Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhehehe ) ja ten cykl też olałam, nawet przed owulacja nie mogliśmy bo mroziliśmy nasienie... więc nawet testu nie będę robić tylko czekam z niecierpliowścią na okres...
kochana, nie po to się starałaś, żeby teraz się zamartwiać, to najgorsze co możesz sobie teraz robić UDAŁO SIĘ bądź spokojna i szczęśliwa bardzo Ci tego życzę -
Czesc diewczyny...cocosova nie zauwazylam sowaczka....gratuluje! ciesz sie kobieto! Wszystko bedzie dobrze
Ja dzis w dobrym nastroju, moj D jutro wraca z niemiec;) fajnje mi;)
O dziewczyny jeszcze takie moje pytanie z cyklu glupie i pusciutkie.....Jak facet ma te zle nasienie a zalozmy uda sie jakims cudem zaciazyc to jest obawa ze urodzi sie dziecko chore bo dostal sie ten chory i wybrakowany plemnik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:49
-
nick nieaktualnychory plemnik zazwyczaj jest nie ruchliwy postępowo więc szanse, że zapłodni komórkę są bardzo małe... a nawet jeśli, to następuje bardzo szybkie poronienie... więc te poronienia późniejsze nie są spowodowane złym plemnikiem a złym podziałem komórki sytuacją losową itd...
-
nick nieaktualny
-
A zebys wiedziala ze traf!
W ciazy sa te,ktore nie chca,za stare,za mlode, te ktore wrzucily na luz, i te ,u ktorych nie bylo juz zadnych nadzieji...takie moje wrazenia;)
Zatem wrzucam na luz, ide kupic nowe gacie na powrot meza, nagotuje mu same pysznosci ba nawet skusze sie cos upiec...
-
Witam dziewczyny. Jesteśmy dzis po badaniach w Artemidzie w Bstoku. tak czytam te wyniki i bije się w twarz, bo moim zdaniem się pogorszyły... Ale jakim cudem? Nawet Androvit 4 miesiące mu podawałam.A więc podaje wyniki
Data Badania 16 czer 2015r
ABSTYNENCJA PŁCIOWA 2 DNI
WYGLĄD - 1
UPŁYNNIENIE - 1
KONSYSTENCJA - 1
OBJĘTOŚĆ(ml) - 2.7
pH - 8.0
LICZBA PLEMNIKÓW - 5
RUCHLIWOŚĆ (%)
a)ruch progresywny szybki - 20
b) ruch prosgresywny wolny - 25
c)ruch w miejscu - 30
d)brak ruchu - 25
LEUKOCYTY,KOM.OKRĄGŁE W P.W 1-3
AGLUTYNACJA (-)
MORFOLOGIA (%)
PRAWIDŁOWE - (12)
PATOLOGICZNE - (88)
PRAWIDLOWE PARAMETRY NASIENIA:
-objętość 2.0 - 6.0 ml
-liczba plemników/ml - 15 milionów/ml
-całkowita liczba plemników w ejakulacie 39milionów
-morfologia - 4%form prawidłowych
- ruchliwość a+b >32% lub a+b+c > 40%
-leukocyty<10 w p.w
-erytrocyty - brak
Poprzednie badanie robiliśmy w lutym i ilość plemników była 14 milionów a teraz jest tylko 5 mln Dziewczyny piszcie coś na ten tematAnia_84 lubi tę wiadomość
Chcę tylko 2 kresek do szczęścia, nic więcej... -
Martar liczba plemnikow moze spadac przy zylakach , ph tez jest od nich.. leukocyty sa niby w normie ale zrobilabym posiew ..
normy sa wg tych obecnych WHO to ze leukocytymaja inny opis moze sie zdarzac bo czesc liczy w mln a czesc czieli na w polu widzenia -
Urocza a jakibyl czas miedzy jednyma drugim abadaniem..wiesz niektore kliniki zanizaja parametry ;/
urocza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak badania warto zrobić w dwóch niezależnych miesjcach my 3 razy robiliśmy w jednym laboratorium i ruch był 13 % potem za 2 mce 15 % a za kolejne 2 14 %. Zrobiliśmy z marszu badanie w klinice a tam ruch 51 % następne badanie za tydzien 32 %! ilość najpierw 5 mln za tydzien 17 mln:) nie ma co się załamywać jednym badaniem, bo wyniki jak widać są bardzo zmienne co badanie )
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Martar liczba plemnikow moze spadac przy zylakach , ph tez jest od nich.. leukocyty sa niby w normie ale zrobilabym posiew ..
normy sa wg tych obecnych WHO to ze leukocytymaja inny opis moze sie zdarzac bo czesc liczy w mln a czesc czieli na w polu widzenia
To znaczy że liczba plemników bedzie spadać przy żylakach i spadnie do zera? Lekarz, który nas prowadzi powiedział, że jeżeli żylaki nie przeszkadzają w codziennych czynnościach, to nie trzeba ich operować, mogą natomiast wyniki poprawić się po operacji ale procent jest znikomy.
Ania_84 lubi tę wiadomość
Chcę tylko 2 kresek do szczęścia, nic więcej... -
MaRtAr wrote:To znaczy że liczba plemników bedzie spadać przy żylakach i spadnie do zera? Lekarz, który nas prowadzi powiedział, że jeżeli żylaki nie przeszkadzają w codziennych czynnościach, to nie trzeba ich operować, mogą natomiast wyniki poprawić się po operacji ale procent jest znikomy.
niestety zylaki uposledzaja funkcjonowanie jader.. a tym samym do uposledzenia procesu spermatogenezy .. dlatgeo zawsze proponuje dziewczynom u ktorzch mezow spada liczba plemnikow.. albo szybkie dailanie alb o mrozenie nasienia..
Czy spadnie tego nie wiaodmo.. moze ale nie musi..jednak skoro zaczyna spadac to znak ze jednak z tymi jadrami nie jest za dobrze
Sylwiasta.. owszem miedzy 4-8% ale na przestrzeni miesiecy tak ??? ale jesli sie waha miedzy 4-2% a 3 tyg pozniej nagle jest 7% to ttroche dziwne ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:49
urocza lubi tę wiadomość