Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Łożysko przodujące
Odpowiedz

Łożysko przodujące

Oceń ten wątek:
  • KateM Autorytet

Wysłany: 5 października, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    Temat łozyska delikatnie mówiąc nie dominował na 3 prenatalnym. Miałam tylko przezbrzuszne usg ale na fajnym sprzęcie, lekarka b.dokladnie badała anatomię, narządy i ich pracę. Wszystko ok z dzidzią, więc się cieszę.
    Do tematu łożyska wrócę w takim razie przy kolejnych wizytach u moich podstawowych lekarzy.

Jeśli łożysko faktycznie jest przodujące, powinnaś być pod opieką ośrodka zgodnie z rekomendacjami, czyli do 34 obserwacja, a od 34tc szpital aż do rozwiązania.
    Miałam centralnie przodujące, leżałam ostatnie tygodnie w szpitalu, na szczęście bez cech wrastania. Miałam jedne plamienia w okolicy 17tc. Łożysko od 20tc już było przodujące, nie podniosło się, wizyty co 2tyg. Do cc zero krwawień ;)

Galena lubi tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 5 października, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM, dzięki za podzielenie się jak to z Tobą było :)

Miałam ostatnio wizytę u mojego prowadzącego i zrobił mi usg dopochwowe i przez brzuch no i łożysko jest dalej brzeznie przodujące.
    Mój lekarz nic mi nie wspominał o wcześniejszym pobycie w szpitalu na obserwacji :O
    Dzięki, musz esie go dopytać w takim razie jak on to widzi.

Edit: ja miałam krwiaka i krwawienie/plamienia w 6-9 tygodniu ciąży. Później już nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 17:10

Galena lubi tę wiadomość

Planowane CC 02.01.2025 💙💃

preg.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 6 października, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KateM jestem pod opieka lekarza ze szpitala o 3 st. referencyjności. Byc może dlatego, że do teraz nie miałam żadnych plamień/krwawień to nie było mowy o wcześniejszym pobycie szpitalu. Nie ma cech wrastania, przepływy dobre. Gdyby się coś działo to oczywiście od razu jazda na IP.

Na ostatniej wizycie łożysko wyglądało lepiej "nawet by je można uznać za brzeżnie przodujące" (chociaż podobno ta nomenkaltura jest już nieaktualna i jest teraz przodujące albo nie), więc mam nadzieję, że doczekamy w spokoju 38 tygodnia 🍀

LeniweKluski, KateM lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 11 12 13 14 15
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ