Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja czekałam tydzień. Dobrze, że Ci krwi nie podali bo nic byś z tego nie wiedziała i szukała w internecie a potem stres ;) Czekaj cierpliwie.
    Like it ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja czekałam tydzień. Dobrze, że Ci krwi nie podali bo nic byś z tego nie wiedziała i szukała w internecie a potem stres ;) Czekaj cierpliwie.
    wiem ze dobrze ale moglby sie sprezyc przeciez ja CZEKAM :D hahah
    ps. ile placisz za prenatal duo? nie boli Cie po nim brzuch? zaparc nie masz?

6sutskjolve431gm.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    wiem ze dobrze ale moglby sie sprezyc przeciez ja CZEKAM :D hahah
    ps. ile placisz za prenatal duo? nie boli Cie po nim brzuch? zaparc nie masz?

Płacę coś między 65 a 70, nie pamiętam dokładnie. Pobolewa mnie czasem brzuch ale nie bardziej niż wcześniej więc nie wiąże tego z witaminami. Zaparć raczej też nie mam, chyba że zjem coś tłustego. Jedyne co się zmieniło to tak jak wcześniej wspomniałam kolor kupki :P Ja biorę dodatkowo magnez i Wit C ;) No i acard. Reszta już odstawiona.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Płacę coś między 65 a 70, nie pamiętam dokładnie. Pobolewa mnie czasem brzuch ale nie bardziej niż wcześniej więc nie wiąże tego z witaminami. Zaparć raczej też nie mam, chyba że zjem coś tłustego. Jedyne co się zmieniło to tak jak wcześniej wspomniałam kolor kupki :P Ja biorę dodatkowo magnez i Wit C ;) No i acard. Reszta już odstawiona.
    kurde ja swoje musze chyba zmienic a szkoda mi bo wzielam raptem kilka a tyle kasy kosztowaly :(

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    kurde ja swoje musze chyba zmienic a szkoda mi bo wzielam raptem kilka a tyle kasy kosztowaly :(
    Przecież możesz wrócić do nich po porodzie

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Przecież możesz wrócić do nich po porodzie
    watpie ze po porodzie beda juz ok skoro teraz nie sa :p zawsze mialam problem z zelazem :D

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    watpie ze po porodzie beda juz ok skoro teraz nie sa :p zawsze mialam problem z zelazem :D
    To odsprzedaj komus

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

W takim razie musisz dokładnie sprawdzić skład kolejnych bo w wielu prenatalnych jest żelazo.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    To odsprzedaj komus
    taki mam zamiar :)

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    W takim razie musisz dokładnie sprawdzić skład kolejnych bo w wielu prenatalnych jest żelazo.
    moze kupie takie co maja mniej zelaza bo prenatal duo ma calkiem sporo ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    moze kupie takie co maja mniej zelaza bo prenatal duo ma calkiem sporo ;)

W prenatalu jest fumaran żelaza (II). Jeśli dobrze pamiętam to dawka 60mg co odpowiada 20mg żelaza. W ciąży zapotrzebowanie wzrasta do 22mg chyba. Więc wydaje mi się, że zawartość w prebatalu jest ok. Chociaż mogę się mylić ;)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie bo troche sie martwie od okolo tygodnia moj brzuch po nocy jak wstaje rano jest napieny i twardy i to nie sa raczej jelita bo to jest na wysokosci jak jest macica centralnie wzdety jak pilke bym polknela... pozniej w trakcie dnia juz taki nie jest. ktos ma pomysl co to jest? wizyta dopiero we wtorek

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dziewczyny mam pytanie bo troche sie martwie od okolo tygodnia moj brzuch po nocy jak wstaje rano jest napieny i twardy i to nie sa raczej jelita bo to jest na wysokosci jak jest macica centralnie wzdety jak pilke bym polknela... pozniej w trakcie dnia juz taki nie jest. ktos ma pomysl co to jest? wizyta dopiero we wtorek

Stawianie się macicy? U mnie tak się to objawia dostalalam mag na to i jest lepiej

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Stawianie się macicy? U mnie tak się to objawia dostalalam mag na to i jest lepiej
    sama nie wiem czy sie stawia :D poruszalam sie jest ciut lepiej. myslalqm ze wyskocze w pracy po magnez i nospe bo jak na zlosc nie mam w torebce. ale taki ciul... kolezanka wziela urlop i kisne dzis bez mozliwosci wyjscia do 19 prawie o maaaaamo.... jakos dam rade do tej pory dawalam teraz tez. ile tego magnezu moge wziasc? mam asmag w domu i normalny magnez z wit b6. taka max dawke na dzien? mozna 2-3? i ile nospy tej normalnej nie forte? moge 2 dzienni chyba co? :)

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    sama nie wiem czy sie stawia :D poruszalam sie jest ciut lepiej. myslalqm ze wyskocze w pracy po magnez i nospe bo jak na zlosc nie mam w torebce. ale taki ciul... kolezanka wziela urlop i kisne dzis bez mozliwosci wyjscia do 19 prawie o maaaaamo.... jakos dam rade do tej pory dawalam teraz tez. ile tego magnezu moge wziasc? mam asmag w domu i normalny magnez z wit b6. taka max dawke na dzien? mozna 2-3? i ile nospy tej normalnej nie forte? moge 2 dzienni chyba co? :)
    Z no spa ci nie pomogę ale ja biorę 500mg mag i działa.

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Z no spa ci nie pomogę ale ja biorę 500mg mag i działa.
    a to nartwic sie tym mam bardzo tym wzdrcien jak pilka? teraz po wizycie w wc mi lepiej zreszta zawsze tak jest. nie wazne czy zjem lekko czy nie.
    probowalam zadzw do gin ale odrzuca chcialam podpytac. zadzw za kilka godz moze odbierze nie chce byc natretna. w ogole dzwonie do niego dopiero 2 raz odkad chodze do niego a i tak mnie to stresuje ze wezmie mnie za wariatke :D

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    a to nartwic sie tym mam bardzo tym wzdrcien jak pilka? teraz po wizycie w wc mi lepiej zreszta zawsze tak jest. nie wazne czy zjem lekko czy nie.
    probowalam zadzw do gin ale odrzuca chcialam podpytac. zadzw za kilka godz moze odbierze nie chce byc natretna. w ogole dzwonie do niego dopiero 2 raz odkad chodze do niego a i tak mnie to stresuje ze wezmie mnie za wariatke :D
    Jak przechodzi po wc to może po prostu jelita ci naciskają na macice. Mnie po wc nie przechodzilo

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy się martwić. Jak bądź boli to tak ale poza no spa i mag nic innego ci lekarz nie da

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Czy się martwić. Jak bądź boli to tak ale poza no spa i mag nic innego ci lekarz nie da
    wiesz rano fakt pobokewa ale teraz to juz poprostu jak siedze to czuje macice i tyle nie jakos mega cisnie tylko czuje.
    nie chce dramatyzowac i leciec do gin bo nawet wynikow prenatalnych badan nie mam... ale pozniej tez zalowac nie chce ze cos moglam zrobic a nie zribilam i kolo sie zamyka... :)
    pewnie skonczy sie tak ze wezme asmag albo to drugie z magnezem i nospe i tak przeboleje do wtorku. jeszcze czw i pt praca a pozniej 4dni wolnego wiec bede lezec do gory cycem :)

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    wiesz rano fakt pobokewa ale teraz to juz poprostu jak siedze to czuje macice i tyle nie jakos mega cisnie tylko czuje.
    nie chce dramatyzowac i leciec do gin bo nawet wynikow prenatalnych badan nie mam... ale pozniej tez zalowac nie chce ze cos moglam zrobic a nie zribilam i kolo sie zamyka... :)
    pewnie skonczy sie tak ze wezme asmag albo to drugie z magnezem i nospe i tak przeboleje do wtorku. jeszcze czw i pt praca a pozniej 4dni wolnego wiec bede lezec do gory cycem :)
    Cudzie jak.cos ma się zadziać to się zadzieje. Nie masz na to wpływu. Dla.mnie wygląda na to ze jelita ci to robią. PIza tym nic poza mag i no spa nie dostaniesz chyba że ci się skroci szyjka. Spokojnie i bez paniki

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ