Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
zocha17.1983 wrote:Agnieszko czy Twój mąż odstawil Clo po tych 70 dniach? Mojemu lekarz zalecił taką kurację 0,5 tabletki dziennie..mąż bierze to już 1.5 roku i żadnej poprawy a lekarz nie każe obstawiać.BBoję się,zże spowoduje to nieodwracalne zmiany a mamy tylko 1 mln....
-
dzięki dziewczyny za rady;) zrobimy posiew ale po dniach płodnych bo teraz to szkoda każdego plemniczka;)hahaaa:)Ale dziwne że tyle leukocytów(6-12wpw) a mąż nie ma żadnych objawów infekcji ,,tam''nic go nie boli i mnie zreszta tez nie ja nawet nie miałam nigdy żadnej infekcji
-
agnieszka5g wrote:Nam kazal odstawic po 70 dniach. Mowil ze nie moze dluzej brac bo mlze zaszkodzic. Dziwne ze twoj lekarz tak postepuje. Moze warto zapytać i powiedziec o swoich obawach mu.
-
Musze sie pochwalić udało sie ci prawda u lekarza jeszcze nie byłam
Ale dwa testy ciążowe z dwoma krechami sa
I beta 896
mysle ze pomógł androvit przez was polecany i kwas foliowy:)
Po prawie 3 latach mamy to:))))))domiszka, ciekawa87, ana1122, kasiaaa049 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iskiereczka gratulacje!!
Kamilka u nas morfologia jest jeszcze gorsza. Radzę zrobić posiew i usg jąder czy mąż nie ma żylaków powrozka nasiennego -
Kendra dokładnie tak zrobimy, jak już mąż postanowi że chce zobaczyc te swoje wyniki i zechce ze mną porozmawiać, bo póki co zapytał tylko czy jest totalnie bezpłodny, czy da się to leczyć i tyle....musi chyba przetrawić samą informację póki co że coś wyszło nie tak....
-
Kto pomoże przy analizie badania? Lekarz na szybko napisał, że nie ma tragedii ale chciałabym wiedzieć cos wiecej.
Morfologia 8% - wiem, że mogło być gorzej ale czy to nadal nie za niski wynik?
Nieprawidłowych akrosomów 82% ???
Plemniki o nieprawidłowej budowie główki 88% ???
Liczba plemników w ml - 11,4 wiem,że poniżej normy ale...
Liczba plemników w ejakulacie 39,9 czyli lepiej wiec czym sie sugerowac?
Ruchowość plemników:
nieruchome 66,5%
ruch niepostępowy 22,4%
ruch postępowy wolny 5,6%
ruch postępowy szybki 5,6%
-
Morfologia super do poprawy głównie ruch i ilosc a na to głównie suplementy dieta ruch nieprzegrzewanie jader
W zależności jak inne paraametry ph, lepjosc uplynnienie itp -
Hmm co pomogło mysle ze androvit. Brał z miesiac.
Ja byłam troszkę osłabiona:p bo brałam antybiotyk byłam na końcówce dwu tygodniowego zwolnienia.
Kochałam sie z mezem 6 dni pod rząd w dniach płodnych a potem leżałam po 20 minut z nogami do gory.
Co pomogło do konca nie wiem:) -
Ania_84 wrote:Morfologia super do poprawy głównie ruch i ilosc a na to głównie suplementy dieta ruch nieprzegrzewanie jader
W zależności jak inne paraametry ph, lepjosc uplynnienie itp
ph 7,8
lepkość +
upłynnienie po 30 min całkowite
Reszta parametrów wydaje sie byc w normie dlatego o nich nie pisalam ale jesli cos jeszcze jest wazne to pisz a zwroce na to uwage.
Jeśli chodzi o ruch to mąż nie należy do kanapowców. Biega, jezdzi na rowerze. raczej należy do aktywnych.
Jakie suplementy i diete polecasz? Co mogę wprowadzić jeszcze przed wizyta u lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 11:08
-
Rudaaa wrote:ph 7,8
lepkość +
upłynnienie po 30 min całkowite
Reszta parametrów wydaje sie byc w normie dlatego o nich nie pisalam ale jesli cos jeszcze jest wazne to pisz a zwroce na to uwage.
Jeśli chodzi o ruch to mąż nie należy do kanapowców. Biega, jezdzi na rowerze. raczej należy do aktywnych.
Jakie suplementy i diete polecasz? Co mogę wprowadzić jeszcze przed wizyta u lekarza?
jesli jezdzi na rowerze czesto to albo niech jezdzi z wkładka chłodzaco jadra albo niech ciut ograniczy
na ruchliwosc, głównie selen, cynk, lkarnityna, larginina, orzechy brazylijskie ,
a sa jakies komórki okrgle, leukocyty ??
jelsi tak to zrobcie posiew nasienia , i usg jader czy nie ma zylakow
-
Ania_84 wrote:jesli jezdzi na rowerze czesto to albo niech jezdzi z wkładka chłodzaco jadra albo niech ciut ograniczy
na ruchliwosc, głównie selen, cynk, lkarnityna, larginina, orzechy brazylijskie ,
a sa jakies komórki okrgle, leukocyty ??
jelsi tak to zrobcie posiew nasienia , i usg jader czy nie ma zylakow
Są...3-5
Powinnam się martwić?
Rozumiem, że obecność leukocytów świadczy o jakimś zapaleniu? A czym są komórki okrągłe?
Aaa nie jest podane w jakiej jednostce to wynik. W milionach na mililitr?
A co z dietą? Moge cos zmienic? czegoś zakazać a coś przemycać w potrawach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 16:18
-
Rudaaa wrote:Stał się cud. 2 kreski! Wyniki nasienia możecie zobaczyć wyżej. Dodatkowo ja z niedoczynnością tarczycy i nie do końca zdiagnozowanym PCOS. Wyniki bety dzis po godz 15
Ruda dajesz nadzieję, mocno zaciskam kciukiRudaaa lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Rudaaa wrote:Stał się cud. 2 kreski! Wyniki nasienia możecie zobaczyć wyżej. Dodatkowo ja z niedoczynnością tarczycy i nie do końca zdiagnozowanym PCOS. Wyniki bety dzis po godz 15
Rudaaa lubi tę wiadomość