X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :D

Weekend weeekend i po weekendzie :(
    A mi sie nie chce - o jeju - zeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce

• czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek :) dzis powrot do sZarej rzeczywistosci hehe ale mi sie nie chce. czuje totalna niemoc :) milego dnia <3

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.

Ostatnie dni były intensywne ale fajne. Znajomi zachwyceni Brugge. Bardo im się podobało. Ja lecę zaraz na krew i o 18.30 będą wyniki.

Czuje się kompletnie nie ciazowo wiec zobaczymy. Jakoś objawy mi znikły. Wiem ze może to o niczym nie swiadczyc ale zawsze w głowie kolacze się myśl czy na pewno jest ok.

Paczus co prawda nie miałam styczności z niepokalankiem ale kochanie jest to zioło które wpływa na hormony wiec może trochę namieszać aby się wszystko wyregulować.

Pozdrawiam i caluje was kochane ;*;*<3 <3

Violet146 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej kochane.

Ostatnie dni były intensywne ale fajne. Znajomi zachwyceni Brugge. Bardo im się podobało. Ja lecę zaraz na krew i o 18.30 będą wyniki.

Czuje się kompletnie nie ciazowo wiec zobaczymy. Jakoś objawy mi znikły. Wiem ze może to o niczym nie swiadczyc ale zawsze w głowie kolacze się myśl czy na pewno jest ok.

Paczus co prawda nie miałam styczności z niepokalankiem ale kochanie jest to zioło które wpływa na hormony wiec może trochę namieszać aby się wszystko wyregulować.

Pozdrawiam i caluje was kochane ;*;*<3 <3
    Wszystko jest i na pewno będzie dobrze !
    No może i tak jest jak piszesz - ja mam nadzieje że mi to nie zaszkodzi i nie zrobi mi fali meksykańskiej z hormonów

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Wszystko jest i na pewno będzie dobrze !
    No może i tak jest jak piszesz - ja mam nadzieje że mi to nie zaszkodzi i nie zrobi mi fali meksykańskiej z hormonów
    Nie powinno . Nie spotkałam się z neg opiniami na jego temat. Jeżeli mówimy o rozlegulowanie gospodarki hormonalnej. Zazyczaj to dziewczyny czasem.narzekał ze toche cykl im przeciagnal bądź od razu nie zaszły w ciążę :-) na pewno fajnie działa na pms i łagodzi okres.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Jestem i ja ;) Aniu podobnie jak Ty "smarkajaco" przywitałam Nowy Rok :) z Sylwestra u znajomych musiałam zrezygnować bo chrzesniaka nie chciałam zarazić i tak zostałam na sylwestrze z rodzinką;) planszówki szły do północy hehe :)
    A wczoraj leniuchowalam jak nigdy :

Pietruszko to w końcu @ sobie przypomniała o swojej roli :) no i tak jak już dziewczyny wspominaly, 01.01.2017 piękny dzień na pierwszy dzień ciazy <3

Cudzie i dobrze że się cieszysz :) kolejny cykl, nowa szansa na noworoczne szczęście;)

Teraz ja czekam na zarazę :/ wlasciwie powinna byc dziś ale jakoś "się nie czuję" ;)

Kimis! Co to na być? Że heeee? Buuuu taka duża dziewczynka a takie banialuki wypisuje ;) ;) <3

Krysiu, brałam niepokalanka ale nie kojarze żeby coś mi się pozmienialo, ale wszystko możliwe :)

No i też muszę wstawać :( oooo nieeeeeeeeeeee.......... ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mi też się bardzo nie chce i na dodatek, jak to po wolnym (mimo że krótkim) wszyscy musieli mnie troszkę podenerwować od rana, ale już opanowałam sytuację :P

Kimi trzymam mocno kciuki i czekam na super wieści, bo o innych nie ma mowy! I w ogóle nie wolno tak myśleć!!! Absolutny zakaz dla wszystkich gospodyń ;)

Pączuś jeśli są jakieś zmiany, to na pewno tylko na dobre ;)

Czekająca na pocieszenie przypominam że w tym tygodniu męczymy się tylko do czwartku :P

Tuliś my też graliśmy w planszówki, ale w pewnym momencie okazało się że zasady są zbyt trudne jak na obecne towarzystwo :P Na szczęście już jestem praktycznie zdrowa, tylko praca spowodowała minimalne nasilenie choroby, ale na to już nie ma lekarstwa ;)

Miłego dnia <3

Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cześć kochane,
    Jestem i ja ;) Aniu podobnie jak Ty "smarkajaco" przywitałam Nowy Rok :) z Sylwestra u znajomych musiałam zrezygnować bo chrzesniaka nie chciałam zarazić i tak zostałam na sylwestrze z rodzinką;) planszówki szły do północy hehe :)
    A wczoraj leniuchowalam jak nigdy :

Pietruszko to w końcu @ sobie przypomniała o swojej roli :) no i tak jak już dziewczyny wspominaly, 01.01.2017 piękny dzień na pierwszy dzień ciazy <3

Cudzie i dobrze że się cieszysz :) kolejny cykl, nowa szansa na noworoczne szczęście;)

Teraz ja czekam na zarazę :/ wlasciwie powinna byc dziś ale jakoś "się nie czuję" ;)

Kimis! Co to na być? Że heeee? Buuuu taka duża dziewczynka a takie banialuki wypisuje ;) ;) <3

Krysiu, brałam niepokalanka ale nie kojarze żeby coś mi się pozmienialo, ale wszystko możliwe :)

No i też muszę wstawać :( oooo nieeeeeeeeeeee.......... ;)
    Kochanie wiem ale to tak.jest. wolałabym byc do kibla przyklejona niż nic nie czuć. Moja psycha byłaby spokojniejsza;-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dzień dobry :)
    Mi też się bardzo nie chce i na dodatek, jak to po wolnym (mimo że krótkim) wszyscy musieli mnie troszkę podenerwować od rana, ale już opanowałam sytuację :P

Kimi trzymam mocno kciuki i czekam na super wieści, bo o innych nie ma mowy! I w ogóle nie wolno tak myśleć!!! Absolutny zakaz dla wszystkich gospodyń ;)

Pączuś jeśli są jakieś zmiany, to na pewno tylko na dobre ;)

Czekająca na pocieszenie przypominam że w tym tygodniu męczymy się tylko do czwartku :P

Tuliś my też graliśmy w planszówki, ale w pewnym momencie okazało się że zasady są zbyt trudne jak na obecne towarzystwo :P Na szczęście już jestem praktycznie zdrowa, tylko praca spowodowała minimalne nasilenie choroby, ale na to już nie ma lekarstwa ;)

Miłego dnia <3

Będzie co będzie;) generalnie mam dobre wyniki. Mały niedobór vit b 12 ale reszta wydaje się ok.

O tarczycy nie czytam bo popadne w paranoję. ;-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra - bede się obserwować i zobaczymy co będzie :D
    Na chwile obecną kwitnę w papierach i mam już dosyć :/ - więc ja dziś głównie w krzaczorach posiedzę

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No dobra - bede się obserwować i zobaczymy co będzie :D
    Na chwile obecną kwitnę w papierach i mam już dosyć :/ - więc ja dziś głównie w krzaczorach posiedzę
    Myśle kochana że niepokalanek ci nie zaszkodzi

Pączek lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No to ja mam tak ze jak o tej porze cyklu miałam rozciągliwy tak teraz mam wodnisty krem
    Tzn taki wodnisty krem miewałam zazwyczaj koło 14-15 dnia a nie 10
    Wiec zastanawiam sie czy to przypadkiem niepokalanek tego nie spowodowal
    Zaczęłam brać tez omega 3-6-9 - to moze to ?! No zgłupiałam

No to mialas wesoły samochod z chłopakami :D

Ja kwasy omega biorę dopiero po owu i nie zmieniają mi śluzu.

Pączek lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Heloł Lady's :)

Pączek, Kim87, Tuliska, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki <3

Pączek, Kim87, Tuliska, AniaŁ123, Violet146 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja kwasy omega biorę dopiero po owu i nie zmieniają mi śluzu.
    No ja pierwszy raz biore - bo do tej por brałam wieśka a stwierdziłam że przerzucę się na kwasy i cały cykl bede je łykać

• Pączek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Beluś i Fioletkowa :D <3

Violet146, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No ja pierwszy raz biore - bo do tej por brałam wieśka a stwierdziłam że przerzucę się na kwasy i cały cykl bede je łykać
    Może być od kwasów ale to nic niepokojącego

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Myśle kochana że niepokalanek ci nie zaszkodzi
    :D Liczę na to :D
    Wczoraj mnie mój chłop troche zszokował bo powiedział "no chyba musze sie teraz w tym roku lepiej postarać bo inaczej to pewnie mnie zostawisz" - przemilczałam to zdanie - udałam że nie słyszę i poszłam spać

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bellus <3

Hej Violet <3

Violet146, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    :D Liczę na to :D
    Wczoraj mnie mój chłop troche zszokował bo powiedział "no chyba musze sie teraz w tym roku lepiej postarać bo inaczej to pewnie mnie zostawisz" - przemilczałam to zdanie - udałam że nie słyszę i poszłam spać

Dobrze bo on tez musi się starać aby coś wyszło;)

Pączek lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ