Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale jak sie juz umowilam z ginekologiem to pojde zobaczymy co powie
i jutro tez zapisze meza do urologa
a powiedz mi czy maz tylko dostanie jakies tabletki/witaminy ?czy jakies zabiegi go czekaja?Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Ania_84 wrote:w jednym mililitrze : koncentracja (mln/ml) 0,5 > 15
w
całym nasieniu calkowita liczba pl. w ejakulacie (mln) 2,4 > 39
to ze ma duzo nasienia..tez moze wskazywac na to ze jest jakis stan zapalny jakas bakteria ale bez diagnostyki to strzelanie w slepo ..
niestety te wyniki nie kwalifikuja Was nawet do Inseminacji - wiec warto diagnozowac i powalczyc o poprawe wynikow
Wiec jak nic urologDomcia
HSG 16.11.2015r.
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
-
witaminy moze dostac.. ale trudno powiedziec czy da jakies leki czy zabieg.. zabieg moze byc jesliokaze sie na usg ze ma zylaki powrozka nasiennego
leki antybiotyki jesli w posiewie nasienia wyszly byjakies bakterie
hormony jesli okaze sie ze ma hormony rozwalone.. jest duzo scenariuszy ..
a do hormonow jeszcze bym dodała TSH
-
urolog mus- nie wiem z jakieigo jestes miasta .. ale kilku jest godnych polecenia ..
Jastrzebia zdroju juz kilka opinii dobrych nim slyszalam Andrzej Mura
krk - dr Bergier
wawa to akurat dr Wolski który pracuje w Novum.. my ood sierpnia leczymy sie u niego
ale dwoch ostatnich sami sprawdzilismy i dbaja zarowno o zdrowie faceta jak i pldonosc.. moze dr Bergier troche mniej. o plodnosc..ale tyljko wteyd kiedy faktycznie nie widzi szans
noi jedno co jesczze dorbego sluszalam to Poznan prof Maciej krupisz
i łódz profesor Jolanta Słowikowska-HilczerWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:04
-
z okolic Wolsztyna woj. wielkopolskie
Ania_84 lubi tę wiadomość
Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia23 wrote:z okolic Wolsztyna woj. wielkopolskie
-
Dzieki ale wole tu gdzies na miejscu zobaczymy jak sie sprawdza.
Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia23 wrote:Dzieki ale wole tu gdzies na miejscu zobaczymy jak sie sprawdza.
-
Dziekuje ci z calego serca
mam nadzieje ze poprawa tego wszystkiego szybko sie skonczy i bedziemy rodzicamiAnia_84 lubi tę wiadomość
Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia23 wrote:Dziekuje ci z calego serca
mam nadzieje ze poprawa tego wszystkiego szybko sie skonczy i bedziemy rodzicami -
Cześć dziewczyny, całkiem przypadkiem na Was trafiłam...hmmm chyba będę prosić o przyjęcie; ) mój mąż ma złe wyniki, jutro jadę z nimi do lekarza. ...staramy się 2 lata, kiedyś wyniki były ok, szukano u mnie przyczyny, teraz z nim coś nie tak....czasem brakuje już cierpliwości.
Jutro przeczytam jak najwięcej w tym temacie swiezak ze mnie totalny.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
przyszła mama 2 wrote:Cześć dziewczyny, całkiem przypadkiem na Was trafiłam...hmmm chyba będę prosić o przyjęcie; ) mój mąż ma złe wyniki, jutro jadę z nimi do lekarza. ...staramy się 2 lata, kiedyś wyniki były ok, szukano u mnie przyczyny, teraz z nim coś nie tak....czasem brakuje już cierpliwości.
Jutro przeczytam jak najwięcej w tym temacie swiezak ze mnie totalny. -
Ania_84 wrote:życze z calego serca..choć nie ukrywam ze walka z naseiniem jest dosc ciezka.. wiec trzeba bedzie sie spiacDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Szansa zswsze jest poki sa plemniki ale jest ona znikoma nie ukrywam ze te wyniki kwalifikuja do in vitro
Ale po jednym badaniu tez nie ma co oceniac -
Hej, czesc;)
Juz pisze:
Barwa,czas, ilosc ok
Lepkosc -wzmozona
Aglutynacja +
Ruch A 15,1%
Ruch B 9,3
Ruch C 19,5
Nieruchome 56,1
Plemniki o prawidlowej budowie 56
Leukocyty: 8-12 w polu widzenia plus pojedyncze w prep.zlepy ok 5 leukocytow
Liczne bakterie.
Czekam na wyrok;)
-
jaki tam wyrok ;P lepkosc i aglutynacja do poprawy i wwyalic te bakterie i leukocyty
posiew nasienia na tlenowe i beztlenowe bakterie.. ewentualnie wymazz cewki na chlamydie, uroplaste i myhoplaste
nie iwem jaka macie ilosc ??
ruch nie powala - ale to moze byc efekt tego ze jest ta wzmozona lekopsc i p oprostu chlopaki sie kleje do siebie
napisz ile ma jesczze Ilosci plemnikow praz czas uplynnnienieprzyszła mama 2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
noo to super czyli ruch do poprawuy trzeba chlopakow rozchustac
na lepkosc wit C duzo wody
z ta aglutynacja mozecie miec problem bo jest ona dosc trudna do leczenia ale moze byc efektem wlasnie tych bakteri -
podejrzewam ze bylo to zwykle badanie makroskopowe nie komputerowe i takm takie prawidlowe wychdoza bo juz nie dziela na odchylenia i takie tam