X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki. My też mamy kolejna wizytę w klinice w Prima Aprilis. Czym mnie życie może jeszcze zaskoczyć? :P

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Fler Koleżanka

Wysłany: 14 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U nas chyba wszystko wskazuje na to, że winowajca przy ostatnich wynikach było Clo 🫣
    Najlepsze jest to, że mąż jak zaczął je przyjmować to po 3 miesiącach zrobiliśmy badania hormonów to tylko trochę ruszyły więc dostał zalecenie by brać dalej no a teraz od tych ostatnich badań minęły tylko 2 miesiące a tak to teraz wygląda:
    Fsh 5,8 mlU/ml (norma 1,5-12,4)
    LH 7,12 mlU/ml (norma 1,7-8,6)
    ! Testosteron 31,5 nmol/l (norma 8,64-29)
    ! Estradiol 206 pmol/l (norma 41-159)
    Także no odstawiamy i będziemy myślec co dalej 😐

Śnieżka, a jakie macie wyniki? 🤔

Chmurka21 czym robicie kurację? 🤔

Sikoreczka, a macie jakiegoś dobrego androloga? I wiecie jakby co konkretnie chcecie ustalić oprócz dalszego postępowania? My tym razem stwierdziliśmy że pójdziemy do innego i teraz już z wielką teczką badań, także przedwczoraj byliśmy i sumie usłyszeliśmy tylko, że no niepłodność idiopatyczna bo on nie widzi nic co mogłoby ją powodować i to w sumie tyle 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 09:17

Starania od 11.2023
    👩🏼 jeden niedrożny jajowód
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Po 10 msc od operacji i kuracji Clo
    Koncentracja 3,7 mln/mln
    W całości 7,5 mln
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka- ooo, klinika niepłodności pod in vitro? Czy nadal androlog? Gdzie was wywiało?

Fler

My mamy obecnie tak:
    Co drugi dzień tabletka Clo, codziennie 2 tabletki Polfilin i co drugi dzień zastrzyk menopur. Do tego 4 tabletki supramen. I czekamy 🤯

Mnie też przeraża clo tak szczerze… a każdy to daje. Choć teraz jakoś rzadziej. U was widzę,‚że estrogeny za wysokie… może powinien coś dodać antyestrogenowego? U nas poprzedni lekarz dawał clo naprzemian z letrozolem.
    Ogółem sama nie wiem co myśleć, najlepsze wyniki mieliśmy przed jakimikolwiek lekami. W sensie najwyższa koncentracja, bo było 7.5 mln a jest niecałe 3… i tak się już utrzymuje. Ale z kolei ruch i morfologia się trochę poprawiają, więc sama nie wiem. Ech, bądź tu mądry

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Fler Koleżanka

Wysłany: 14 marca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Sikoreczka- ooo, klinika niepłodności pod in vitro? Czy nadal androlog? Gdzie was wywiało?

Fler

My mamy obecnie tak:
    Co drugi dzień tabletka Clo, codziennie 2 tabletki Polfilin i co drugi dzień zastrzyk menopur. Do tego 4 tabletki supramen. I czekamy 🤯

Mnie też przeraża clo tak szczerze… a każdy to daje. Choć teraz jakoś rzadziej. U was widzę,‚że estrogeny za wysokie… może powinien coś dodać antyestrogenowego? U nas poprzedni lekarz dawał clo naprzemian z letrozolem.
    Ogółem sama nie wiem co myśleć, najlepsze wyniki mieliśmy przed jakimikolwiek lekami. W sensie najwyższa koncentracja, bo było 7.5 mln a jest niecałe 3… i tak się już utrzymuje. Ale z kolei ruch i morfologia się trochę poprawiają, więc sama nie wiem. Ech, bądź tu mądry

A jak hormony wyglądają? 🤔 i kiedy ostatnio badaliście? Ja się nie spodziewałam że u nas w 2 miesiące tylko może być taka zmiana, zwłaszcza, że wcześniej po 3 miesiącu wyniki tylko lekko drgnęły 😐
    Mamy wysłać te wyniki hormonów andrologowi, także pewnie tak jak mówisz przepisze coś na ten estradiol. Ale no myślę że to musi być sprawka clo, bo on też mówił że nadmiar testosteronu powoduje wzrost estradiolu.
    Tak jak mówisz, teraz zdaje mi się że gdyby nie ta stymulacja to wyniki byłyby lepsze. Także myślę że teraz zostaniemy przy samych suplementach.
    Też wkurzona jestem, że akurat teraz przy tych najgorszych wynikach pierwszy raz badaliśmy fragmentację 😅 i czekamy jeszcze na wyniki ale na pewno będą słabe.

Starania od 11.2023
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Koncentracja 3,7 mln/mln
    W całości 7,5 mln
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, ciekawe, że partner ma tak duży ten estradiol?
    Clo nie zmniejsza estradiolu? 🤔

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Fler Koleżanka

Wysłany: 14 marca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Fler, ciekawe, że partner ma tak duży ten estradiol?
    Clo nie zmniejsza estradiolu? 🤔

Właśnie ostatnio androlog nam powiedział, że mamy zbadać też estradiol przy okazji testosteronu bo właśnie mówił że za wysoki testosteron przekształca się w estradiol 🤔

Starania od 11.2023
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Koncentracja 3,7 mln/mln
    W całości 7,5 mln
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko niby ok, genetyka, hormony, USG a plemników nie ma. Póki co możemy pomarzyć o in vitro bo ostatnie badanie to pojedyncze plemniki. Ale badania robione po grypie i ogromnym stresie u męża. Jak podbijemy do przynajmniej 1 mln to mrozimy i in vitro jak najszybciej. Taki plan. Teraz mamy CLO jak nie pomoże to Monopur. Leczymy się już kompleksowo w klinice i lekarz z kliniki rozpisuje leki dla męża. Nie chodzimy do Androloga bo lekarz u którego był Chochlik potraktował nas tak samo i mamy dość wydawania kasy na wizyty typu nic nie poradzę 450 zł dziękuję.

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Właśnie ostatnio androlog nam powiedział, że mamy zbadać też estradiol przy okazji testosteronu bo właśnie mówił że za wysoki testosteron przekształca się w estradiol 🤔

Aaa, w taki sposób to działa 😄

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa Trzymam kciuki, żeby się szybciutko udało te plemniki dorwać i podziałać z in vitro 💖

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

__

• Fler Koleżanka

Wysłany: 14 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    U nas wszystko niby ok, genetyka, hormony, USG a plemników nie ma. Póki co możemy pomarzyć o in vitro bo ostatnie badanie to pojedyncze plemniki. Ale badania robione po grypie i ogromnym stresie u męża. Jak podbijemy do przynajmniej 1 mln to mrozimy i in vitro jak najszybciej. Taki plan. Teraz mamy CLO jak nie pomoże to Monopur. Leczymy się już kompleksowo w klinice i lekarz z kliniki rozpisuje leki dla męża. Nie chodzimy do Androloga bo lekarz u którego był Chochlik potraktował nas tak samo i mamy dość wydawania kasy na wizyty typu nic nie poradzę 450 zł dziękuję.

Fajnie, że chociaż macie kogoś zaufanego w klinice kto Was prowadzi bo my jakoś tak na razie nie możemy trafić na lekarza, któremu w 100 % moglibyśmy zaufać.
    Trzymam kciuki za wykręcenie tego 1 mln 🤞 a kiedy macie następne badania?

Starania od 11.2023
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Koncentracja 3,7 mln/mln
    W całości 7,5 mln
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Cześć dziewczyny,

U nas chyba wszystko wskazuje na to, że winowajca przy ostatnich wynikach było Clo 🫣
    Najlepsze jest to, że mąż jak zaczął je przyjmować to po 3 miesiącach zrobiliśmy badania hormonów to tylko trochę ruszyły więc dostał zalecenie by brać dalej no a teraz od tych ostatnich badań minęły tylko 2 miesiące a tak to teraz wygląda:
    Fsh 5,8 mlU/ml (norma 1,5-12,4)
    LH 7,12 mlU/ml (norma 1,7-8,6)
    ! Testosteron 31,5 nmol/l (norma 8,64-29)
    ! Estradiol 206 pmol/l (norma 41-159)
    Także no odstawiamy i będziemy myślec co dalej 😐

Śnieżka, a jakie macie wyniki? 🤔

Chmurka21 czym robicie kurację? 🤔

Sikoreczka, a macie jakiegoś dobrego androloga? I wiecie jakby co konkretnie chcecie ustalić oprócz dalszego postępowania? My tym razem stwierdziliśmy że pójdziemy do innego i teraz już z wielką teczką badań, także przedwczoraj byliśmy i sumie usłyszeliśmy tylko, że no niepłodność idiopatyczna bo on nie widzi nic co mogłoby ją powodować i to w sumie tyle 🤷‍♀️

Możesz zerknąć na moją stopkę, tam są wyniki badania nasienia i hormonów.

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Fajnie, że chociaż macie kogoś zaufanego w klinice kto Was prowadzi bo my jakoś tak na razie nie możemy trafić na lekarza, któremu w 100 % moglibyśmy zaufać.
    Trzymam kciuki za wykręcenie tego 1 mln 🤞 a kiedy macie następne badania?

To jest lekarz który mówi prawdę wiec nie wmawia nam że będzie cud i to jest dla mnie ok, za duzo już kasy i CZASU poszło na pierdolety... :P końcem marca mamy badanie.

• snieżka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:

Ciężko jest chyba trafić na dobrego lekarza, zwłaszcza do androloga, bo z tego co widzę jest ich niewielu. Boję się co w poniedziałek powie nam androloga na pierwszej naszej wizycie 😥 Ma mnóstwo dobrych opinii, ale wiadomo, że to nie zawsze się pokrywa :/

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ciężko jest chyba trafić na dobrego lekarza, zwłaszcza do androloga, bo z tego co widzę jest ich niewielu. Boję się co w poniedziałek powie nam androloga na pierwszej naszej wizycie 😥 Ma mnóstwo dobrych opinii, ale wiadomo, że to nie zawsze się pokrywa :/

A skąd jesteś? Do kogo idziecie? 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 14:15

__

• snieżka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    A skąd jesteś? Do kogo idziecie? 😄
    z Krakowa, do dr Bazańskiego :)

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    A jak hormony wyglądają? 🤔 i kiedy ostatnio badaliście? Ja się nie spodziewałam że u nas w 2 miesiące tylko może być taka zmiana, zwłaszcza, że wcześniej po 3 miesiącu wyniki tylko lekko drgnęły 😐
    Mamy wysłać te wyniki hormonów andrologowi, także pewnie tak jak mówisz przepisze coś na ten estradiol. Ale no myślę że to musi być sprawka clo, bo on też mówił że nadmiar testosteronu powoduje wzrost estradiolu.
    Tak jak mówisz, teraz zdaje mi się że gdyby nie ta stymulacja to wyniki byłyby lepsze. Także myślę że teraz zostaniemy przy samych suplementach.
    Też wkurzona jestem, że akurat teraz przy tych najgorszych wynikach pierwszy raz badaliśmy fragmentację 😅 i czekamy jeszcze na wyniki ale na pewno będą słabe.

Hm, ostatnio hormony badaliśmy chyba jakoś w październiku? Wyniki hormonów, to u nas od dłuższego czasu były super, testosteron 700-800, fsh ok.6, LH chyba 5, estradiol nie pamiętam, ale w normie, nigdy mąż nie miał zbyt wysokiego. Prolaktyna też ok. Mi się wydaje, że na obniżenie estradiolu my braliśmy równocześnie z clo letrozol.
    Swoją drogą ten nasz najnowszy lekarz stwierdził, że mąż ma o połowę zmniejszone jądra, a więc o połowę zmniejszony naturalnie testosteron (przed kuracjami miał ok. 380)

Sikoreczka

Kurde, jakoś przeoczyłam fakt, że u was są pojedyncze plemniki 😫 jak to się stało? Kojarzę, że mieliście coś koło miliona? To po tej operacji na żylaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 22:03

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 15 marca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że jest w ogóle sens starać się przy takich wynikach nasienia (zobaczcie w stopce)? Czy jest jakakolwiek sznsa, że zanim wyniki się poprawią, uda się zajść w ciążę?

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Operacja na żylaki nie pomogła bo nadal są. Wiec 7 tys. w dupke.. niestety. Obstawiam że dużo grypa zrobiła bo badaliśmy dwa tygodnie po. Wiec mam nadzieje że wrócimy do naszego bezsensownego poziomu i wybierzemy kilka do in vitro :)

Jedyne co po zabiegu się poprawiło to chormony, testosteron poszybował w górę. A tak to nic lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 10:50

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Myślicie, że jest w ogóle sens starać się przy takich wynikach nasienia (zobaczcie w stopce)? Czy jest jakakolwiek sznsa, że zanim wyniki się poprawią, uda się zajść w ciążę?

Tego niestety nikt Ci nie powie. Przy gorszych wynikach dziewczyny zachodziły w ciążę a przy lepszych niestety się nie udawało..

Ee źle doczytałam i już edytuje :D OCZYWISCIE że jest sens się starać jednak czy wyjdzie szybko tego nikt Ci nie powie :))

A co myślicie o inseminacji? Lub in vitro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 11:16

snieżka lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

No pewnie 😁 szkoda tracić miesięcy, a nuż się uda i jakiś plemniczek tam dopłynie xd po miesiącach, dwóch zmiany trybu życia już mogą pojawić się jakieś zmiany w nasieniu

snieżka lubi tę wiadomość

__

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ