Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
AJA_S wrote:nie czekam aby ten się oswoił ma czas do 1sierpnia i go zarejestruje. Powiedział że w tym miesiącu już nie bo krucho z kasą wiesz... A w sierpniu dostanie wypłatę po podwyżce i powiedział że pójdzie nawet do trzech
Jak już macie iść, do idźcie do androloga/urologa w jakiejś klinice leczenia niepłodności. W każdym razie z takimi wynikami jest nad czym pracować, więc na tym etapie bym się nie załamywała.
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 11:02
AJA_S lubi tę wiadomość
2020
2023 -
ana1122 wrote:Ania 84 co tam U ciebie? jak się czujesz? Ciąża pojedyncza? Opowiadaj
i to troche mnie martwi bo nie czuje się w ciązy oprócz senności i cieżkich , tkliwych piersi
jutro będzie na 100% pewne czy drugi bliźniak ruszył
choć mam stresa zeby choć to jedno serduszko dalej biło .. -
Ania_84 wrote:ogólnie dobrze
i to troche mnie martwi bo nie czuje się w ciązy oprócz senności i cieżkich , tkliwych piersi
jutro będzie na 100% pewne czy drugi bliźniak ruszył
choć mam stresa zeby choć to jedno serduszko dalej biło .. -
KamKaKam wrote:ruch postępowy 7%, ph 8, upłynnienie mechanicznie co do ilości minimalnie poniżej normy załamywać się czy mamy szansę... dodajcie proszę otuchy
to zależy, co z resztą parametrów - przepisz całe wyniki... w każdym razie do androloga trzeba się wybrać... u nas ruchliwość była na podobnym poziomie i ph tez koło 8 - okazało się że to żylaki,infekcja, no i do tego niestety przeciwciała... (na to ostatnie nie udało się nic poradzić)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 22:52
2020
2023 -
Hej kochane
Bylismy na usg - niestety drugi bliźniak nie dał rady , ale drugi maluch zdrowy wielkolud ma 2,08 cm, serducho biło 176
KamKaKam tak jak Ajka pisze przy PH 8 posiew i usg jąder jest wskazany -
Ania_84 wrote:Hej kochane
Bylismy na usg - niestety drugi bliźniak nie dał rady , ale drugi maluch zdrowy wielkolud ma 2,08 cm, serducho biło 176
KamKaKam tak jak Ajka pisze przy PH 8 posiew i usg jąder jest wskazany -
Upłynnienie mechaniczne
Objętość 3,4 N >1,5
pH 8 N >7,2
13,10 mln/ml N >15
W ejakulacie 44,5mln N>39
Żywe 77% N>58
Martwe 23%
O szybkim ruchu 4%
O wolnym ruchu 3%
Suma o ruchu postępowym 7% N>32
O ruchu niepostępowym 3
Nieruchome 90%
Średni wsp. Ksztaltu główki 65 N67-79
Test hypoosmotyczny HOS 75% N>58% -
Większość lab nie pisez norm ale jak się pogrzebie a necie to jednak są granicznym ph jest 7,8 powyżej jest sygnał że może coś się dziać w ukl moczowo płciowym infekcja ,żylaki gdzieś nawet wstawialam o tym artykul