Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcia23 wrote:To teraz mnie calkiem zdolowalas przerazilam sie ale zobaczymy co lekarz powie cale szczescie udalo sie juz na jutro zapisac meza:)
uwierz mi to zemacie plemniki to juz Wam daje nadzieje moj maz chcialby miec choc 30 sztuk
nie kazdy urolog ma usg
marjotka
wyniki nie sa tragiczne ruchliwosc 52% , ilosc plemnikow 60 mln .. , morfologia 15%
Przyszła mama podrasujecie kijanki i bedzie git
jedno co to
FSH: 1,89 ponad norme - to niestety u faceta zle działa .. bo wskazuje na jakis defekt jader ( dobrze by bylo zrobic w tym samym dniu FSH,LH, testosteron
erytocyty: 0,4 ponad norme
cukier we krwi: 13 poniżej normy
kwas moczowy: 0,1 ponad norme -
reszta badan to chyba morfologia krwi.. - moze jakas infekcja jest skoro jest kwas moczowy i erytrocyty ?? -
jedno co to
FSH: 1,89 ponad norme - to niestety u faceta zle działa .. bo wskazuje na jakis defekt jader ( dobrze by bylo zrobic w tym samym dniu FSH,LH, testosteron
reszta badan to chyba morfologia krwi.. - moze jakas infekcja jest skoro jest kwas moczowy i erytrocyty ??[/QUOTE]
są są wyniki też tego, tylko ze są w normie...
LH: 9,30 (norma 2.00-12.00)
Testo: 6,16 (norma: 1,42-9,22)
nie wiem co myśleć bo lekarz powiedział, ze szansa na ciaze jest minimalna....Ania_84 lubi tę wiadomość
-
dodam oryginalne wniki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/427f018635c8777e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d461c1e0902448aa.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f438b5c341466b1e.htmlAnia_84 lubi tę wiadomość
-
marjotka wrote:są są wyniki też tego, tylko ze są w normie...
LH: 9,30 (norma 2.00-12.00)
Testo: 6,16 (norma: 1,42-9,22)
nie wiem co myśleć bo lekarz powiedział, ze szansa na ciaze jest minimalna....
Minimalna ??
w jednym mililitrze macie 14 mln plemnikow w calosci 60 mln
z czego 50% jest ruchliwych
i 15% jest prawidlowej budowy
owszem to FSH jest za duze tak samo jak i LH .. niby w normie..ale jest to kwestia do diagnostyki.. rózne choroby, moga miec wplyw na te hormony ..
wiesz co .. napisz na naszym bocianie do Wolskiego te wyniki ..
jak dla mnie tragiczne nie sa.. owszem moze ilosc na taka objetosc nie jest powalajaca..ale to moze byc efekt czegos glebszego .. i nie mnozna tak tego zostawic..
nie macie mozliwosci podjechac do Pl do androloga ?
-
nick nieaktualny
-
no wlasnie mam wrazenie ze nas olał..
na naszym bocianie napisałam juz, czekam na zatwierdzenie postu.
w sumie dopiero wróilismy z polski i dopiero odebralismy te wyniki, wykonalismy dwa kolejne badania ale są podobno jeszcze gorsze. z tym, ze wiem ze z naszej winy i śadze ze powinnismy je teraz powtórzyć. ale on mówi ze nie ma sensu...
a dlaczego z naszej winy ? drugie badanie jakie wykonalismy, było w sumie tylko jeden dzien odstepu od stosunku do wykonania badania, a powinny być min 2.a ostatnie badanie było w poniedziałek, po suto zakrapianym piatku i sobocie (bylismy na weselu i głupio było tłumaczyc sie wszystkim dlaczego... )
powiedzielismy o tym lekarzowi, ale powiedział ze to nie miało wpływu na wynik...;/ -
Ania_84 wrote:A wyników tych nastepnych nie macie?
ania jeszcze nie mamy, bo zeby dostac sie do tego lekarza trzeba jechac rano ok 8 a maz pracuje codziennie od 7 i dopiero wrócił z urlopu a pracuje na czas okreslony i boimy sie ze jak zacznie nie przychodzic to mu nie przedłużą umowy
wszystko na raz sie wali... -
Ania_84 wrote:nie ma co panikowac tylko brac w garsc chlopa
uwierz mi to zemacie plemniki to juz Wam daje nadzieje moj maz chcialby miec choc 30 sztuk
nie kazdy urolog ma usg
marjotka
wyniki nie sa tragiczne ruchliwosc 52% , ilosc plemnikow 60 mln .. , morfologia 15%
Przyszła mama podrasujecie kijanki i bedzie git
jedno co to
reszta badan to chyba morfologia krwi.. - moze jakas infekcja jest skoro jest kwas moczowy i erytrocyty ??Ania_84 lubi tę wiadomość
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Domcia23 wrote:Dziekuje juz wiecej nie mecze pytaniami. Buziaki:-*
Marjotka kurcze to lipa tam ;/ noo nic to trzbeeba czekac -
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny:)
ja po wizycie u lekarza...dostaliśmy antybiotyki na bakterie..w międzyczasie żon ma brać na potęgę witaminy wspomagające ale to bardziej dla dobrego samopoczucia i czystego sumienia niż efektów...za 2-3 mies powtórne wyniki...ale ogólnie mówił, zeby namierzać klinikię do inseminacji, bo szkoda naszego czasu i nerwów , zwazywszy na nasz wiek, radziłby to wykonać zyskać na czasie i zdrowiu psychicznym...to tak w skrócie:)
miłej nocki, jutro poszukiwanie kliniki -
nick nieaktualnynajważniejsze parametry poszły do góry, więc jest dobrze a partner już nie skarży się na ból? Bo to jest najważniejsze??
Nawet gdyby się nie poprawiły więcej to IUI można zrobić ale będzie dobrze )Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:12
-
Dziewczyny nie mam kogo się poradzić, czym różni się badanie podstawowe nasienia od morfologii? Wiem, że morfologia to głównie dotyczy budowy plemnika, a badanie podstawowe? Czego dotyczy badanie podstawowe? Ruchliwości, ilości?
Czy robiąc tylko badanie podstawowe można stwierdzić, że coś jest z armią nie tak? Czy lepiej zrobić też morfologię?
Czy wyniki z morfologii można jakoś poprawić suplementami? Czy suplementami poprawia się raczej ich ruchliwość i ilość?
Będę wdzięczna za odpowiedzi.