Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Po szóste jak ciaza zdrowa to się utrzyma jak coś z nią nie tak to poleci i uwierz mi lepiej w ten sposób niż mic chore dziecko
    I mówią Ci to dwie mamy którym los splatal niewybaczalnego figla i zabrał aniołki tam do góry!
    Przestań szukać, analizować, schizować się na każdym kroku! Po co Ci to? Stres bardziej szkodzi dzidzi niż pecherzyki nie takie, bety nie takie, tygodnie nie takie!
    Ja faktycznie miałam nieregularny pecherzyk ale mnie gin od razu o tym powoedzial! Nie patrz na zdjecie a już napewno nie dawaj go analizować osobom które pecherzyk ciazowy widziały raz w życiu, swój! Zdjęcie wychodzi takie na jaki moment akurat gin kliknie, a ze chciał c pokazać grosia a nie balon, to na niego nie zwacal uwagi! Nie denerwuj się! I nie wmawiaj sobie objawów których nie masz :* nie ma sensu! I tak niczego się nie zmieni. Proszę cie:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:03

Kim87, AniaŁ123, czekajacanacud1, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to nawet nieregularny pecherzyk nie świadczy o czym złym! Zdarza się i w prawidłowych ciazach i tych które kończą się źle jak milion innych objawów które nie mówią o niczym lekarzowi a już na pewno nie nam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:06

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kurcze zadzoanilabym do szpitala i pogadala może czy to bardzo źle choć wydaje mi się ze oni muszą być przygotowani na to ze czasem jest obsuwa

Oni mnie omawiali tak niezależnie od cyklu, na pierwszy wolny termin, więc mogło być jeszcze gorzej na końcem cyklu.
    Szkoda mi tylko owu, bo miesiąc w plecy :-\

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Oni mnie omawiali tak niezależnie od cyklu, na pierwszy wolny termin, więc mogło być jeszcze gorzej na końcem cyklu.
    Kochana ten jeden miesiąc w obiczu tego ze zaraz może się uda to nic. Może być tak że owu ci się też przesunie bo nie powiesz mi ze trochę się nie denerwujesz;-)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulis ma rację jak mówią lekarze ze jest ok to jest ok. Koniec tematu;-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to koniec dzieki za postawienie do pionu dziewczyny i dr Kimi <3

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ok to koniec dzieki za postawienie do pionu dziewczyny i dr Kimi <3
    Cudzie weź ty się ogarnij z tym swoim panikarzem bo szybciej przez niego stracisz bobo niż przez wymyślone problemy. Woesz jaki stres jest mega niebezpieczny w ciazy? A ty co chwila vos wynajdujesz nie tak. Nie masz plamien ani krwawien nie masz niepokojących objawów wiec relax. Koleżanki to średnie masz skoro cie starsza w ciazy i jeszcze ci mówią takie pierdoly. Nie mają zielonego pojecia o czym mówią a się wypowiadają.

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 2 marca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Cudzie weź ty się ogarnij z tym swoim panikarzem bo szybciej przez niego stracisz bobo niż przez wymyślone problemy. Woesz jaki stres jest mega niebezpieczny w ciazy? A ty co chwila vos wynajdujesz nie tak. Nie masz plamien ani krwawien nie masz niepokojących objawów wiec relax. Koleżanki to średnie masz skoro cie starsza w ciazy i jeszcze ci mówią takie pierdoly. Nie mają zielonego pojecia o czym mówią a się wypowiadają.
    fakt kolezanki srednie ale co zrobic moze akurat tym razem nie mialy zlych intencji :)
    co do urojonych problemow ja mam tak od zawsze :) chyba sie z tym urodzilam :-)

6sutskjolve431gm.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A ja tam Cię rozumiem... jeden miesiąc w tą czy w tamtą to nie jest takie miłe... Tak mówimy a każdy jeden stracony przeklinamy ile mozemy... taka juz nasz uroda :) jesteśmy niecierpliwie, bez wyjątku, tylko niektóre dobrze się maskuja :)
    Aniu a może dzieki temu że owu będziesz miała w szpitalu to dowiedzą się czegoś więcej ;) zawsze możesz z mężem w windzie się"zatrzasnac" :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    fakt kolezanki srednie ale co zrobic moze akurat tym razem nie mialy zlych intencji :)
    My wszystko rozmumiemy, tylko pomysł kochana że każda tutaj dałaby się pociąć za te twoje rozterki...

Lubię_czekoladę, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudzie podnosisz nam prolaktyne noooo :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    Woesz co wiedząc że jesteś w ciąży jako twoja koleznaka nigdy nie odwazylabym się powiedziec ci ze coś z twoim pęcherzykiem może być nie tak. Sorrka ale ja tu nie widzę dobrych intencji z ich strony.

Co do urojen tez taka byłam ale nauczyłam się ze im woecej wmawiam sobie problemów tym więcej się ich urzeczywistnia.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A ja tam Cię rozumiem... jeden miesiąc w tą czy w tamtą to nie jest takie miłe... Tak mówimy a każdy jeden stracony przeklinamy ile mozemy... taka juz nasz uroda :) jesteśmy niecierpliwie, bez wyjątku, tylko niektóre dobrze się maskuja :)
    Aniu a może dzieki temu że owu będziesz miała w szpitalu to dowiedzą się czegoś więcej ;) zawsze możesz z mężem w windzie się"zatrzasnac" :D
    Aj tam w windzie do łazienki i jedziem tylko nie naciśnij tego guziczki co alarmuje piguly ze ktoś zaslabl :-D

Tuliska, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Aj tam w windzie do łazienki i jedziem tylko nie naciśnij tego guziczki co alarmuje piguly ze ktoś zaslabl :-D
    No chciałam chociaż troszkę "grey'owaty" nastrój wprowadzić a Ty tu jej z kibelkiem wyjeżdżasz :D :D :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No chciałam chociaż troszkę "grey'owaty" nastrój wprowadzić a Ty tu jej z kibelkiem wyjeżdżasz :D :D :D
    O kurde to popsulam;-D Ania sorka. ..:-D

Tuliska, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha! Wy zboczuchy!:-P będzie wolna winda to się nią przejdziemy, a jak nie to i kibelkiem nie pogardzimy ;-)
    A tak na serio to Tuliś ma rację, bo obejrzą od razu i może w końcu się dowiem co z tą owulacją.
    A morał z twego taki że już nie będzie dzidzi w 2017 roku. Widocznie tak miało być :-)

Tuliska lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Haha! Wy zboczuchy!:-P będzie wolna winda to się nią przejdziemy, a jak nie to i kibelkiem nie pogardzimy ;-)
    A tak na serio to Tuliś ma rację, bo obejrzą od razu i może w końcu się dowiem co z tą owulacją.
    A morał z twego taki że już nie będzie dzidzi w 2017 roku. Widocznie tak miało być :-)
    Oj tam kochana ktoś musi być na 2018 aby ciaglasc forum była. Ja ci wróżę styczeń 2018:-D

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A jak się maluchowi będzie spieszylo to co? Cały czas 2017 realny :D a poza tym spoko loko - luzik spontan nie zostaniesz sama, ja się tam na fajerwerki w poniedziałek nie szykuje ;)

8p3ovfxm8uset94e.png

Wysłany: 2 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    My wszystko rozmumiemy, tylko pomysł kochana że każda tutaj dałaby się pociąć za te twoje rozterki...
    ja wiem najpierw przejmowalam sie ze w ciazy nie jestem a teraz jak jestem to ze cos sie dzieje. ehh jak to mowia zawsze cos i babie nigdy nie dogodzi :)

6sutskjolve431gm.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco ty wiesz że ja Cię widzę ;)
    "Kiedy widzę słodyce to kwicę,
    A oczy mi świecą jak znice"
    Bummm tarara, bum tarara :D

Kim87, AniaŁ123, Violet146 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ