Macie już imię dla dziecka na 100%?
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez będzie Leon:) Entuzjazmu na wiesć o imieniu w rodzinie nie było poczatkowo ale teraz już sie każdy przyzwyczaił i jak pytają co u nas to juz po imieniu mówią Ale my tez z cała pewnościa, bez cienia watpliwości mówilismy że bedzie Leon, odczuwalnie dla innych mając gdzies co sobie będa myslec i pewnie to też sprawiło że nikt nie odważył sie komentowac
Leon to fajne imię!karmar lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Leon, Leoś.. bardzo mi się podoba. Imię oryginalne a jeśli komuś się nie podoba to tylko i wyłącznie jego problem.
U nas będzie Lenka. Reakcje są różne, teściowa myślała że sobie z niej żartujemy z tym imieniem ale dla nas jest super i tak na 100% zostanie ♡justa1234 lubi tę wiadomość
-
u nas na 100% będzie Anastazja i też mam głęboko w poważaniu co myślą sobie inni przy pierwszej córce jak wybraliśmy Antonia to też każdy robił wielkie oczy i że nie ładne i też miałam to gdzieś, a teraz im się odwidziało i bardzo im się podoba szkoda się przejmować
Nadulka, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Leon bardzo ładne imię. My wybraliśmy Helenkę. Nie spodziewałam się takich reakcji, bo w rankingu najbardziej popularnych imion w Warszawie Helenka na wysokim 9 miejscu już od ładnych kilku lat, a tymczasem w moim mieście wszyscy komentują zdecydowanie negatywnie. Generalnie ludziom podobają się te imiona, z którymi są osłuchani. Ale ja nie chcę kolejnej Julki, Mai czy Zuzi... Potem w klasie będzie 20 dziewczynek i kombinacja raptem 5 imion..
justa1234 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Jak ja uwielbiam polskie imiona a nie tam jakieś wymyślone, np.moja zanjoma dała synowi na imię Brayan! oczwywiscie każdy daje jak chce ale jest tyle polskich pięknych imion że niewiem po co brać jakieś zagraniczne imiona no ale każdy ma wybór i swoje zdanie
mycha28, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dzięki dziewczyny za wsparcie Leona
W rankingu imion jest niby na 11 miejscu, ale jakoś tego nie odczuwam.
Helena to boskie imię!
No właśnie u nas stanęło na tym, że tylko na Wojtka mąż powiedział, że "jest w porządku", a tak to twardo stoi przy Leonie.
A ja już dosłownie rzygam tym imieniem. I to wszystko przez kilka nieodpowiednich reakcji i śmiechów typu "że jak?" "a może jeszcze Józef?" albo ta cisza i zawieszenie -czy to oby na poważnie?
Wiecie, że jak ktoś pyta mnie o imię to dosłownie dostaję zawiechę i czuję taki wstyd wewnętrzny, żeby przełamać się i powiedzieć to imię?
A poza tym pracuję od kilku lat w przedszkolu i naprawdę zależało mi na tym, żeby nasze dziecko miało imię, które nie będzie się powielało.
eeeh life is brutal
-
Leon super! Moi znajomi chcieli nazwać syna Zenon i wszyscy odradzali. Ostatecznie więc urodził się Maciej.... Na którego wszyscy wołają Zenek bo się przyzwyczaili i zaczęło im podobać... Nie dajcie się!!!
U nas Staś po obu dziadkach.
Jak przyjdzie czas na córę to będzie MałgosiaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:06
Nadulka, justa1234, cytrynówka, Sarayu lubią tę wiadomość