Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też dobrze kropuś podrósł i w środę miał 2,5 cm widziałam jak się ruszał i biło serdunio za dwa tygodnie mamy usg stwierdzające ryzyko wad genetycznych, ale na pewno będzie wszystko dobrze
Póki co oprócz nosa psa tropiacego i mdłości z zapachów to nic mi nie dolega, więc jest super wróciłam też do pracy.
Terminy różne, między 5 a 8.12 8.12 to piękne święto i w dodatku moje imieniny może akurat
Ostatnio kilka kobiet mi powiedziało, że wyglądam na chłopaka ale nawet nie chce póki co wiedzieć i mój mąż też tak uważa, chcemy żeby było zdrowe i przyjmiemy wszystko co Bóg nam ześle.
Życzę wam dużo zdrówka i niech Twój maluch rośnie pięknie :*
Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki! :*
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Dziewczyny, czy moge sie do Was dolaczyc bo jestem nowa w temacie
Staramy sie juz ponad dwa lata, na poczatku wyniki meza byly w normie a teraz powtorka i wielka tragedia. Koncentracja 3mill/ml i prawidlowe tylko 2%, ruchliwosc calkowita 50% wszystko inne w normie.
Mam wizyte u ginekologa za 10 dni, przyznam sie szczerze ze tak zlych wynikow sie nie spodziewalam. Doradzcie mi co dalej, posiew, hormony i do androloga?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny cudownie czyta się takie wieści - niech dzieciaczki rosną
Ewelina a jak pH, upłynnienie, komorki okragle, leukocyty , aglutynacja, lepkosc ??
nie ma czasem żylaków i czy był robiony od razu posiew nasienia ??
zapytaj sie męza czy wszytsko trafiło do pojemniczka ?? bo nie raz sie nie przyznaja -
W takim razie zrobcie na wszelki wypadek posiew nasienia, USG jader ,tot akie podstawy - które moga być główna przyczyna pogorszenia wyników
choc tez moze byc tak ze jest to jednorazowy wynik
po tych badaniach najlepiej do androloga
co do hormonów zazwyczaj jest robione FSH,LH Testosteron, estradiol , TSH , prolaktyna oraz markery beta HCG, AFP, PSA
ale myśle ze jesli nie miał posiewu i usg to w pierwszej kolejnosci to zróbicie
zastnów sie czy ostatnio nie był chory z temp powyzej 37 stopni, czy nei chodził na saune, gorace kapiele - czy cos zmienił ostatnio np zaczał duzo jezdzic na rowerze ?? -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!Dziś mialam 3 IUI. Mialam takie dobre nastawienie,pecherzyki pieknie urosly,endometrium prawidlowe. A tu wyniki meza i szok-tylko 4mln plemnikow. Lekarz zrobil nam IUI,mowi ze z takimi wynikami robi sie ten zabieg ale czytam w necie ze minimum 10 mln powinno byc. Macie dziewczyny jakas wiedze w tym temacie? Na ten moment chociaz staram sie nie nakrecac to nie umiem myslec pozytywniePCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Hej dziewczyny!Dziś mialam 3 IUI. Mialam takie dobre nastawienie,pecherzyki pieknie urosly,endometrium prawidlowe. A tu wyniki meza i szok-tylko 4mln plemnikow. Lekarz zrobil nam IUI,mowi ze z takimi wynikami robi sie ten zabieg ale czytam w necie ze minimum 10 mln powinno byc. Macie dziewczyny jakas wiedze w tym temacie? Na ten moment chociaz staram sie nie nakrecac to nie umiem myslec pozytywnie
4 mln w calym ejakulacje czy w 1 ml ?
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:4 mln w calym ejakulacje czy w 1 ml ?
-
Miałam podobną sytuację przy pierwszej IUI, tylko 5,5mln/ml, podczas gdy w poprzednich badaniach było 28 mln/ml.
Wówczas lekarka powiedziała nam, że przy 5,5 mln/ml, to oni już proponują ICSI (nawet nie klasyczne IVF). IUI się nie robi. Zrobiliśmy, tylko dlatego, że nasienie było już spreparowane...
Z perspektywy czasu myślę, że to mogło być z przegrzania (lato) i ogromnie dużą ilość czasu jeździliśmy na rowerze...
A jaka mieliście koncentrację w poprzednich badaniach nasienia?
Na pewno powinniście powtórzyć badanie za jakieś dwa miesiące.
Pazyfae wrote:Hej dziewczyny!Dziś mialam 3 IUI. Mialam takie dobre nastawienie,pecherzyki pieknie urosly,endometrium prawidlowe. A tu wyniki meza i szok-tylko 4mln plemnikow. Lekarz zrobil nam IUI,mowi ze z takimi wynikami robi sie ten zabieg ale czytam w necie ze minimum 10 mln powinno byc. Macie dziewczyny jakas wiedze w tym temacie? Na ten moment chociaz staram sie nie nakrecac to nie umiem myslec pozytywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 15:13
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Przy 1 IUI bylo 10mln,przy drugiej 14mln i teraz te 4...no to juz w ogole nie mam nadziei na ten cykl:(PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
spokojnie, my mieliśmy 4,5 mln i lekarz nam powiedział że kwalifikują się do IUI, opinie są podzielone. Trzymam kciuki żeby się udało! Nie nastawiaj się na porażkę :* A inne wyniki jak?
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Ja bym zrobiła badanie za dwa miesiące i w tym czasie zrobiła sobie przerwę od IUI. Plus zastanowienia co się zmieniło. (mogło nic, bo parametry zmieniają się sinusoidalnie)
Oczywiście można próbować z tak niskimi wynikami, może się udać, ale szanse są zmniejszone. Zależy też od morfologii i ruchliwości.
Pazyfae wrote:Przy 1 IUI bylo 10mln,przy drugiej 14mln i teraz te 4...no to juz w ogole nie mam nadziei na ten cykl:(
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%