Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Ja czekałam tydzień. Dobrze, że Ci krwi nie podali bo nic byś z tego nie wiedziała i szukała w internecie a potem stres Czekaj cierpliwie.
ps. ile placisz za prenatal duo? nie boli Cie po nim brzuch? zaparc nie masz?
-
czekajacanacud1 wrote:wiem ze dobrze ale moglby sie sprezyc przeciez ja CZEKAM hahah
ps. ile placisz za prenatal duo? nie boli Cie po nim brzuch? zaparc nie masz?
Płacę coś między 65 a 70, nie pamiętam dokładnie. Pobolewa mnie czasem brzuch ale nie bardziej niż wcześniej więc nie wiąże tego z witaminami. Zaparć raczej też nie mam, chyba że zjem coś tłustego. Jedyne co się zmieniło to tak jak wcześniej wspomniałam kolor kupki Ja biorę dodatkowo magnez i Wit C No i acard. Reszta już odstawiona. -
Bella_Bella wrote:Płacę coś między 65 a 70, nie pamiętam dokładnie. Pobolewa mnie czasem brzuch ale nie bardziej niż wcześniej więc nie wiąże tego z witaminami. Zaparć raczej też nie mam, chyba że zjem coś tłustego. Jedyne co się zmieniło to tak jak wcześniej wspomniałam kolor kupki Ja biorę dodatkowo magnez i Wit C No i acard. Reszta już odstawiona.
-
czekajacanacud1 wrote:kurde ja swoje musze chyba zmienic a szkoda mi bo wzielam raptem kilka a tyle kasy kosztowaly
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
czekajacanacud1 wrote:moze kupie takie co maja mniej zelaza bo prenatal duo ma calkiem sporo
W prenatalu jest fumaran żelaza (II). Jeśli dobrze pamiętam to dawka 60mg co odpowiada 20mg żelaza. W ciąży zapotrzebowanie wzrasta do 22mg chyba. Więc wydaje mi się, że zawartość w prebatalu jest ok. Chociaż mogę się mylićczekajacanacud1 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny mam pytanie bo troche sie martwie od okolo tygodnia moj brzuch po nocy jak wstaje rano jest napieny i twardy i to nie sa raczej jelita bo to jest na wysokosci jak jest macica centralnie wzdety jak pilke bym polknela... pozniej w trakcie dnia juz taki nie jest. ktos ma pomysl co to jest? wizyta dopiero we wtorek
-
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny mam pytanie bo troche sie martwie od okolo tygodnia moj brzuch po nocy jak wstaje rano jest napieny i twardy i to nie sa raczej jelita bo to jest na wysokosci jak jest macica centralnie wzdety jak pilke bym polknela... pozniej w trakcie dnia juz taki nie jest. ktos ma pomysl co to jest? wizyta dopiero we wtorek
Stawianie się macicy? U mnie tak się to objawia dostalalam mag na to i jest lepiejMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Stawianie się macicy? U mnie tak się to objawia dostalalam mag na to i jest lepiej
-
czekajacanacud1 wrote:sama nie wiem czy sie stawia poruszalam sie jest ciut lepiej. myslalqm ze wyskocze w pracy po magnez i nospe bo jak na zlosc nie mam w torebce. ale taki ciul... kolezanka wziela urlop i kisne dzis bez mozliwosci wyjscia do 19 prawie o maaaaamo.... jakos dam rade do tej pory dawalam teraz tez. ile tego magnezu moge wziasc? mam asmag w domu i normalny magnez z wit b6. taka max dawke na dzien? mozna 2-3? i ile nospy tej normalnej nie forte? moge 2 dzienni chyba co?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Z no spa ci nie pomogę ale ja biorę 500mg mag i działa.
probowalam zadzw do gin ale odrzuca chcialam podpytac. zadzw za kilka godz moze odbierze nie chce byc natretna. w ogole dzwonie do niego dopiero 2 raz odkad chodze do niego a i tak mnie to stresuje ze wezmie mnie za wariatke
-
czekajacanacud1 wrote:a to nartwic sie tym mam bardzo tym wzdrcien jak pilka? teraz po wizycie w wc mi lepiej zreszta zawsze tak jest. nie wazne czy zjem lekko czy nie.
probowalam zadzw do gin ale odrzuca chcialam podpytac. zadzw za kilka godz moze odbierze nie chce byc natretna. w ogole dzwonie do niego dopiero 2 raz odkad chodze do niego a i tak mnie to stresuje ze wezmie mnie za wariatkeMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Czy się martwić. Jak bądź boli to tak ale poza no spa i mag nic innego ci lekarz nie da
nie chce dramatyzowac i leciec do gin bo nawet wynikow prenatalnych badan nie mam... ale pozniej tez zalowac nie chce ze cos moglam zrobic a nie zribilam i kolo sie zamyka...
pewnie skonczy sie tak ze wezme asmag albo to drugie z magnezem i nospe i tak przeboleje do wtorku. jeszcze czw i pt praca a pozniej 4dni wolnego wiec bede lezec do gory cycem
-
czekajacanacud1 wrote:wiesz rano fakt pobokewa ale teraz to juz poprostu jak siedze to czuje macice i tyle nie jakos mega cisnie tylko czuje.
nie chce dramatyzowac i leciec do gin bo nawet wynikow prenatalnych badan nie mam... ale pozniej tez zalowac nie chce ze cos moglam zrobic a nie zribilam i kolo sie zamyka...
pewnie skonczy sie tak ze wezme asmag albo to drugie z magnezem i nospe i tak przeboleje do wtorku. jeszcze czw i pt praca a pozniej 4dni wolnego wiec bede lezec do gory cycemMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat