Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro wrote:Hej :**
Bella ja biorę MagneB6 w dawce 3x2 czyli 6 tabletek dziennie plus dodatkowo mam jakąś tam dawkę magnezu w wit prenatalnych. Wszystko skonsultowane z położną i ginem U mnie to jest bardziej chuchanie na zimne.
Kimi w takim bądź razie witamy na zasłużonym lenistwie
Czyli spokojnie mogę zwiększyć dawkę do 3x1Kim87 lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:To mam jeszcze pole do popisu bo magne B6 ma małą dawkę z tego co pamiętam. Teraz doszło mi jeszcze żelazo dodatkowe bo hemoglobina spada więc znowu jestem na etapie brania tabletek garściami.
Bierz kochana spokojnieBella_Bella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Bella_Bella wrote:Czyli spokojnie mogę zwiększyć dawkę do 3x1
Dokładnie
Ja to już czuję się jak lekoman Aktualnie biorę 16 tabletek dziennie! MagneB6 3x2, Duphaston 3x1, MamaDHA Premium+ 2x1, Letrox 1x1, Cyclo3fort 2x1, FeminoSept 2x1. Szookk. I weź to rozdziel, żeby hormonu nie łączyć zbytnio z hormonem, była przerwa przed śniadaniem, jedne po posiłku. O człowieku! A weź o tym wszystkim pamiętaj jak kalafior ciążowy w pełnipoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Dokładnie
Ja to już czuję się jak lekoman Aktualnie biorę 16 tabletek dziennie! MagneB6 3x2, Duphaston 3x1, MamaDHA Premium+ 2x1, Letrox 1x1, Cyclo3fort 2x1, FeminoSept 2x1. Szookk. I weź to rozdziel, żeby hormonu nie łączyć zbytnio z hormonem, była przerwa przed śniadaniem, jedne po posiłku. O człowieku! A weź o tym wszystkim pamiętaj jak kalafior ciążowy w pełniCaro lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
ja po polowkowym z mala wszystko okej. wazy ok 460g paramrtry prawidlowe. od jutra jestem na zwolnieniu w koncu... ruchy czuje ale raczej slabo jak przez mgle albo poduszke ale moze sie rozkreci i beda czesciej
pola89, Bella_Bella, Caro lubią tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:ja po polowkowym z mala wszystko okej. wazy ok 460g paramrtry prawidlowe. od jutra jestem na zwolnieniu w koncu... ruchy czuje ale raczej slabo jak przez mgle albo poduszke ale moze sie rozkreci i beda czesciej
No to witamy kolejną Ciężaróweczkę na zasłużonym lenistwie Gratuluję udanej wizyty! Pięknie Ci Majeczka rośnie! I rozkręci się, rozkręci Tośka to tak czasem daje czadu, że szook!początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
DZiewcyznki przepraszam ze znowu poruszam ten temat ale chcialam zapytac jak to jest z tymi objawami. Mianowicie chodzi mi o piersi i bol brzucha. Raz na jakis czas mam taki jak na @ ale nie plamie ani nic, czasami mam taki przezroczysty sluz albo kremowy, a piersi tak nie bola tylko same brodawki. Na przyklad nad ranem jak sie budze to czuje ze sa wieksze jak leze na brzuchu a pozniej w ciazu dnia czasami wogole nie bola i wieczorem znowu. Czy mozliwe ze objawy nasilaja sie w zaleznosci od dnia? tak jak np mdlosci? Dzisiaj obudzialam sie z bolem brodawek a teraz juz nie czuje nic... mam nadzieje ze jest wszystko ok...
-
stokrotka666 wrote:DZiewcyznki przepraszam ze znowu poruszam ten temat ale chcialam zapytac jak to jest z tymi objawami. Mianowicie chodzi mi o piersi i bol brzucha. Raz na jakis czas mam taki jak na @ ale nie plamie ani nic, czasami mam taki przezroczysty sluz albo kremowy, a piersi tak nie bola tylko same brodawki. Na przyklad nad ranem jak sie budze to czuje ze sa wieksze jak leze na brzuchu a pozniej w ciazu dnia czasami wogole nie bola i wieczorem znowu. Czy mozliwe ze objawy nasilaja sie w zaleznosci od dnia? tak jak np mdlosci? Dzisiaj obudzialam sie z bolem brodawek a teraz juz nie czuje nic... mam nadzieje ze jest wszystko ok...
Kochana powiem Ci jak było u mnie. Ogólnie od samego początku piersi mnie nie bolały jakoś wybitnie. Dopiero koło 6/7tc zaczęły i to też bez fajerwerek. Raczej bolały mnie same brodawki. Potem było czasem tak, że właśnie jak wstawałam rano z łóżka to jakbym miała dwa kamienie, ale ogólnie nie bolały przez cały dzień jednakowo. Czasem lekko czasem mocno. Czasem bywały tak, że dwa dni pod rząd nie bolały mnie prawie wcale, tylko same sutki i już miałam schizy.. A trzeciego dnia znowu kamienie. Więc chyba nie ma na to reguły. Brzuch też bolał raz tak normalnie, jakby właśnie się tam rozciagało a raz jak na @. I zawsze się uspokajałam, że jak nie ma plamienia to jest ok. I nadal tak jest. Piersi bolą zmiennie, brzuch boli jak na @ a jeszcze dochodzą schizy czy to twardnienie brzucha czy wzdęcie heh. Także caaaały czas coś
A kiedy masz wizyta u gina?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Caro wrote:Kochana powiem Ci jak było u mnie. Ogólnie od samego początku piersi mnie nie bolały jakoś wybitnie. Dopiero koło 6/7tc zaczęły i to też bez fajerwerek. Raczej bolały mnie same brodawki. Potem było czasem tak, że właśnie jak wstawałam rano z łóżka to jakbym miała dwa kamienie, ale ogólnie nie bolały przez cały dzień jednakowo. Czasem lekko czasem mocno. Czasem bywały tak, że dwa dni pod rząd nie bolały mnie prawie wcale, tylko same sutki i już miałam schizy.. A trzeciego dnia znowu kamienie. Więc chyba nie ma na to reguły. Brzuch też bolał raz tak normalnie, jakby właśnie się tam rozciagało a raz jak na @. I zawsze się uspokajałam, że jak nie ma plamienia to jest ok. I nadal tak jest. Piersi bolą zmiennie, brzuch boli jak na @ a jeszcze dochodzą schizy czy to twardnienie brzucha czy wzdęcie heh. Także caaaały czas coś
A kiedy masz wizyta u gina? -
Caro wrote:No to witamy kolejną Ciężaróweczkę na zasłużonym lenistwie Gratuluję udanej wizyty! Pięknie Ci Majeczka rośnie! I rozkręci się, rozkręci Tośka to tak czasem daje czadu, że szook!
pola89, Caro lubią tę wiadomość
-
stokrotka666 wrote:DZiewcyznki przepraszam ze znowu poruszam ten temat ale chcialam zapytac jak to jest z tymi objawami. Mianowicie chodzi mi o piersi i bol brzucha. Raz na jakis czas mam taki jak na @ ale nie plamie ani nic, czasami mam taki przezroczysty sluz albo kremowy, a piersi tak nie bola tylko same brodawki. Na przyklad nad ranem jak sie budze to czuje ze sa wieksze jak leze na brzuchu a pozniej w ciazu dnia czasami wogole nie bola i wieczorem znowu. Czy mozliwe ze objawy nasilaja sie w zaleznosci od dnia? tak jak np mdlosci? Dzisiaj obudzialam sie z bolem brodawek a teraz juz nie czuje nic... mam nadzieje ze jest wszystko ok...
-
U nas ok mała kopie jak szalona.
Od wczoraj do nd jestem sama w domu bo mój w pl jest. To jest druga nasza rozlaka w życiu i jest mi źle. Juz zjadłam 1l lodów a do nd przyszłej jeszcze tydzień wrrrr:-)Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:U nas ok mała kopie jak szalona.
Od wczoraj do nd jestem sama w domu bo mój w pl jest. To jest druga nasza rozlaka w życiu i jest mi źle. Juz zjadłam 1l lodów a do nd przyszłej jeszcze tydzień wrrrr:-)
oby Ci szybko minelo Kimi dasz rade
-
czekajacanacud1 wrote:ja tak mialam jak piszesz praktycznie wszystko i te bole jak na okres tez odczuwalam zobaczysz bedzie dobrze teraz jak pojdziesz na usg to zobavzysz serduszko a wtedy ryzyko utraty dzidzia maleje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 11:01
-
czekajacanacud1 wrote:i doczekalam sie wczoraj 22.30 takie tango w brZuchu ze bylo czuc pod reka. starego jak skopala to sie pytal czy mnie boli
No widzisz!! :** To teraz przygotuj się na strzały znienackaczekajacanacud1 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Heeej
Melduję się po połówkowych chłopiec pozostaje chłopcem! Będzie Adaś po dziadku wszystko prawidłowo waży 401g i termin z OM wyprzedza o 2 dni
A to foteczki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4e9a3a42a55.jpgczekajacanacud1, Caro, MMadziula, Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy