Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 57

    Wysłany: 21 marca 2016, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    ok dzięki !

    lekarz powiedział mi ze wynik hormonow mam ok, ze ta insulina tez nic nie sugeruje, nie mam nadmiernego owłosienia, problemow z tradzikiem, wzrostu wagi

    jeden jajnik daje cechy policystycznego i mam cykle dłuzsze niz standardowe ( najdłuższy 41 dni) owulacja wystepuje bo jest potwierdzana.

    wiec moze to nie zespół tylko 1 jajnik policystyczny.

    jutro ide do specjalisty wiec zobaczymy co on mi powie i najwyzej na własną rękę zrobie badania o ktorych wspomniałas :)

    mi nigdy zaden lekarz nie mówił zeby zrobic jakie kolwiek wyniki masakra... stwierdzone PCOS bez wyników super mam lekarza
    Zrobie ta krzywa insulinowa i glukoze
    Domiszka ja mam takie objawy jak napisalas... owlosienie w miejscach nie typowych :( trądzik tragiczny... jak bralam antykoncepcje bylo ok teraz znowu tragedia i zaczęłam tyć :////





    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Kjopa3 Autorytet
    Postów: 2759 2776

    Wysłany: 21 marca 2016, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu84 to teraz jak długo leczenie? Odłożyli IUI?

    Edziuuuunia trzymam kciuki żeby po nowych lekach jednak była poprawa nasienia <3.

    Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

    f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 22 marca 2016, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kjopa :* <3

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 22 marca 2016, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka porób sobie sama badania bo widzisz jak ci lekarze nas leczą... tragedia!

    Ciekawa a Ty nadal bez @? Jejku bidulko ty moja. Tulę Cię :*

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 marca 2016, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia koniecznie sprawdzcie czy FSH nie rosnie generlanie Wolski nam powiedział ze u faceta wynik dwucyfrowy FSH jest juz podejrzany i widac ze jadra mają zaburzone funkcjonowanie


    Kjopa tak dostalam antybiotyk na 5 dni 31 marca psiew jak wyjdzie jalowy to w nastepnym cyklu IUI :)

    Edziuuuuuuuunia, Kjopa3 lubią tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 22 marca 2016, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to zrobimy to FSH, czyli ma być niskie, a jeśli jest wysokie to coś na to dają? na obniżenie?

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 22 marca 2016, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Ciekawa a Ty nadal bez @? Jejku bidulko ty moja. Tulę Cię :*[/QUOTE]
    Nawzajem!!!!tak nadal bez @ zaczęłam od wczoraj dupka brac więc powinna się niebawem pojawić.

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 marca 2016, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    ok, to zrobimy to FSH, czyli ma być niskie, a jeśli jest wysokie to coś na to dają? na obniżenie?
    zrobcie na wszelki wypadek FSH,LH testosteron -
    wiadomo nie jest ono tragiczne i zalezy tez jakie sa LH i testosteron

    ale moze byc podwyzszone przy zylakach

    takze na spokojnie to zrobcie :)

    FSH wzrasta w dwoch przypadkach
    uszkodzenie jader
    badz w przypadku kiedy testosteron spada FSH i LH rosnie

    u nas spadlo z 50 do 8 przy kuracji testosteronem
    ale jesli testosteron jest ok to nie wiem szczerze mwoiac czy i jak sie wtedy zbija

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Misia875 Przyjaciółka
    Postów: 107 44

    Wysłany: 22 marca 2016, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę o interpretację. Wiem że wynik jest tragiczny :(:(

    1. Czas trwania abstynencji 3 dni
    2. Wygląd - prawidłowy
    3. Upłynnienie - 20
    4. Objętość (ml norma >1,5) 3,0
    5. Ruchliwość [%(wartość referencyjna PR > 32% lub PR+NP>40%)]
    - ruch postępowy PR 0
    - ruch niepostępowy NP 10
    - plemniki nieruchome 90
    6.Liczba plemników [mln/ml] (wartość referencyjna >15 mln/ml)] 4,0
    7.Całkowita liczba plemników w ejakulacie (TSC):(NORMA 39 MLN) 12,0
    8.Morfologia V edycja WHO [%wartość referencyjna >4% form prawidłowych) 1
    9.Leukocyty [mln/ml (wartość referencyjna ,1 mln/ml)] 0,0
    10.Komórki spermatogeniczne [mln/ml (norma ,5 mln/ml)] 0,0

    wynik badania: oligoastenoteratozoospermia

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 marca 2016, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia powtórzcie badania z posiewem nasienia plus USG jader
    jesli jest to pierwsze badanie to musicie zweryfikowac

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Misia875 Przyjaciółka
    Postów: 107 44

    Wysłany: 22 marca 2016, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to było nasze pierwsze badanie. jak na razie przez 6 tygodni ma brać witaminy tj. cynk, selen, wit. D3, kwas OMEGA-3, wit. c

  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 22 marca 2016, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    zrobcie na wszelki wypadek FSH,LH testosteron -
    wiadomo nie jest ono tragiczne i zalezy tez jakie sa LH i testosteron

    ale moze byc podwyzszone przy zylakach

    takze na spokojnie to zrobcie :)

    FSH wzrasta w dwoch przypadkach
    uszkodzenie jader
    badz w przypadku kiedy testosteron spada FSH i LH rosnie

    u nas spadlo z 50 do 8 przy kuracji testosteronem
    ale jesli testosteron jest ok to nie wiem szczerze mwoiac czy i jak sie wtedy zbija



    LH 3,85 a norma 1,7 do 8,6
    FSH 10,20 przy normie do 12,40
    testo 325 przy 246 - 836
    prolaktyna 446 przy normie 86-324

    żylaki 2,2 mm

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 22 marca 2016, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia faktycznie ta prolaktyna bruździ. Pozatym testosteron mógłby być ok. 400 ale i tak nie jest źle bo pozostałe wyniki w normie. Kochana skupcie się teraz na zazywaniu systematycznym tych leków i wit żeby ta prolaktyna spadła.

    Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 22 marca 2016, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, że spadnie i że wzrośnie Testo a spadnie fsh... eh już się tyle teraz naczytałam że głowa mi pęka!

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 22 marca 2016, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh już się tyle teraz naczytałam że głowa mi pęka![/QUOTE]
    kochana maszeruj na długi spacer!!!!

  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 57

    Wysłany: 22 marca 2016, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mojego m

    TSH 1,29 ZAKRES 0,27-4,20
    FSH 1,70 ZAKRES 1,50-12,40
    LH 2,40 zakres 1,70-8,60
    ESTRADIOL 19,00 ZAKRES 23,80-60,70
    PROLAKTYNA 11,00 ZAKRES 4,04-15,20
    HCG +B <0,100 zakres 0,00 - 2,00
    TESTOSTERON 348,60 ZAKRES 280,00-800,00
    PSA calkowity 0,538 zakres 0,000-1,400
    AFP 2,10 ZAKRES 0,00-5,80

    dobrze widze ze estradiol zanizony ?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 marca 2016, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka91 wrote:
    Wyniki mojego m

    TSH 1,29 ZAKRES 0,27-4,20
    FSH 1,70 ZAKRES 1,50-12,40
    LH 2,40 zakres 1,70-8,60
    ESTRADIOL 19,00 ZAKRES 23,80-60,70
    PROLAKTYNA 11,00 ZAKRES 4,04-15,20
    HCG +B <0,100 zakres 0,00 - 2,00
    TESTOSTERON 348,60 ZAKRES 280,00-800,00
    PSA calkowity 0,538 zakres 0,000-1,400
    AFP 2,10 ZAKRES 0,00-5,80

    dobrze widze ze estradiol zanizony ?
    tak a to wplywa na ruchliwosc i ogolnie na plemniki na ich jakosc

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 57

    Wysłany: 22 marca 2016, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co o tym myślisz Aniu ? Jest bardzo źle ? :(

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 marca 2016, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka91 wrote:
    Co o tym myślisz Aniu ? Jest bardzo źle ? :(
    nie jest zle :) mysle ze androlog sobie poradzi :)
    tylko idzcie z tymi wynikami da pewnie jakies hormony :)

    Dodka91 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 marca 2016, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia ten test jest taki na granicy normy zrobcie powtorke tylko tych trzech i zobaczycie jak to wyglada teraz

    Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego