Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też mi mówiła że jej ten brzuch mierzyli i że czuła sie... jak świnia na rzeź. 😂

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌷Obserwuję Was już od kilku miesięcy, ale długo zbierałam się, żeby napisać. Chciałam najpierw poczekać na powtórne badania nasienia męża i zobaczyć, w którą stronę to wszystko pójdzie. Widzę tutaj ogrom wsparcia i tego, jak bardzo jesteście dla siebie dobre, więc pomyślałam, że warto odezwać się. Wiem, że wiele z Was jest już na dalszym etapie niż my, ale pewnie kiedyś też byłyście w takim miejscu jak my teraz… i może będziecie w stanie coś podpowiedzieć albo po prostu wesprzeć.

Na naszym koncie jest jedna ciaza, niestety utracona. Od razu po stracie wróciliśmy do starań, ale miesiące mijały i nic się nie działo, więc mąż zrobił badania nasienia. Na przełomie grudnia i stycznia wyszło nam: koncentracja i ruch w normie, ale morfologia 2% i fragmentacja DNA 28%. Byliśmy u urologa i androloga. Żylaki zostały wykluczone, hormony idealne. W nasieniu wyszły natomiast liczne bakterie i leukocyty. Lekarz uznał, że problemem jest stan zapalny i przepisał Levoxę na 10 dni, mówiąc, że wyniki powinny się znacznie poprawić.

Niedawno (w połowie kwietnia) powtórzyliśmy badania… i totalnie się załamaliśmy. Koncentracja spadła poniżej normy, ruch drastycznie się pogorszył, morfologia spadła do 1%, a fragmentacja wzrosła do 31%. Hormony nadal idealnie.

Najbardziej boli nas to, że naprawdę dbamy o wszystko:
    * mąż nigdy nie palił,
    * od roku nie pije alkoholu, a wcześniej też tylko okazjonalnie,
    * ruszamy się, chodzimy na spacery, chodzi na siłownię,
    * od zawsze zdrowo się odżywiamy i zwracamy uwagę na jakość produktów,
    * po pierwszych złych wynikach wdrożyliśmy Profertil, omega 3, NAC i witaminę C,
    * mąż pije litrami sok pomidorowy 😅
    A mimo tego wyniki są jeszcze gorsze.

Od marca jesteśmy w Invimedzie. Widząc pierwsze wyniki, lekarka uznała, że będzie mnie stymulować, żeby zwiększyć nasze szanse przy słabszym nasieniu. Po tych nowych wynikach właściwie rozłożyła ręce i zaleciła konsultację z andrologiem z kliniki oraz ponowny posiew. Czekamy teraz na wizytę u ich androloga, ale jesteśmy psychicznie rozwaleni. Ja od początku liczyłam się z tym, że może czekać nas in vitro i byłam z tym totalnie okej. Ale usłyszeliśmy od lekarki w invimed, że jeśli fragmentacja się nie poprawi, to możemy nie mieć szans nawet przy in vitro. Zapytaliśmy więc, co jeszcze możemy zrobić, skoro naprawdę bardzo się staramy i prowadzimy zdrowy tryb życia. Odpowiedziała tylko, że „nie wie” i że może androlog coś podpowie.

Jeśli któraś z Was miała podobną sytuację, poprawiła fragmentację albo po prostu ma jakieś doświadczenia, rady by czy słowa wsparcia, będę bardzo wdzięczna ❤️

Jeśli to istotne, u mnie nie ma większych problemów, amh jest okej, odpowiadam na stymulację, w naturalnych cyklach monitorowanych też zawsze miałam ładny pęcherzyk, hormony w normie.

Dziękuję, jeśli dotrwałyście do końca❤️

Sikoreczkaaa, Yahu lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    8 cs - nieudane
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle
    04.2026 lametta + ovitrelle
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jestem po. Sama nie wiem 🫣 dziecko 3600, więc no tyle dobrego że już tak nie pędzi ostro. Mam skierowanie dopiero na datę porodu na indukcje, ale on trzyma kciuki, żeby się samo zaczęło… tylko że nic nie idzie. Szyjka jak beton. Dobra w dupie już to mam 🫣 miłej majówki dziewczyny

Witaj Arisia, zaraz przeczytam Twój post i postaram się coś odpowiedzieć 🤓

Arisia lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Arisia
    Jeszcze raz czesc :) ciezko mi powiedziec, co moze poprawic fragmentacje. U nas nie byla tak tragiczna (17%, ale sprawdzana jakas metoda ręczna, bo była za niska koncentracja). Jakie macie ogólnie te wyniki?
    Co do pogorszenia mimo wdrożonych działań, to u nas niestety też tak było 🫣 najlepsze wyniki to były te pierwsze (7mln koncentracji), a potem niestety tendencja spadkowa. Wydaje mi się, że odpowiada za to stres. Mąż też robił wszystko, a wyniki na łeb na szyję w dół.
    Zobaczcie co powie androlog. Ale wiele z nas też słyszało, że z takimi wynikami to dawstwo itp. Oni tak czasem bez sensu mówią, więc nie bierz tego za pewnik. Jeśli myślicie o ivf to ja bym po prostu spróbowała, bez znaczenia na fragmentację. Przecież wystarczy jeden dobry plemnik :)

Yahu lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dobra jestem po. Sama nie wiem 🫣 dziecko 3600, więc no tyle dobrego że już tak nie pędzi ostro. Mam skierowanie dopiero na datę porodu na indukcje, ale on trzyma kciuki, żeby się samo zaczęło… tylko że nic nie idzie. Szyjka jak beton. Dobra w dupie już to mam 🫣 miłej majówki dziewczyny

Ciśnij męża o seksy :D

Chmurka21, Yahu, mariposa_ lubią tę wiadomość

👩🏼 91’
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Ciśnij męża o seksy :D

Ech, nie wiem jak to u was było, ale to ostatnie o czym marzę 😂 no ale mus to mus, może jakoś to pójdzie

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ech, nie wiem jak to u was było, ale to ostatnie o czym marzę 😂 no ale mus to mus, może jakoś to pójdzie

Też mnie jakoś to specjalnie nie jarało, ale czego się nie robi, żeby uniknąć indukcji 🤷🏼‍♀️ u mnie z powodu trombofilii też miałam zalecone, że indukcja w terminie porodu. Także od 37tc skończonego cisnęłam męża, co 2-3 dni plus inne sposoby, o których tu pisałam. Młody urodził się w 38tc+5, a 37tc szyjka była mur beton i długa (na wizycie w 38tc lekarz na dyżurze nie raczył zajrzeć).

👩🏼 91’
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Hej dziewczyny 🌷Obserwuję Was już od kilku miesięcy, ale długo zbierałam się, żeby napisać. Chciałam najpierw poczekać na powtórne badania nasienia męża i zobaczyć, w którą stronę to wszystko pójdzie. Widzę tutaj ogrom wsparcia i tego, jak bardzo jesteście dla siebie dobre, więc pomyślałam, że warto odezwać się. Wiem, że wiele z Was jest już na dalszym etapie niż my, ale pewnie kiedyś też byłyście w takim miejscu jak my teraz… i może będziecie w stanie coś podpowiedzieć albo po prostu wesprzeć.

Na naszym koncie jest jedna ciaza, niestety utracona. Od razu po stracie wróciliśmy do starań, ale miesiące mijały i nic się nie działo, więc mąż zrobił badania nasienia. Na przełomie grudnia i stycznia wyszło nam: koncentracja i ruch w normie, ale morfologia 2% i fragmentacja DNA 28%. Byliśmy u urologa i androloga. Żylaki zostały wykluczone, hormony idealne. W nasieniu wyszły natomiast liczne bakterie i leukocyty. Lekarz uznał, że problemem jest stan zapalny i przepisał Levoxę na 10 dni, mówiąc, że wyniki powinny się znacznie poprawić.

Niedawno (w połowie kwietnia) powtórzyliśmy badania… i totalnie się załamaliśmy. Koncentracja spadła poniżej normy, ruch drastycznie się pogorszył, morfologia spadła do 1%, a fragmentacja wzrosła do 31%. Hormony nadal idealnie.

Najbardziej boli nas to, że naprawdę dbamy o wszystko:
    * mąż nigdy nie palił,
    * od roku nie pije alkoholu, a wcześniej też tylko okazjonalnie,
    * ruszamy się, chodzimy na spacery, chodzi na siłownię,
    * od zawsze zdrowo się odżywiamy i zwracamy uwagę na jakość produktów,
    * po pierwszych złych wynikach wdrożyliśmy Profertil, omega 3, NAC i witaminę C,
    * mąż pije litrami sok pomidorowy 😅
    A mimo tego wyniki są jeszcze gorsze.

Od marca jesteśmy w Invimedzie. Widząc pierwsze wyniki, lekarka uznała, że będzie mnie stymulować, żeby zwiększyć nasze szanse przy słabszym nasieniu. Po tych nowych wynikach właściwie rozłożyła ręce i zaleciła konsultację z andrologiem z kliniki oraz ponowny posiew. Czekamy teraz na wizytę u ich androloga, ale jesteśmy psychicznie rozwaleni. Ja od początku liczyłam się z tym, że może czekać nas in vitro i byłam z tym totalnie okej. Ale usłyszeliśmy od lekarki w invimed, że jeśli fragmentacja się nie poprawi, to możemy nie mieć szans nawet przy in vitro. Zapytaliśmy więc, co jeszcze możemy zrobić, skoro naprawdę bardzo się staramy i prowadzimy zdrowy tryb życia. Odpowiedziała tylko, że „nie wie” i że może androlog coś podpowie.

Jeśli któraś z Was miała podobną sytuację, poprawiła fragmentację albo po prostu ma jakieś doświadczenia, rady by czy słowa wsparcia, będę bardzo wdzięczna ❤️

Jeśli to istotne, u mnie nie ma większych problemów, amh jest okej, odpowiadam na stymulację, w naturalnych cyklach monitorowanych też zawsze miałam ładny pęcherzyk, hormony w normie.

Dziękuję, jeśli dotrwałyście do końca❤️

Kochana polubiłam ze wzgledu na to że sie odezwałaś. ❤️

Nie mam niestety pojęcia o fragmentacji DNA bo u nas bylo zbyt mało zeby ją zrobic. Ale nie załamujcie sie. Na wątku plemniki były pobierane z biopsji i są ciąże wiec myślę że nie macie co sie załamywać. ❤️ spróbujcie z tym andrologiem bk widze że zdrowy tryb życia i suple są. A robiliście może hormony mężowi? Męska płodność to jest zagadka. Czlowiek wdraża zdrowe życie a wychodzi gorzej i nikt nie wie dlaczego..

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Witaj Arisia, zaraz przeczytam Twój post i postaram się coś odpowiedzieć 🤓

3600 to jeszcze w miarę spoko chyba? Seksy w majówkę, wchodzenie bokiem po schodach. Jesz moze daktyle? Ja od jutra zaczynam niby są badania że wspomaga lżejszy porod. Okna umyte? 😂

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Maggie_93 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przeczytałam trochę nadrobiłam więc,
    Mariposa - bardzo Ci gratuluję tylu zarodków i cieszę się, że jeden jest już z Tobą i trzymam kciuki z całych sił aby się wspaniale rozwijał ❤️

Arisia, a jak ilość i koncentracja ? Bo morfologia nie jest tak znacząca, a mówisz że ruch i ilość w normie, i tym bardziej że ciąża już była. Moze wizyta u androloga Wam coś rozjaśni, my żałujemy, że nie poszliśmy tam najpierw, zanim do kliniki…. Po antybiotyku często lecą parametry nasienia, także chwilka musi minąć aby się odbudowały. Fragmentacja 30% też nie jest bardzo wysoka, może da radę obniżyć.
    Możesz sobie poczytać moje posty np na tym wątku, my też zdrowy tryb życia mąż wysportowany zdrowo się odżywiał, a parametry wyszły u nas bardzo zle no i nawet na IVF 2 razy już nam nie wyszło, ale próbujemy dalej. U nas wizyta u androloga wyjaśniła wiele - mąż mial w dzieciństwie wnętrostwo i stąd to wszystko…
    U nas znowu ruch najpierw 0%, potem 2%, także nie mielibyśmy szans naturalnie.

mariposa_ lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
    Kariotyp ✅
    On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF start 2026 ? Wizyta 04.2026
  • Yahu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

To romantycznej majóweczki z meżem 🤭🤭🤭

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki →GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 prenatalne niskie ryzyka ♥️
    16+1 🩵

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Arisia, ja co do fragmentacji niestety też nie pomogę. U nas zawsze ilościowo było tak mało plemników, że nigdy nie udało się zrobić więcej niż badanie podstawowe.
    Ale wizyta u androloga to bardzo dobra decyzja i czasem warto też skonsultować z różnymi lekarzami.
    A czy od zakończenia antybiotyku minęło co najmniej 3 miesiące do ostatniego badania nasienia?
    Leczenie męskiej niepłodność to metody prób i błędów :(

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki →GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 prenatalne niskie ryzyka ♥️
    16+1 🩵

preg.png
  • Fler Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny, ale nie mam chwili na przeczytanie z uwagą wszystkiego 😕 także muszę jutro usiąść na spokojnie
    Na razie się pochwalę, że 7 maja mam transfer! 🥹❤️

Maggie_93, Arisia, Chmurka21, Yahu, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
    biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C 🧔🏻‍♂️ C1C2
    ANA- dodatni, ANA 3 ✅
    Profil cytokin ✅
    Fenotyp komórek NK ✅
    Białko C i S ✅
    Trombofilia ✅
    Homocysteina 7
    B12 975
    cross-match- 15%
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Przepraszam dziewczyny, ale nie mam chwili na przeczytanie z uwagą wszystkiego 😕 także muszę jutro usiąść na spokojnie
    Na razie się pochwalę, że 7 maja mam transfer! 🥹❤️

Juuuuuhuuuu!!! ❤️❤️❤️✊️✊️✊️

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło, że tyle z Was odpisało i zainteresowało się, podzieliło swoimi doświadczeniami. Ja czytam też Wasze historie i trochę tak pozytywnie Wam zazdroszczę tych rozmów już o porodach, transferach, betach🥹 Często patrzę na Wasze suwaczki i autentycznie się cieszę, kiedy któraś wraca pochwalić się porodem albo pozytywnym zakończeniem któregoś etapu tej drogi.
    Pytałyście o wyniki, a więc sama koncentracja nie jest jeszcze aż tak tragiczna, bo w grudniu było 18 mln, a teraz w kwietniu 13 mln, więc wiadomo spadek jest, ale nie to nas najbardziej przeraziło. Największy szok to ruch. Szybki ruch postępowy spadł nam z 12% do 0,45% i chyba właśnie to najbardziej nas psychicznie rozwaliło 😔 Ruch a + b mieliśmy 36 %, a obecnie 14%. Choć lekarka w invimedzie nam powiedziała, że przy in vitro ominiemy złą morfologie, ominiemy tragiczny ruch, ale nie ominiemy problemu fragmentacji.
    Pytałyście o odstęp czasu między badaniami, to drugie badanie robiliśmy już po upływie 3 miesięcy od zakończenia antybiotyku, więc to raczej nie było zbyt wcześnie. Dam Wam oczywiście znać po wizycie u androloga, jakie dostaniemy zalecenia.

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    8 cs - nieudane
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle
    04.2026 lametta + ovitrelle
‹‹ 217 218 219 220 221
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ