyłek weszły, ale wiadomo, że w brzuchu się nie dopięłam ;p)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 12:20
-
1-5 miesiąc: + 6,5 kg
6 miesiąc: + 4,5 kg
Zaniepokojona tym wynikiem, konsultowałam się z lekarzem, który powiedział, że takie skoki wagi mają miejsce w ciąży, dla każdej kobiety indywidualnie i radził by się tym nie przejmować. Więc się nie martwię, ale mimo wszystko, zaczynam uważniej patrzeć na to co jem i zaczęłam ćwiczyćStefa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, aktualnie 30 tydzien a ja przestalam przybierac na wadze. Wcześniej przybierałam na wadze 0,5 kg tygodniowo. Wczoraj była wizyta, dziecko 1,5 kg niby wszystko w porządku, ale jak dziecko może rosnąć a ja nie przybieram?
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Start 54kg /164cm
1 trymestr -3kg
2 trymestr +5kg
3 trymestr +3kg (przez 4tygodnie, a zostalo mi jeszcze 9tygodni do tp)
Ogolnie na +5kg. Waze 59kg.
W 1 ciąży 11lat temu tez najwiecej przytylam w 3trymestrze a nie jak wiekszosc w 2trymestrze. W dniu porodu wazylam 58,5kg (+10.5kg to byly czasy )
Sadze ze przez najbliższe tygodnie na pewno z 5-6kg jeszcze przybiorę.
-