Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Edziunia co ja czytam :o Kochana trzymajcie się
Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Edziunia kochana dzisiaj wchodze na forum a tu taka smutna wiadomość. kochana trzymaj się i głowa do góry Bóg nie opuści Ciebie ani twojego maleństwa. Zobaczysz ze wszystko co złe szybko minie i szybko wrócicie do domu. Zaufaj Panu!!!!
domiszka, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej... piszę po raz pierwszy.
Mój mąż ma następujące wyniki:
Po 3 dniach abstynencji leczeniu antybiotykiem (zapalenie prostaty)
Objętość.5 ml
Ph 7.7
Czas upłynnienie 15 minut
Lepkość +++
Koncentracja 80 mln /ml
Ruchliwość 55 % progresywne
5 % nie progresywne
40 % nieruchome
Żywotność 75 %
Morfologia 2%
Czy komuś udało się przy takich parametrach z naturalną ciąża?
Jestem załamana staramy się od 7 miesięcy i nic;( -
Wasze wyniki nie są złe. Macie duża ilość tylko lepkośc za duża więc polecam Wit C. Morfologia powinna być 4 Ale wy macie 2 Ale przy takiej ilości też nie jest źle. Bierzcie jeszcze jakieś witaminy Z cynkiem i selenem. Może salfazin. Myślę że dziewczyny z gorszymi wynikami zachodziły
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję za tak szybką odpowiedź.
Zdrowo się odżywiamy jesteśmy szczupli sport zero używek okazjonalnie piwo.
Naprawdę bardzo zdziwiły mnie wyniki męża.
Urolog stwierdził że mąż ma żylaki 1 stopnia i by ich nie ruszał orzy takich parametrach.
Przepraszam ze tak wypisuje ale nie mam z kim o tym porozmawiać -
Wiesz na plemniki wszystko ma wpływ. Nawet stres. A badaliscie U męża hormony? Małe żylaki raczej się nie rusza jeszcze przy takich wynikach. Szczerze to ja bym U was nic nie robiła aby jakieś witaminy pobrała. A U ciebie wszystko ok?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ana1122 wrote:Agregacja oznacza przyleganie nieruchliwych plemników do siebie lub też przyleganie ruchliwych plemników do innych elementów np. komórek.
Kochana wyniki macie super. aby pozazdrościć. Na lepkośc nasienia dobry jest syrop na kaszel typu flegamina. No I zawsze można dac mężowi saflazin być cynk dobrze wpływa na nasienie
ana1122 - bardzo dziękuję za wytłumaczenie przynajmniej wiem o co chodzi
buzka -
Edziuuuuuuuunia wrote:Koniczyna widze że to wasze pierwsze wyniki?
Ogólnie są dobre, można przyczepić się do morfologii, powinna być powyżej 4%, ale ja z morfologią 2% zaszłam w ciąże
ważne że jest ich duuuuużo i te 3% to baaaaardzo dużo dobrych plemników, a potrzebny tylko jeden
możecie oczywiście poszerzyć badania, usg jąder, posiew i hormony ale może wystarczy suplementacja witaminami, ruch i zdrowe odzywianie żeby wyniki za kilka miesięcy były idealne
Jednak z taka ilością dobrych żołnierzyków czekamy za chwilę na zieloną kropkę
Ps. A diagnozowaliście poronienia?
Edziuuuuunia
dzięki za info, lekarka powiedziała że w wyniki generalnie są dobre mamy jakieś witaminki, zdrową dietę i dużo ruchu. U Nas z zachodzeniem nie ma problemu max 3 cykle i jest ciąża natomiast ogromny problem jest z donoszeniem - 4 poronienia na etapie 7/8 tydz. lekarze dalej szukają przyczyny teraz szukają w immunologii ;/ zobaczymy. Sorki ze tak późno odp. ale miałam problemy z netem.
Bużka :* -
Dziewczynki, oto wyniki:
upłynnienie było 60 jest 10
Objętość było 4,3 jest 1,40
Koncentracja było 0,1 jest 0,32
Całkowita liczba było 0,4 jest 0,45
Ruch postępowy było 0 jest 10,0
Ruch całkowity było 0 jest 10,0
Brak ruchu było 100% jest 90%
Koncentracja kom.okrągłych było <5 jest 0,1
No to jak to jest? Jest poprawa czy jej nie ma?? Bo wg lekarza jest ale bez znaczenia przy tak drastycznych wynikach...
wynik po 3 miesięcznej suplementacji na własną rękę:
cynk, selen,q10,arginina,kartynia,d3,wit c, e.kwas foliowy + zioła od bonifratów
wg lekarza dawka (po jednej tabletce)nie mogła zadziałać bo nawet do wagi mojego J. była zbyt mała.
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
No widać że coś tam się ruszyło więc dalej walczcie. Dodaj jeszcze zdrowy styl życia I sport. U nas po 3 miesiącach ze 100 tys wyrosło do 2 mln. Lekarz był dumny z meza. Jeszcze co ważne niech rzuci fajki jak sali I ograniczy alkohol.
-
ana1122 wrote:No widać że coś tam się ruszyło więc dalej walczcie. Dodaj jeszcze zdrowy styl życia I sport. U nas po 3 miesiącach ze 100 tys wyrosło do 2 mln. Lekarz był dumny z meza. Jeszcze co ważne niech rzuci fajki jak sali I ograniczy alkohol.
sportowiec.zdrowy tryb życia. nie pali. piwo od wielkiego dzwonu a od jeszcze większego ciężki alkohol.
Nam zalecono pre-conceive ale jest mega drogi.
Problem: wysokie FSH i LH. raczej coś z dzieciństwa, jakiś uraz albo co... nie wiem, bo żaden lekarz nie umie dać jednoznacznej przyczynyLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
A Prolaktyne badałas? usg jąder robiliscie? Moj też nie wiadomo czemu ma takie źle wyniki. Wszystko jest dobrze usg jąder ok hormony ok. Zmieniliśmy bieliznę na luźno, zakaz gorących kąpieli jeszcze muszę zmusić go do sportu bo wielki leniuch jest
-
ana1122 wrote:A Prolaktyne badałas? usg jąder robiliscie? Moj też nie wiadomo czemu ma takie źle wyniki. Wszystko jest dobrze usg jąder ok hormony ok. Zmieniliśmy bieliznę na luźno, zakaz gorących kąpieli jeszcze muszę zmusić go do sportu bo wielki leniuch jest
Tak. Jest ok,poza bardzo małymi żylakami, które wg trzech lekarzy nie należy ruszać, bo są bardzo niewielkie.
PRL, TSH w porządku. Teraz mamy zrobić jeszcze D3(25OH) i estradiolLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają