Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nie no 3 tabl to troche za duzo .. rzekrocozna dawka dzienna jak nic.a nie ma c ..bo i tak wiekszosc wysika
nooo i zapodaj mu duza dawke zdrowych warzywek owocow koktajle -
zdrowych warzyw,owoców, koktajli i wszystkiego co zdrowe je w ogromnych ilościach. strasznie nas zdziwił wynik, bo generalnie mamy jobla od wielu lat na zdrowe życie, sporty różne, zimowe-letnie, nawet ogórdek kupiliśmy zeby mieć swoje warzywa, sama piekę chleb, własne przetwory a jak coś kupię to przeczytam ze sto razy...nie palimy, piwo okazyjnie...no książkowo cholera:) nie chorujemy, nic nas jakoś nie dopada....ale to chyba przez te bakterie i stres bym jeszcze dorzuciła a mamy tego trochę własne dziaalności, niespanie po nocach w dodatku ten ciągle w niemczech od 2 lat...chyba na to stawiam:)
co ma być to będzie:)
miłego dnia dziewczyny, ruszam dupę i mykam na ogródek po kwiaty, rzodkiewkę, truskawki i poziomki- to już mam:)Ania_84 lubi tę wiadomość
-
moze akurat jego organiz byl oslabiony zalapal infekcje i gotowe .. zobaczycie jak wyjda drugie wyniki
-
Czesc dziewczyny widze ze troszke tutaj spustoszenie zrobilam
Od razu na poczatku Ania_84 wybacz ze musialas sie przeze mnie zdenerwowac ale przepraszam mialas racje. Wysluchaj mnie
Wczoraj maz byl u urologa a ja w pracy na 2 zmianie do 23, jak wyszedl od urologa to napisal mi ze wyniki sa dobre i internet mam wyzucic bo klamie.
I mowie sobie ktos tu klamie i napewno nie lekarz bo jak.
I troszke zdenerwowana napisalam dzisiaj tu na forum wybacz jesli cie urazilam
i dopiero dzisiaj popludniu sie z mezem widzialam i powiedzial mi cos wiecej. Ze jednak na jednym jadrze ma zylaki i wogule tam nie ma plemnikow i jest mniejszy od tego drugiego zatem ten drugi jest zdrowy i ma zdrowe plemniki i powiedzial ze z tego jednego tez moze miec dzieci moze dlatego tak malo ma tych plemnikow na wyniku.
No i ma zrobic podstawowe wyniki krwi tak jak pisalas.
To ode mnie wszystko chcialam wszystko sprostowac i jeszcze raz przeprosic Ciebie i wszystkie dziewczyny co tez przez moja wypowiedz na forum tez sie zdenerwowaly.PRZEPRASZAMAnia_84 lubi tę wiadomość
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Domcia ja rozumiem ze czlowieksie denerwuje wiec spokojnie
ja jestem daleka od oceniania..choc przyznam ze toche mi sie glupio zrobilo.i az zaczelam cofac sie do wynikow i przegladac co moglam zle zrozumiec..
Po pierwsze uwazaj na lekarza ktory mowi ze w jadrze nie ma plemników.. nie ma rentgena w oczach
jesli sa zylaki to one moga po porstu hamowac rozwoj..trzeba dalej diagnozowac.. jakiego stp=opnia sa zylaki .. jak duzy jest defekt jader..
hormony sporo wam powiedza..choc podejrzewam ze FSH i LH moga byc podwyzszone.. ale to tez nie jest regula..
fakt jedno jadro potrafi wyprodukowac odpowiednia ilosc jednak moze byc tak ze poporstu np lepiej jest je pobrac bezposrednio z jader.. wtedy sa epszej jakosci ale to juz droga bardziej zmudna choc jesli wyniki sie nie poprawia calkiem mozlwa
Jest tu rzeesz dziewczyn ktor moga naparwde Wam pomóc chćby w tym na co zwracac uwage u lekarza.. bo niestety czesc lekarzy jak juz cos robi to pobieznie ..
czesc jest mocna w suplementach czesc w zylakach .bo same z nimi walcz..
ja moge pomoc od strony mozliwosci pozyskania plemników.. hormonów..
Pamietaj ze kto pyta nie bładziAnia1986, aszka lubią tę wiadomość
-
Tego nie wiem jakiego stopnia sa zylaki ale kazal zrobic za 3 miesiace znowu badanie nasienia a jak narazie badanie krwi ale zrobi je dopiero za 2 tygodnie bo wyjezdza w delegacje. Zadnych tabletek nie dal mogl chciaz jakies witaminy ale nic troche sie zdziwilam ;-/ dzieki ze wybaczylas to ja glupio sie poczulam jak na ciebie nakrzyczalam moglam poczekac na meza jak wroci z pracy.
Ania_84 lubi tę wiadomość
Domcia
HSG 16.11.2015r.
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
-
Jak chcesz skonsultuj to na
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewforum.php?f=63
napisz jakie macie wyniki nasienia.. i ze maz ma stwierdzone zylaki ..moze on podpowie czy warto cos brac..zazwyczajodpowiada w ciagu dnia dwoch ...
przy zylakach suplementy moze duzo nie zdzailaja , ale tu niech sie wypowiedza dziewczyny ktorych mezoiemaja zylaki
mozecie zastosowac oklady chlodzace jadra sam moze sobie je robic nawet w delegacji ..wazne zeby staral sie nie przegrzewac ich
-
A te zylaki to od przegrzania sa?Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
zylaki maja rozne podłoze.. moze miec zaburzenia krzepliwosci .. - powstaja tak smao jak i zylaki na nogach ..nie ma tu reguly ..
choc z tego co kojarze to wieksze ryzyko est u mezczyzn ktorzy dzwigaja ..
natomiast warto schlodzac jadra bo zyly ktore oplataja i tworza zylaki zwiekszaja tmeperature jader..a tym samym zakłocaja proces spermatogenezy .. ''
plemniki - nie lubia ciepla.. worek mosznowy poiwnen byc chlodniejszy od reszty ciala.
dlatego jesli narazie wyjezdza w delegacje i nic nie mozecie zorbic..to chociaz niech kupi w aptece takieoklady niebieskie o=i troche je oziebia.. tlyko tez nie za abrdzo
troche dziwne ze nic nie kazal robic tylko zrobc badanie powtorne za 3 miesiace. bo tak naparwd enie dal nic co mogloby polepszyc wyniki .. wiec liczy ze a noz widelec sie cos poprawi..
-
No maz bardzo duzo podnosi bo murarz no i musi podnosic kilkanasie pustakow albo worki z cementem. Nie wiem czy pojedziemy znowu na te badania bo tak jak mowisz po co jak nic nie dal na poprawe albo cos wiec bez sensu jechac
Ania_84 lubi tę wiadomość
Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
A czy jest mozliwa inseminacja?Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Martoszka wrote:Ania, powiedz mi jedną rzecz, czy morfologia nasienia tyczy się plemników w 1ml czy w całym ejakulacie?
Domcia..badanie powtorzcie alene wiem czy bym czekala az 3 miesiace..
zawsze jest tak ze zeby potwoierdzic jakas diagnoze w badaniu nasienia powtarza sie 2-3 razy ..jesli wyniki sie "pokrywaja" sa podobne to macie konkretna diagnoze..
poczytaj tu
"Oligozoospermia
Oligozoospermia to obniżona liczba plemników w nasieniu: < 20 mln.
oligozoospermia ekstremalna - pojedyncze plemniki
oligozoospermia bardzo ciężka - 1-5 mln/ml
oligozoospermia ciężka - 5-10 mln/ml
oligozoospermia lekka - 10-20 mln/ml
W takim przypadku również należy ponownie wykonać badania. Przyczyny oligospermii są zwykle takie same jak w przypadku azoospermii.
Azoospermia może być skutkiem:
niedrożności nasieniowodów
uszkodzenia jąder (w wyniku urazów, niezstąpienia jąder czy infekcji)
niedoczynności przysadki mózgowej
W takim przypadku uzyskanie plemników może nastąpić po wykonaniu punkcji jąder (TESA) lub najądrzy (PESA).
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-nasienia-jak-interpretowac-wyniki-normy-seminogramu_42017.html
jelsi mala ilosc plemnikow sie powtorzy w nastepnym badaniu trzeba bedzi etez rozwazyc genetyke
na penwo nie rezygnujcie ze staran..bo moze a noz widelec..ale nie nastawialabym sie na to ze jakos to bedzie..trzeba szybko dzialac i isc za ciosem w diagnostyce
bosama wiem o sobie i mezu ..ze jakbysmy dlugo czekali miedzy jednym a drugim badaniem..to poporstu by nam sie odechcialo.. bo czlwiek potrfi sobie rozne glupoty wmowic -
Domcia23 wrote:A czy jest mozliwa inseminacja?
niestety wynik takie jak ma twój maz..czy tak jak u nas ..calkwity brak plemnikow kazdy lekarz powinien traktowac jako sygnal ze cos w ogrganizmie nie gra.. zrobci hormony , markery nowotworowe. , a na koncu genetyke -
nick nieaktualnyDomcia akurat dziewczyny dobrze radzą. Jak chcecie sobie z męzem i z lekarzem sobie wmawiac ze jest super i takie głupoty obnosić na temat zdrowych dzieci alkoholikow, Wasza sprawa. Dla mnie mozecie nawet twierdzic ze słonce jest z sera. Ale lepiej powtorzyc badanie nasienie i SIE WYBRAC DO ANDROLOGA do dobrej kliniki. Lepiej znac prawde chociaz niemiła i np brac invitro niz szlochac ze sie inseminacja nie udaje.
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:szczerze mwoiac nigdy sie nad tym nie zastanawialam ale chyba na 1 ml wiekszos cbadan trobia na 1 ml.a pozniej mnoza razy obj ..ale mge sie mylic
Domcia..badanie powtorzcie alene wiem czy bym czekala az 3 miesiace..
zawsze jest tak ze zeby potwoierdzic jakas diagnoze w badaniu nasienia powtarza sie 2-3 razy ..jesli wyniki sie "pokrywaja" sa podobne to macie konkretna diagnoze..
poczytaj tu
"Oligozoospermia
Oligozoospermia to obniżona liczba plemników w nasieniu: < 20 mln.
oligozoospermia ekstremalna - pojedyncze plemniki
oligozoospermia bardzo ciężka - 1-5 mln/ml
oligozoospermia ciężka - 5-10 mln/ml
oligozoospermia lekka - 10-20 mln/ml
W takim przypadku również należy ponownie wykonać badania. Przyczyny oligospermii są zwykle takie same jak w przypadku azoospermii.
Azoospermia może być skutkiem:
niedrożności nasieniowodów
uszkodzenia jąder (w wyniku urazów, niezstąpienia jąder czy infekcji)
niedoczynności przysadki mózgowej
W takim przypadku uzyskanie plemników może nastąpić po wykonaniu punkcji jąder (TESA) lub najądrzy (PESA).
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-nasienia-jak-interpretowac-wyniki-normy-seminogramu_42017.html
jelsi mala ilosc plemnikow sie powtorzy w nastepnym badaniu trzeba bedzi etez rozwazyc genetyke
na penwo nie rezygnujcie ze staran..bo moze a noz widelec..ale nie nastawialabym sie na to ze jakos to bedzie..trzeba szybko dzialac i isc za ciosem w diagnostyce
bosama wiem o sobie i mezu ..ze jakbysmy dlugo czekali miedzy jednym a drugim badaniem..to poporstu by nam sie odechcialo.. bo czlwiek potrfi sobie rozne glupoty wmowicM&M -
to fakt ja by udala sie do androloga.. my dojezdzamy do Androloga 200 km ale co jak co .. skoro moj maz powierzył mu swoje jadra i nawet chcial dac sobie je rozroic w posukiwaniu plenikow to jest wart zaufania..szczegolnie ze dr jest konkretny nie rysuje bóg wie czego .. ale dba o zdrowie , i plodnosc mezczyzny
troche sie dziwie ze nie okreslil jakiego stopnia sa zylaki..bo jeslli np 3 to nadaja sie do operacji , a to moze ..choc nie musi poprawic wyniki..aszka lubi tę wiadomość
-
Martoszka wrote:Proszę Cię, nie żartuj, naprawdę? Do inseminacji trzeba mieć przyjemniej 1mln prawidłowych, a jak mój ma 0,85 to już nie mozemy, tak?
-
nick nieaktualnyMartoszka wrote:Proszę Cię, nie żartuj, naprawdę? Do inseminacji trzeba mieć przyjemniej 1mln prawidłowych, a jak mój ma 0,85 to już nie mozemy, tak?