Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Morfologia w badaniu jest bardzo ważna,trzeba ją robić. Zazwyczaj jest ona w podstawowym badaniu choć nie zawsze, musisz się dowiedzieć. Obniżone parametry można poprawić suplementami, choć tez nie zawsze, zależy od powodu obniżenia parametrów nasienia, co wymaga dalszej diagnostyki....Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
No właśnie pytałam, i zazwyczaj jest badanie podstawowe i osobno morfologia dlatego zapytałam czy warto robić tylko podstawowe czy lepiej z morfologią.
Ale jeżeli w morfologii chodzi głównie o budowę to się tego chyba suplementami poprawić nie da, czy się mylę? -
Z morfologią na pewno!Nie które pisały dziewczyny żę udało i się poprawić po suplementacji.U nas morfologia była 1% a po suplementacji 0% Ale parametry nasienia mogą być tak zmienne, że nie nadążysz... Ale ważniejsze od morfologi jest ilość i szybkość...Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
olencja wrote:Cześć Dziewczyny:)
mam pytanie odnośnie ph nasienia, czy coś oprócz diety może pomóc ja zrobić bardziej zasadową?olencja lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
Dzięki Cocosowa za odp. rok temu ph było 7,4 wczoraj już tylko 7. Nie wiem czy to dopuszczalne wahanie, na pewno powinno być więcej niż 7,2.
Stan zapalny- co by pasowało zrobić? Bo z krwi- ostatnio robił rożne badania i morfologię nic nie wyszło. -
dzwonił mój lekarz, ten od wczoraj powiedział, ze mój ma brać androvit, salfazin, l-karnitynę, wit e, koenzym q...wszystko w dużych dawkach 3 razy dziennie...ale ogólnie potwiedził abym szykowała się na inseminację, bo raczej takie wit nic nie działają i statystyki sa mierne....
co myślicie??
przeraża mnie trochę ta myśl, do najbliższej kliniki mamy 200 km, mój cały czas pracuje w niemczech, zjeżdza na weekedny i to co 2...dla mnie to nie jest od tak...
w zasadzie ruchliwośc tylko do dupy przez bakteie, koncentrację plemników ma 88 ...
co myślicie????jest szansa, na normalne poczecie, czy rzeczywiście reorganizowac życie i już szukac kliniki jak radzi gin?....skołowana jestem strasznie, czy łykac te wit i się łudzić, czy nie marnować czasu... -
kochana jezdzci do dobrego androloga niech nie leczy was ginekolog..
wyniki czesto sie porawiaja po suplementacji ale trzeba wszytsko zdiagnozowac..
dwa jesli juz IUI to zawsze mozecie zamrozic nasienie i podchodzic z mrozoym wtedy Twoj emeknie musi byc w danym dniu -
wiem wiem androlog na pewno...tak gdybię, to dla mnie nowy problem, 2 tyg temu dowiedziałam się o wynikach, wczoraj byłam u lekarza, mój w niemczech, jak zjedzie to polecimy do androloga...ale tak jakoś mnie zdołował ten lekarz, wie chciałam się podpytać..
-
w domu jest co 2 tyg ale na dwa dni- sobota-niedziela więc sama widzisz takie to wszystko skomplikowane cholera!
no nic zakupię mu zaraz te wszystkie witaminy jakie zalecił, mówił, ze konsultował to z jakimś kolegą od niepłodności, to będzie najlepszy zestaw...a i ma nam dac jeszcze jakiś lek na receptę ale to po niedzieli...chyba coś na literę a....zapomniałam nazwę -
moze Agapurin na poprawe krązenia krwi w jadrach
kurcze to faktycznie nie fajnie .. ale moze jakos uda wam sie zgrac te wizyty w kliniakch lekarze przyjumja w sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:55
-
ehh nie wszechwiedzaca ...
sila wraca kiedy lekarz daje nadzieje.. dlatego trzeba szukac lekarza ktory nie podcina skrzydel ale m konkretny plan dzialania -
nick nieaktualnyMy dziś byliśmy mrozic nasienie do IUI i na szczęście się dużo poprawiło 17mln a nie 5 i ruch w normie 30 % postępowy )) więc tylko za jedno mrozenie zaplacilismy bo wyszlo 5 mln spreparowanych ruchliwych postepowo plemniczków a miało być co najmniej 3 mln po 1 mln z kazdego mrozenia )) więc stres poszedl na bok i ilosc plemników się zwiększyła spowrotem ))
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Sylwiaśta159 super
Jak dla mnie mrozenie to najlepsze wyjscie przy rozjazdach i problemie meskim
A wyniki supersylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny