Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    To zjedz sobie parę po każdym posiłku, słyszałam również, że dieta wzbogacona w nabiał też może pomóc pozbyć się zgagi

Próbowałam mleka, pomaga na chwilę.
    Ale jutro kupię migdały :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella z mdlosciami mam identycznie wieczorem ale kupilam w lidlu herbate z imbirem i limonka rewelacja. duzo mi ulzylo wieczorem :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Cześć Kobietki <3 Przepraszam, że nie odzywam się w ogóle ale nie mam energii, w zamian za co silne mdłości :( Śpię w nocy po 10-11h z przerwami na siku, ledwo minie 13:00 a już bym znowu spala, o 17:00 koniecznie drzemka. Mdłości rano nie ma ale po południu są coraz gorsze, straciłam apetyt. Najgorsze jest to, że nie jestem w stanie przełknąć wody, strasznie mnie od niej odrzuca... Próbuje jakieś soki ale ciężko jest teraz z przyjmowaniem płynów u mnie, nie mam pojęcia co z tym zrobić. Wieczorem ogarnia mnie ogólnie stan płaczliwy, jest mi źle i źle mi z tym, ach te hormony :) Najgorsze są te mdłości naprawdę. Gdybym jeszcze zaczęła wymiotowac to może by chociaż na chwilę była ulga ale nie... Jak tylko kładę się to wszystko mi się "cofa", biegnę do łazienki i nic, przechodzi. Już nawet próbowałam wymusić no bo strasznie jest naprawdę przed snem ale i tak nic nie dało... Także u mnie tyle. Musiałam ponarzekać, przepraszam <3
    Bella kochanie po pierwsze nie wiem czy bierzesz jakieś witaminy prenatalne jak tak to je zmień na inne.
    Po drugie mnie Cola bądź inne napoje typy gazowane ale słodkie dawały ulgę.
    Po trzecie musisz jeść jeść jeść coś małego ale zawsze no głód potęguje mdlosci.
    Mnie woda potegowala mdłości woec jak ci nie wchodzi to nie pij.
    Soki u mnie to samo.
    Kochana nic nie zrobisz woecej musisz przetrwać.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak kobity mówią migdały. Mnie kawa tez czasem pomagała:-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Agmathia Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mdłości przez I trymestr ciąży - piłam Prevomit i pomagał. Od II trymestru walczę ze zgagą. Początkowo piłam wody z dużą ilością siarczanów (Ostromecko) - pomagały na chwilę. Od połowy III trymestru postanowiłam spróbować migdałów (wcześniej nie spożywałam, bo ciężko mi było uwierzyć w ich działanie) no i powiem szczerze, że działają lepiej niż ta woda :) Zgaga może całkiem nie znikła, ale po zjedzeniu migdałów rzeczywiście zgaga przechodzi na długo.

Kim87, czekajacanacud1, Bella_Bella lubią tę wiadomość

f90e608eab.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bella kochanie po pierwsze nie wiem czy bierzesz jakieś witaminy prenatalne jak tak to je zmień na inne.
    Po drugie mnie Cola bądź inne napoje typy gazowane ale słodkie dawały ulgę.
    Po trzecie musisz jeść jeść jeść coś małego ale zawsze no głód potęguje mdlosci.
    Mnie woda potegowala mdłości woec jak ci nie wchodzi to nie pij.
    Soki u mnie to samo.
    Kochana nic nie zrobisz woecej musisz przetrwać.

Nie biorę póki co żadnych witamin prenatalnych, tylko to co podczas starań czyli Wit C, magneo B6, acard, Bromergon, duphaston i kwas foliowy. Kupiłam migdały, spróbuję też słodkie gazowane napoje zamiast wody. Dzięki :)

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 4 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mowil Ci lekarz do kiedy masz brac Bromergon?

6sutskjolve431gm.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    Bella mowil Ci lekarz do kiedy masz brac Bromergon?

Jeśli dobrze pamiętam to do 12tc. Ale 13.03. mam wizytę to dopytam. Mam nadzieje, że nie będę musiała go brać dłużej. Nie chodzi o to, że się źle czuje bo on akurat nie ma na mnie żadnego złego wpływu obecni, tylko po prostu chciałabym brać już mniej tabletek :) Też chętnie witaminy by,m wymieniła na jakieś jedne ale zobaczymy podczas kolejnej wizyty.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 4 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam to do 12tc. Ale 13.03. mam wizytę to dopytam. Mam nadzieje, że nie będę musiała go brać dłużej. Nie chodzi o to, że się źle czuje bo on akurat nie ma na mnie żadnego złego wpływu obecni, tylko po prostu chciałabym brać już mniej tabletek :) Też chętnie witaminy by,m wymieniła na jakieś jedne ale zobaczymy podczas kolejnej wizyty.
    to jak ja podobnie z dostinexem :) tez cos do 12tc az lozysko sie wyksztalci. ja biore jakies wit prenatal uno cos takiego. koncze wlasnie opakowanie ale powiem szczerze ze na poczatku ok a teraz jak biore piecze mnie caly przelyk :/

6sutskjolve431gm.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    to jak ja podobnie z dostinexem :) tez cos do 12tc az lozysko sie wyksztalci. ja biore jakies wit prenatal uno cos takiego. koncze wlasnie opakowanie ale powiem szczerze ze na poczatku ok a teraz jak biore piecze mnie caly przelyk :/

Brałam prenatal uno w poprzedniej ciąży, teraz na razie witamin prenatalnych nie biorę.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tylko wtrącę na moment... ja Bromergon w poprzedniej ciąży miałam odstawić jak najszybciej tyle że stopniowo redukując. I z tego co czytałam to nie poleca się go brać w ciąży... podobno powoduje obumarcie??? to tylko moje zdanie

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok przeczytalam że lekarze dwojak postępują... no fakt zbyt wysoka prolaktyna nie jest dobra ale bromergon szkodzi dziecku...

8p3ovfxm8uset94e.png

Wysłany: 5 marca 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ok przeczytalam że lekarze dwojak postępują... no fakt zbyt wysoka prolaktyna nie jest dobra ale bromergon szkodzi dziecku...
    co lekarz to opinia inna. ja balam sie skoku prl skoro w 3 dni bez leku prswie mi sie podwoila... lekarz z norprolac zmienil mi na dostibex 2x po pół. i to zaczelam brac wbciazy. stwierdzil ze dostinex nalezy do kategori b lekow tak jak np paracetamol. narazie wszystko ok tak mi przynajmniej mowil dr. chociaz na forum juz dwie moje kolezanki poronily (beta najpierwbrosla i ok a pozniej slabiej) i troszke sie martwie ale stwierdzilam jak Kimi ze co ma byc to bedzie i ciaza silna sie utrzyma i ja sie tego trzymam ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby kochane witam w nd. Wczoraj się obkupilam. W lumpeksie dorwalismy łóżeczko dla bobo za 18 euro. Do tego zamówiłam juz kilka rzeczy na allegro. Jak szumis łóżeczko turystyczne i nianie video z monitorem oddechu;-) zaczyna się szlenstwo;-)

pola89, czekajacanacud1 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w ta pogodę u mnie co jest pozostaje mi jedno. Zdrówko lejdis:D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ba933129a1e.jpg

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

Ja biorę 0,5 tabletki co drugi dzień. Nie został jeszcze odstawiony żeby nie było szoku. Pytałam ginekolog co z nim, powiedziała, że na razie mam brać.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że od następnej wizyty będę go powoli odstawiac bo mówiła, że nie będę długo brać.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz będę się stresować :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powinnam zacząć brać 1/4 tabletki co drugi dzień?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella niewiele wiem o hormonach ale wiem ze trzeba odstawiac powoli. Poczekaj może do wizyty i się popytaj.

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ