X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się nie denerwuje, jemu to wisi jak ten piut( sorki, ale mam na niego ciśnienie takie), to ja się denerwuję bardzo bardzo.

M&M
  • przyszła mama 2 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, cocosowa, rzeczywiście super apteka zamawiam hurtem różne rzeczy jak leci:)

a mam jeszcze pytanie, bo w pracy jestem i nie mam tych notatek co zrobiłam z Waszych rad :)
    l-karnitynę jaką mu wziąć?
    koenzym q z jaka dawką 30?60?
    a i wziać mu jeszcze tab maca?

wsumie to wit c -e, andovit, salfazin,koenzym q, l karnitynę...hmmm coś ominęłam?

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja tam ostatnio zamawiałam do ssania z tej apteki l karnityne wraz z l argininą 2 w 1 z firmy Olimp, fajna sprawa tylko nie wiem czy tam jeszcze jest. Koenzym z większą dawką

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaj jeszcze kwas foliowy:)Tylko pamiętaj po takich dawkach mojego ostatnio zaczęła boleć trochę wątroba, także jak coś się żle poczuje niech zrobi przerwę. ja zrobiłam tek żę wzięłam skład Profertilu i taki sam skład dobierałam sama. Myślę że jak kupisz salfazin do Androvit możesz sobie podarować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 15:17

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • przyszła mama 2 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, wzięłam androvit plus wiec już chyba nie trzeba kwasu foliowego, zobaczymy z moim, niby tur ale z wątrobą żartów nie ma:) jak go coś rozboli to przestanie:)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ma bocianie dostalam odp,ze szanse na naturalna ciaze sa coraz mniejsze. Tak tez myslalam. no coz, konczy sie przygoda staran i malzenstwo. takie zycie:)

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A IUI?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz sie nie zgadza. Jego ego i fiut sa powyzej jego wielkosci.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda... ale można przecież zajść naturalnie ;) to że wg dr Wolskiego szanse są mniejsze nie oznacza, że ich nie ma... głowa do góry ja od 19 miesięcy walczę z dużo gorszymi parametrami.

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka daj spokojnie panikuj. po pierwsze nie opieraj się tak na diagnozie podanej przez neta!!! Po drugie ja zaszłam z tak beznadziejnymi wynikami. Morfologia 0%, ruch 5,20 %, ilość 10,39 mln w 1ml i to nie był cud!!! To się zdarza częściej niż sądzimy po trzecie może narazie daj spokój uparciuchowi i wróc do tematu za kilka dni...

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocosowa jesteś w ciąży???? JA PIERDYKAM GRATULACJE!!!!!

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gratuluj mi sylwiaśta narazie;( krwa zamiast się cieszyc to przeżywam koszmar;(

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZYLI JAK WIDAĆ DA SIĘ!!Mnie też się wydaje, że przecież tyle ludzi nigdy w życiu się nie badało np badania nasienia ... a dzieci mają... i to nie jest tak, że oni wszyscy mają wszystkie parametry w normie... a nawet o tym nie wiedzą... cocosowa, czyli nawet operacja żylaczków nie była potrzebna! :) cieszę się podwójnie, bo jednak słabe nasienia a ciąża i to naturalna jest :) serdeczne gratulacje :)

i tak sobie myślę, że skoro nam się tyle czasu nie udaje a mamy lepsze wyniki to chyba coś innego też jest nie tak... może ta wrogość śluzu u mnie czy co... owulacje mam, hormony super, drożność super...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego, co się dzieje!?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana jego zachowaniem. 28 lat, duze doswiadczenie zyciowe, a jak probuje z nim gadac to jakbym rozmawiala z 13 latkiem. a to dopiero 2 lata po slubie.

M&M
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chybajestem je....a w mózg. zamiast się cieszyć to ja k...a czekam na ....poronienie. W ogóle się nie czuje związana z tą ciążą. A k.rwa wszystko przez tą j...ną morfologie.Cały czas mam myśli w głowie żę dziecko może urodzić się chore.Nie boję się poronienia tylko właśnie tego. Ja durna siedzę i cały czas czytam w necie informacje o zerowej morfologi i tylko jeszcze bardziej się dołuje, czasami mam takie mysli durne we łbie że aż wstyd.. słów brak ;(

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa... ale wiesz jak parametry nasienia potrafią być zmienne kochana!! Sama widziałaś u nas 5mln za kilka dni 17 mln... raz morfologia 4 % raz 7 %... raz ruch 13 raz 51 %...To, że przy badaniu było u was 0 % nie znaczy, że w czasie okołoowulacyjnym nie było 1% :) poza tym, gin mi mówił, że uszkodzony plemnik nie zapłodni komórki jajowej a nawet jeśli to ona za kilka godzin obumrze, bo nie przetrwa... ZA KILKA GODZIN... :) głowa do góry kochana, będziesz super mamą!

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z Misią oni też mieli 0% bedą mieli zdrowego bejbka, ale też tyle co się stresu kobiecina najadła...wiem że inne dały by sie pokroić za taki stan aja się dołuje.... co do twoich przemyśleń na temat wrogości śluzu czy innych przypadłości. Doszłam do wniosku, żę ciąża to po rpostu TRAF i nic więcej, po prostu trafiło się. wczesniej rozmawiałam z FAsulą która też walczyła z problemem męskim, powiedziała że je się trafiło , w dzień owulacji serduchowali więcej niż raz,a że ja czuję owulację to postanowiliśmy seruchować kilka razy w ten dzień i się jakośc TRAFIŁO:)

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też czuję owulację i też nie raz kilka razy serduchowaliśmy w TEN dzień i cisza... nic... nawet cienia nadziei ... ;)

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najlepsze w tym cyklu, trochę bardziej podeszłam olewatorsko, bo byłam na ostrym "szopingu" i na kupowałam sobie duzo szmatek i przymierzając je pomyślałam sobie żę szkoda było by akurat teraz "WPAŚĆ" i nie pochodzić sobie w tych ciuszkach NO I MASZ CI BABO PLACEK ;)

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ