X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta mamy 70%

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli naturalnie mogę się już pożegnać z ciążą.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie pożegnać się z ciążą... przecież ilość nasienia macie ponad normę ruch dużo ponad normę, więc nie rozumiem? My mamy ruch 30 %

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas mogą być żylaki....

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żylaki same w sobie nie powodują przecież problemów w zajściu w ciążę, tylko osłabiają parametry nasienia, które wy macie BARDZO DOBRE, nie szukaj na siłę problemów tam, gfdzie ich nie ma, bo nie macie problemu z nasieniem :) a żylaki ma większość dorosłych facetów ;)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy teraz, jak powtórzymy badania.

M&M
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka jest sporo przypadkow gdzie z gorszymy parametrami zachodzili w ciaze naturalnie..fakt trwalo to dlugo ..ale nie ma co przesadzac :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz operacji nie zrobi,.czyli skonczylam przygode z macierzynstwem. On jest ojcem i nigdy mnie nie zrozumie.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wybacz, ale przesadzasz. Matko kochana jakie skończyłam przygodę z macierzyństwem, bo nie ogarniam ...? Kto jeszcze musi ci powiedzieć, że twój facet NIE MA PROBLEMU Z PLEMNIKAMI, rozumiesz? WYNIKI MACIE W NORMIE. Minimalna ilość to 39 mln wy macie aż 70, minimalny ruch postępowy 32 procent wy macie 70. Nie rozumiem więc o co w sumie ci chodzi?

co do żylaków tak jak Ci pisałam, WIĘKSZOŚĆ facetów je ma, tylko jednym one psują parametry nasienia innym nie. Wam nie psują więc nie widzę problemu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:25

przyszła mama 2 lubi tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy jakie beda nastepne wyniki.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego nastepne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:33

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazal powtorzyc badania za dwa miesiace, usgi hormony. I za dwa tyg ma powtorne badania.

M&M
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Piszę tutaj u Was pierwszy raz, udzielam sie na forum 35+. własnie otrzymałam wyniki mojego i w porównaniu z wczesniejszymi, które robił pół roku temu sa gorsze. Prosze Was o interpretacje zanim udam sie do lekarza. z góry dziekuje za pomoc w ocenie wyników :)

liczba plemników w 1ml - 83,6 mln/ml (ref. >15)wiec ok
    liczba plemników w ejakulacie - 250,80 mln(ref. >39)i tez tu super
    liczba komórek okrągłych - 1 mln/ml (ref. <5)
    plemniki zywe - 8% (ref >58)
    plemniki martwe 18%
    plemniki o szybkim ruchu ostepowym 25%
    plemniki o wolnym ruchu postepowym 6%
    suma plemników o ruchu postepowyma 31% (ref. >32)a miał wczesniej 48%
    plemniki o ruchu niepostepowym 9%
    plemniki nieruchome 61%, a miał 40%
    średnia prędkość przecietnego toru 50,4 um/s (ref >34)
    średnia prędkość ruchu postepowego 43,1 um/s (ref >27)
    średnia prędkość wzgledem zarejestrowanego toru 65,2 um/s (>46)
    średnia amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH) 2,5 um (ref 3,1-4,5) czyli lipa
    średnia czestotliwość bocznych odchyleń głowki plemnika 25,4 Hz (ref >10,5)
    prostolinijność 83% (ref >74)
    liniowośc ruchu 64% (ref >54)
    średni współczynnik kształtu główki (elongation) 87% (ref 67-79) tutaj wyzej i nie wiem czy dobrze czy zle
    test hypoosmotyczny 84% (ref >58)

Wczesniej tez miał morfologie robioną a teraz nnie, widac ze w kazdej klinice inaczej to robia, dziwne.
    Wczesniejsza morfologia:
    prawidłowa budowa morfologiczna 4%
    wady głowki i akrosomu 88%
    wady wstawki 27%
    wady witki 6%
    krople cytoplazmatyczne 8%
    formy potforkowate 0%

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 23:16

Ania_84 lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tylko lekarz na bocianie napisal o nowotworach jader, a moj od operacji nie byl i nie sorawdzal, wiec nikt tez nie wie co tam siedzi.
    Z reszta napisaltez by sprawdzic jadro i zastanowic sie na iui, bozaraz nam rok staran minie.

Ania_84 lubi tę wiadomość

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to inna opinia. U nas okazało się że problemem nie są żylaki a skręt powrózka jądrowego w dzieciństwie przez co prawidłowo działa jedno jądro. Ale pytałam 3 niezależnych urologów i każdy mówił że gdygy oni mieli żylaki nie poddaliby się operacji, bo usunięte nie dają gwarancji że nie nawrócą, że nie będzie powikłań i że parametry się ot tak polepszą, bo jednak żylaki te były tam latami i swoje szkody narobiły. Mojej znajomej facet poddał się operacji, ktoś ją spartaczył i nie miał w ogole plemników w ejakulacie... : | Tutaj niektóre dziewczyny np landryneczki partner poddał się operacji i nie narzekają, więc jak widzisz każdy ma inną opinię i doświadczenia i nie można mówić idź zrób operację albo nie nie rób jej. A nowotwory jąder... po prostu tak jak kobieta powinna co najmniej raz w roku do ginekologa tak facet do urologa. A IUI- OK, bo staracie się prawie rok to można się zastanowić, ale nie dlatego, że facet ma złe wyniki a dlatego, że po prostu macie pecha- o ile ty jesteś całkowicie zdrowa. Robiłaś monitoring cyklu? Drożność jajowodów, podstawowoe hormony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:43

• MadBoy Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka,mój mąż ma stwierdzone żylaki II stopnia,staraliśmy się 8 cykli, już byliśmy umówieni na badanie nasienia,ale nie było potrzebne,bo udało się :) dziś jestem w 12tc,w dodatku okazało się,że będą trojaczki! ;) myślę,że z takimi wynikami nie masz się czym martwić i prędzej czy później się uda..trzymam kciuki :)

Ania_84, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trojaczki :O WOW!!! :)))

MadBoy lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hej dziewczyny :)

Piszę tutaj u Was pierwszy raz, udzielam sie na forum 35+. własnie otrzymałam wyniki mojego i w porównaniu z wczesniejszymi, które robił pół roku temu sa gorsze. Prosze Was o interpretacje zanim udam sie do lekarza. z góry dziekuje za pomoc w ocenie wyników :)

liczba plemników w 1ml - 83,6 mln/ml (ref. >15)wiec ok
    liczba plemników w ejakulacie - 250,80 mln(ref. >39)i tez tu super
    liczba komórek okrągłych - 1 mln/ml (ref. <5)
    plemniki zywe - 8% (ref >58)
    plemniki martwe 18%
    plemniki o szybkim ruchu ostepowym 25%
    plemniki o wolnym ruchu postepowym 6%
    suma plemników o ruchu postepowyma 31% (ref. >32)a miał wczesniej 48%
    plemniki o ruchu niepostepowym 9%
    plemniki nieruchome 61%, a miał 40%
    średnia prędkość przecietnego toru 50,4 um/s (ref >34)
    średnia prędkość ruchu postepowego 43,1 um/s (ref >27)
    średnia prędkość wzgledem zarejestrowanego toru 65,2 um/s (>46)
    średnia amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH) 2,5 um (ref 3,1-4,5) czyli lipa
    średnia czestotliwość bocznych odchyleń głowki plemnika 25,4 Hz (ref >10,5)
    prostolinijność 83% (ref >74)
    liniowośc ruchu 64% (ref >54)
    średni współczynnik kształtu główki (elongation) 87% (ref 67-79) tutaj wyzej i nie wiem czy dobrze czy zle
    test hypoosmotyczny 84% (ref >58)

Wczesniej tez miał morfologie robioną a teraz nnie, widac ze w kazdej klinice inaczej to robia, dziwne.
    Wczesniejsza morfologia:
    prawidłowa budowa morfologiczna 4%
    wady głowki i akrosomu 88%
    wady wstawki 27%
    wady witki 6%
    krople cytoplazmatyczne 8%
    formy potforkowate 0%

Pozdrawiam :)

hej :) generalnie wyniki nie sa złe tyko to co pogrubione
    i teraz pytanie czy tam jest 8% zywych ?? czy cos zjadłas ?? jakas cyferke bo martwych jest 18% , wiec wg obliczen powinno byc 82% zywych :)

dwa troch chlopaki sa nie ruchliwe ale w przy takiej ilosci to spokojnie :)
    mozesz cos podawac jakeis witaminy moze jego organizm jest przemeczony
    mze mial jakas infekcje :)

jednojesczze mnie zastanawia jak paraemertu typu :PH, lepkosc, aglutynacja, agregacja, upłynnienie ..
    pytam bo sa komorki okragle i pewnie nie ma rozpisanych na leukocytyey bakterie, erytrocyty ,komorki spermatogenezy - wiec sokor jest tych komorek 1 mln..to albo sa to nieodjrzale plemniki alebo moga byc np leukocyty..a wtedy jesli cos zwyzej parametrow wymienionych jest zachwiany mozna by sie jeszcze pokusic o posiew nasienia

Margaret.Se lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadBoy wrote:
    Martoszka,mój mąż ma stwierdzone żylaki II stopnia,staraliśmy się 8 cykli, już byliśmy umówieni na badanie nasienia,ale nie było potrzebne,bo udało się :) dziś jestem w 12tc,w dodatku okazało się,że będą trojaczki! ;) myślę,że z takimi wynikami nie masz się czym martwić i prędzej czy później się uda..trzymam kciuki :)
    OOłlll trojaczki..nooo kochana to sie lplemniory zmobilizowały i Twoje jajeczka :D szczesliwego rozwiazania a pozniej duzooo sily na bycie mama :)

MadBoy lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    No tak, tylko lekarz na bocianie napisal o nowotworach jader, a moj od operacji nie byl i nie sorawdzal, wiec nikt tez nie wie co tam siedzi.
    Z reszta napisaltez by sprawdzic jadro i zastanowic sie na iui, bozaraz nam rok staran minie.
    kochana czytałam wypwiedz dr .. on jest tez onkologiem wiec tez bardzo zwraca na te kwestie uwage..niesttey male jada moga powodowac powstawanie nowotoworów.. my tez badamy co 4 tyg jadrunia :D hahahah dr nam pokazal jak mamy pomacac :D i wlasnie sobie przypomnialam ze opuscilismy jeden termin ichyba minely juz 7 tyg ;/ noo ale dzis to nadrobimy :D

IUI mozeci e zastosowac jako wspomaganie.. a w tym czasie zrobilabym wlasnie badanie meza.. skoro od jaiegos czasu nie by u urologa.. a ma wskazania zeby chodzic systematycznie

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ