Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fler super dawaj znać!!!
Mariposa trzymam kciuki za kropeczka
Ja melduję że jesteśmy po wizycie i badaniach, 9t4d, 2,25cm maleństwa, serce bije jak szalone. Jest mały ale w dolnej granicy normy, przyrost jest prawidłowy, lekarz się nie przejmuje że jest te dwa dni do tyłu (wg tabeli hadlocka jeszcze norma). Serce jak dzwon. Powoli odstawiamy leki, za 3 tygodnie prenatalne i wizyta u prowadzącego, no i co, i pozostaje czekać
lekarz nie widzi powodu żeby widzieć się szybciej, ciąża się rozwija prawidłowo wg lekarza więc jestem spokojniejsza niż wcześniej. Powiedział żeby z nipt/nifty poczekać do prenatalnych i zobaczymy. No generalnie jestem spokojniejsza.
mariposa_, Sikoreczkaaa, letnia, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👸🏼 względnie dobrze
🤴🏽OAT
Dzieci: 0️⃣
Ciążę na koncie: 1️⃣
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉
7 dpt: ⏸️
10 & 14 dpt: pozytywna beta, rosnąca. -
letnia wrote:Fler super 😍😍 w końcu się układa, to kiedy mniej więcej transfer?
Chmurko a w tej chwili ile dzieciątko waży wiesz? My mieliśmy odwrotnie, jakieś 1.5 miesiąca temu waga była niska, a najbardziej martwiły mnie krótkie kończyny jak na ten wiek ciąży, ale starałam się jakoś nie nakręcać. Zgodnie z zaleceniami zaczęłam pić białko i wczoraj wyszła już waga w 20 percentylu, kończyny odpowiedniej długości, także jestem uspokojona, chociaż no drobniutka ta nasza dziewczyna.
Dziś mam wizytę, więc się dowiem, ale 2 tyg temu w 36+0 było to 3200- więc 87 centyl, z czego brzuszek w 97 centylu 🫣 innej lekarce dzień później waga wyszła podobna, ale brzuszek 82 centyl za to udo 92 centyl…. No dziś myślę 3700 może już być…a kto wie może i więcej
@Yahu, no nie wiem, na razie mój lekarz twierdzi, że jestem zdolna do porodu dziecka 4kg, a jak go spytałam o błąd pomiaru, który jest rzędu 500g, to stwierdził że nie wyglądam na kogoś, kto by miał mieć dziecko 4500…. (Bez komentarza)
@mariposa super ❤️❤️❤️ w ogóle jaka fancy klinika, że takie rzeczy podają! U mnie była jakaś bieda edition, nawet na usg nie widziałam nic 🫣
mariposa_ lubi tę wiadomość
-
Jodełka wrote:Cześć,
czytałam trochę historii w tym wątku i mam pytanie, czy mogłybyście polecić mi androloga specjalizującego się w niepłodności męskiej w Warszawie? Mężowi wyszły bardzo słabe wyniki badania nasienia, nie udało się wykonać nawet morfologii, więc oboje jesteśmy podłamani
Hej, my jesteśmy z Warszawy: mogę powiedzieć, którego lekarza nie polecam 😂 potem jeździliśmy do Katowic.
W Warszawie to chyba dr Wolski (my nie chcieliśmy do niego iść, bo miałam z tyłu głowy, że to jest najlepszy spec, więc jak on nie pomoże to już nikt nie pomoże), Dr Kupis też chyba jest polecany.
-
Alina Malina wrote:Fler super dawaj znać!!!
Mariposa trzymam kciuki za kropeczka
Ja melduję że jesteśmy po wizycie i badaniach, 9t4d, 2,25cm maleństwa, serce bije jak szalone. Jest mały ale w dolnej granicy normy, przyrost jest prawidłowy, lekarz się nie przejmuje że jest te dwa dni do tyłu (wg tabeli hadlocka jeszcze norma). Serce jak dzwon. Powoli odstawiamy leki, za 3 tygodnie prenatalne i wizyta u prowadzącego, no i co, i pozostaje czekać
lekarz nie widzi powodu żeby widzieć się szybciej, ciąża się rozwija prawidłowo wg lekarza więc jestem spokojniejsza niż wcześniej. Powiedział żeby z nipt/nifty poczekać do prenatalnych i zobaczymy. No generalnie jestem spokojniejsza.
Dziś dzień dobrych wieści. ❤️
Alina Malina lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Jodełka wrote:Cześć,
czytałam trochę historii w tym wątku i mam pytanie, czy mogłybyście polecić mi androloga specjalizującego się w niepłodności męskiej w Warszawie? Mężowi wyszły bardzo słabe wyniki badania nasienia, nie udało się wykonać nawet morfologii, więc oboje jesteśmy podłamani
Wolski lub Kupis.
Ważne że są jakieś plemniki - oczywiście może kuracja hormonalna pomóc jak nie i jesteście na to otwarci to in vitro radzi sobie z takimi problemami. Ważne zacząć działać i sie nie załamywać. ❤️Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Chmurka21 wrote:Dziś mam wizytę, więc się dowiem, ale 2 tyg temu w 36+0 było to 3200- więc 87 centyl, z czego brzuszek w 97 centylu 🫣 innej lekarce dzień później waga wyszła podobna, ale brzuszek 82 centyl za to udo 92 centyl…. No dziś myślę 3700 może już być…a kto wie może i więcej
@Yahu, no nie wiem, na razie mój lekarz twierdzi, że jestem zdolna do porodu dziecka 4kg, a jak go spytałam o błąd pomiaru, który jest rzędu 500g, to stwierdził że nie wyglądam na kogoś, kto by miał mieć dziecko 4500…. (Bez komentarza)
@mariposa super ❤️❤️❤️ w ogóle jaka fancy klinika, że takie rzeczy podają! U mnie była jakaś bieda edition, nawet na usg nie widziałam nic 🫣
Ten Twoj lekarz ma miarę w oczach? 🤐 ja uważam że kobieta powinna mieć możliwość wyboru czy chce CC czy SN.
Chmurka21 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Alina Malina wrote:Ja tylko dostałam zdjęcie embrionu xD
Ja nie dostałam nic. 😁 wiec i tak macie na wypasie. 😁 pierwsze zdjecie jakie mam to pęcherzyka ciążowego. 😀
Alina Malina, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Haha no myśmy dostali zdjęcie i uznaliśmy że na 100% chłopak. Zupełnie ten embrion chłopakowy z twarzy.Sikoreczkaaa wrote:Ja nie dostałam nic. 😁 wiec i tak macie na wypasie. 😁 pierwsze zdjecie jakie mam to pęcherzyka ciążowego. 😀👸🏼 względnie dobrze
🤴🏽OAT
Dzieci: 0️⃣
Ciążę na koncie: 1️⃣
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉
7 dpt: ⏸️
10 & 14 dpt: pozytywna beta, rosnąca. -
Chmurka21 wrote:Hej, my jesteśmy z Warszawy: mogę powiedzieć, którego lekarza nie polecam 😂 potem jeździliśmy do Katowic.
W Warszawie to chyba dr Wolski (my nie chcieliśmy do niego iść, bo miałam z tyłu głowy, że to jest najlepszy spec, więc jak on nie pomoże to już nikt nie pomoże), Dr Kupis też chyba jest polecany.
Dzięki 😊 możesz napisać kogo nie polecasz, żeby wiedzieć kogo omijać 🙂
A z ciekawości, dlaczego do Katowic? 🙂 jest tam jakiś wybitny specjalista? -
Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że coś pomoże, bo dziś otrzymaliśmy wyniki badania nasienia i jestem w szoku, że wyszło aż tak źleSikoreczkaaa wrote:Wolski lub Kupis.
Ważne że są jakieś plemniki - oczywiście może kuracja hormonalna pomóc jak nie i jesteście na to otwarci to in vitro radzi sobie z takimi problemami. Ważne zacząć działać i sie nie załamywać. ❤️ -