Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Edziuuuuuuuunia wrote:Infinity faktycznie nie zauważyłam tego upłynnienia, ale to tak jak Ci Ania napisała. Pytanie czy z 8% ruchliwych można zajść w ciąże? Ja zaszłam z niewielką ilością plemników, przy morfologii 2%, z wysoką prl u męża i żylakami... więc tak jak kiedyś Ania mi napisała "jeśli są plemniki to zawsze jest szansa na zajście w ciąże" na ruch plemników dobra jest l karnityna. IUI zawsze jest jakimś wyjściem zwłaszcza jeśli nie chcesz już dłużej czekać. Pytasz ile się czeka na inseminacje? Na pewno nie rok, spokojnie trzeba porobić wiele badań, ale dużo dziewczyn szybko się z tym ogarnia i jak nie wychodzą żadne bakterie to w następnym cyklu robią. Co do operacji żylaków, jakiej one są wielkości i czy myśleliście o tradycyjnej operacji czy laparoskopia? Mój mąż będzie miał w maju metodą embolizacji, to najmniej inwazyjna metoda. Zdania są podzielone, jedni nas namawiali a inni odradzali, to samo znajdziesz na forach, jednym wyniki się znacznie poprawiły a innym wcale. Na pewno żylak jest czymś nienaturalnym i uważam że trzeba go usunąć, zbyt duże żylaki mogą powodować wiele zagrożeń dla organizmu, a małe każą obserwować. Mój mąż ma niewielkie ale doszliśmy do wniosku że coś psuje jego nasienie i usuniemy wszelkie przeszkody. W między czasie udało nam się zajść naturalnie w ciąże. Ale żylaki będzie robił ściskam Cię mocno :*
Edziunia - lekarz mojemu powiedział po usg jader, ze nia są duże to jest jeden zylak w lewym jadrze po tym co napisalas zatsanawiam sie czy nie zrobic tego zabiagu jak Twój maż - metodą embolizacji napisz proszę jak to wyglada - ile dni wraca sie do siebie i kiedy można wspołzyć, gdzie robią najlepiej?
Popatrzyłam jeszcze na stare wyniki z wrzesnia tam morfologia wyszła 10% wiec jest wyzsza niz normy WHO i to mnie troche pocieszyło.
Aaa i gratuluje ciąży to jest wlasnie dowod na tego jednego szybkiego plemniczka, dlugo sie staraliscie?
Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:43
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Kiedys tu juz pisałam chciałam sie pochwalic wynikami nasienia meza dodam ze bierze fertilman plus 1x 2 razy dziennie do tego dodatkowo cynk 2 razy dziennie na recepte.Wyniki po 7 miesiącach brania witamin i na poczatku przez 7 tyg clostibergyt ale to bylo we wrześniu. Teraz jest na samych witaminach.
W 1 ml jest 8 mln bylo 3 mln w calosci jest 38 mln bylo 14 mln. Ruch nadal znacznie obniżony ruch calkowity 35% a bylo 25% ruch typu a 5% tylko. A+b 20 % moze to przez lepkosc bo ma dwa ++. No ale jest sie z czego cieszyc ze nieruchomych jest 65% a bylo 75% .Za to z morfologii jestem zadowolona mamy 4% a bylo roznie 2 badz 3% widac miescimy sie juz w normie. A wiadomo ze ciezko morfologie poprawić.
Na poczatku lipca chcemy podejsc do pierwszej inseminacji nie ma co juz dluzej czekac. Bo ile mozna juz staramy sie 2 lata tak na poważnie a rok na spontanie. To razem 3 lata.
A i dodam ze ostatnio maz troche schudl jakies 12 kg moze i to pomoglo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 07:29
Saramago lubi tę wiadomość
-
Agnieszka super, ze napisalas takie rzeczy ja poszukuje czegos co mojemu zwiekszy ruchliwosc plemnikow moze cos polecisz?
Narazie zakupilam salfazin i zaczyna go brac + chela cynk, wit c 1000mg i multiwitamine plus tran
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
infinity888 wrote:Edziunia - lekarz mojemu powiedział po usg jader, ze nia są duże to jest jeden zylak w lewym jadrze po tym co napisalas zatsanawiam sie czy nie zrobic tego zabiagu jak Twój maż - metodą embolizacji napisz proszę jak to wyglada - ile dni wraca sie do siebie i kiedy można wspołzyć, gdzie robią najlepiej?
Popatrzyłam jeszcze na stare wyniki z wrzesnia tam morfologia wyszła 10% wiec jest wyzsza niz normy WHO i to mnie troche pocieszyło.
Aaa i gratuluje ciąży to jest wlasnie dowod na tego jednego szybkiego plemniczka, dlugo sie staraliscie?
Pozdrawiam!
Zakład Radiologii Zabiegowej w Lublinie, tam robimy. Robią zabieg w piątki i w sobotę rano wychodzi mąż do domu. Trwa ok godziny i bez narkozy, znieczulenie miejscowe, bez szwów i innych. Jedyniepo zabiegutydzień nie można dźwigać. facet wraca do pełnej sprawności więc współżyć można normalnie od razu.
Polecam konsultacje u tej pani profesor z zakładu, wszystko wytłumaczy. Terminy są ok 4 miesiące bo najpierw wizyta u niej i czekasz miesiąc a później na zabieg ok 2-3 mies.
Dziękujemy! Staraliśmy się od lipca 2015 z przerwą cyklu po poronieniu.
Salfazin to to samo co cynk, na ruch polecam L karnityne, mleczko pszczele na ilość i jakość, tran obniża ilość ale daje ruch wiec jednak warto jeść. Polecam również wit E na ogólną produkcję. Możesz zakupić jeszcze magnez i kwas foliowy. A przed stosunkiem na ok godzinę, dwie cole albo kawę na szybki strzał
Buziaki :*infinity888 lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Agnieszka gratuluję poprawy!!! Wspaniała wiadomość!
Wszystko się poprawiło a ruch tak jak mówisz przez lepkość, probowaliscie syropów wykrztuśnych? Mimo to i tak super! Teraz się uda raz dwa powodzenia! Trzymamy mocno kciuki ja i kropuś :*
04.12.2015 [*] 7tc
-
Infinity no wlasnie nie wiem co na ruchliwosc. Musze poczytac w necie troche. U nas ruch taki slaby bo lepkosc podwyzszona i pewnie dlatego. Zaczne podawac mojemu syropek mukosolwan moze cos da. Chociaż jeden cykl juz lykal ale nie wiem jak rozpoznać czy coś to daje? Macie jakis pomysł?
Dziękuję za mile slowa dziewczyny!
Myslimy zeby w wakacje jednak podejsc do inseminacji. -
Koszt na NFZ , tak to ta pani , bardzo konkretna i sympatyczna, wypytaj o wszystko
L karnityne i arginine można jeszcze, a lepkość to duuuuuuuzo wody, syrop i będzie super
Trzymam kciuki!
04.12.2015 [*] 7tc
-
Na obniżenie pH może dużo witaminy C, świeżo wyciskany sok z pomarańczy, koktajl z zieloną pietruszką i pomarańczą itp. Ogólnie chyba wszystko co ma dużo wit. C...
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Edziunia dzięki za odpowiedź podaje mojemu Flegamine zobaczymy .Chiciaz myślę ze bedzue ciezko wylapac bo ja zawsze leze po stosunku i mysle ze wtedy tez nasienie sie uplynnia i zmienia konsystencję do tego moj sluz plodny ciagnacy. No zobaczymy bedzieny bacznie obserwowac.
-
agnieszka5g wrote:Edziunia faktycznie po braniu Flegaminy nasienie bylo bardziej plynne. Teraz czekamy 2 tygodnie co z tego wyniknie.
-
Chce w czwartek wysłać męża na pierwsze badanie nasienie. Wiem, że musimy zachować wstrzemięźliwość 3-5 dni. Pani prze telefon powiedział, że dobrze byłoby gdyby mąż nie brał akurat w tym czasie antybiotyków. Nie bierze ich, ale jest przeziębiony. Delikatny katar i kaszel. Na polepszenie rozpuszcza saszetki theraflu extra grip z paracetamolem na składzie. Czy może to mieć wpływ na wyniki?