Wózek dla wysokich
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
w związku z tym, że zarówno ja jak i mąż jesteśmy wysocy odkryliśmy pewien problem dotyczący wózków. Wszystkie rączki są na tyle krótkie, że przy spacerze z wózkiem po prostu w niego kopiemy.
Tu moje pytanie - czy znajdę jakieś wózki z teleskopową rączką lub koła montowane w sposób X ?Foto_Anna, Klaudia2016 lubią tę wiadomość
-
Też miałam podobny problem i jednym z niewielu wózków, w które nie kopałam przy przejściu kilku kroków był Jedo Bartatina- taki też kupiliśmy
Rączka ma zwykłą regulację, nie teleskopową, ale jest zamontowana dość daleko od stelaża, co pozwala na swobodne prowadzenie wózka także wysokim osobom -
Agaja wrote:Też miałam podobny problem i jednym z niewielu wózków, w które nie kopałam przy przejściu kilku kroków był Jedo Bartatina- taki też kupiliśmy
Rączka ma zwykłą regulację, nie teleskopową, ale jest zamontowana dość daleko od stelaża, co pozwala na swobodne prowadzenie wózka także wysokim osobom
Ten nawet ciekawy, będę się za nim rozglądać w sklepach.
polkosia wrote:Stokke?
kosmicznie wygląda ciekawe jak z funkcjonalnością bo wygląda na bardzo mały w necie.
Bebetto Pascal był dla mnie nawet całkiem przyjazny, zrezygnowałam z niego jednak gdyż w spacerówce bardzo ciężko chodziły przełączenia. -
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam riko nano. Ani ja ani mąż nie jesteśmy wysocy tzn ja mam 160 a mąż 180 wzrostu ale wózek wydaje się bardzo fajny jest wysoki i bratowa która jest wysoka śmiala się ze mogłaby chodzis na spacery z takim wózkiem w dość wysokich szpilkach wiec myśle ze dla wysokiej osoby bedzie odpowiedni. ogólnie wózek wyglada bardzo fajnie, wydaje się być dość fuzkcjonalny, plusem jest bardzo duza gondola. Na razie czekamy na użytkownika tego pojazdu więc wiele powiedzieć nie moge ale myśle ze będe zadowolona
-
Oglądałam dzisiaj dokładnie camarelo i poza wyglądem jest mało praktyczny. Plastikowe rozwiązania nie podobały mi się, ciężko się składa, ciężko wypina bude.
Jestem zainteresowana mocno wózkiem Tako Omega Moonlight - czy ktoś nim smigał? Jakie są Wasze opinie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 23:30
-
Jeszcze nie wybraliśmy wózka. Znaleźliśmy niektóre z teleskopową rączką ale nie spełniały naszych wymagań.
Generalnie zakochałam się w marce emmaljunga, wersja edge duo combi ze skrętnymi przednimi kołami. Tylko cena mnie odstrasza
Wózki w granicy cenowej do 2000 wszystkie są dla mnie na jedno kopyto. Różnią się tylko wyglądem i sposobem montowania. Wielkość jest bardzo podobna.
Kryteria mamy takie:
- 4 pompowane koła, z przodu skrętne
- łatwość montażu/demontażu
- spacerówka, w której dziecko zmieści się do wieku 2/3 lat.
- w gondoli nie ma znaczenia wielkość bo będziemy korzystać wiosna/lato - dziecko się bez problemu zmieści w większości oferowanych na rynku.
- żeby elementy były tak wykonane, żeby stelaż nie wpijał się w du*ę.
- odpowiednio wysunięta rączka, coby nie kopać w wózek
Byłoby super gdyby był dodatkowo:
- lekki
- pojemny kosz, nie szurający po ziemi jak się go załaduje.
Generalnie jest ciężko