Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też mi mówiła że jej ten brzuch mierzyli i że czuła sie... jak świnia na rzeź. 😂

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌷Obserwuję Was już od kilku miesięcy, ale długo zbierałam się, żeby napisać. Chciałam najpierw poczekać na powtórne badania nasienia męża i zobaczyć, w którą stronę to wszystko pójdzie. Widzę tutaj ogrom wsparcia i tego, jak bardzo jesteście dla siebie dobre, więc pomyślałam, że warto odezwać się. Wiem, że wiele z Was jest już na dalszym etapie niż my, ale pewnie kiedyś też byłyście w takim miejscu jak my teraz… i może będziecie w stanie coś podpowiedzieć albo po prostu wesprzeć.

Na naszym koncie jest jedna ciaza, niestety utracona. Od razu po stracie wróciliśmy do starań, ale miesiące mijały i nic się nie działo, więc mąż zrobił badania nasienia. Na przełomie grudnia i stycznia wyszło nam: koncentracja i ruch w normie, ale morfologia 2% i fragmentacja DNA 28%. Byliśmy u urologa i androloga. Żylaki zostały wykluczone, hormony idealne. W nasieniu wyszły natomiast liczne bakterie i leukocyty. Lekarz uznał, że problemem jest stan zapalny i przepisał Levoxę na 10 dni, mówiąc, że wyniki powinny się znacznie poprawić.

Niedawno (w połowie kwietnia) powtórzyliśmy badania… i totalnie się załamaliśmy. Koncentracja spadła poniżej normy, ruch drastycznie się pogorszył, morfologia spadła do 1%, a fragmentacja wzrosła do 31%. Hormony nadal idealnie.

Najbardziej boli nas to, że naprawdę dbamy o wszystko:
    * mąż nigdy nie palił,
    * od roku nie pije alkoholu, a wcześniej też tylko okazjonalnie,
    * ruszamy się, chodzimy na spacery, chodzi na siłownię,
    * od zawsze zdrowo się odżywiamy i zwracamy uwagę na jakość produktów,
    * po pierwszych złych wynikach wdrożyliśmy Profertil, omega 3, NAC i witaminę C,
    * mąż pije litrami sok pomidorowy 😅
    A mimo tego wyniki są jeszcze gorsze.

Od marca jesteśmy w Invimedzie. Widząc pierwsze wyniki, lekarka uznała, że będzie mnie stymulować, żeby zwiększyć nasze szanse przy słabszym nasieniu. Po tych nowych wynikach właściwie rozłożyła ręce i zaleciła konsultację z andrologiem z kliniki oraz ponowny posiew. Czekamy teraz na wizytę u ich androloga, ale jesteśmy psychicznie rozwaleni. Ja od początku liczyłam się z tym, że może czekać nas in vitro i byłam z tym totalnie okej. Ale usłyszeliśmy od lekarki w invimed, że jeśli fragmentacja się nie poprawi, to możemy nie mieć szans nawet przy in vitro. Zapytaliśmy więc, co jeszcze możemy zrobić, skoro naprawdę bardzo się staramy i prowadzimy zdrowy tryb życia. Odpowiedziała tylko, że „nie wie” i że może androlog coś podpowie.

Jeśli któraś z Was miała podobną sytuację, poprawiła fragmentację albo po prostu ma jakieś doświadczenia, rady by czy słowa wsparcia, będę bardzo wdzięczna ❤️

Jeśli to istotne, u mnie nie ma większych problemów, amh jest okej, odpowiadam na stymulację, w naturalnych cyklach monitorowanych też zawsze miałam ładny pęcherzyk, hormony w normie.

Dziękuję, jeśli dotrwałyście do końca❤️

Sikoreczkaaa, Yahu lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle ❌
    04.2026 lametta + ovitrelle ❌
    05.2026-08.2026 poprawiamy parametry nasienia (Clo + suplementy) i czekamy na dalsze decyzje lekarzy
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jestem po. Sama nie wiem 🫣 dziecko 3600, więc no tyle dobrego że już tak nie pędzi ostro. Mam skierowanie dopiero na datę porodu na indukcje, ale on trzyma kciuki, żeby się samo zaczęło… tylko że nic nie idzie. Szyjka jak beton. Dobra w dupie już to mam 🫣 miłej majówki dziewczyny

Witaj Arisia, zaraz przeczytam Twój post i postaram się coś odpowiedzieć 🤓

Arisia lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Arisia
    Jeszcze raz czesc :) ciezko mi powiedziec, co moze poprawic fragmentacje. U nas nie byla tak tragiczna (17%, ale sprawdzana jakas metoda ręczna, bo była za niska koncentracja). Jakie macie ogólnie te wyniki?
    Co do pogorszenia mimo wdrożonych działań, to u nas niestety też tak było 🫣 najlepsze wyniki to były te pierwsze (7mln koncentracji), a potem niestety tendencja spadkowa. Wydaje mi się, że odpowiada za to stres. Mąż też robił wszystko, a wyniki na łeb na szyję w dół.
    Zobaczcie co powie androlog. Ale wiele z nas też słyszało, że z takimi wynikami to dawstwo itp. Oni tak czasem bez sensu mówią, więc nie bierz tego za pewnik. Jeśli myślicie o ivf to ja bym po prostu spróbowała, bez znaczenia na fragmentację. Przecież wystarczy jeden dobry plemnik :)

Yahu lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dobra jestem po. Sama nie wiem 🫣 dziecko 3600, więc no tyle dobrego że już tak nie pędzi ostro. Mam skierowanie dopiero na datę porodu na indukcje, ale on trzyma kciuki, żeby się samo zaczęło… tylko że nic nie idzie. Szyjka jak beton. Dobra w dupie już to mam 🫣 miłej majówki dziewczyny

Ciśnij męża o seksy :D

Chmurka21, Yahu, mariposa_ lubią tę wiadomość

👩🏼 91’
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Ciśnij męża o seksy :D

Ech, nie wiem jak to u was było, ale to ostatnie o czym marzę 😂 no ale mus to mus, może jakoś to pójdzie

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ech, nie wiem jak to u was było, ale to ostatnie o czym marzę 😂 no ale mus to mus, może jakoś to pójdzie

Też mnie jakoś to specjalnie nie jarało, ale czego się nie robi, żeby uniknąć indukcji 🤷🏼‍♀️ u mnie z powodu trombofilii też miałam zalecone, że indukcja w terminie porodu. Także od 37tc skończonego cisnęłam męża, co 2-3 dni plus inne sposoby, o których tu pisałam. Młody urodził się w 38tc+5, a 37tc szyjka była mur beton i długa (na wizycie w 38tc lekarz na dyżurze nie raczył zajrzeć).

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👩🏼 91’
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Hej dziewczyny 🌷Obserwuję Was już od kilku miesięcy, ale długo zbierałam się, żeby napisać. Chciałam najpierw poczekać na powtórne badania nasienia męża i zobaczyć, w którą stronę to wszystko pójdzie. Widzę tutaj ogrom wsparcia i tego, jak bardzo jesteście dla siebie dobre, więc pomyślałam, że warto odezwać się. Wiem, że wiele z Was jest już na dalszym etapie niż my, ale pewnie kiedyś też byłyście w takim miejscu jak my teraz… i może będziecie w stanie coś podpowiedzieć albo po prostu wesprzeć.

Na naszym koncie jest jedna ciaza, niestety utracona. Od razu po stracie wróciliśmy do starań, ale miesiące mijały i nic się nie działo, więc mąż zrobił badania nasienia. Na przełomie grudnia i stycznia wyszło nam: koncentracja i ruch w normie, ale morfologia 2% i fragmentacja DNA 28%. Byliśmy u urologa i androloga. Żylaki zostały wykluczone, hormony idealne. W nasieniu wyszły natomiast liczne bakterie i leukocyty. Lekarz uznał, że problemem jest stan zapalny i przepisał Levoxę na 10 dni, mówiąc, że wyniki powinny się znacznie poprawić.

Niedawno (w połowie kwietnia) powtórzyliśmy badania… i totalnie się załamaliśmy. Koncentracja spadła poniżej normy, ruch drastycznie się pogorszył, morfologia spadła do 1%, a fragmentacja wzrosła do 31%. Hormony nadal idealnie.

Najbardziej boli nas to, że naprawdę dbamy o wszystko:
    * mąż nigdy nie palił,
    * od roku nie pije alkoholu, a wcześniej też tylko okazjonalnie,
    * ruszamy się, chodzimy na spacery, chodzi na siłownię,
    * od zawsze zdrowo się odżywiamy i zwracamy uwagę na jakość produktów,
    * po pierwszych złych wynikach wdrożyliśmy Profertil, omega 3, NAC i witaminę C,
    * mąż pije litrami sok pomidorowy 😅
    A mimo tego wyniki są jeszcze gorsze.

Od marca jesteśmy w Invimedzie. Widząc pierwsze wyniki, lekarka uznała, że będzie mnie stymulować, żeby zwiększyć nasze szanse przy słabszym nasieniu. Po tych nowych wynikach właściwie rozłożyła ręce i zaleciła konsultację z andrologiem z kliniki oraz ponowny posiew. Czekamy teraz na wizytę u ich androloga, ale jesteśmy psychicznie rozwaleni. Ja od początku liczyłam się z tym, że może czekać nas in vitro i byłam z tym totalnie okej. Ale usłyszeliśmy od lekarki w invimed, że jeśli fragmentacja się nie poprawi, to możemy nie mieć szans nawet przy in vitro. Zapytaliśmy więc, co jeszcze możemy zrobić, skoro naprawdę bardzo się staramy i prowadzimy zdrowy tryb życia. Odpowiedziała tylko, że „nie wie” i że może androlog coś podpowie.

Jeśli któraś z Was miała podobną sytuację, poprawiła fragmentację albo po prostu ma jakieś doświadczenia, rady by czy słowa wsparcia, będę bardzo wdzięczna ❤️

Jeśli to istotne, u mnie nie ma większych problemów, amh jest okej, odpowiadam na stymulację, w naturalnych cyklach monitorowanych też zawsze miałam ładny pęcherzyk, hormony w normie.

Dziękuję, jeśli dotrwałyście do końca❤️

Kochana polubiłam ze wzgledu na to że sie odezwałaś. ❤️

Nie mam niestety pojęcia o fragmentacji DNA bo u nas bylo zbyt mało zeby ją zrobic. Ale nie załamujcie sie. Na wątku plemniki były pobierane z biopsji i są ciąże wiec myślę że nie macie co sie załamywać. ❤️ spróbujcie z tym andrologiem bk widze że zdrowy tryb życia i suple są. A robiliście może hormony mężowi? Męska płodność to jest zagadka. Czlowiek wdraża zdrowe życie a wychodzi gorzej i nikt nie wie dlaczego..

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Witaj Arisia, zaraz przeczytam Twój post i postaram się coś odpowiedzieć 🤓

3600 to jeszcze w miarę spoko chyba? Seksy w majówkę, wchodzenie bokiem po schodach. Jesz moze daktyle? Ja od jutra zaczynam niby są badania że wspomaga lżejszy porod. Okna umyte? 😂

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przeczytałam trochę nadrobiłam więc,
    Mariposa - bardzo Ci gratuluję tylu zarodków i cieszę się, że jeden jest już z Tobą i trzymam kciuki z całych sił aby się wspaniale rozwijał ❤️

Arisia, a jak ilość i koncentracja ? Bo morfologia nie jest tak znacząca, a mówisz że ruch i ilość w normie, i tym bardziej że ciąża już była. Moze wizyta u androloga Wam coś rozjaśni, my żałujemy, że nie poszliśmy tam najpierw, zanim do kliniki…. Po antybiotyku często lecą parametry nasienia, także chwilka musi minąć aby się odbudowały. Fragmentacja 30% też nie jest bardzo wysoka, może da radę obniżyć.
    Możesz sobie poczytać moje posty np na tym wątku, my też zdrowy tryb życia mąż wysportowany zdrowo się odżywiał, a parametry wyszły u nas bardzo zle no i nawet na IVF 2 razy już nam nie wyszło, ale próbujemy dalej. U nas wizyta u androloga wyjaśniła wiele - mąż mial w dzieciństwie wnętrostwo i stąd to wszystko…
    U nas znowu ruch najpierw 0%, potem 2%, także nie mielibyśmy szans naturalnie.

mariposa_ lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
    Kariotyp ✅
    On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

To romantycznej majóweczki z meżem 🤭🤭🤭

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Arisia, ja co do fragmentacji niestety też nie pomogę. U nas zawsze ilościowo było tak mało plemników, że nigdy nie udało się zrobić więcej niż badanie podstawowe.
    Ale wizyta u androloga to bardzo dobra decyzja i czasem warto też skonsultować z różnymi lekarzami.
    A czy od zakończenia antybiotyku minęło co najmniej 3 miesiące do ostatniego badania nasienia?
    Leczenie męskiej niepłodność to metody prób i błędów :(

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

preg.png
  • Fler Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny, ale nie mam chwili na przeczytanie z uwagą wszystkiego 😕 także muszę jutro usiąść na spokojnie
    Na razie się pochwalę, że 7 maja mam transfer! 🥹❤️

Maggie_93, Arisia, Chmurka21, Yahu, Sikoreczkaaa, Adirella, Alina Malina, mariposa_, Malowybitna, letnia lubią tę wiadomość

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
    biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%➡️dalacin+metronidazol➡️3 biopsja- brak stanu zapalnego
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C 🧔🏻‍♂️ C1C2, ANA- dodatni, ANA 3 ✅, Profil cytokin ✅, Fenotyp komórek NK ✅, Białko C i S ✅
    Trombofilia ✅, Homocysteina 7
    B12 975,cross-match- 15%
    FET 7.05.2026 3.1.1. (Cyclogest, Luteina, accofil)
    5 dpt ⏸️ , 6 dpt beta 38, 8 dpt beta 121, 11 dpt beta 812, 13 dpt beta 2478, 20 dpt beta 22057
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Przepraszam dziewczyny, ale nie mam chwili na przeczytanie z uwagą wszystkiego 😕 także muszę jutro usiąść na spokojnie

Juuuuuhuuuu!!! ❤️❤️❤️✊️✊️✊️

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło, że tyle z Was odpisało i zainteresowało się, podzieliło swoimi doświadczeniami. Ja czytam też Wasze historie i trochę tak pozytywnie Wam zazdroszczę tych rozmów już o porodach, transferach, betach🥹 Często patrzę na Wasze suwaczki i autentycznie się cieszę, kiedy któraś wraca pochwalić się porodem albo pozytywnym zakończeniem któregoś etapu tej drogi.
    Pytałyście o wyniki, a więc sama koncentracja nie jest jeszcze aż tak tragiczna, bo w grudniu było 18 mln, a teraz w kwietniu 13 mln, więc wiadomo spadek jest, ale nie to nas najbardziej przeraziło. Największy szok to ruch. Szybki ruch postępowy spadł nam z 12% do 0,45% i chyba właśnie to najbardziej nas psychicznie rozwaliło 😔 Ruch a + b mieliśmy 36 %, a obecnie 14%. Choć lekarka w invimedzie nam powiedziała, że przy in vitro ominiemy złą morfologie, ominiemy tragiczny ruch, ale nie ominiemy problemu fragmentacji.
    Pytałyście o odstęp czasu między badaniami, to drugie badanie robiliśmy już po upływie 3 miesięcy od zakończenia antybiotyku, więc to raczej nie było zbyt wcześnie. Dam Wam oczywiście znać po wizycie u androloga, jakie dostaniemy zalecenia.

Przypomnialo mi się jeszcze, że @Sikoreczkaaa pytała o hormony męża, dotąd badaliśmy takie, podaje wyniki kwietniowe:
    Prolaktyna (PRL) – 11,7 ng/mL
    TSH – 1,210 µIU/mL
    FSH – 3,4 mIU/mL
    LH – 4,88 mIU/mL
    Testosteron – 4,26 ng/mL
    Czekamy jeszcze na wynik kariotypów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 21:44

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle ❌
    04.2026 lametta + ovitrelle ❌
    05.2026-08.2026 poprawiamy parametry nasienia (Clo + suplementy) i czekamy na dalsze decyzje lekarzy
  • Adirella Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisa ja również się nie znam na fragmentacji u nas plemniki liczą na sztuki a nie miliony 😅 ale jak widać zarodki da się z tego uzyskać! Trzymam mocno kciuki, tak jak wspomniały dziewczyny - męska niepłodność to jeden wielki eksperyment 😬 przez lata winiono kobiety o brak ciąży i teraz dopiero zaczyna się o tym więcej mówić 🫣 daj znać jakie zalecenia macie od androloga :)

Fler mocne kciuki 🤞🤞 ja 7.05 lecę na histero, ale kciuki będę trzymać nawet przez sen!

Arisia, Yahu, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023
    Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - kryptozoospermia (pojedncze plemniki)
    Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy, insulinooporność

Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
    USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
    I IVF 27.02.25 6x🥚 zamrożonych i czekają na małża 🥺
    II IVF - 28.08.25 23x🥚 + 4🥚 -> (2 doba) 14 🦠 -> 1x❄️4.2.2 -> PGT-a (30.09) ZDROWY 🥹
    17.11 transfer🍍-> 26.11 beta <0.2 😢
    III IVF - 26.02.26 16🥚 -> 4❄️
    31.03 transfer 🍍 -> 8.04 beta <0.2 😢
    7.05 histeroskopia - NK < 10%; brak stanu zapalnego
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 1 maja, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:

Super wiadomość, to czekamy 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Chmurko, u nas seksy nie przeszły, mąż miał opory psychiczne przed uszkodzeniem bąbla 🤪🤪

Chmurka21 lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małowybitna ja sie nie dziwie bo sama mam takie poglądy. 😂

Arisia hormony wygladaja ok. Testosteron oczywiście moglby być wyższy ale raczej to nie jest sedno problemu. Jestem ciekawa czy androlog coś wymyśli. Na wątku wiekszosc babeczek nie wie jaki był poziom fragmentacji DNA bo badan nie dało się zrobic a ciąze są. Wiec nie poddawajcie się próbujcie naturalnie ale nie odpuszczajcie też wizyt u lekarzy i próbowania albo polepszyć te wyniki albo pójść w INV z jakąś selekcja plemników. :)

Arisia lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 1 maja, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było ale starałam się Was podczytywać i trochę nadrobić 😊😁

Gratuluje wszystkich dobrych wiadomości ☺️ a jako, że mamy nowy miesiąc to życzę samych dobrych wiadomości! Kciuki za transfery, wizyty, wyniki i zbliżające się wielkimi krokami porody 🤭🤞

I oczywiście udanej majówki! ☺️

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 340 g ❤️

preg.png
  • mariposa_ Autorytet

Wysłany: 1 maja, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sikoreczkaaa i @Chmurka21 czekam na wasz "unboxing". Czy już wszystko jest gotowe na przyjęcie małych ludzi?

Mam takie wyrzuty sumienia że wszystkie mi odpisujecie, a ja jestem póki co na początkowym etapie i więcej wiedzy od Was czerpie 🫣

@Fler wspaniałe wieści! Super udało Ci się zbić progesteron, a o tym że ustalono Ci transfer już nie wspomnę! Wracasz do trybu aktywnego działania 🍀

@Alina Malina czy dobrze wyczułam ton wpisu i zaczęłaś być pozytywnie nastawiona?! Dzidziutek rozwija się prawidłowo i chyba Ty już jesteś spokojniejsza, to najważniejsze 🫶🏻

@Adirella oby Twoja histero dała Ci odpowiedź, a później wracaj do działania 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 12:01

Sikoreczkaaa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bąbla od 10.2025
    👩🏻'97 Insulinooporność
    - AMH 2,47
    - Insulina - 12,0 (HOMA 2,57)
    - TSH - 1,19
    🧔🏻‍♂️'92 Kryptozoospermia (0,50 mln/ml) - przyczyna wrodzona
    - USG poprawne
    - LH 6,32, FSH 5,61, estradiol 39,9, prolaktyna 24,10, testosteron 3,82, SHBG 15,70, testosteron wolny 21,50
    - kariotyp prawidłowy, CFTR polimorfizm 7T/9T, AZF nie wykryto mikrodelecji

09.04.2026 kwalifikacja do refundacji
    14.04.2026 I stymulacja Bemfola 300, Ganirelix 0,25
    25.04.2026 punkcja 10 🥚 -> 6 MII -> ICSI -> 3 ❄️: 1x4AB, 2x4BB

30.04.2026 I ET 4AA 🍍Cyclogest 2x1 💊
    Beta 6 DPT 7,31 -> 8 DPT 18,3 -> 10 DPT 25,9 -> 12 DPT 17,2 💔

⌛ 02.06.2026 II FET 🍍 Cyclogest 3x1, Acard 💊
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ