Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
strawberry wrote:No niestety nam akurat zaproponowano termin za pół roku i uprzedzano ze może się przesunąć bo są przyjmowani dopiero pacjenci ze stycznia 2015 roku. Wiec w jednym mieście nie trzeba długo czekać, w drugim niestety tak. A uwierz ze pytaliśmy nie raz i nie jednej osoby; ) wiec tylko pozazdrościć ze tak Wam się udało
no dokładnie
2020
2023 -
Zieziulka , Domcia ( Ty to już wiesz ) przy tak małej ilości niestety jesli jest powtarzany wynik i nie poprawia sie - to od razu treba zbadać hormony , markery m robić usg jader plus genetyke
z tymi wynikami -mozna bez genetyki na pocatku bo to jednak sie czeka do androloga i to naprawd dobrego
dla pocieszeni a widziałąm facetów z gorszymi wynikami i wyniki po leczeniu poprawialysie ale w I kolejności znalezienie przyczyny
co do bezpłodnośi wyjasnijcie facetom że facet jest bezpłodny dopeior wtedy jak ma 0 plemników choć i z takim wynikiem jest sporo mezczyzn korzy sa biologicznymi ojcami
AJA_S lubi tę wiadomość
-
Ania_84 właśnie tak powiedział urolog teraz witaminy, badanie jak się nie poprawi to pakiet innych badań diagnozujących przyczynę, ale ja swojego będę namawiać by te badania zrobił wcześniej, hormony, usg by już z jakimś wynikiem iść do lekarza.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Tu już nie chodzi o wiek... Tu już chodzi o cały ten okres starań. Gdybym się spodziewała takiego obrotu zdarzeń to rok temu jaki i nie wcześniej namówiła narzeczonego na badania...
Co mnie podtrzymuję na duchu, że ochłoną i zawziął się na rower i dietę od przyszłego miesiąca... Na początku sierpnia chcemy też pójść do androloga17.11.17-poronienie całkowite -
AJA_S wrote:Tu już nie chodzi o wiek... Tu już chodzi o cały ten okres starań. Gdybym się spodziewała takiego obrotu zdarzeń to rok temu jaki i nie wcześniej namówiła narzeczonego na badania...
Co mnie podtrzymuję na duchu, że ochłoną i zawziął się na rower i dietę od przyszłego miesiąca... Na początku sierpnia chcemy też pójść do androloga -
Niech na razie jeździ i tak jeździ tylko 2h wieczorem po pracy... Nie mogę mu wszystkiego od razu zabronić bo nie po to kupił rower by teraz go schować do komórki... I tak w jeden miesiąc parametry się nie polepszą więc do wizyty u lekarza niech jeździ17.11.17-poronienie całkowite
-
Mój M. na starcie miał koncentracje 8 mln/ml (łącznie chyba 18 mln), ruch postępowy 8% (tragicznie), morfologia 2% - lekarz ani słowem nie wspomniał wtedy o witaminach... wysłał nas za to na badania i za miesiąc kazał powtórzyć badanie nasienia razem z posiewem... Powiedział też że przy takich wynikach nie kwalifikujemy się IUI, a szansa poczęcia naturalnie jest praktycznie zerowa.
Wydaje mi się że należy zacząć od szukania przyczyny... ok nie zawsze da się określić przyczynę, ale czasem można... a witaminy plus 3 miesiące czekania to strata czasu.
Nie można za długo łykać preparatów witaminowych, lepiej zrobić to przed IVF
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 10:41
2020
2023 -
no zwykły posiew: generalnie posiewy robi się zwykle na bakterie tlenowe, beztlenowe oraz grzyby...
http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/posiew-nasienia/
Na mycoplasma, ureaplasma, chlamydia są osobne badania
Ania_84 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:ale dogrzebałam się do Waszych wyników i wcale takie straszne nie są... rozumiem, że to jeszcze przed rzucaniem papierosów?
Edit. A nawet był po 2,5ms kuracji salfazinem... mam nadzieję że są jeszcze jakieś szanseWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 10:54
17.11.17-poronienie całkowite -
Spokojnie...jeszcze nie jest najgorzej - ja mam 32 lata teraz więc dla mnie wyniki męża są znacznie większym problemem. Z tymi badaniami i strtą czasu chodziło mi tylko o to że zdarza się że są bardzo konkretne przyczyny problemów, które można usunąć, wyleczyć i poprawić wyniki...
A Wy jeszcze nie byliście u lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 10:54
2020
2023