Masaż krocza
-
WIADOMOŚĆ
-
Chcąc uniknąć nacinania krocza a chyba każdy tego chcę dlatego zaczełam się interesować tym tematem. Od doświadczonej mojej siostry wiem że na rynku jest taki balonik E-pino który powoduje rozciąganie krocza i dzięki temu można unikąć nacięcia (na różnych forach wyczytałam że kobiety które tego używały rzeczywiście nie były nacinane zresztą moja siostra także) tyle że to cudo kosztuje 350zł i można użyć go tylko przy jednym dziecku bo ma termin ważności. Trochę mi szkoda aż tylu pieniędzy daltego się zastanawiam nad olejkami. I chciałam zapytać czy miałyście doświadczenie z olejkami albo już używacie i jakie mogłybyście polecić. Ja nawet nie boję się aż tak porodu tych bóli jak tego nacinania bo nasłuchałam się że czasem kobiety długo nie mogą dojść do siebie a czasem seks już nie jest tak przyjemny a wiąże się z bólem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:13
-
Ja zainwestowałam w Epino i tam nie ma nic o drugim dziecku. Jedynie, że tylko jedna kobieta może używać. Natomiast jest tańsza wersja - Aniball. Może taki kup? A do masażu zwykłego stosuję zwykłą wazelinęKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja trochę na temat tego balonika czytałam ma termin ważności to po pierwsze a moja siostra jak zaszła z drugim dzieckiem w ciąże to też zaczeła go używać i nabawiła się okropnych infekcji ledwo wyleczeczyła do porodu widocznie już był przeterminowany.
-
nick nieaktualny
-
Ja stosuje do masażu olejek ze słodkich migdałów. Troche pozno zaczelam masaz ale mam nadzieje, ze jeszcze mi cos to pomoze. Mozna jeszcze wzmacniac mięśni krocza poprzez nastepujace cwiczenie:
Usiądź na podłodze i swobodnie wyprostuj nogi, ręce wyciągnij przed siebie. Maszeruj na pośladkach, wysuwając w przód raz prawą, raz lewą nogę. Jeśli się zmęczysz, przerwij ćwiczenie i odpocznij.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:08
ss, Weraikon, izzie lubią tę wiadomość
-
paulin wrote:Ja trochę na temat tego balonika czytałam ma termin ważności to po pierwsze a moja siostra jak zaszła z drugim dzieckiem w ciąże to też zaczeła go używać i nabawiła się okropnych infekcji ledwo wyleczeczyła do porodu widocznie już był przeterminowany.
Być może, a być może niedostatecznie dbała o higienę. Trzeba go dokładnie myć przed i po każdym użyciu. W każdym razie ja jestem za balonikiem i już od paru dni ćwiczę. Po porodzie dam znać czy było wartoKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kwiatuszekk wrote:Ja kupowalam w aptece internetowej mojej ulubionej, zreszta kupowalam tam wszystkie kosmetyki i przybory do malenstwa i dla siebie. Ale na allegro tez oczywiscie sa. Na miejscu w aptekach pewnie tez idzie dostac.
A możesz podać nazwę tej apteki??Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 17:19
-
Mandi :) wrote:Mogłaby któraś z was dokładnie opisać taki masaż jak go wykonać . Będę bardzo wdzięczna
Mam nadzieję, że uda się mi jakoś przybliżyć na początku zaczynasz masaż jednym palcem, z każdym kolejnym tygodniem "dokładasz" jeszcze jeden. Masujesz i uciskasz wejście do pochwy, od strony odbytu, palcem zataczasz takie C w tych okolicach (oczywiście nie chodzi o wkładanie całych palców, a jedynie opuszków ), aż poczujesz takie nieprzyjemne rozciąganie. Na początku możesz sama wykonywać masaż, np. opierając nogę o brzeg wanny, z czasem lepiej (i wygodniej), gdy pomoże Ci mąż/ partner, a Ty sobie będziesz leżała na łóżku. W internecie są podane różne sposoby, mi ten podała położna i go stosuję.
Do masażu używam olejku ze słodkich migdałów.antoszka lubi tę wiadomość
-
choć słyszałam, że dużo zależy od podatności mięśni pochwy na rozciąganie- jeśli są niepodatne, to choćbyś nie wiem jak skrupulatnie masaż wykonywała i tak niezbędne będzie nacięcie nie wiem na ile to prawda, na wszelki wypadek wykonuję masaż, zwłaszcza, że zapowiada się u mnie poród sporego dziecka
-
nick nieaktualnyOd kiedy powinno sie zacząć masaż? Polkosia bardzo jestem ciekawa balonika aniball, daj znac potem jak poszło, podobno mozna przy nim dojść do 10 cm i wtedy ryzyko pęknięcia, nacięcia prawie nie istnieje;) to bedzie moj pierwszy poród i bardzo mi zależy na ochronie krocza. A czy po takim masażu te okolice wrócą do siebie czy juz zawsze bedą takie rozciągnięte;)?
-
nick nieaktualnyJa próbowałam...ale chyba nie potrafię,bo drugiego dnia jak robiłam,to tak mnie cholernie bolało,ze pierdole-niech mnie tną! Jeszcze masowalam ta czesc między dupcia,a pipka i sama nie wiem...balam sie,ze zarazki mi sie rozchodzą przez to masowanie. Ja sie poddalam-niech sie dzieje co ma się dziać