X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Estera mój brak wymiotów i mdłości ma jakieś 22 cm (Jezuuu 🙃). Czekamy na pierwsze ruchy, na szczęście mam detektor tętna i on mi daje ukojenie między wizytami :)

Sikoreczko gratuluję super wyników prenatalnych 🥰 u mnie ryzyko preeklapsji 1:502, w zahamowanie wzrostu 1:851. A miałaś z krwi badanie PLGF? Wydaje mi się, że ten wynik mi tak obniżył ryzyka. Macie już imię wybrane dla chłopczyka? 🩵

Fler trzymamy zatem kciuki za cykl sztuczny 🤞🏼 w sumie to łatwiej go kontrolować i teoretycznie jest mniej wizyt, można sobie wszystko zaplanować. Ja dobrze wspominam :) Dobrze, że dalej działacie, a pracą się nie przejmuj 🫂

No właśnie nie miałam. Nie mam też wyłączonego ryzyka preeklapsji. Tylko zahamowania wzrostu. Ale czat GPT poszedł w ruch i stwierdził że ryzyka niskie. Więc ufam, choć wiem że to tylko statystyka a życie życiem.

22 cm Booooziu, u mnie niecałe 7 a gdzie tam do 22 cm. 😁🫢

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • letnia Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny na samą myśl o tych badaniach, o których piszecie się stresuję… dobrze że to już macie za sobą 😍 cieszcie się tym czasem teraz, bez spiny już 😄

Esterka ja też nie mam objawów, czasem mi się lekko zakręci w głowie, ale może też za wcześnie na objawy.

Dzwoniłam dziś do kliniki i wzięli już pod uwagę mój wynik bety z wczoraj, i jeszcze w czwartek mam zrobić ponownie dla potwierdzenia.

O zwolnieniu myślę nieśmiało jeszcze, ale jeśli wszystko będzie dobrze to jakoś do końca lutego, najpóźniej chyba marca bym popracowała. Apka pokazuje mi, że jestem w 4t6d ciąży 🤗

Estera95 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 30l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia
    Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
    Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
    11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
    6dpt - beta 44
    8dpt - beta 144
    11dpt - beta 682
  • Fler Ekspertka

Wysłany: 18 listopada, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście przekochane dziewczyny <3 jak fajnie jest tu mieć tyle wsparcia <3 i przede wszystkim tyle osób, które rozumieją temat... Nigdy w życiu się nigdzie w necie nie udzielałam, także fajnie było trafić na to forum, a jak jest się anonimowym to w ogóle łatwiej niektóre rzeczy z siebie wyrzucić :D w takiej własnie jesteśmy specyficznej sytuacji, że pewnie większość z nas zmuszona była przez starania do siedzenia w tej samej pracy także no frustracje wtedy rosną...

Esterko, wcale nie chce Ci wciskać tu psychologa, ale w sumie sama też jestem ciekawa, bo w mojej klinice w ramach procedury można iść na kilka spotkań z psychologiem (myślę, że we wszystkich klinikach jest taka możliwość, ale mogę się mylić). Ciekawe czy już będąc w ciąży też można iść :D a ile się czeka na wyniki nifty?

Tak, Chmurko, pamiętam jak pisałaś, że też miałaś nieciekawą sytuację :( ale korzystaj teraz z tej nudy! dużo śpij, czytaj książki, chodź na spacery, wszystko czego dusza zapragnie! a nie wstawanie rano przy takiej paskudnej pogodzie :p

Letnia, a kiedy masz następną wizytę?

Sikoreczko, to masz już sporo punktów za sobą <3 już coś planujesz z takich dalekosiężnych dzieciowych planów? :D

Małowybitna, tak masz, rację... mam rację, że ten sztuczny jakoś pomoże :( jak Ty już masz daleko ten suwaczek! <3 zaraz już będzie bliżej niż dalej i to już 22 cm.. szok :D

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET- 10.2025 ❌
    8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy sugeruja tego psychologa, ale w klinice nie ma. Na nifty ponoc 5 dni roboczych, ale zobaczymy, czy faktycznie :)

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (EmbryoGlue)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
  • letnia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler ale jakie zadziwiające jest to jak duża część z nas nie jest zadowolona z pracy 😔 gdyby nie starania, już dawno bym zmieniła a tak, zawsze była nadzieja, że może tym razem się uda i bez sensu.

Moja klinika zaprasza na wizyte dopiero 2-3 tygodnie po pozytywnej becie wykonanej 14 dni po transferze.. więc coś wcześniej sobie ogarnę, bo nie wytrzymam tyle czasu 😂

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 30l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia
    Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
    Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
    11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
    6dpt - beta 44
    8dpt - beta 144
    11dpt - beta 682
‹‹ 106 107 108 109 110
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ