SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cała czekolada :D :D Popuchnięta ale wazne że z pieknymi pazurami ;) +2 dla samozawzietosci ;)
    AniaŁ123 wrote:
    Czekoladka trzymam kciuki, żebyś dała radę z paznokciami, bo ząb to wiadomo pikuś :-P
    Już wiesz o której?

Jasne Dziewczyny :D Wszystko do zrobienia :D <3

O 14:00 rwiemy łaaaaaa :D I Pan przemiły doktor powiedział, że dwie od razu :D Dżizas :D :D :D Potem kolejne dwie, bo mam wszystkie do wyrwania :D Na zdjęciu wyszło, że rosną poziomo, świnie jedne :D Zęby mądrości mi powyrywają :D A już zaczęłam kumać matematykę :D :P

Tuliska, Kim87 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

Pietruszka a Ty też nadal całkiem gorąca, mały spadek, ale poziom całkiem całkiem :-D

Tak tak <3 <3 <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Jasne Dziewczyny :D Wszystko do zrobienia :D <3

O 14:00 rwiemy łaaaaaa :D I Pan przemiły doktor powiedział, że dwie od razu :D Dżizas :D :D :D Potem kolejne dwie, bo mam wszystkie do wyrwania :D Na zdjęciu wyszło, że rosną poziomo, świnie jedne :D Zęby mądrości mi powyrywają :D A już zaczęłam kumać matematykę :D :P

Dwie od razu? Wow, to hardcorowo ;) Ja też mam wszystkie 4 do wyrwania, na razie pozbyłam się jednej, a 3 czekają w kolejce na lepsze czasy :P Mam to samo, rosną poziomo.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dwie od razu? Wow, to hardcorowo ;) Ja też mam wszystkie 4 do wyrwania, na razie pozbyłam się jednej, a 3 czekają w kolejce na lepsze czasy :P Mam to samo, rosną poziomo.

Tak, górną i dolną po tej samej stronie :) Będzie z głowy, tak sobie tłumaczę :P .. :) Poza tym liczę cholernie na tę ciążę i powiem szczerze, że powiedziałam sobie, że zrobię z tym porządek jak najszybciej.. Mój kuzyn mówi, że i tak w niedługim odstępie czasowym trzeba wyrywać, bo coś tam, nie pamiętam... ;) Więc jeszcze pewnie za 3,4 miesiące dwie kolejne :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko jeszcze raz wytłumaczę. Jeden torbiel mam od poprzedniego cyklu, i mądra położna która mi usg robiła nie była w stanie stwierdzić czy to stary czy nowy pecherzyk i kazała brać pregnyl. A mnie teraz dopiero rośnie ten "wlasciwy" pecherzyk i teraz bardziej niż prawdopodopodobne jest że przez pregnyl podany za wszystko ten pecherzyk nie pęknie bo lh się nie wytworzy. No a z torbielami nie mogę brać clo... No i najczęściej czekają aż same się wchlona czyli niewiadomo kiedy.
    No to sobie popisalam ;) ;)

Choco po co Ci tyle mądrości? W ciąży i tak mózg Ci się zmiejszy :D :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz Dziewczyny, jeszcze kończąc temat (bo pewnie macie już dość :P ) mojej owulacji, to mam takie przemyślenia: Przez 6 lat leczyłam się u lekarza endokrynologa dr Bobrowskiego z Krakowa, który się okazał zwykłym internistą, bawiącym się w endo. Cały czas utrzymywał moje TSH na tragicznie niskim poziomie, praktycznie 0 i twierdził, że zajdę na takich wynikach w ciążę. Dodatkowo dawał mi lek z dwoma hormonami, który w ogóle nie był mi potrzebny. Twierdził, że przy wyższym TSH moje fteki zbytnio spadną i będę się źle czuła, mam w ogóle nie patrzyć na TSH, bo ważne są tylko fteki. Na początku się nie przejmowałam, bo nie myślałam o dziecku. Później się okazało, że z jakiegoś powodu nie mam owulacji. Ginekolodzy nie chcą aż tak bardzo podważać zdania lekarza, ale coś tam nieśmiało sugerowali. Dopiero musiałam iść do jednego i później drugiego endo (w luxmedzie), aby zobaczyć jak lekarze załamują nade mną ręce. Zaufałam jednej Pani doktor którą serdecznie polecam w Krakowie: dr Piwońska-Solska, która w nie całe 3 miesiące przywróciła mi owulację! Jak się okazało, mogę mieć TSH na normalnym poziomie i fteki też, a przy tym dobrze się czuję i moje jajcory działają. Wiem, ze to jest pierwsza owulacja, bo czułam ją bardzo wyraźnie, przez te wszystkie lata wstecz nie pamiętam takiego specyficznego bólu.
    Gdyby kiedyś któraś z Was lub jakaś Wasza koleżanka trafiły do endo, który szerzy herezje takie jak mój były, zalecam czym prędzej od niego uciekać, bo gość nie wie co mówi. Jest to sprzeczne z naturą człowieka. Gdyby nie starania i moja dociekliwość, to mogłabym się nabawić jakichś poważnych dolegliwości.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No tylko jeszcze raz wytłumaczę. Jeden torbiel mam od poprzedniego cyklu, i mądra położna która mi usg robiła nie była w stanie stwierdzić czy to stary czy nowy pecherzyk i kazała brać pregnyl. A mnie teraz dopiero rośnie ten "wlasciwy" pecherzyk i teraz bardziej niż prawdopodopodobne jest że przez pregnyl podany za wszystko ten pecherzyk nie pęknie bo lh się nie wytworzy. No a z torbielami nie mogę brać clo... No i najczęściej czekają aż same się wchlona czyli niewiadomo kiedy.

Tuliś wszystko rozumiem :)
    Myślę że nie ma co gdybać, tylko zaczekać do wieczora. Trzymam mocno kciuki <3

Tuliska lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A teraz Dziewczyny, jeszcze kończąc temat (bo pewnie macie już dość :P ) mojej owulacji, to mam takie przemyślenia: Przez 6 lat leczyłam się u lekarza endokrynologa dr Bobrowskiego z Krakowa, który się okazał zwykłym internistą, bawiącym się w endo. Cały czas utrzymywał moje TSH na tragicznie niskim poziomie, praktycznie 0 i twierdził, że zajdę na takich wynikach w ciążę. Dodatkowo dawał mi lek z dwoma hormonami, który w ogóle nie był mi potrzebny. Twierdził, że przy wyższym TSH moje fteki zbytnio spadną i będę się źle czuła, mam w ogóle nie patrzyć na TSH, bo ważne są tylko fteki. Na początku się nie przejmowałam, bo nie myślałam o dziecku. Później się okazało, że z jakiegoś powodu nie mam owulacji. Ginekolodzy nie chcą aż tak bardzo podważać zdania lekarza, ale coś tam nieśmiało sugerowali. Dopiero musiałam iść do jednego i później drugiego endo (w luxmedzie), aby zobaczyć jak lekarze załamują nade mną ręce. Zaufałam jednej Pani doktor którą serdecznie polecam w Krakowie: dr Piwońska-Solska, która w nie całe 3 miesiące przywróciła mi owulację! Jak się okazało, mogę mieć TSH na normalnym poziomie i fteki też, a przy tym dobrze się czuję i moje jajcory działają. Wiem, ze to jest pierwsza owulacja, bo czułam ją bardzo wyraźnie, przez te wszystkie lata wstecz nie pamiętam takiego specyficznego bólu.
    Gdyby kiedyś któraś z Was lub jakaś Wasza koleżanka trafiły do endo, który szerzy herezje takie jak mój były, zalecam czym prędzej od niego uciekać, bo gość nie wie co mówi. Jest to sprzeczne z naturą człowieka. Gdyby nie starania i moja dociekliwość, to mogłabym się nabawić jakichś poważnych dolegliwości.
    Ania, masakra!!!! Czasami mam wrażenie, że jesteśmy mądrzejsze od tych niektórych lekarzy :/ :/ :/ Bardzo dobrze, że masz w końcu dobrego lekarza i upragnioną owulację!!!! <3 <3 <3 Teraz czekamy na efekty :D :D :D

I możemy gadać o Twojej owulacji całymi dniami, bo to super pozytywny temat <3 nananana

AniaŁ123, Tuliska lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska u moich babeczek hybryda trzyma miesiac ;) przychodza wczesniej bo maja odrost ;)

Tuliska lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

No nic Tulisiu.. trzeba zobaczyć.. daj znać koniecznie co tam się w końcu u Ciebie dzieje :*

Co do mądrości to racja :D Chrzanić ją :P

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Ponieważ idę dzisiaj na to rwanie, więc pozwoliłam sobie na obiad na pizzę i pączka :D I tak sobie siedzę i jem.. i mówię! Jasny Gwint! Pączek <3 <3 <3

Pączuś, wróć :*

AniaŁ123, pola89 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny.. Ponieważ idę dzisiaj na to rwanie, więc pozwoliłam sobie na obiad na pizzę i pączka :D I tak sobie siedzę i jem.. i mówię! Jasny Gwint! Pączek <3 <3 <3

Pączuś, wróć :*
    Krysia wróci, tylko musi dojść do ładu w pracy :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Tuliś wszystko rozumiem :)
    Myślę że nie ma co gdybać, tylko zaczekać do wieczora. Trzymam mocno kciuki <3

Wiem dziewczyny doskonale, nie spinam się zupełnie ;) co ma być to i tak będzie :) bedzie sukces jak ja żywa w tą ślizgawice dojadę :D

AniaŁ123, Parsleyek lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

Tulis a nie łatwiej by było dać ci antyki na te torbiele przecież one mogą kilka cykli się wchlaniac

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tylko najpierw muszę się skontaktować z poprzednim ginem. Bo mam dosy niewiedzy pielęgniarki i ginki która nie słucha i ktorej nie ma wtedy kiedy jest potrzebna ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka kciuki!!
    nie wiem czy 2 zeby na raz to dobry pomysł, połowy twarzy nie będziesz czuła, hehe

Ania
    mądry lekarz to podstawa... ;)

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie wiem jak Wy ale ja ostro szykuję się do bycia w ciąży niebawem... obkupiłam się dziś w leginsy i dresy do śmigania po domu :D :D :P

Czekolada pewnie siedzisz już na fotelu dentystycznym.. Czekamy na wieści jak samopoczucie po :)

AniaŁ123, Violet146 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dziewczynki nie wiem jak Wy ale ja ostro szykuję się do bycia w ciąży niebawem... obkupiłam się dziś w leginsy i dresy do śmigania po domu :D :D :P

Czekolada pewnie siedzisz już na fotelu dentystycznym.. Czekamy na wieści jak samopoczucie po :)
    Dobrze nastawienie to połowa sukcesu. Ja smigam w legginsach od roku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 14:49

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No tak, tylko najpierw muszę się skontaktować z poprzednim ginem. Bo mam dosy niewiedzy pielęgniarki i ginki która nie słucha i ktorej nie ma wtedy kiedy jest potrzebna ;)
    Pogadaj z lekarzem bo te piguly to woecej zamętu wprowadzają niż to potrzebne

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dobrze nastawienie to połowa sukcesu. Ja smigam w legginsach od roku :D

Ja też w domu mam i chodze.. ale postanowiłam jeszcze dokupić :D ciąża w tym roku musi być i już. Nie widzę innej opcji!! :)
    A tak w ogóle Kimi jak się miewasz?? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 14:55

Violet146 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ