Yahu wrote:
Zgadza się, ja miałam protokół PPOS. U mnie Gonal-f i Provera, później jeszcze Menopur. Ogólnie najlepszy efekt ze wszystkich trzech stymulacji jakie miałam. Tworzy się dużo jajeczek, ale rosną równomiernie (to bardzo ważne), no i plus taki, że jeden zastrzyk mniej, bo hamulcem dla jajeczek jest Provera a to tabletki.

Pod koniec ledwo siedziałam, rosło ponad 30 jajeczek, do pobrania nadawało się 20. No i dłużej dochodziłam do siebie po tej punkcji, ale dla ogólnego efektu było warto.
Yahu, o widzisz, to mnie podniosłaś na duchu, bo bałam się co to jest, ciekawe czemu taki protokół u mnie, ale to dopytam na wizycie. Bemfola super wchodziła, a igła od orgalutranu i jej wyjmowanie śniła mi się po nocach więc właściwie fajnie, że bez tego. To faktycznie super efekt, ja miałam na podglądzie przy drugiej stymulacji prawie 30, pobrali 24 a dojrzałych było tylko 9 więc nie zawsze zwiększona dawka oznacza lepszy efekt, a czułam się bardzo ciężko brzuch jak balon…Jestem mega ciekawa tej stymulacji.
To wspaniale że okruszek rośnie 😍
Hohliczka to masakra ale musiałaś mieć rollercoaster emocji ale też wierzę w badanie nipt i tego typu i że będzie zdrowiutka dziewczynka 🧒
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
Kariotyp ✅
On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> Brak zarodków