Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Masaż krocza
Odpowiedz

Masaż krocza

Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcąc uniknąć nacinania krocza a chyba każdy tego chcę dlatego zaczełam się interesować tym tematem. Od doświadczonej mojej siostry wiem że na rynku jest taki balonik E-pino który powoduje rozciąganie krocza i dzięki temu można unikąć nacięcia (na różnych forach wyczytałam że kobiety które tego używały rzeczywiście nie były nacinane zresztą moja siostra także) tyle że to cudo kosztuje 350zł i można użyć go tylko przy jednym dziecku bo ma termin ważności. Trochę mi szkoda aż tylu pieniędzy daltego się zastanawiam nad olejkami. I chciałam zapytać czy miałyście doświadczenie z olejkami albo już używacie i jakie mogłybyście polecić. Ja nawet nie boję się aż tak porodu tych bóli jak tego nacinania bo nasłuchałam się że czasem kobiety długo nie mogą dojść do siebie a czasem seks już nie jest tak przyjemny a wiąże się z bólem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:13

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zainwestowałam w Epino i tam nie ma nic o drugim dziecku. Jedynie, że tylko jedna kobieta może używać. Natomiast jest tańsza wersja - Aniball. Może taki kup? A do masażu zwykłego stosuję zwykłą wazelinę :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę na temat tego balonika czytałam ma termin ważności to po pierwsze a moja siostra jak zaszła z drugim dzieckiem w ciąże to też zaczeła go używać i nabawiła się okropnych infekcji ledwo wyleczeczyła do porodu widocznie już był przeterminowany.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do masażu krocza będę używała po prostu oliwy z oliwek, której używam i do masażu ciała.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nawilżania :oliwka lub wazelina

• Kwiatuszekk Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje do masażu olejek ze słodkich migdałów. Troche pozno zaczelam masaz ale mam nadzieje, ze jeszcze mi cos to pomoze. Mozna jeszcze wzmacniac mięśni krocza poprzez nastepujace cwiczenie:
    Usiądź na podłodze i swobodnie wyprostuj nogi, ręce wyciągnij przed siebie. Maszeruj na pośladkach, wysuwając w przód raz prawą, raz lewą nogę. Jeśli się zmęczysz, przerwij ćwiczenie i odpocznij.

hchy3e3ksz6kelka.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:08

ss, Weraikon, izzie lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulin wrote:
    Ja trochę na temat tego balonika czytałam ma termin ważności to po pierwsze a moja siostra jak zaszła z drugim dzieckiem w ciąże to też zaczeła go używać i nabawiła się okropnych infekcji ledwo wyleczeczyła do porodu widocznie już był przeterminowany.

Być może, a być może niedostatecznie dbała o higienę. Trzeba go dokładnie myć przed i po każdym użyciu. W każdym razie ja jestem za balonikiem i już od paru dni ćwiczę. Po porodzie dam znać czy było warto ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zakupilam olej ze slodkich migdalow i bede masowac, moze to cos da;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie można go kupić?

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allegro badz apteka,ale moze w jakims sklepie z bio zywnoscia, cos mi sie kiedys obilo o uszy;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam w aptece internetowej mojej ulubionej, zreszta kupowalam tam wszystkie kosmetyki i przybory do malenstwa i dla siebie. Ale na allegro tez oczywiscie sa. Na miejscu w aptekach pewnie tez idzie dostac.

hchy3e3ksz6kelka.png

• Mandi :) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaby któraś z was dokładnie opisać taki masaż jak go wykonać :). Będę bardzo wdzięczna :)

Weraikon, JusWik lubią tę wiadomość

• paulin Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszekk wrote:
    Ja kupowalam w aptece internetowej mojej ulubionej, zreszta kupowalam tam wszystkie kosmetyki i przybory do malenstwa i dla siebie. Ale na allegro tez oczywiscie sa. Na miejscu w aptekach pewnie tez idzie dostac.

A możesz podać nazwę tej apteki??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 17:19

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • Nataletka Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    Mogłaby któraś z was dokładnie opisać taki masaż jak go wykonać :). Będę bardzo wdzięczna :)

Mam nadzieję, że uda się mi jakoś przybliżyć ;) na początku zaczynasz masaż jednym palcem, z każdym kolejnym tygodniem "dokładasz" jeszcze jeden. Masujesz i uciskasz wejście do pochwy, od strony odbytu, palcem zataczasz takie C w tych okolicach (oczywiście nie chodzi o wkładanie całych palców, a jedynie opuszków :P), aż poczujesz takie nieprzyjemne rozciąganie. Na początku możesz sama wykonywać masaż, np. opierając nogę o brzeg wanny, z czasem lepiej (i wygodniej), gdy pomoże Ci mąż/ partner, a Ty sobie będziesz leżała na łóżku. W internecie są podane różne sposoby, mi ten podała położna i go stosuję.
    Do masażu używam olejku ze słodkich migdałów.

antoszka lubi tę wiadomość

ganngzu39qwooxuv.png
  • Nataletka Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choć słyszałam, że dużo zależy od podatności mięśni pochwy na rozciąganie- jeśli są niepodatne, to choćbyś nie wiem jak skrupulatnie masaż wykonywała i tak niezbędne będzie nacięcie :( nie wiem na ile to prawda, na wszelki wypadek wykonuję masaż, zwłaszcza, że zapowiada się u mnie poród sporego dziecka

ganngzu39qwooxuv.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulin wrote:
    A możesz podać nazwę tej apteki??

Apteka GEMINI

hchy3e3ksz6kelka.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy powinno sie zacząć masaż? Polkosia bardzo jestem ciekawa balonika aniball, daj znac potem jak poszło, podobno mozna przy nim dojść do 10 cm i wtedy ryzyko pęknięcia, nacięcia prawie nie istnieje;) to bedzie moj pierwszy poród i bardzo mi zależy na ochronie krocza. A czy po takim masażu te okolice wrócą do siebie czy juz zawsze bedą takie rozciągnięte;)?

• Lasia Niesia Debiutantka

Wysłany: 17 września 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też powyższa kwestia intryguje :P

f2w3j6yxwwmit5mp.png
  • karmar Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie chcę ochronić krocze i zamierzam zacząć masaż..chociaż trochę mnie on przeraża..

age.png

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam...ale chyba nie potrafię,bo drugiego dnia jak robiłam,to tak mnie cholernie bolało,ze pierdole-niech mnie tną! Jeszcze masowalam ta czesc między dupcia,a pipka i sama nie wiem...balam sie,ze zarazki mi sie rozchodzą przez to masowanie. Ja sie poddalam-niech sie dzieje co ma się dziać :P

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ