Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Mysza20 Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W całości ok. 14 mln. Ruch i morfologia na początku w ogóle nie był oznaczany, bo była za mała ilość, ale w ostatnich dwóch badaniach a+b ~50 % także ponad normę, a + b + c ~65%, a morfologia w obu była 4%.

W zeszłym roku mąż brał fertilman plus, ale nie było po nim wielkiej poprawy (po 4 miesiącach koncentracja 0,8mln/ml) i postanowiliśmy, że sprawdzimy jak będzie z dietą i takimi podstawami jak: Omega 3, D3, Kwas foliowy i strasznie mu spodobał się olej z czarnuszki (chociaż ja nie mogę przeżyć tego zapachu :P )

Pomyślę faktycznie nad tą drożnością, odwlekałam ją w czasie, bo nastawiałam się, że bez poprawy nasienia i tak będzie IVF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 11:49

Starania od 08.2023, a od 05.2024 diagnostyka

Ona (25):
    AMH - ok
    Monitoring owulacji - ok
    Hormony w normie

On (25):
    Oligozoospermia
    Hormony w normie
    Kariotyp, AZF, CFTR - ok
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paullaa90 wrote:
    Piszę, bo z mężem szukamy ratunku.. szukamy androloga. Staramy się ponad 2 lata o dziecko bez żadnych rezultatów. Mąż od roku leczy się (oligoasthenoteratozooospermia)u p. Oszukowskiej z Łodzi. Bez żadnej poprawy, czujemy że tracimy czas.. przepisuje te same leki, tylko zwiększa dawkę nie szukając przyczyny wysokiego pH ( 9,5). Proszę powiedzcie czy przy tej diagnozie jest możliwe naturalne zapłodnienie? I który lekarz pomoże albo chociaż spróbuję te wyniki polepszyć? Dużo czytałam o p. Wolskim, mój gin polecił p. Maksym a znów znajomym pomógł p. Żak. Odległość nie ma większego znaczenia. Jest dla nas nadzieja? Są tutaj osoby którym udało się zajść naturalnie z tą diagnozą? Oboje mamy po 34 lata..😞

Jakie konkretnie macie wyniki?

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza20 wrote:
    W całości ok. 14 mln. Ruch i morfologia na początku w ogóle nie był oznaczany, bo była za mała ilość, ale w ostatnich dwóch badaniach a+b ~50 % także ponad normę, a + b + c ~65%, a morfologia w obu była 4%.

W zeszłym roku mąż brał fertilman plus, ale nie było po nim wielkiej poprawy (po 4 miesiącach koncentracja 0,8mln/ml) i postanowiliśmy, że sprawdzimy jak będzie z dietą i takimi podstawami jak: Omega 3, D3, Kwas foliowy i strasznie mu spodobał się olej z czarnuszki (chociaż ja nie mogę przeżyć tego zapachu :P )

Pomyślę faktycznie nad tą drożnością, odwlekałam ją w czasie, bo nastawiałam się, że bez poprawy nasienia i tak będzie IVF.

U nas była taka historia, że nasienie nie przekraczało granicy 5mln/ml (to granica ciężkiej oligospermii), więc mi ginekolodzy doradzili, że nie ma co robić drożności (mimo, że bardzo chciałam), bo to bolesne badanie, które nam nic nie da przy tak małej liczbie plemników. My usłyszeliśmy od kilku lekarzy - idźcie na invitro.

Jedynym pomysłem jaki mam, bo sprawdziliście naprawdę dużo, może być immunologia. Choć znam tylko jeden przykład koleżanki, której mąż miał p/ciała przeciwplemnikowe ASA i one mu plemniki eliminowały w ejakulacie. Leczenie było sterydami. Andrologów/immunologów jest pewnie w tym kraju z kilku. Ja znam dr Katarzynę Jankowską (przyjmuje na NFZ w Szpitalu Bielańskim w Waw i w Instytucie Rodziny), dr Natalie Suszkiewicz (Instytut Rodziny, podobno latami się czeka) oraz prof Andrzej Malinowski choć nie jest andrologiem zajmie się mężczyzną.

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Paullaa90 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Jakie konkretnie macie wyniki?
    Aglutynacja 1( skala od 1-4)
    Koncentracja 2,007 mln
    Całkowita liczba plemników 7,150 mln
    Ruch postępowy 15%
    Ruch całkowity 27%
    Brak ruchu 73%
    Żywotność 45%
    Pojemniki o prawidłowej budowie 1%
    Koncentracja komórek okrągłych 0,832 mln

Do końca też nie umiemy czytać tych wyników, ale napisałam takie wyszczególnione punkty

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co u Was nowego?

My dzis po wizycie. Dostaliśmy menopur, clo i polfilin.

Niedługo będziemy działać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:56

Mysza20, Pustynia lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Trzymam kciuki za leczenie! Po jakim czasie brania leków lekarz zlecił kontrolę wyników?

U nas mąż mimo ciąży wybrał się na seminogram (nawet 2) sprawdzić jak sprawy się mają. Mamy 2mln/ml więc już wiemy, że operacja na pewno nie wiele dała (jest 10 msc po). Czekamy na posiewy i MUCHa, bo wyszło mu ph 9 i 8. 5 w badaniach plus dodatnie leukocyty.

Mysza20, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Malowybitna Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

My niestety wracamy na start. Na szczęście mamy jeszcze 3 zarodki z pierwszej procedury. Póki co zbieram siły, czekam na wyniki Kirów i na miesiaczkę żeby robić kolejne badania :)

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔.
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

U nas bez zmian, czekamy na powtórzenie badania nasienia na początku marca. Wybija nam już 3 miesiące diety i suplów, jestem ciekawa, czy jest jakiś rezultat. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 15:27

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 a jak ciąża? Jak się czujesz? :)

Malowybitna przykro mi 😒 trzymam kciuki za kolejny transfer

Chochlik12 nam lekarz też zalecił zrobić badanie nasienia przed leczeniem, żebyśmy wiedzieli z czego startujemy. Także na dniach również będzie grane… ja to już nie liczę, ze będzie lepiej, martwię się tylko, żeby wyniki nie były gorsze, bo ostatnio taka była tendencja…

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • AnneMarie1234 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Trzymam kciuki za leczenie! Po jakim czasie brania leków lekarz zlecił kontrolę wyników?

U nas mąż mimo ciąży wybrał się na seminogram (nawet 2) sprawdzić jak sprawy się mają. Mamy 2mln/ml więc już wiemy, że operacja na pewno nie wiele dała (jest 10 msc po). Czekamy na posiewy i MUCHa, bo wyszło mu ph 9 i 8. 5 w badaniach plus dodatnie leukocyty.
    Jaka mieliście metodę zapłodnienia?

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Valie05 a jak ciąża? Jak się czujesz? :)

Na razie wszystko, odpukać, dobrze. Trochę świruje, bo nie mam żadnych objawów ciążowych. W przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice i mamy zacząć schodzić powoli z leków.

AnneMarie1234 wrote:
    Jaka mieliście metodę zapłodnienia?

Mieliśmy ICSI, bez żadnych dodatkowych procedur. Lekarz rozważał Fertile Chip, ale bał się że przy wynikach 1mln/ml nic nam nie zostanie plemników. Do hodowli zastosowano dodatkowo podłoże z jonów wapnia Cult Active, tzw. aktywacja oocytów.

https://oviklinika.pl/co-to-jest-wspomagana-aktywacja-oocytow/

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 Trzymam kciuki 💖 na kiedy jesteście umówieni na badanie?

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Chmurka21 Trzymam kciuki 💖 na kiedy jesteście umówieni na badanie?

Jeszcze nie jesteśmy, mąż ma jutro dzwonić

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Chmurko! Jak mąż znosi leczenie? U nas po zabiegu ŻPN bez zmian, nasienie kiepskie a jeszcze po grypie to już w ogóle.

Jesteśmy po pierwszej wizycie w klinice i póki co mąż ma brać CLO. Sam lekarz powiedział że przy problemie męskim medycyna kuleje szczegolnie jak genetycznie i hormonalnie jest ok.

Chcielibyśmy przed INV poprawić nasienie żeby było z czego wybierać. Jeżeli CLO nie pomoże to wtedy właśnie możemy się jeszcze zdecydować na kurację zastrzykami. Chmurko ile wyszła Was kuracja na miesiąc?

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Hej Chmurko! Jak mąż znosi leczenie? U nas po zabiegu ŻPN bez zmian, nasienie kiepskie a jeszcze po grypie to już w ogóle.

Jesteśmy po pierwszej wizycie w klinice i póki co mąż ma brać CLO. Sam lekarz powiedział że przy problemie męskim medycyna kuleje szczegolnie jak genetycznie i hormonalnie jest ok.

Chcielibyśmy przed INV poprawić nasienie żeby było z czego wybierać. Jeżeli CLO nie pomoże to wtedy właśnie możemy się jeszcze zdecydować na kurację zastrzykami. Chmurko ile wyszła Was kuracja na miesiąc?

A jakie macie ostatnie wyniki?
    Zastanawiam się czy jest sens poświęcać kolejne miesiące na kurację zastrzykami FSH/LH, gdybyście mieli podchodzić do in vitro. Po pierwsze to koszty, po drugie potrzebujecie do procedury max kilku plemników, więc panie embriolog na pewno sobie poradzą :) U nas był wynik 0.7 mln/ml miesiąc przed invitro, choć w samym dniu zapładniania komórek mąż wykręcił 4.5 mln/ml i dalej nie wiemy jak to się stało. Nie udało się powtórzyć wyniku.

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedyncze w polu widzenia. Badaliśmy nasienie dwa tygodnie po grypie. Wiec może i ona zaszkodziła. Nie wiem. Na chwilę obecną obciążanie mnie procedura INV jest bezsensu. Musimy jak najwięcej wykrzecić z nasienia.

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U nas jedna dobra wiadomość - paciorkowiec wyleczony, posiew wyszedł czyściutki.
    Teraz musimy powtórzy seminogram i fragmentację, ale chcemy jeszcze chwilę to odwlec, trochę ze względu na antybiotyk, a troche ze strachu, że wyniki się nie poprawią. No ale tak czy siak musimy to zrobić, bo musimy też podejmować decyzje co do in vitro, w kwietniu pęknie udokumentowany rok starań.

Pozdrawiam Was! 😊

Sikoreczkaaa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:

Odpowiadam zbiorczo, na wszystko co przeczytałam 🫣

Badanie nasienia mamy we wtorek. Mąż jeszcze nie rozpoczął leczenia, rozpoczyna w poniedziałek- dzisiaj ledwo co udało się ten lek dostać. Jakaś jedna apteka w Warszawie tylko to miała 🫣

Valie- jakoś ominęłam wcześniej pytanie. Lekarz zlecił kontrolę nasienia 7-8 tyg po rozpoczęciu leczenia, żeby zobaczyć czy leczenie ma sens- już wtedy powinna być ew. Poprawa.

Jeśli chodzi o koszty, to jestem w szoku. Jakoś 1500 zł mąż na razie wydał. Mega mało 🫣 (wiem jak to brzmi, ale byłam przygotowana na dużo więcej). Nie wiem o co tutaj chodzi 😂 i to są leki na 7 tyg. szok

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam lekarz też mowil że to droga kuracja i spodziewałam się większej kwoty. Trzymam kciuki!

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Pojedyncze w polu widzenia. Badaliśmy nasienie dwa tygodnie po grypie. Wiec może i ona zaszkodziła. Nie wiem. Na chwilę obecną obciążanie mnie procedura INV jest bezsensu. Musimy jak najwięcej wykrzecić z nasienia.

Trzymam kciuki, żeby częściowo grypa się tu przyczyniła. Od naszego androloga słyszałam, że zwłaszcza choroba z gorączką tuż przed badaniem ma znaczący wpływ.

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️

preg.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ