X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cała czekolada :D :D Popuchnięta ale wazne że z pieknymi pazurami ;) +2 dla samozawzietosci ;)
    AniaŁ123 wrote:
    Czekoladka trzymam kciuki, żebyś dała radę z paznokciami, bo ząb to wiadomo pikuś :-P
    Już wiesz o której?

Jasne Dziewczyny :D Wszystko do zrobienia :D <3

O 14:00 rwiemy łaaaaaa :D I Pan przemiły doktor powiedział, że dwie od razu :D Dżizas :D :D :D Potem kolejne dwie, bo mam wszystkie do wyrwania :D Na zdjęciu wyszło, że rosną poziomo, świnie jedne :D Zęby mądrości mi powyrywają :D A już zaczęłam kumać matematykę :D :P

Tuliska, Kim87 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

Pietruszka a Ty też nadal całkiem gorąca, mały spadek, ale poziom całkiem całkiem :-D

Tak tak <3 <3 <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Jasne Dziewczyny :D Wszystko do zrobienia :D <3

O 14:00 rwiemy łaaaaaa :D I Pan przemiły doktor powiedział, że dwie od razu :D Dżizas :D :D :D Potem kolejne dwie, bo mam wszystkie do wyrwania :D Na zdjęciu wyszło, że rosną poziomo, świnie jedne :D Zęby mądrości mi powyrywają :D A już zaczęłam kumać matematykę :D :P

Dwie od razu? Wow, to hardcorowo ;) Ja też mam wszystkie 4 do wyrwania, na razie pozbyłam się jednej, a 3 czekają w kolejce na lepsze czasy :P Mam to samo, rosną poziomo.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dwie od razu? Wow, to hardcorowo ;) Ja też mam wszystkie 4 do wyrwania, na razie pozbyłam się jednej, a 3 czekają w kolejce na lepsze czasy :P Mam to samo, rosną poziomo.

Tak, górną i dolną po tej samej stronie :) Będzie z głowy, tak sobie tłumaczę :P .. :) Poza tym liczę cholernie na tę ciążę i powiem szczerze, że powiedziałam sobie, że zrobię z tym porządek jak najszybciej.. Mój kuzyn mówi, że i tak w niedługim odstępie czasowym trzeba wyrywać, bo coś tam, nie pamiętam... ;) Więc jeszcze pewnie za 3,4 miesiące dwie kolejne :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko jeszcze raz wytłumaczę. Jeden torbiel mam od poprzedniego cyklu, i mądra położna która mi usg robiła nie była w stanie stwierdzić czy to stary czy nowy pecherzyk i kazała brać pregnyl. A mnie teraz dopiero rośnie ten "wlasciwy" pecherzyk i teraz bardziej niż prawdopodopodobne jest że przez pregnyl podany za wszystko ten pecherzyk nie pęknie bo lh się nie wytworzy. No a z torbielami nie mogę brać clo... No i najczęściej czekają aż same się wchlona czyli niewiadomo kiedy.
    No to sobie popisalam ;) ;)

Choco po co Ci tyle mądrości? W ciąży i tak mózg Ci się zmiejszy :D :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz Dziewczyny, jeszcze kończąc temat (bo pewnie macie już dość :P ) mojej owulacji, to mam takie przemyślenia: Przez 6 lat leczyłam się u lekarza endokrynologa dr Bobrowskiego z Krakowa, który się okazał zwykłym internistą, bawiącym się w endo. Cały czas utrzymywał moje TSH na tragicznie niskim poziomie, praktycznie 0 i twierdził, że zajdę na takich wynikach w ciążę. Dodatkowo dawał mi lek z dwoma hormonami, który w ogóle nie był mi potrzebny. Twierdził, że przy wyższym TSH moje fteki zbytnio spadną i będę się źle czuła, mam w ogóle nie patrzyć na TSH, bo ważne są tylko fteki. Na początku się nie przejmowałam, bo nie myślałam o dziecku. Później się okazało, że z jakiegoś powodu nie mam owulacji. Ginekolodzy nie chcą aż tak bardzo podważać zdania lekarza, ale coś tam nieśmiało sugerowali. Dopiero musiałam iść do jednego i później drugiego endo (w luxmedzie), aby zobaczyć jak lekarze załamują nade mną ręce. Zaufałam jednej Pani doktor którą serdecznie polecam w Krakowie: dr Piwońska-Solska, która w nie całe 3 miesiące przywróciła mi owulację! Jak się okazało, mogę mieć TSH na normalnym poziomie i fteki też, a przy tym dobrze się czuję i moje jajcory działają. Wiem, ze to jest pierwsza owulacja, bo czułam ją bardzo wyraźnie, przez te wszystkie lata wstecz nie pamiętam takiego specyficznego bólu.
    Gdyby kiedyś któraś z Was lub jakaś Wasza koleżanka trafiły do endo, który szerzy herezje takie jak mój były, zalecam czym prędzej od niego uciekać, bo gość nie wie co mówi. Jest to sprzeczne z naturą człowieka. Gdyby nie starania i moja dociekliwość, to mogłabym się nabawić jakichś poważnych dolegliwości.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No tylko jeszcze raz wytłumaczę. Jeden torbiel mam od poprzedniego cyklu, i mądra położna która mi usg robiła nie była w stanie stwierdzić czy to stary czy nowy pecherzyk i kazała brać pregnyl. A mnie teraz dopiero rośnie ten "wlasciwy" pecherzyk i teraz bardziej niż prawdopodopodobne jest że przez pregnyl podany za wszystko ten pecherzyk nie pęknie bo lh się nie wytworzy. No a z torbielami nie mogę brać clo... No i najczęściej czekają aż same się wchlona czyli niewiadomo kiedy.

Tuliś wszystko rozumiem :)
    Myślę że nie ma co gdybać, tylko zaczekać do wieczora. Trzymam mocno kciuki <3

Tuliska lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A teraz Dziewczyny, jeszcze kończąc temat (bo pewnie macie już dość :P ) mojej owulacji, to mam takie przemyślenia: Przez 6 lat leczyłam się u lekarza endokrynologa dr Bobrowskiego z Krakowa, który się okazał zwykłym internistą, bawiącym się w endo. Cały czas utrzymywał moje TSH na tragicznie niskim poziomie, praktycznie 0 i twierdził, że zajdę na takich wynikach w ciążę. Dodatkowo dawał mi lek z dwoma hormonami, który w ogóle nie był mi potrzebny. Twierdził, że przy wyższym TSH moje fteki zbytnio spadną i będę się źle czuła, mam w ogóle nie patrzyć na TSH, bo ważne są tylko fteki. Na początku się nie przejmowałam, bo nie myślałam o dziecku. Później się okazało, że z jakiegoś powodu nie mam owulacji. Ginekolodzy nie chcą aż tak bardzo podważać zdania lekarza, ale coś tam nieśmiało sugerowali. Dopiero musiałam iść do jednego i później drugiego endo (w luxmedzie), aby zobaczyć jak lekarze załamują nade mną ręce. Zaufałam jednej Pani doktor którą serdecznie polecam w Krakowie: dr Piwońska-Solska, która w nie całe 3 miesiące przywróciła mi owulację! Jak się okazało, mogę mieć TSH na normalnym poziomie i fteki też, a przy tym dobrze się czuję i moje jajcory działają. Wiem, ze to jest pierwsza owulacja, bo czułam ją bardzo wyraźnie, przez te wszystkie lata wstecz nie pamiętam takiego specyficznego bólu.
    Gdyby kiedyś któraś z Was lub jakaś Wasza koleżanka trafiły do endo, który szerzy herezje takie jak mój były, zalecam czym prędzej od niego uciekać, bo gość nie wie co mówi. Jest to sprzeczne z naturą człowieka. Gdyby nie starania i moja dociekliwość, to mogłabym się nabawić jakichś poważnych dolegliwości.
    Ania, masakra!!!! Czasami mam wrażenie, że jesteśmy mądrzejsze od tych niektórych lekarzy :/ :/ :/ Bardzo dobrze, że masz w końcu dobrego lekarza i upragnioną owulację!!!! <3 <3 <3 Teraz czekamy na efekty :D :D :D

I możemy gadać o Twojej owulacji całymi dniami, bo to super pozytywny temat <3 nananana

AniaŁ123, Tuliska lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska u moich babeczek hybryda trzyma miesiac ;) przychodza wczesniej bo maja odrost ;)

Tuliska lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

No nic Tulisiu.. trzeba zobaczyć.. daj znać koniecznie co tam się w końcu u Ciebie dzieje :*

Co do mądrości to racja :D Chrzanić ją :P

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Ponieważ idę dzisiaj na to rwanie, więc pozwoliłam sobie na obiad na pizzę i pączka :D I tak sobie siedzę i jem.. i mówię! Jasny Gwint! Pączek <3 <3 <3

Pączuś, wróć :*

AniaŁ123, pola89 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny.. Ponieważ idę dzisiaj na to rwanie, więc pozwoliłam sobie na obiad na pizzę i pączka :D I tak sobie siedzę i jem.. i mówię! Jasny Gwint! Pączek <3 <3 <3

Pączuś, wróć :*
    Krysia wróci, tylko musi dojść do ładu w pracy :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Tuliś wszystko rozumiem :)
    Myślę że nie ma co gdybać, tylko zaczekać do wieczora. Trzymam mocno kciuki <3

Wiem dziewczyny doskonale, nie spinam się zupełnie ;) co ma być to i tak będzie :) bedzie sukces jak ja żywa w tą ślizgawice dojadę :D

AniaŁ123, Parsleyek lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

Tulis a nie łatwiej by było dać ci antyki na te torbiele przecież one mogą kilka cykli się wchlaniac

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tylko najpierw muszę się skontaktować z poprzednim ginem. Bo mam dosy niewiedzy pielęgniarki i ginki która nie słucha i ktorej nie ma wtedy kiedy jest potrzebna ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka kciuki!!
    nie wiem czy 2 zeby na raz to dobry pomysł, połowy twarzy nie będziesz czuła, hehe

Ania
    mądry lekarz to podstawa... ;)

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie wiem jak Wy ale ja ostro szykuję się do bycia w ciąży niebawem... obkupiłam się dziś w leginsy i dresy do śmigania po domu :D :D :P

Czekolada pewnie siedzisz już na fotelu dentystycznym.. Czekamy na wieści jak samopoczucie po :)

AniaŁ123, Violet146 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dziewczynki nie wiem jak Wy ale ja ostro szykuję się do bycia w ciąży niebawem... obkupiłam się dziś w leginsy i dresy do śmigania po domu :D :D :P

Czekolada pewnie siedzisz już na fotelu dentystycznym.. Czekamy na wieści jak samopoczucie po :)
    Dobrze nastawienie to połowa sukcesu. Ja smigam w legginsach od roku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 14:49

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No tak, tylko najpierw muszę się skontaktować z poprzednim ginem. Bo mam dosy niewiedzy pielęgniarki i ginki która nie słucha i ktorej nie ma wtedy kiedy jest potrzebna ;)
    Pogadaj z lekarzem bo te piguly to woecej zamętu wprowadzają niż to potrzebne

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dobrze nastawienie to połowa sukcesu. Ja smigam w legginsach od roku :D

Ja też w domu mam i chodze.. ale postanowiłam jeszcze dokupić :D ciąża w tym roku musi być i już. Nie widzę innej opcji!! :)
    A tak w ogóle Kimi jak się miewasz?? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 14:55

Violet146 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ