Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżylaki same w sobie nie powodują przecież problemów w zajściu w ciążę, tylko osłabiają parametry nasienia, które wy macie BARDZO DOBRE, nie szukaj na siłę problemów tam, gfdzie ich nie ma, bo nie macie problemu z nasieniem a żylaki ma większość dorosłych facetów
-
Martoszka jest sporo przypadkow gdzie z gorszymy parametrami zachodzili w ciaze naturalnie..fakt trwalo to dlugo ..ale nie ma co przesadzac
-
nick nieaktualnyMartoszka wybacz, ale przesadzasz. Matko kochana jakie skończyłam przygodę z macierzyństwem, bo nie ogarniam ...? Kto jeszcze musi ci powiedzieć, że twój facet NIE MA PROBLEMU Z PLEMNIKAMI, rozumiesz? WYNIKI MACIE W NORMIE. Minimalna ilość to 39 mln wy macie aż 70, minimalny ruch postępowy 32 procent wy macie 70. Nie rozumiem więc o co w sumie ci chodzi?
co do żylaków tak jak Ci pisałam, WIĘKSZOŚĆ facetów je ma, tylko jednym one psują parametry nasienia innym nie. Wam nie psują więc nie widzę problemu ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:25
przyszła mama 2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Piszę tutaj u Was pierwszy raz, udzielam sie na forum 35+. własnie otrzymałam wyniki mojego i w porównaniu z wczesniejszymi, które robił pół roku temu sa gorsze. Prosze Was o interpretacje zanim udam sie do lekarza. z góry dziekuje za pomoc w ocenie wyników
liczba plemników w 1ml - 83,6 mln/ml (ref. >15)wiec ok
liczba plemników w ejakulacie - 250,80 mln(ref. >39)i tez tu super
liczba komórek okrągłych - 1 mln/ml (ref. <5)
plemniki zywe - 8% (ref >58)
plemniki martwe 18%
plemniki o szybkim ruchu ostepowym 25%
plemniki o wolnym ruchu postepowym 6%
suma plemników o ruchu postepowyma 31% (ref. >32)a miał wczesniej 48%
plemniki o ruchu niepostepowym 9%
plemniki nieruchome 61%, a miał 40%
średnia prędkość przecietnego toru 50,4 um/s (ref >34)
średnia prędkość ruchu postepowego 43,1 um/s (ref >27)
średnia prędkość wzgledem zarejestrowanego toru 65,2 um/s (>46)
średnia amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH) 2,5 um (ref 3,1-4,5) czyli lipa
średnia czestotliwość bocznych odchyleń głowki plemnika 25,4 Hz (ref >10,5)
prostolinijność 83% (ref >74)
liniowośc ruchu 64% (ref >54)
średni współczynnik kształtu główki (elongation) 87% (ref 67-79) tutaj wyzej i nie wiem czy dobrze czy zle
test hypoosmotyczny 84% (ref >58)
Wczesniej tez miał morfologie robioną a teraz nnie, widac ze w kazdej klinice inaczej to robia, dziwne.
Wczesniejsza morfologia:
prawidłowa budowa morfologiczna 4%
wady głowki i akrosomu 88%
wady wstawki 27%
wady witki 6%
krople cytoplazmatyczne 8%
formy potforkowate 0%
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 23:16
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
No tak, tylko lekarz na bocianie napisal o nowotworach jader, a moj od operacji nie byl i nie sorawdzal, wiec nikt tez nie wie co tam siedzi.
Z reszta napisaltez by sprawdzic jadro i zastanowic sie na iui, bozaraz nam rok staran minie.Ania_84 lubi tę wiadomość
M&M -
nick nieaktualnyCo lekarz to inna opinia. U nas okazało się że problemem nie są żylaki a skręt powrózka jądrowego w dzieciństwie przez co prawidłowo działa jedno jądro. Ale pytałam 3 niezależnych urologów i każdy mówił że gdygy oni mieli żylaki nie poddaliby się operacji, bo usunięte nie dają gwarancji że nie nawrócą, że nie będzie powikłań i że parametry się ot tak polepszą, bo jednak żylaki te były tam latami i swoje szkody narobiły. Mojej znajomej facet poddał się operacji, ktoś ją spartaczył i nie miał w ogole plemników w ejakulacie... : | Tutaj niektóre dziewczyny np landryneczki partner poddał się operacji i nie narzekają, więc jak widzisz każdy ma inną opinię i doświadczenia i nie można mówić idź zrób operację albo nie nie rób jej. A nowotwory jąder... po prostu tak jak kobieta powinna co najmniej raz w roku do ginekologa tak facet do urologa. A IUI- OK, bo staracie się prawie rok to można się zastanowić, ale nie dlatego, że facet ma złe wyniki a dlatego, że po prostu macie pecha- o ile ty jesteś całkowicie zdrowa. Robiłaś monitoring cyklu? Drożność jajowodów, podstawowoe hormony?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:43
-
Martoszka,mój mąż ma stwierdzone żylaki II stopnia,staraliśmy się 8 cykli, już byliśmy umówieni na badanie nasienia,ale nie było potrzebne,bo udało się dziś jestem w 12tc,w dodatku okazało się,że będą trojaczki! myślę,że z takimi wynikami nie masz się czym martwić i prędzej czy później się uda..trzymam kciuki
Ania_84, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Margaret.Se wrote:Hej dziewczyny
Piszę tutaj u Was pierwszy raz, udzielam sie na forum 35+. własnie otrzymałam wyniki mojego i w porównaniu z wczesniejszymi, które robił pół roku temu sa gorsze. Prosze Was o interpretacje zanim udam sie do lekarza. z góry dziekuje za pomoc w ocenie wyników
liczba plemników w 1ml - 83,6 mln/ml (ref. >15)wiec ok
liczba plemników w ejakulacie - 250,80 mln(ref. >39)i tez tu super
liczba komórek okrągłych - 1 mln/ml (ref. <5)
plemniki zywe - 8% (ref >58)
plemniki martwe 18%
plemniki o szybkim ruchu ostepowym 25%
plemniki o wolnym ruchu postepowym 6%
suma plemników o ruchu postepowyma 31% (ref. >32)a miał wczesniej 48%
plemniki o ruchu niepostepowym 9%
plemniki nieruchome 61%, a miał 40%
średnia prędkość przecietnego toru 50,4 um/s (ref >34)
średnia prędkość ruchu postepowego 43,1 um/s (ref >27)
średnia prędkość wzgledem zarejestrowanego toru 65,2 um/s (>46)
średnia amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH) 2,5 um (ref 3,1-4,5) czyli lipa
średnia czestotliwość bocznych odchyleń głowki plemnika 25,4 Hz (ref >10,5)
prostolinijność 83% (ref >74)
liniowośc ruchu 64% (ref >54)
średni współczynnik kształtu główki (elongation) 87% (ref 67-79) tutaj wyzej i nie wiem czy dobrze czy zle
test hypoosmotyczny 84% (ref >58)
Wczesniej tez miał morfologie robioną a teraz nnie, widac ze w kazdej klinice inaczej to robia, dziwne.
Wczesniejsza morfologia:
prawidłowa budowa morfologiczna 4%
wady głowki i akrosomu 88%
wady wstawki 27%
wady witki 6%
krople cytoplazmatyczne 8%
formy potforkowate 0%
Pozdrawiam
hej generalnie wyniki nie sa złe tyko to co pogrubione
i teraz pytanie czy tam jest 8% zywych ?? czy cos zjadłas ?? jakas cyferke bo martwych jest 18% , wiec wg obliczen powinno byc 82% zywych
dwa troch chlopaki sa nie ruchliwe ale w przy takiej ilosci to spokojnie
mozesz cos podawac jakeis witaminy moze jego organizm jest przemeczony
mze mial jakas infekcje
jednojesczze mnie zastanawia jak paraemertu typu :PH, lepkosc, aglutynacja, agregacja, upłynnienie ..
pytam bo sa komorki okragle i pewnie nie ma rozpisanych na leukocytyey bakterie, erytrocyty ,komorki spermatogenezy - wiec sokor jest tych komorek 1 mln..to albo sa to nieodjrzale plemniki alebo moga byc np leukocyty..a wtedy jesli cos zwyzej parametrow wymienionych jest zachwiany mozna by sie jeszcze pokusic o posiew nasieniaMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
MadBoy wrote:Martoszka,mój mąż ma stwierdzone żylaki II stopnia,staraliśmy się 8 cykli, już byliśmy umówieni na badanie nasienia,ale nie było potrzebne,bo udało się dziś jestem w 12tc,w dodatku okazało się,że będą trojaczki! myślę,że z takimi wynikami nie masz się czym martwić i prędzej czy później się uda..trzymam kciuki
MadBoy lubi tę wiadomość
-
Martoszka wrote:No tak, tylko lekarz na bocianie napisal o nowotworach jader, a moj od operacji nie byl i nie sorawdzal, wiec nikt tez nie wie co tam siedzi.
Z reszta napisaltez by sprawdzic jadro i zastanowic sie na iui, bozaraz nam rok staran minie.
IUI mozeci e zastosowac jako wspomaganie.. a w tym czasie zrobilabym wlasnie badanie meza.. skoro od jaiegos czasu nie by u urologa.. a ma wskazania zeby chodzic systematycznie