Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ok dziewczyny a skad w ogole biora sie takie problemy? Z tego co zdazylam poczytac bo to nowa sprawa u nas to nie za wiele sie dowiedzialam. Nie pali nie pije, , uwazamy na to co jemy, ciagle tylko jazda na bio i eko wiec w tej kwestii nie mamy nic do zarzucenia....stres? -troche tego mamy...wiek?za rok 40-stka...te bakterie?
-
-stres
-nadwaga
-palenie, picie
-obcisłe gatki
-częste wizyty w saunie
-żylaki
-siedzący tryb życia
-uposledzonee funkcje jąde
bakterie
hormoni itd itp:)
U facetów wiek nie ma takiego znaczenia jak u kobiet:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:52
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualnycocosowa nie mieliśmy bo lekarka powiedziała że i tak nic to nie wniesie, bo jeżeli wyjdą żylaki to my nie podejmujemy się operacji ich a jeśli będą inne defekty to raczej nie do wyleczenia. Jutro mrozimy nasienie potem w poniedziałek i czwartek z racji tego, że jest go narazie mało i jeśli uda się wypreparować 3 mln dobej jakości ruchliwych postępowo plemników to na początku lipca robimy IUI.
Mój w dzieciństwie miał skręt powrózka jądrowego i lekarka powiedziała, że jedno z jąder może nie funkcjonować tak jak powinno, ale raczej stawia na stres (ostatnio jest go dużo w związku z prowadzoną działalnością gosp) i przegrzanie jąder skoro mała ilość nie jest od zawsze a w 3 mce zmniejszyła się z 48 mln do 10. I powiedziała, że często jak acet pierwszy wynik zobaczy średniawy to każdym kolejnym tym bardziej się stresuje i wyniki są gorsze... -
nick nieaktualnynoo a ja wtedy suplementy lekarze itd a już wtedy trzeba było robić IUI alee, ja myślę, że to właśnie teraz ten stres... Teraz stara się chociaż mniej stresować, chłodzimy godzinkę dziennie jajka aha, wiem, że wy też chłodzicie, w Klinice powiedziano mi by chłodzić jądra nie dłużej niż 2 h dziennie bo może to odnieść odwrotny skutek
Teraz chociaż ruch jest 51 % postępowy a+b bo jakby bylo 5 mln i zostal ten ruch 13
% no to byłoby po IUI... mam tylko najdzieję, że uda się uzbierać tego nasienia tyle ile potrzeba... -
nick nieaktualny
-
Miałam długie cykle. Trochę pomógł Duphaston. Po za tym hormony posiewy ok:)nie byłam na HSG, uznalam że nie ma sensu póki mój ma takie złe wyniki...To juz ponad rok starań;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:42
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualnyu nas 19 cykl... ten wprawdzie odpuszczony nawet omijaliśmy owulke zeby miesiac odpoczac...
kochana warto zrobic HSG, bo jest tfu tfu okaze sie ze sa niedrozne, to w tym samym czasie np laparoskopowo mozecie je udrażniać )a tak nasienie bedzie ok i moze okazac sie znowu przeszkoda -
My podjęliśmy decyzje że jak w tym roku nic to in vitro:) mój kończy 44 lata także nie mamy czasu na jeszcze dłuższe czekanie i próbowanie, także u nas czy tak czy tak klamka zapadła... do grudnia:)
Ania_84, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
a plemniki najbardziej sie boja jak uslysza in vitro i zazwyczaj wtedy decyduja sie ze juz nie beda lecialy w kulki czego Wam zycze
przyszła mama 2, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:a plemniki najbardziej sie boja jak uslysza in vitro i zazwyczaj wtedy decyduja sie ze juz nie beda lecialy w kulki czego Wam zycze
Ania_84, Domcia23, sylwiaśta159, Sabina_x lubią tę wiadomość
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
Ania_84 wrote:Szansa zswsze jest poki sa plemniki ale jest ona znikoma nie ukrywam ze te wyniki kwalifikuja do in vitro
Ale po jednym badaniu tez nie ma co oceniacWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:44
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Urolog to jakie badania robi na miejscu raczej w gabinecie? robi te USG jader?Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Dziewczyny a co sądzicie o tym ? bo ja juz nie wiem co mysleć:
gęstość: o średniej gęstosci
zapach: typowy
wyglad: zoltawy, metny
ilosc: 4,2 ml
lepkosc: o.b.
pH: 7,5
po niemiecku bo nie moge znaleść tłumaczenia:
Spermatozoendichte(Mio/ml):
całkowita liczba plemnikow: 60,40 Mio
ruchliwość PR+NP (%): 52%
WHO PR stopniowo ruchliwe: 42%
WHO NP nieruchliwe: 10%
Morfologia spermy
nomalformel: 15%/
patologisch ( chyba patologiczne, albo chore) 85%
i zaznaczone jest
zaburzenia akrosomu ?
i cos takiego : Mittelstuckdefekte
nie mam pojecia co to moze znaczyc..
i jeszcze takie cos odbiegajace od normy:
FSH: 1,89 ponad norme
erytocyty: 0,4 ponad norme
cukier we krwi: 13 poniżej normy
kwas moczowy: 0,1 ponad norme
jest jakas szansa ? ja juz nie wiem co robic..
Ania_84 lubi tę wiadomość