Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 21 maja, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzika93 wrote:
    Po dwóch latach starań chciałabym z mężem w końcu skutecznej pomocy.. Mąż jest zdania, że jak inseminacja ma słabą skuteczność to lepiej in vitro.. A ja chciałabym w końcu zobaczyć dwie kreski na teście, bo przez te dwa lata starań nawet biochemiczna się nie zdarzyła..
    Pytam o to, bo lekarz u którego byliśmy ostatnio w klinice mówił, ze kolejnym krokiem będzie inseminacja, ale boję się że miną kolejne miesiące i nic z tego nie będzie 😞

Musicie sami zdecydować czy macie jeszcze czas na próby naturalne (kwestia wieku, ilości całkowitej plemników w nasieniu, zmęczenia ogólnego staraniami, czy liczy się dla Was efekt w postaci ciąży czy droga do niego ma znaczenie). Ja już byłam zmęczona po dwóch latach starań i współżyciu wg kalendarza/zegarka. Jak trafiliśmy do kliniki to dostaliśmy trzy drogi do wyboru: drożność jajowodów i próby naturalne, drożność jajowodów i inseminacja, Inv. Nie dałam nawet mężowi się zastanowić ani włączyć w rozmowę za bardzo, wybrałam trzecią drogą żeby po prostu przyspieszyć akcję i lekarz sam potem przyznał, że nie chciał naciskać ale to dobra decyzja w naszym przypadku. No ale tak jak napisałam na początku, każdy przypadek jest inny i sami musicie zdecydować.

Fler ale piękne wyniki 😍 czekamy zatem wszyscy razem na jutrzejsze USG 🥰

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷

age.png
  • Dzika93 Znajoma

Wysłany: 21 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Musicie sami zdecydować czy macie jeszcze czas na próby naturalne (kwestia wieku, ilości całkowitej plemników w nasieniu, zmęczenia ogólnego staraniami, czy liczy się dla Was efekt w postaci ciąży czy droga do niego ma znaczenie). Ja już byłam zmęczona po dwóch latach starań i współżyciu wg kalendarza/zegarka. Jak trafiliśmy do kliniki to dostaliśmy trzy drogi do wyboru: drożność jajowodów i próby naturalne, drożność jajowodów i inseminacja, Inv. Nie dałam nawet mężowi się zastanowić ani włączyć w rozmowę za bardzo, wybrałam trzecią drogą żeby po prostu przyspieszyć akcję i lekarz sam potem przyznał, że nie chciał naciskać ale to dobra decyzja w naszym przypadku. No ale tak jak napisałam na początku, każdy przypadek jest inny i sami musicie zdecydować.

No tak.. Właśnie to jest, ze jesteśmy zmęczeni już tymi staraniami.. Od tych dwóch lat mnóstwo badań zrobionych, mnóstwo kasy wydanej na badania i lekarzy, a efektów brak.. Przegadałam się wzdłuż i wszerz i wszystko u mnie jest w porządku, u męża tylko i aż to nasienie szwankuje.. Od dwóch lat bierze suplementy, ostatnio leki i nic to nie pomogło..
    Dlatego mamy dość i chcemy konkretnych działań 😞, które faktycznie pomogą

• Fler Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzika, całkowicie rozumiem to wyczerpanie. Jeśli chodzi o inseminacje to robiłam jedną ale też lekarz nas trochę na to namówił a z perspektywy czasu u nas nie miało to sensu 🤷‍♀️ tyle że jak rozumiem koncentrację macie ok? Bo u nas było na tamten czas wynosiła jakies 5 mln (po kuracji clostilbegytem). W każdym razie jak się później okazało klinika wymagała mnóstwa badań przed inseminacja które musieliśmy robić na własną rękę a był to duży koszt. Jednak z tego co wiem to nie wszystkie kliniki mają takie wymagania

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
    biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%➡️dalacin+metronidazol➡️3 biopsja- brak stanu zapalnego
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C 🧔🏻‍♂️ C1C2, ANA- dodatni, ANA 3 ✅, Profil cytokin ✅, Fenotyp komórek NK ✅, Białko C i S ✅
    Trombofilia ✅, Homocysteina 7
    B12 975,cross-match- 15%
    FET 7.05.2026 3.1.1. (Cyclogest, Luteina, accofil)
    5 dpt ⏸️ , 6 dpt beta 38, 8 dpt beta 121, 11 dpt beta 812, 13 dpt beta 2478, 20 dpt beta 22057
    22 dpt crl 4 mm 💗
    8w2d crl 1,7 cm ❤️
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzika93 wrote:
    Hej.. Mam pytanie do Was. U męża parametry nasienia słabe, morfologia 1% I delikatnie ruch obniżony.. I tak już sprawdzamy te parametry co jakiś czas od 1.5 roku i w sumie praktycznie bez zmian. Jedynie morfologia z 0 do 1% wzrosla, reszta raz troche lepiej raz słabiej.. Od dwóch lat ciągła suplementacja i leki.. (zylaki powrozka sa dekikatne, ale nie na tyle aby robic zabieg). Za pare dni mamy kolejną wizytę w klinice, na ostatniej lekarz kazal sprawdzić jeszcze nasienie w rozszerzeniu i próbować naturalnie.. Moje pytanie czy po dwóch latach gdzie wyniki nasienia nie ruszyly i ciąży nie ma, to czy jest sens podchodzic do insemonacji? Czy nie bedzie to strata kolejnych miesięcy? (U mnie wszystko w porządku)

Hejka, doskonale rozumiem Twoje emocje i wyczerpanie, też taka byłam w 01.2025 po ponad 2 letnich staraniach miesiąc w miesiąc badania siebie pod każdym kątem i dziesiątki testów co miesiąc.. dopiero po seminogramie męża przyszła odpowiedź - diagnoza była druzgocąca i od razu dostaliśmy kwalifikacje na IVF, nawet na inseminacje się nie nadawaliśmy.
    Też nie wiemy jakie są pozostałe parametry, mówisz że ruch trochę obniżony ale pewnie jest, wszystko zależy też od ogólnej ilości i koncentracji. A jak już pewnie czytałaś w różnych miejscach, morfologia nie zawsze jest wyznacznikiem, bo badają tylko określoną liczbę plemników. Inseminacja ma różne opinie, ale sama znam 2 osoby, które dzięki inseminacji mają dzieci, więc widać też jest skuteczna, właśnie stosowana przy troszkę obniżonych parametrach nasienia. Tak jak Fler mówi to są kolejne też badania i koszty, bo trzeba zrobić drożność a przed drożnością posiewy i wyleczenie ewentualnych infekcji - chociaż z drugiej strony to też wyjdzie na dobre, bo te niektóre ustrojstwa potem też mogą mieć negatywny wpływ na dalsze leczenie. A właśnie tak pomyślałam czy miałaś drożność zbadaną To też zawsze jest jednym z pierwszych pytań, jak nie wychodzą starania. Na spokojnie, życzę powodzenia i mam nadzieję, że ominie Was IVF, bo to niestety też nie jest droga na skróty i szybkie rozwiązanie, tylko nierówna walka :( wiadomo zdarzają się wyjątki, szybka procedura pierwszy transfer i ciąża, ale trzeba się przygotować psychicznie, że to nie takie łatwe, ja np miałam inne podejście przed - myślałam, przecież znajdą jeden plemnik na pewno się uda zaraz będę w ciąży - niestety jesteśmy po 2 nieudanych próbach ale walczymy dalej. Nie chcę Cię straszyć, tylko zanim podejdziecie do IVF lepiej wykorzystać inne dostępne opcje jeszcze
    Trzymam kciuki 🥹✊✊✊✊

Tak ogólnie jeszcze Wam powiem, że u mojej przyjaciółki starania o ciążę trochę jakby uratowały Jej męża, bo jego wyniki seminogramu bardzo szalały, raz lepiej raz gorzej był ogromny rozstrzał i jedna lekarka podpowiedziała aby zbadać tarczycę i USG, i okazało się, że ma nowotwór tarczycy, tsh szaleje, inne hormony za tym, więc konsekwencja było zmienne nasienie. Już jest po operacji, pod kontrolą, więc w tym wszystkim jeszcze to wyszło przy okazji….

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88’
    oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 07.2026 ⏳
  • Dzika93 Znajoma

Wysłany: 21 maja, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Hejka, doskonale rozumiem Twoje emocje i wyczerpanie, też taka byłam w 01.2025 po ponad 2 letnich staraniach miesiąc w miesiąc badania siebie pod każdym kątem i dziesiątki testów co miesiąc.. dopiero po seminogramie męża przyszła odpowiedź - diagnoza była druzgocąca i od razu dostaliśmy kwalifikacje na IVF, nawet na inseminacje się nie nadawaliśmy.
    Też nie wiemy jakie są pozostałe parametry, mówisz że ruch trochę obniżony ale pewnie jest, wszystko zależy też od ogólnej ilości i koncentracji. A jak już pewnie czytałaś w różnych miejscach, morfologia nie zawsze jest wyznacznikiem, bo badają tylko określoną liczbę plemników. Inseminacja ma różne opinie, ale sama znam 2 osoby, które dzięki inseminacji mają dzieci, więc widać też jest skuteczna, właśnie stosowana przy troszkę obniżonych parametrach nasienia. Tak jak Fler mówi to są kolejne też badania i koszty, bo trzeba zrobić drożność a przed drożnością posiewy i wyleczenie ewentualnych infekcji - chociaż z drugiej strony to też wyjdzie na dobre, bo te niektóre ustrojstwa potem też mogą mieć negatywny wpływ na dalsze leczenie. A właśnie tak pomyślałam czy miałaś drożność zbadaną To też zawsze jest jednym z pierwszych pytań, jak nie wychodzą starania. Na spokojnie, życzę powodzenia i mam nadzieję, że ominie Was IVF, bo to niestety też nie jest droga na skróty i szybkie rozwiązanie, tylko nierówna walka :( wiadomo zdarzają się wyjątki, szybka procedura pierwszy transfer i ciąża, ale trzeba się przygotować psychicznie, że to nie takie łatwe, ja np miałam inne podejście przed - myślałam, przecież znajdą jeden plemnik na pewno się uda zaraz będę w ciąży - niestety jesteśmy po 2 nieudanych próbach ale walczymy dalej. Nie chcę Cię straszyć, tylko zanim podejdziecie do IVF lepiej wykorzystać inne dostępne opcje jeszcze
    Trzymam kciuki 🥹✊✊✊✊

Tak ogólnie jeszcze Wam powiem, że u mojej przyjaciółki starania o ciążę trochę jakby uratowały Jej męża, bo jego wyniki seminogramu bardzo szalały, raz lepiej raz gorzej był ogromny rozstrzał i jedna lekarka podpowiedziała aby zbadać tarczycę i USG, i okazało się, że ma nowotwór tarczycy, tsh szaleje, inne hormony za tym, więc konsekwencja było zmienne nasienie. Już jest po operacji, pod kontrolą, więc w tym wszystkim jeszcze to wyszło przy okazji….
    Ilość plemników jest na granicy normy, a byl wynik 4 razy wiekszy, żywotność na ppzilmie 87%, test hba 92%, czekamy na chromatyne jeszcze.. Koncentracja tez jest w normie... Ruchliwosc ostatnio sie podniosla, ale spadla Ilość plemników, a morfologia bez zmian.
    Drożność mam zrobiona, wymazy tez. Wszystko jest super..

• Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super, że masz zrobione. Trzymam kciuki za dalsze kroki ✊✊✊

Dzika93 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 07.2026 ⏳
  • Dzika93 Znajoma

Wysłany: 21 maja, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    O to super, że masz zrobione. Trzymam kciuki za dalsze kroki ✊✊✊
    Dziękuję :)

Maggie_93 lubi tę wiadomość

• Yahu Autorytet

Wysłany: 21 maja, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler czekany na wieści z USG 🤞🍀🤞🍀🤞🍀

My jesteśmy po dzisiejszych badaniach połówkowych, wszystko dobrze z pomiarów, rośnie nam chłopaczek, waży już 362 g 😊🩵

Sikoreczkaaa, Chmurka21, Adirella, Valie05, Arisia, letnia, Malowybitna, Fler, Estera95, Maggie_93, mariposa_, Alina Malina lubią tę wiadomość

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Yahu, jutro mam USG 🥰

Chmurko, a Ty jakie później miałaś wartości bety? 🤔

Sikoreczko, ooo masz już pisklaczka na profilowym 🥹 jak się dogadujecie? Wczoraj wyszliście ze szpitala?

Jak to mój mąż mowi ja mam Baby Dance przeciwieństwo Baby Blusa. No ja kocham ten stan. Bobas jest grzeczny wczoraj udało sie go dostawić do cyca. Mój mąż bardzo mi pomaga. Niech ta chwila trwa. Wyszliśmy ze szpitala we wtorek. :) dziekuje że pytasz. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 13:07

Yahu, Arisia, letnia, Malowybitna, Fler, Minime, mariposa_ lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:

Dzika ja uważam jak wyżej. Dla mnie te lata starań i co miesięcznego płaczu były najstraszniejszym czasem. Spróbujcie pogadać z lekarzem jak nie czujecie tej inseminacji. Problemem tez późniejszego in vitro mogą okazać sie środki ktore w drugiej połowie roku mogą znikać. Przytulam Cie mocno bo wiem jakie to są uczucia. 🫂

Dzika93, mariposa_, Alina Malina lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Fler czekany na wieści z USG 🤞🍀🤞🍀🤞🍀

My jesteśmy po dzisiejszych badaniach połówkowych, wszystko dobrze z pomiarów, rośnie nam chłopaczek, waży już 362 g 😊🩵

Kluseczka mała wyczekana ❤️

Yahu lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Yahu, jutro mam USG 🥰

Chmurko, a Ty jakie później miałaś wartości bety? 🤔

Sikoreczko, ooo masz już pisklaczka na profilowym 🥹 jak się dogadujecie? Wczoraj wyszliście ze szpitala?

Ja mierzyłam tylko dwa razy, to co mam w stopce :) jestem z tych, którzy nie lubią nadmiernie się kuć 😂

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

age.png
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzika93 wrote:
    No tak.. Właśnie to jest, ze jesteśmy zmęczeni już tymi staraniami.. Od tych dwóch lat mnóstwo badań zrobionych, mnóstwo kasy wydanej na badania i lekarzy, a efektów brak.. Przegadałam się wzdłuż i wszerz i wszystko u mnie jest w porządku, u męża tylko i aż to nasienie szwankuje.. Od dwóch lat bierze suplementy, ostatnio leki i nic to nie pomogło..
    Dlatego mamy dość i chcemy konkretnych działań 😞, które faktycznie pomogą

Ja Cię doskonale rozumiem, nam minął rok starań, w trakcie poronienie, ale to jest równie wyczerpujące psychicznie i powodujące bardzo duże obciążenie, bo wcale Twoje myślenie nie zmienia się na o zaszłam w ciążę, super tylko myślisz, że kolejna ciąża może przynieść kolejną stratę. My mamy raczej gorsze wyniki niż wy, ale nie chcą nas od razu zakwalifikować do IVF, więc każdy kolejny miesiąc jest trudny, każda miesiączka to płacz. Trzymam kciuki, żebyście mogli w końcu odetchnąć. Dawaj znać, co u Was. Dziewczyny są tutaj dużym wsparciem.

Dzika93 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle ❌
    04.2026 lametta + ovitrelle ❌
    05.2026-08.2026 poprawiamy parametry nasienia (Clo + suplementy) i czekamy na dalsze decyzje lekarzy
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka & Sikoreczka - do kogo podobne Maluszki - do mamy czy taty? 🤭

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)

I IVF
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Chmurka & Sikoreczka - do kogo podobne Maluszki - do mamy czy taty? 🤭

Klon taty. Wybrali tego plemnika z tych 0,3 mln żeby przecież jak taki cud medycyny to już żeby był w ojca. 😂

Arisia, Fler, letnia, Yahu, Chmurka21, mariposa_, Alina Malina lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Fler Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu, wspaniale 😍 tak się cieszę że u Ciebie wszystko dobrze ❤️

Sikoreczko, no i super! 😍 tak właśnie powinno to zawsze wyglądać ❤️ i takiego humoru życzę każdej z nas 😀

Chmurko, a to dobrze że mówisz bo jakoś mnie to tak uspokaja że też pewnie miałaś wysokie te bety bo ja już świruje 🙈

Yahu lubi tę wiadomość

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
    biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%➡️dalacin+metronidazol➡️3 biopsja- brak stanu zapalnego
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C 🧔🏻‍♂️ C1C2, ANA- dodatni, ANA 3 ✅, Profil cytokin ✅, Fenotyp komórek NK ✅, Białko C i S ✅
    Trombofilia ✅, Homocysteina 7
    B12 975,cross-match- 15%
    FET 7.05.2026 3.1.1. (Cyclogest, Luteina, accofil)
    5 dpt ⏸️ , 6 dpt beta 38, 8 dpt beta 121, 11 dpt beta 812, 13 dpt beta 2478, 20 dpt beta 22057
    22 dpt crl 4 mm 💗
    8w2d crl 1,7 cm ❤️
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, ja mialam tez calkiem wysokie, dzidzia byla jedna i poki co wszystko z nią ok 🥰🥰🥰

👧🏼31
    AMH: 6,12 (06.2025)

🧑🏽 33
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (+EG)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
    28.11 - NIPT: niskie ryzyka, córka 👧🏼🩷
    10.12 - usg prenatalne ✅️
    5.02 - połówkowe, 330g 🥭✅️
    16.04 - III prenatalne, 1745g 🍍✅️

10.06 - Anielka, 3490 kg 🥲🥰
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu
    U mnie niewiadomo do kogo 🫣 ale trochę więcej cech chyba męża, trudno powiedzieć 😂 mama moja, że do nikogo nie podobna 🫣 więc już schizy miałam 😂😂😂

Fler
    Na razie się nie przejmuj. Myślę, że to nie jest takie proste mieć te jednojajowe bliźniaki 😂 ja szukałam powiązania tej bety z wysoka masa urodzeniowa 😂😂😂 ale nie znalazłam takiego info.

Yahu, mariposa_ lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

age.png
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wspaniale, że wszystko dobrze i synuś rośnie 😍🥹✊

Fler, też mi się wydaje, że nie ma co się martwić na zapas. Ale chyba wieczna zmartwica zostanie z Nami już na zawsze więc w zupełności rozumiem ✊

Sikoreczko to pięknie, ze te początki są dla Was takie i, że masz takie wsparcie w Mężu 🥹

Czas tak zleciał, że w środę jadę do kliniki już na rozpisanie stymulacji i przepisanie leków (środa czw powinnam dostać @), tak marudziłam, że jeszcze tyle ale już mamy koniec maja

Arisia, Yahu, mariposa_ lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
    FET 07.2026 ⏳
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, kciuki za dzisiejsze USG🍀🤞

Maggie_93, zgadza się, czas szybko leci, ani się obejrzysz, a będziesz na punkcję czekać 🙏🍀

Chmurko, czasem podobieństwo wychodzi po czasie, a też nie przejmuj się jak ktoś mówi, że dzidzia niepodobna do Was, bo zdarza się też, że dziecko wdaje się w dalsze/starsze pokolenia.
    Na przykład moja babcia mówiła, że jestem podobna do jej mamy, a mam jeszcze dwie siostry, starszą ode mnie 5 lat i młodszą 4 lata, i one są do siebie podobne, a ja odmieniec podrzucony w kapuście 😆

Sikoreczko, niech Twój baby dance trwa jak najdłużej, tez bym tak chciała po narodzinach mojego malucha 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 09:09

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)

I IVF
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

preg.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ