Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Pietrusia muszę Ci się przyznać że dopiero przed chwilą pierwszy raz weszłam na twój blog :) brawo kochana :) trzymam kciuki za piątek i cały weekend i wyczekiwana laparo :) kochana oby to był twój problem który szybciutko rozwiążą :* aaa i nie bój się szpitala kochana, ja trafiłam pierwszy raz z wiadomego (nieprzyjemnego) powodu, ryczałam po przyjęciu i za dzieciątkiem i ze strachu przed miejscem w którym się znalazłam... Ale strach ma tylko wielkie oczy :* nie są to wakacje w spa ale da się przeżyć jak wszystko inne :*

<3 <3 <3
    Dziękuję <3 wiadomo stres jest ale wierzę że słusznie postępuje... Jeszcze raz dziękuję za każde słowo otuchy.

A jak Ty się miewasz?

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    <3 <3 <3
    Dziękuję <3 wiadomo stres jest ale wierzę że słusznie postępuje... Jeszcze raz dziękuję za każde słowo otuchy.

A jak Ty się miewasz?
    A dobrze dziękuję :) pierwszy raz po poronieniu na coś czekam, nie tylko na nieuchronną małpe :/ szanse miniaturowe i nadzieje tez ale jednak jakieś po raz pierwszy :)

Ja w szpitalu poznałam dziewczynę która przeżywała to samo co ja i chyba dzięki temute dni nie zupełnie tak tragicznie wspominam. Mamy kontakt do dzisiaj i doskonale się rozumiemy chociaż ona już nosi w sobie drugie serduszko :)
    Nie wiem czy pisały ci już dziewczyny co w szpitalu się przydaje?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek priv <3

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane Gosposie <3
    Pamiętacie mnie? :) Stęskniłam się za Wami!

Tuliś i Pietrusia jeszcze, ja, jeszcze ja niezapłodniona :D

U mnie 12 cs biegnie ku końcowi, temperatura kieruje się w dół, dlatego nie mam złudzeń. W przyszły piątek-niedzieli lecę do szpitala na badania hormonów i nie wiem sama co jeszcze, ale to zleciało. Pamiętam jak dostałam termin, to wydawało mi się że to tak strasznie daleko ;)
    Mój robił sobie badania i niestety morfologia wyszła kiepsko, więc pracujemy nad poprawą, liczę na cenne rady :) Co prawda był po prawie miesięcznym przeziębieniu i po mocnych ostatkach %%%, a wyczytałam że to może osłabiać wyniki, ale tak czy inaczej trzeba teraz popracować.

Miłego dnia!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuuuuuuulaaaaa ♡♡♡
    Nareszcie ♡
    Wszystkie tu za tobą tesknimy ;)
    U mojego w wynikach tez było dużo poniżej normy a jednak jeden plemior dotrwal :) faszerowalam go Fertil Man'em ;) drogi fakt, ale skuteczny podobno. I faktycznie wszelkie czynniki mogą obniżać parametry nasienia. Najbardziej podwyższona temperatura i antybiotyki.
    Co do szpitala to taaaaak się cieszę ♡ w końcu przebadaja Cię od góry do dołu :) dosłownie :) i faktycznie tak nierealny się ten termin wydawał a tu masz ;) nam czas jakoś szybciej leci :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dzień dobry Kochane Gosposie <3
    Pamiętacie mnie? :) Stęskniłam się za Wami!

Tuliś i Pietrusia jeszcze, ja, jeszcze ja niezapłodniona :D

U mnie 12 cs biegnie ku końcowi, temperatura kieruje się w dół, dlatego nie mam złudzeń. W przyszły piątek-niedzieli lecę do szpitala na badania hormonów i nie wiem sama co jeszcze, ale to zleciało. Pamiętam jak dostałam termin, to wydawało mi się że to tak strasznie daleko ;)
    Mój robił sobie badania i niestety morfologia wyszła kiepsko, więc pracujemy nad poprawą, liczę na cenne rady :) Co prawda był po prawie miesięcznym przeziębieniu i po mocnych ostatkach %%%, a wyczytałam że to może osłabiać wyniki, ale tak czy inaczej trzeba teraz popracować.

Miłego dnia!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    No Heloł kochana.

Co do morfologii plemniorow kochana nanusg po pierwsze i wykluczyc żylaki na jadrach. Co do leków acard (wiem pakuje wam go wszędzie ale dziala tez na plemniory) maca ewentualnie profertil za miliony monet bądź inne specyfiki. Następne badanie za 90 dni bo tyle się plemniory produkują.

Kochana będzie dobrze jak sprawdza cie na wszelakie sposoby to może coś zaradza. Mam nadzieje ze do nas wracasz na dobre po przerwie ;*

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka ty się kochana nie stresuj. Laparo działa cuda. Sama prpdecuda i przygotowania mogą być mało przyjemne ale to chwila moment i juz zrobione.

Woerze ze u ciebie to zadziała i zaraz zobaczysz 2 kreski <3 <3 <3

Parsleyek lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w środę kochane. Chyba oficjalnie wlazlam w 2 trym. Czuje się bardzo dobrze ;-) no i dalej nie zadzwonili wiec karto kredytowa strzeż się bo bedziesz płonąc od zakupów on line :-D

Tuliska, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella <3 <3

Ania jak miło Cię widzieć! My też tęskniłyśmy! Super że idziesz na te badania!! A mąż pewnie po jakiś suplementach powinien poprawić nasienie. Trzymam kciuki!

Tulisia każdą radę przyjmę z chęcią ;) zaopatrzyłam się w koszule i szlafrok ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Bella <3 <3

Ania jak miło Cię widzieć! My też tęskniłyśmy! Super że idziesz na te badania!! A mąż pewnie po jakiś suplementach powinien poprawić nasienie. Trzymam kciuki!

Kochana ogól się wszędzie na ten fakt. Wez i tak golarke ze soba.I zadzoanilabym czy lewatywe będą ci robić bo mogą ci zrobić z 2l wody bądź 200ml specyfiku który musisz sama zakupić. Tak ja miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 07:53

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Witam się w środę kochane. Chyba oficjalnie wlazlam w 2 trym. Czuje się bardzo dobrze ;-) no i dalej nie zadzwonili wiec karto kredytowa strzeż się bo bedziesz płonąc od zakupów on line :-D

Kim kiedy to tak czas leci!?! Super że wszystko u Ciebie ok :)

Kim87 lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Kim kiedy to tak czas leci!?! Super że wszystko u Ciebie ok :)
    Nie wiem kiedy mega zlecialo :-D

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana ogól się wszędzie na ten fakt. Wez i tak golarke ze soba.I zadzoanilabym czy lewatywe będą ci robić bo mogą ci zrobić z 2l wody bądź 200ml specyfiku który musisz sama zakupić. Tak ja miałam

Na 98% ... Lewatywa :/ ale trzeba jakoś to przeżyć. I dać radę ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ok to mówię są 2 opcje woda z mydłem chyba (2l) bądź taki specyfik 200ml. Ja go kupowałam w aptece w szpitalu.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbrew pozorom nie jest tak źle z ta lewatywą. Nie ma czego się bać.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Bella <3 <3

No to najważniejsze :) jakaś pizamke na zmianę zabierz i w naszych polskich szpitalach zabierz klapki pod prysznic, kosmetyki do kąpieli oczywiście :) a przede wszystkim dowód i jeśli masz wynik z grupą krwi (U mnie wolali) ;) iii drobne na telewizor hehe :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dasz radę;) za tydzień już nie będziesz o tym pamiętała :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    No to oficjalnie witamy oficjalną mamusie z oficjalnym dzidziusiem ♡

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No to oficjalnie witamy oficjalną mamusie z oficjalnym dzidziusiem ♡
    <3

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dasz radę;) za tydzień już nie będziesz o tym pamiętała :*

Prawdopodobnie za tydzień o tej porze będę w trakcie laparo. Teraz chciałabym żeby czas szybciej płynął żeby po prostu mieć to za sobą! Boję się, że po okaże się że endomenda w wysokim stopniu. Ale staram się nie zamartwiać na zapas!!

aaa klapki też kupiłam :D ale kurcze z tego co się orientuje nie ma tam w ogóle tv :/ okaże się! Robiłam kiedyś grupę krwi więc poszukam w papierach :) Dziękuję za rady :* :* :*

l22nkrhmpu973w26.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ