Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
MMadziula wrote:Nie wiem , mam pakować torbę do szpitala czy za wcześnie jeszcze ?
Pakuj pakuj...zleci ci nie wiadomo kiedy a potem w poplochu szukanie wszystkiego...ja swoja walizeczke spakowalam w 30 tyg i nie zaluje...teraz czeka juz w korytarzu razem z kompletem dokumentow i ostatnimi badaniami bo lekarz uwaza ze pewnie jeszcze w tym tyg urodze...
niedoczynność tarczycy - euthyrox 100mg 3x w tyg i 125 mg 4 x w tyg
moje pierwsze szczęście ma już ponad 4 latka i jest wesołym łobuziakiem -
Witam może mi pomożecie , może któraś z Was ma podobnie.. od jakiś 3 tyg okropnie swędzi mnie cała skóra dosłownie cała( najbardziej brzuch ) smaruję się po kąpieli wieczorem oliwką a w ciągu dnia kremem nawilżającym bambino , próbowałam także mleczka hipoalergicznego Nivea ale nic nie pomaga:-( czytałam gdzieś , że to może być przez hormony albo zbierającą się wodę w organizmie.. Macie może podobnie ? i jakoś sobie z tym radzicie??.
Dodam , że robiłam już badania na cholestazę i wyszły prawidłowe lekarzowi mówiłam o tym to właśnie skierował mnie na badania z cholestazą a tera to już nie wiem co to może być.. Staram się nie drapać ale ciężko czasami się opanować i póżniej mam taki rumień wyglądający jak wysypka:-( -
agnieszka1290 wrote:Witam może mi pomożecie , może któraś z Was ma podobnie.. od jakiś 3 tyg okropnie swędzi mnie cała skóra dosłownie cała( najbardziej brzuch ) smaruję się po kąpieli wieczorem oliwką a w ciągu dnia kremem nawilżającym bambino , próbowałam także mleczka hipoalergicznego Nivea ale nic nie pomaga:-( czytałam gdzieś , że to może być przez hormony albo zbierającą się wodę w organizmie.. Macie może podobnie ? i jakoś sobie z tym radzicie??.
Dodam , że robiłam już badania na cholestazę i wyszły prawidłowe lekarzowi mówiłam o tym to właśnie skierował mnie na badania z cholestazą a tera to już nie wiem co to może być.. Staram się nie drapać ale ciężko czasami się opanować i póżniej mam taki rumień wyglądający jak wysypka:-(agnieszka1290 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
NIKA1982 wrote:Pakuj pakuj...zleci ci nie wiadomo kiedy a potem w poplochu szukanie wszystkiego...ja swoja walizeczke spakowalam w 30 tyg i nie zaluje...teraz czeka juz w korytarzu razem z kompletem dokumentow i ostatnimi badaniami bo lekarz uwaza ze pewnie jeszcze w tym tyg urodze...
NIKA1982 lubi tę wiadomość
-
Ok kochane pokoik jest ogarnięty. Komoda wypakowana rzeczami. Większe ubrania pochowane. Używane rzeczy pomyte antybakteryjnym płynem. Musze usiąść do uszycia firanki jeszcze. No i spakować torbę do szpitala.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Kochana a to nie cholestaza? Zglosilas to lekarzowi ? Wypadałoby zrobić próby watrobowe
Kim87 lubi tę wiadomość
-
MMadziula wrote:Ja miałam wysypkę na ramionach ,tylko nie swędziało mnie jakoś mocno, tez wykluczona została cholestaza .
Próbowałaś może wapno pić ? Może jednak jest to jakieś mini uczulenie na coś ? Zaszkodzić nie zaszkodzi. -
agnieszka1290 wrote:Badania na cholestaze robiłam alat, aspat,bilrubine i wyszły dobrze;-) moze to alergia ale nie uzywam nowych kosmetykow ani proszku itp.bMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
MMadziula wrote:O kobieto , to już praktycznie finiszujesz
Kupiliśmy w sobotę wózek , dziś zabrałam się za prasowanie tego co wyprałam. ..jeszcze kurcze za ta komoda czekam . Musiałam reklamować po przysłali uszkodzona ; (Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Zazdro ja juz chciałabym rodzic:')
Powiem Ci ze ja tez juz doczekac sie nie mogd...od wczorajszego popoludnia przez cala noc mialam skurcze co 1.5 godziny... nie moglam spac.. ciagle sie budzilam...potem w ciagu dnia cisza i teraz znow co 40-60 min. Ja z miekka szyjka przepuszczajaca palec chodzilam od 33 tyg. W sobote lekarz stwierdzil ze szyjka w czesci pochwowej zgladzona ale rozwarcie nadal na 2 palce. Wiec moge w zasadzie rodzic w kazdej chwili. A musze do szpitala udac sie jak tylko skurcze beda regularnie zanim mi wody odejda...bo mala posladkowo ulozona i lekarz boi sie zeby przy okazji odejscia wod nie doszlo do wypadniecia pepowiny....niby rzadko sie to zdarza ale on dmucha na zimne..?
NIKA1982 wrote:Powiem Ci ze ja tez juz doczekac sie nie mogd...od wczorajszego popoludnia przez cala noc mialam skurcze co 1.5 godziny... nie moglam spac.. ciagle sie budzilam...potem w ciagu dnia cisza i teraz znow co 40-60 min. Ja z miekka szyjka przepuszczajaca palec chodzilam od 33 tyg. W sobote lekarz stwierdzil ze szyjka w czesci pochwowej zgladzona ale rozwarcie nadal na 2 palce. Wiec moge w zasadzie rodzic w kazdej chwili. A musze do szpitala udac sie jak tylko skurcze beda regularnie zanim mi wody odejda...bo mala posladkowo ulozona i lekarz boi sie zeby przy okazji odejscia wod nie doszlo do wypadniecia pepowiny....niby rzadko sie to zdarza ale on dmucha na zimne..?
-
Kim87 wrote:Kochanie może nic nie być widać. Wiec się nie nastawiaj nawet. Cokolwiek widać od bety 1000.choć to tez nie jest regułą. Najlepiej jest iść do gin kolo 8tc .
Jak juz idziesz to po prostu z otwartym umysłem i bez spiny bo możesz wyjść z gabinetu bo lekarz nawet ci nie potwierdzi ciazy.
Tak naprawdę to miałam nadzieję, że jutro już będzie widać pęcherzyk i przynajmniej dowiem się, czy dobrze Bąbel się zagnieździł. Od razu chcę wziąć L4, bo pracuję głównie nocki i po 12h + ok 30-40h nadgodzin, a jak wiadomo, nie wolno. No i mój pracodawca nie ma możliwości żebym zmieniła tryb pracy na 8h dniówek. Na początek tylko na dwa tygodnie zwolnienia i potem przy kolejnej wizycie już mam nadzieję usłyszeć serduszko -
Dzezabella wrote:Tak naprawdę to miałam nadzieję, że jutro już będzie widać pęcherzyk i przynajmniej dowiem się, czy dobrze Bąbel się zagnieździł. Od razu chcę wziąć L4, bo pracuję głównie nocki i po 12h + ok 30-40h nadgodzin, a jak wiadomo, nie wolno. No i mój pracodawca nie ma możliwości żebym zmieniła tryb pracy na 8h dniówek. Na początek tylko na dwa tygodnie zwolnienia i potem przy kolejnej wizycie już mam nadzieję usłyszeć serduszkoMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
MMadziula wrote:No Ci powiem, że stałam dziś może z 2 h przy desce do prasowania i nogi mnie okropnie bolą wolę być w ruchu, o niebo lepiej się czujeMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:O kurcze to rzeczywiście jak cokolwiek zacznie się dziać to szybcikiem do szpitala powodzenia;-)
My juz we dwie ... dzis o godz 7 rano chlusnęly wody...szybciorem karetka do szpitala .miedzy 8-9 urodzilam sliczna zdrowa dziewczy ke...3100g. I 51 cm ....wczesniak ale zdaniem pani doktor duzy i dorodny... na wszelki wyp.mala teraz w inkubatorku.... porod droga CC ...ale czuje sie calkiem niezle...czekajacanacud1, Caro, agnieszka1290, Dzezabella lubią tę wiadomość
NIKA1982 wrote:My juz we dwie ... dzis o godz 7 rano chlusnęly wody...szybciorem karetka do szpitala .miedzy 8-9 urodzilam sliczna zdrowa dziewczy ke...3100g. I 51 cm ....wczesniak ale zdaniem pani doktor duzy i dorodny... na wszelki wyp.mala teraz w inkubatorku.... porod droga CC ...ale czuje sie calkiem niezle...
-
NIKA1982 wrote:My juz we dwie ... dzis o godz 7 rano chlusnęly wody...szybciorem karetka do szpitala .miedzy 8-9 urodzilam sliczna zdrowa dziewczy ke...3100g. I 51 cm ....wczesniak ale zdaniem pani doktor duzy i dorodny... na wszelki wyp.mala teraz w inkubatorku.... porod droga CC ...ale czuje sie calkiem niezle...