X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak właśnie ja to w ogóle boję się zastrzyków wiec dodatkowe jakby były wskazane w 100% to oczywiście bym brała a tak to zaufam lekarzowi jak da to będę brać jak da Acard to tylko Acard.

Zawsze się zastanawiam jak to jest tak normalnie zajść w ciążę bez sterty badań i stresów.. dziś jak zobaczyłam na zegarku że są wyniki a ja na spotkaniu w pracy to już się nie mogłam potem skupić.. :P

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    https://zapodaj.net/plik-dJ9cDLaPN7

Przyszly mi wyniki na trombofilie, Valie czy mogłabyś zerknąć?

Powtórze tylko to, co pisała Małowybitna - mutacja PAI-1 nie jest bezpośrednim wskazaniem do heparyny i lekarze różnie to traktują. Jedni dają (bo w starszych badaniach traktowało się PAI jako indykator trombofilii, potem obalono tą teorię). Na pewno nie masz wrodzonej trombofilii.

MTHFR mutację ma podobno pół Polski tylko nie zdaje sobie z tego sprawy :D Mutacja ta powoduje, że nie przyswajasz syntetycznego kwasu foliowego np. folika i trzeba przyjmować tylko wersje metylowaną. Ja mam mutację w obu genach MTHFR i mimo przyjmowania metylowanych witamin nie mogłam zbić homocysteiny poniżej 8 (poziom idealny dla płodności). Pomogła zmiana na komplex o nazwie "modulator homocysteiny", który jest komplexem witamin B, NAC i FMG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 19:33

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie!

• Igaiga Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po udanym transferze i również zalecono mi Acard. Tylko właśnie się sama zastanawiam czy to jest w ogóle podstawne. Tych leków jest cały worek 🙈

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już z starym dziadoboxy mamy na suple.. :P

Byłam dziś u tego chirurga onkologa i on stwierdził że nie zasadne jest wycinanie tych zmian w piersiach bo jest ich dużo i może być problem w okresie laktacji jakbym to powycinała bo mogą mi przez te wycinanie uszkodzić strukturę piersi. I żeby się nie martwić i kwalifikować do in vitro. Największe zmiany mam przebadane przez biopsje a małe są od 2019 bez zmian.

Nie mam obciążenia genetycznego w rodzinie żadnych raków piersi ani jajników nie było. Wiec zastanawiam się czy w amach uspokojenia glowy zrobic sobie mutacje BRCA czy jednak dać sobie spokój.. onkolog stwierdził że jak nie ma obciążenia w rodzinie to bezsensu.

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Ja jestem po udanym transferze i również zalecono mi Acard. Tylko właśnie się sama zastanawiam czy to jest w ogóle podstawne. Tych leków jest cały worek 🙈

Iga ty już po transferze! Niesamowite :) ile udało Wam się osiągnąć zarodków?

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    No my już z starym dziadoboxy mamy na suple.. :P

Byłam dziś u tego chirurga onkologa i on stwierdził że nie zasadne jest wycinanie tych zmian w piersiach bo jest ich dużo i może być problem w okresie laktacji jakbym to powycinała bo mogą mi przez te wycinanie uszkodzić strukturę piersi. I żeby się nie martwić i kwalifikować do in vitro. Największe zmiany mam przebadane przez biopsje a małe są od 2019 bez zmian.

Nie mam obciążenia genetycznego w rodzinie żadnych raków piersi ani jajników nie było. Wiec zastanawiam się czy w amach uspokojenia glowy zrobic sobie mutacje BRCA czy jednak dać sobie spokój.. onkolog stwierdził że jak nie ma obciążenia w rodzinie to bezsensu.

Jakbyś miała obciążenie w rodzinie to by Ci nawet na NFZ zrobili :D mówię z doświadczenia, bo miałam kompleksowe badanie na mutacje genetyczne rakowe w 2018/2019 - głównie dlatego, że rak prostaty u wujka okazał się być genetyczny. Ktoś go na szczęście przebadał. Potem mutacja wyszła u mojego taty, potem u mnie. Mam CHECK2 który ok. 1.5-2x razy zwiększa ryzyko raka piersi w stosunku do populacyjnego, więc raczej niskie ryzyko. Mam też od 2019 wykryte włókniaki w piersiach i powiem szczerze reakcje lekarzy są od: aaaa to nic nie znaczy, do "ola boga trzeba biopsjować". Reakcje uspakajające przeważają, więc grzecznie robię USG co roku i tyle.
    Kiedyś pracowałam w korpo, która raz do roku rozdawała vouchery na prywatne badanie genetyczne mutacji rakowych. Ciekawy benefit :D

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak na NFZ to ja juz nie liczę a tak to kolejne 400 zł za badanie. :P Nie wiem muszę to przemyśleć.

A u lekarzy faktycznie różnie zależy na kogo trafisz.. ale ten onkolog to tak na spokojnie żeby podchodzić i się nie martwić. Ale on to pewnie już niejedno gorsze w życiu widział.

• Igaiga Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Iga ty już po transferze! Niesamowite :) ile udało Wam się osiągnąć zarodków?
    Nam udało się osiągnąć 7 zarodkow ☺️ jeszcze mój Mąż miał gorączkę i miał końcówkę przeziębienia gdy pobierali mi komórki a On musiał oddać plemniki więc nie wiem jakim cudem udało się tyle uzyskać zarodków :) ja już byłam pewna że niestety to się nie uda. Przy transferze znowu ja byłam przeziębiona 🤧 i znowu stres. A udało się za pierwszym razem więc jestem przeszczęśliwa ! Pod koniec już całego procesu byłam mega zmęczona tymi zastrzykami itp ale jak ostatnio zobaczyłam serduszko na USG to nie żałuje i jest to warte wszystkiego ☺️

Malowybitna lubi tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super wynik!!! :) bardzo Wam zazdroszczę pozytywnie i życzę spokojnej ciazy! :)

• Fler Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Igaiga! 🥰

Ja też potwierdzę od siebie bo też z uwagi na gruczolakowlokniaki jestem pod opieką onkologa, ale u mnie jest trochę inny przypadek bo moja babcia miała raka piersi. Miałam też tak że raz jedna zmiana w ciągu roku urosła do wielkości śliwki i miałam robioną biopsję mammotomiczną (wycięcie całej zmiany). Teraz w drugiej piersi też mam jedną zmianę i pytałam się onkologa czy np. ewentualna stymulacja do invitro mogłaby mieć na nią wpływ to powiedział, że na pewno nie i że mam się tym nie przejmować.

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak samo mi mówił. Trzeba się kontrolować ale żeby nie panikować. A robiłaś może właśnie badania genetyczne w związku z obciążeniem? Z tego co wiem jak w rodzinie jest obciążenie to one się chyba należą z NFZ.

• Igaiga Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam małą zmiankę w piersi i to nie było przeciwwskazaniem tylko musiałam przynieść USG kontrolne. Dziękuję Wam za gratulacje ☺️ dodam tylko że mój Mąż startował z wynikiem 200 tys plemników w całości … nie było w ogóle żadnego ruchu plemników i morfologia 0% po operacji zpn, rezygnacji z gorących kąpieli i suplementach przy pobieraniu było 8 mln ☺️ a przypomnę że był chory i miał gorączkę więc na prawdę można dużo zmienić. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ! Miał też dobre suplementy od Pani Doktor więc jak chcecie to mogę Wam sprawdzić nazwę.

‹‹ 29 30 31 32 33
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ