X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    Bella ja wiem ale kolezanka niestety nie rozumie a mowic jej nie chce... naprawde nie wiem jak to rozwiazac.dla niej tylko papier sie liczy jak jest papuer to ok. jak nie to mam zapier..i nosic. przykre ale taka jest

To urlop na żądanie dzisiaj jak się martwisz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Trzeba podnieść pupę i na drugą betę biec ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Bardzo proszę - Wszyscy do tablicy i jak na spowiedzi - co u kogo sie dzieje i co komu leży na wątrobie ?
    Dlaczego siedzą cicho !?!!?
    No ja to rozumiem :P :P - ale Wy !?
    Więc po kolei prosze mi tu pisać !
    Paczus, kochany nasz Paczus <3 <3 <3

Jesli o mnie chodzi to jednej mojej kolezance w pracy rosnie brzuch i doslownie promienieje, jest przeszczesliwa (przypomne- wpadka).. Druga moja kolezanka wiecznie narzeka na ciaze, tez juz widac (udalo sie za pierwszym razem).. Ciagle o tym slucham.. A to kupy nie moze zrobic, a to ma depresje, a to nie przytyla, a to przytyla, a to czuje ruchy.. Ja nie daje rady juz o tym sluchac.. Juz nie rozmawiam o swoim staraniu, powiedzialam zainteresowanym, ze nie bede o tym mowic.. Teraz przyjada znajomi do nas na weekend.. Mam juz stres, ze sa w ciazy..

A ja zyje codziennie z mysla: a ja?? Gdzie jest moj brzuch i dziecko? Staram sie 19 miesiecy.. To kupe czasu.. Kosztowalo mnie to za duzo stresu, czytania o chorobach i wizyt u lekarzy.. Zastanawiam sie dlaczego.. Mialam robic inseminacje, teraz sie zastanawiam czy od razu nie robic in vitro.. Nie wiem.. Nic nie wiem ;) Dlatego nie chce wam tu smecic i pomyslalam soboe, ze troche oddechu nie zaszlodzi..

Panuje ogolna zalamka, zauwazylam., mysle ze to tez kwestia wiecznie trwajacej zimy.. Brak slonca i wieczna szarosc na dworze tez swoje robia..

Btw mam jakies uczulenie.. Budze sie po nocach, spac nie moge.. Leci mi z nosa, swedzi, gardoo drapie, oczy pieka.. Trwa juz ponad 2 tygodnie.. Nie chce brac kolejnych tabletek, bo juz lykam garsc na groszka.. Wiec sie mecze ;) i tak w kolko..

Aha i wiecie co jeszcze.. W zeszlym miesiacu u mnie stan zapalny zeba i osemki, w tym ida mojemu.. Jak ma to wplyw taki sam na organizm meski jak na damski to ja skacze z dachu,, zawsze cos..

Zwykle mialam takie stany kolo @ ale kolo 2, 3 dc bylam juz gotowa do dalszej walki a teraz nie :)

Zagroszkowane dziewczyny, ja strasznie sie ciesze, ze macie groszki juz w sobie i wiecie, ze wszystko teraz bedzie inaczej :* serdecznie Wam gratuluje, kibicuje i podgladam codziennie :) czasem cos skrobne ale wlasnie nie chce nikogo zarazac swoja niepewnoscia i strachem, ze mnie to nigdy nie czeka :) Dlatego oddycham sobie gleboko na boku :)

Kiss <3

daga_00, pola89, Tuliska, Bella_Bella, MMadziula, Parsleyek lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ja tez lece na bete za chwile :)
    Czekoladko glowa do gory zobaczysz w tym roku wszystkie czekajace zagroszkuja. zobaczysz!
    ja w swojego grocha nie moge uwierzyc. moze troche po usg sie uspokoje. a tu jeszcze ponad tydz czekania.
    nie mam pojecia jakbto sie stalo ze zaskoczylo przeciez na poczatku tego cyklu mialan stosubek lh do fsh ponizej 0.6 a w 17dc estradiol 68... caly czas boje sie ze to szczescie tylko na chwile. i ta moja prolaktyna... ehh duzo by gadac ale nie chce smecic juz z rana ;) niech to bedzie dobry dzien :)

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dzien dobry ja tez lece na bete za chwile :)
    Czekoladko glowa do gory zobaczysz w tym roku wszystkie czekajace zagroszkuja. zobaczysz!
    ja w swojego grocha nie moge uwierzyc. moze troche po usg sie uspokoje. a tu jeszcze ponad tydz czekania.
    nie mam pojecia jakbto sie stalo ze zaskoczylo przeciez na poczatku tego cyklu mialan stosubek lh do fsh ponizej 0.6 a w 17dc estradiol 68... caly czas boje sie ze to szczescie tylko na chwile. i ta moja prolaktyna... ehh duzo by gadac ale nie chce smecic juz z rana ;) niech to bedzie dobry dzien :)
    Spoko, Cudzie ;) nie trzeba mnie pocieszac, raczej wole pocieszac innych ;) dlatego wlasnie aby nie smecic i zeby to byl dobry dzien- znikam ;)

Czekoladki dla wszystkich <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj baby baby. Weźcie doopki w garść.

Czekolada każda z nas miewa taki okres gdzie wszystko się wali. Ale potem wSzyszko wychodzi na prosta. Co do in vitro najpierw bym pogadać z lekarzem bądź dwoma. Może iui by zadziałało bo iv to już wyższa szkoła jazdy.

Cudzie co do pracy to jeżeli dzwigalas dotychczas to twoje ciało to zna. Zawsze w ciąży jest problem jak zaczyna się dźwigać. Jednak jak się boisz to idź do pierwszego kontaktu po zwolnienie do przyszłego czwartku. I po problemie

Bella tak jak Pączosław pisze. Praca to tylko praca i nie miej żalu. Nigdy nie będzie dogodnego momentu i jak będą lamentowac to powiedz że zdrowie dziecka jest dla ciebie najważniejsze. Koniec kropka. Bądź stanowcza.

Tulis ty mi się nie chowaj po krzokach.

Pola słońce każdej z nas w pewnym momencie potrzeba było oddechu. Rób tak aby tobie było dobrze. Wracaj do nas jak będziesz miała siłę :-)

Pietrucha bejbe ty tez się nie chowa tylko pisz.

Wiem baby trochę zdwominowalysmy wątek osostanim betami i objawami. Ale zaraz się to uspokoi jak juz wszystkie przyzwyczaja się do ciąży :)

Lof ju ol lejdis <3 <3 <3 <3

Lubię_czekoladę, Parsleyek, Bella_Bella, Tuliska lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz wam napisze co mysle o tym czy o owym :D
    Tylko musze sie ogarnąć :D

Kim87, Parsleyek, Tuliska lubią tę wiadomość

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,

Lubię_czekoladę, Pączek, Tuliska lubią tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie za moją wczorajszą nie obecnośc, ale wstałam już o 5 bo nie mogłam spać, a później, miałam mnóstwo spraw do załatwienia, a pod wieczór byłam już dętka.
    Dziś wstaje sobie a tu patrzę, cholera dopiero 2 godzina haha :) więc próbowałam dalej zasnąć,łatwo nie było,ale w końcu się udało. Martwilam się o temperaturę, że jeśli nie prześpie 3 godzin, to temperatura nie będzie wiarygodna, ale chyba się udało...
    Chociaż jestem taka nie wyspana, że masakra...

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a mam takie pytanie czy skok temperatury może być nawet do 3-4 dni po owulacji? Gdzieś tak wyczytałam ale nie jestem pewna czy to prawda, bo 14 dc miałam mocny ból prawego jajnika i byłam pewna, że to była owulcja, miałam też w tych dniach najwięcej płodnego śluzu, ale skok był dopiero w 18 dc..,więc program mi zaznaczyl owulacjie 17...co myślicie...?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki a mam takie pytanie czy skok temperatury może być nawet do 3-4 dni po owulacji? Gdzieś tak wyczytałam ale nie jestem pewna czy to prawda, bo 14 dc miałam mocny ból prawego jajnika i byłam pewna, że to była owulcja, miałam też w tych dniach najwięcej płodnego śluzu, ale skok był dopiero w 18 dc..,więc program mi zaznaczyl owulacjie 17...co myślicie...?
    Wiesz prog jak się uwalnia to tez musi osiągnąć jakoś poziom aby było widać skok woec wydaje mi się ze to prawda. Co do boli to one mogą występować przed owu. Z tego co widzę owu u ciebie była 15-17 dc

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Wiesz prog jak się uwalnia to tez musi osiągnąć jakoś poziom aby było widać skok woec wydaje mi się ze to prawda. Co do boli to one mogą występować przed owu. Z tego co widzę owu u ciebie była 15-17 dc

Dziękuję <3

Kim87 lubi tę wiadomość

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt że był w ogóle skok - bo był później niż zwykle i już się martwiłam, że w ogóle skoku nie będzie...
    :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet widze wykres wyczowam grosia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:22

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fioletku jest bardzo ładnie u ciebie <3

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki, było by pięknie dostać taki prezent tuż przed urodzinami, i byłabym w tym samym miesiącu co siostra,
    Oj ale chyba zbyt pięknie by to było,żeby się sprawdziło...
    Narazie się nie nakręcam, bo nie raz już miałam nadzieję, że może tym razem, a tu porażka...

<3 <3 <3

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czekoladko Jesteś.... <3

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziękuję Dziewczynki, było by pięknie dostać taki prezent tuż przed urodzinami, i byłabym w tym samym miesiącu co siostra,
    Oj ale chyba zbyt pięknie by to było,żeby się sprawdziło...
    Narazie się nie nakręcam, bo nie raz już miałam nadzieję, że może tym razem, a tu porażka...

<3 <3 <3
    Kiedy masz Słońce urodziny? :*

Jestem, podglądam, kibicuję <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kiedy masz Słońce urodziny? :*

Jestem, podglądam, kibicuję <3

20, kochana a to ty wyjeżdżasz w marcu czy mi się coś pomieszało?

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrerek ;)

Kimi tak jest psze Mamo ! :D

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ