Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
zostalo tylko hsg. Ale poczekam, bo wielu lwkarzy mojemu powiedzialo, ze najpierw on musi sprawdzic sie do konca, a hsg to jest wg nich ostatecznosc, oczywiscie potem laparo czy histero. mialam robic w nastepnym cyklu hsg, ale poczekam jeszcze. najpierw maz niech zakonczy wizyty swoje. Z reszta on juz zapowiedzial mi wczoraj, ze on co roku nie bedzie robil usg. No kurde, ja do gina chodze co pol roku, jak byl monit i clo to 10 cykli po 2-3 razy, razem co roku jezdzimy do okulisty, stomatologa, a on, ze do androloga pojedzie za 2 tyg ostatni raz.M&M
-
nick nieaktualny
-
Uparty jak osioł... Martoszka powiedz mu a racze zapytaj sie czy chce za 2 lata sobie pluc w brode ze nie chdzil systematycznie do lekarza i mu usuneli jadra ???
na mojego tonajlepiej zadzialalo -
Ania_84 wrote:hej generalnie wyniki nie sa złe tyko to co pogrubione
i teraz pytanie czy tam jest 8% zywych ?? czy cos zjadłas ?? jakas cyferke bo martwych jest 18% , wiec wg obliczen powinno byc 82% zywych
dwa troch chlopaki sa nie ruchliwe ale w przy takiej ilosci to spokojnie
mozesz cos podawac jakeis witaminy moze jego organizm jest przemeczony
mze mial jakas infekcje
jednojesczze mnie zastanawia jak paraemertu typu :PH, lepkosc, aglutynacja, agregacja, upłynnienie ..
pytam bo sa komorki okragle i pewnie nie ma rozpisanych na leukocytyey bakterie, erytrocyty ,komorki spermatogenezy - wiec sokor jest tych komorek 1 mln..to albo sa to nieodjrzale plemniki alebo moga byc np leukocyty..a wtedy jesli cos zwyzej parametrow wymienionych jest zachwiany mozna by sie jeszcze pokusic o posiew nasienia
Hej Aniu
dziękuje za szybka reakcje własnie koleżanka z wątku 35+ poleciła mi Ciebie, że duzo przeszłas w tej kwestii.
Tak plemniki zywe 82% zjadłam jedną cyferke heheh i juz uzupełniam o reszte inf z wyniku.
Czas trwania abstynencji 5dni
czas upłynnienia 40min
sposób upłynnienia samoistne
barwa mleczna
zapach swoisty
objętość ejakulatu 3ml
odczyn ph 7,4
liczba komórek okrągłych 1mln/ml
i reszta co wczesniej wypisałam, nie ma lepkości itd w tym opisie i nie wiem dlaczego bo pół roku temu jak robił to była morfologia i lepkośc wtedy prawidłowa a teraz tego nie ma w wyniku
Miłego dnia zyczę
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
uplynnienie jest troche za dlugie wiem ze norma jest 60 min.. ale faktycznie powinno byc okolo 30 min..
jesli robiliscie w innym labie to moga inaczej ooisywac i stad ta roznica
niby PH jest ladne..
zapodaj mu wiytaminki.. moze wit C dodatkowo
jesli jest skory do wspolpracy to dla pewnosci zrobcie posiew nasienia
a jak nie to jedyne co to porawic ruch mozan .. a raczej go wspomoc..bo o poprawie to nie ma co za bardzo mowic bo wyniki sa ok..
przez jakis czas zapodaj mu witaminy, moze jakies koktajle jesli ludbi teraz jest duz owocow i warzyw
niech spi bez gatek.. niech unika przegrzewania jader
raczej taka profilaktyka i wspomaganie
równez zycze miłego DniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 10:43
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
MadBoy wrote:Ania_84 dziękuję właściwie zmobilizowal się jeden plemnik bo będą trojaczki jednojajowe..myślałam,że jak już uda się zajść w ciążę to będzie z górki..a to dopiero początek drogi. Ps. Już nie zasmiecam wątku i znikam!
MadBoy lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:uplynnienie jest troche za dlugie wiem ze norma jest 60 min.. ale faktycznie powinno byc okolo 30 min..
jesli robiliscie w innym labie to moga inaczej ooisywac i stad ta roznica
niby PH jest ladne..
zapodaj mu wiytaminki.. moze wit C dodatkowo
jesli jest skory do wspolpracy to dla pewnosci zrobcie posiew nasienia
a jak nie to jedyne co to porawic ruch mozan .. a raczej go wspomoc..bo o poprawie to nie ma co za bardzo mowic bo wyniki sa ok..
przez jakis czas zapodaj mu witaminy, moze jakies koktajle jesli ludbi teraz jest duz owocow i warzyw
niech spi bez gatek.. niech unika przegrzewania jader
raczej taka profilaktyka i wspomaganie
równez zycze miłego Dnia
Juz ja go nafaszeruje niestety za duzo stresu i robi swoje
Dziękuje kochana za porade i na bank musi poskutkowacAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Juz ja go nafaszeruje niestety za duzo stresu i robi swoje
Dziękuje kochana za porade i na bank musi poskutkowac
Życze aby jak najszybciej sie udaloMargaret.Se, aszka lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:nooo widzisz wstraczy postraszyc plemniki albo in vitro albo macaniem przez dr i odrazu zmieniaja zdanie
Życze aby jak najszybciej sie udalo
Oby jaknajszybciej sie udało, chociaz trace juz nadzieję. staramy się od ponad dwóch lat natomiast od prawie w roku w stresie a ja w tym roku skonczyłam 40lat i czas juz idzie na moja niekorzyść. wyniki niby mam ok ale nie robiłam AMH. Miałam profil hormonalny trzy dniowy w szpitalu i hsg.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Uparty jak osioł... Martoszka powiedz mu a racze zapytaj sie czy chce za 2 lata sobie pluc w brode ze nie chdzil systematycznie do lekarza i mu usuneli jadra ???
na mojego tonajlepiej zadzialaloM&M -
Margaret.Se wrote:Oby jaknajszybciej sie udało, chociaz trace juz nadzieję. staramy się od ponad dwóch lat natomiast od prawie w roku w stresie a ja w tym roku skonczyłam 40lat i czas juz idzie na moja niekorzyść. wyniki niby mam ok ale nie robiłam AMH. Miałam profil hormonalny trzy dniowy w szpitalu i hsg.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Martoszka wrote:Na niego nic nie dziala. Mowi: na cos musze umrzec. no i wezcie z nim gadajcie.
nie raz to stwierdzam ze facetow to trzeba by bylo nie raz przelozyc prze kolano i mu wpierdzielic tylko by równo puchlo ;/Martoszka, aszka lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:a moze wspomozcie sie np IUI ... macie dobre nasienie wiec szanse sa wieksze.. dwaIUI pomaga przy dluzszym uplynnienie, wrogoci sluzu.. i zwieksz szanse bo pozniej i tak poprawiacie naturalnie
Juz myslelismy o IUI, teraz zapisuje sie do kolejnej kliniki, musze zrobic monitoring i własnie potem insemke bym chciała i oby na tym się zakończyłoAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Juz myslelismy o IUI, teraz zapisuje sie do kolejnej kliniki, musze zrobic monitoring i własnie potem insemke bym chciała i oby na tym się zakończyło
-
nick nieaktualny
-
aszka: do lekarza idzie 29.06, więc już niedługo. Jak był pierwszy raz to wszedł sam, bo wtedy go badała, więc nie chciałam z nim wchodzić, ale widziałam ją i potem powiedział, że fajna lekarka, teraz podobno ona kazała bym i ja przyszła, bo ona jest endokrynologiem- andrologiem,więc i o moich problemach chce pogadać, akurat teraz dwie rzeczy wyszły, i będę mogła się jej o zdanie poradzić. Więc teraz za dwa tyg. ma usg, badanie nasienia, odbiera wyniki hormonów i ma wizytę. I on wie, że jak ja wejdę to będę zadawała takie pytania, że ich odpowiedź go przerazi i będzie się badał częściej niż raz na 18 lat
Jestem okropna, ale on wczoraj np. jak się do niego nie odzywałam to się zapytał o co mi chodzi, no to
Ja: o to, że nie chcesz badać swoich jajek tak często jak należy
On: a Twój ojciec bada? ( on rodziców nie ma już, więc teraz moi są przykładami)
Ja: mój mówię nie miał operacji na jajka jak Ty, poza tym Twoja Mama umarła na raka, Tata prawdopodnie też, Twoja siostra jedna ma problemy z trzustką, druga z tarczycą, więc Ty też jesteś w grupie ryzyka, może gdybyś nie miał tej operacji to bym nie kazała, ale miałeś ją i masz się badać.
On: coś tam burknął i wiem ,ze będą awantury o to, ale chociaż teraz wie, że jedzie do lekarza i musi zrobić to.
Jeszcze wcześniej gadał, że to robi by sprawdzić swój stan zdrowia co mnie ucieszyło, a teraz już nie zależy mu, bo mówi, że ja jak biegam po lekarzach to za nas dwoje. A wcale tak dużo nie biegam.
M&M -
Ja bardzo sobie chwalę Aptekę GEMINI. Zamawialam tam chyba z 6 razy, duży wybór, super ceny:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 14:21
przyszła mama 2 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Martoszka wrote:Na niego nic nie dziala. Mowi: na cos musze umrzec. no i wezcie z nim gadajcie.Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc