Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzika93 wrote:
    Po dwóch latach starań chciałabym z mężem w końcu skutecznej pomocy.. Mąż jest zdania, że jak inseminacja ma słabą skuteczność to lepiej in vitro.. A ja chciałabym w końcu zobaczyć dwie kreski na teście, bo przez te dwa lata starań nawet biochemiczna się nie zdarzyła..
    Pytam o to, bo lekarz u którego byliśmy ostatnio w klinice mówił, ze kolejnym krokiem będzie inseminacja, ale boję się że miną kolejne miesiące i nic z tego nie będzie 😞

Musicie sami zdecydować czy macie jeszcze czas na próby naturalne (kwestia wieku, ilości całkowitej plemników w nasieniu, zmęczenia ogólnego staraniami, czy liczy się dla Was efekt w postaci ciąży czy droga do niego ma znaczenie). Ja już byłam zmęczona po dwóch latach starań i współżyciu wg kalendarza/zegarka. Jak trafiliśmy do kliniki to dostaliśmy trzy drogi do wyboru: drożność jajowodów i próby naturalne, drożność jajowodów i inseminacja, Inv. Nie dałam nawet mężowi się zastanowić ani włączyć w rozmowę za bardzo, wybrałam trzecią drogą żeby po prostu przyspieszyć akcję i lekarz sam potem przyznał, że nie chciał naciskać ale to dobra decyzja w naszym przypadku. No ale tak jak napisałam na początku, każdy przypadek jest inny i sami musicie zdecydować.

Fler ale piękne wyniki 😍 czekamy zatem wszyscy razem na jutrzejsze USG 🥰

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷

age.png
  • Dzika93 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Musicie sami zdecydować czy macie jeszcze czas na próby naturalne (kwestia wieku, ilości całkowitej plemników w nasieniu, zmęczenia ogólnego staraniami, czy liczy się dla Was efekt w postaci ciąży czy droga do niego ma znaczenie). Ja już byłam zmęczona po dwóch latach starań i współżyciu wg kalendarza/zegarka. Jak trafiliśmy do kliniki to dostaliśmy trzy drogi do wyboru: drożność jajowodów i próby naturalne, drożność jajowodów i inseminacja, Inv. Nie dałam nawet mężowi się zastanowić ani włączyć w rozmowę za bardzo, wybrałam trzecią drogą żeby po prostu przyspieszyć akcję i lekarz sam potem przyznał, że nie chciał naciskać ale to dobra decyzja w naszym przypadku. No ale tak jak napisałam na początku, każdy przypadek jest inny i sami musicie zdecydować.

Fler ale piękne wyniki 😍 czekamy zatem wszyscy razem na jutrzejsze USG 🥰
    No tak.. Właśnie to jest, ze jesteśmy zmęczeni już tymi staraniami.. Od tych dwóch lat mnóstwo badań zrobionych, mnóstwo kasy wydanej na badania i lekarzy, a efektów brak.. Przegadałam się wzdłuż i wszerz i wszystko u mnie jest w porządku, u męża tylko i aż to nasienie szwankuje.. Od dwóch lat bierze suplementy, ostatnio leki i nic to nie pomogło..
    Dlatego mamy dość i chcemy konkretnych działań 😞, które faktycznie pomogą

• Fler Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzika, całkowicie rozumiem to wyczerpanie. Jeśli chodzi o inseminacje to robiłam jedną ale też lekarz nas trochę na to namówił a z perspektywy czasu u nas nie miało to sensu 🤷‍♀️ tyle że jak rozumiem koncentrację macie ok? Bo u nas było na tamten czas wynosiła jakies 5 mln (po kuracji clostilbegytem). W każdym razie jak się później okazało klinika wymagała mnóstwa badań przed inseminacja które musieliśmy robić na własną rękę a był to duży koszt. Jednak z tego co wiem to nie wszystkie kliniki mają takie wymagania

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
    biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%➡️dalacin+metronidazol➡️3 biopsja- brak stanu zapalnego
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C 🧔🏻‍♂️ C1C2, ANA- dodatni, ANA 3 ✅, Profil cytokin ✅, Fenotyp komórek NK ✅, Białko C i S ✅
    Trombofilia ✅, Homocysteina 7
    B12 975,cross-match- 15%
    FET 7.05.2026 3.1.1. (Cyclogest, Luteina, accofil)
    5 dpt ⏸️ , 6 dpt beta 38, 8 dpt beta 121, 11 dpt beta 812
‹‹ 238 239 240 241 242
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ