Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki 😊 rzeczywiście w artykule jest wiele przydatnych informacji 🙂
Mój też właśnie używa wkładów chłodzących 😁
Jeśli chodzi o suple to mój mąż bierze:
Cynk
Selen
L-karnityne
Omegę
Witaminę D
B-complex
Witaminę C
Folian
Magnez
I z tych naturalnych to:
Olej z czarnuszki
Orzechy brazylijskie
Sok pomidorowy
Dajcie proszę znać czy bierzecie coś jeszcze 🤔 no i może wiecie jakie macie dawki cynku i selenu, bo zastanawiam sie czy nie bierzemy za małej dawkiStarania od 11.2023
👩🏼 jeden niedrożny jajowód
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 9 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln -
cukrzyk1991 wrote:Chochlik - rozumiem
W sierpniu 2024 nie dopuszczałam do siebie in vitro (przed nami był wtedy dopiero 1cs - moja gin tez nie sugerowała ivf). Juz przed staraniami wiedzielismy o moich chorobach (a o nasieniu męża nie). Dopiero w invimedzie - w listopadzie - po raz pierwszy, od razu z marszu zaproponowano ivf.
Teraz chciałabym już in vitro - ja chyba jestem "człowiekiem małej wiary" 🥺 Podziwiam Was, że dajecie radę - i nadal jestescie takie pozytywne. Ja z każdym cyklem tracę nadzieję - a przeciez staramy sie dopiero 8 miesiecy i poza tym mamy już jedno dziecko z naturalnej ciąży bez żadnych wspomagaczy nawet. Chyba to moje mega niskie AMH przygnębia mnie najmocniej i to, ze mam endometriozę 3 stopnia a ona utrudnia mocno zajscie w ciaze. Plus ta jakosc nasienia ... chyba dlatego boje sie ze trace czas na starania naturalne. Ale maz nie chce ivf (nie ze wzgledow religijnych).
Kochana czy Twój mąż ma też problemy z hormonami ? -
Mój mąż brał jeszcze antyoksydanty (zalecane głównie na słabą morfologię i wysoką framentacje):
Q10 200mg
witamina C 1000mg
witamina E 400j
glutation 500mg
NAC 600mg
podpieraliśmy się między innymi tym badaniem https://www.mdpi.com/2077-0383/11/21/6391
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
AnneMarie1234 wrote:W którym mieście Invimed?
Kochana czy Twój mąż ma też problemy z hormonami ?
Invimed Poznań.
Sama nie wiem czy ma problem z hormonami - gdy nasienie wyszlo zle to zrobilismy po 2 tygodniach hormony meskie i wg androloga z invimedu wszystko jest ok. Testosteron całkowity wyszedł 570 (norma do 980). Wiec jest powyżej połowy. Shbg ma lekko obnizone. A z kolei estradiol w górnej granicy. Jak coś to wszystkie jego wyniki są na stronie 36. W kwietniu robimy powtórkę badania.
🥺 cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals - ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
(❌️ 4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
(❌️ 5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
(❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - progesteron 27)
Przed nami 8 cykl starań (z lamettą)
✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
"Pięknie żyjesz
Choć kłody pod nogami masz
To wszystko minie
I minę jak ta kłoda też" -
Fler wrote:
Dajcie proszę znać czy bierzecie coś jeszcze 🤔 no i może wiecie jakie macie dawki cynku i selenu, bo zastanawiam sie czy nie bierzemy za małej dawki
U nas androlog zwrocil uwage zeby selenu było 200, q10 ubichinOL 200, l-karnityny aż 2000 ! Zalecil tez mio-inozytol (daje fertistim)
Daje mu jeszcze d3 4tys. (fun fact : badalam dzis tez ta witamine i pomimo ze biore 4tys. dziennie to jestem w dolnej granicy normy - mam 30). Oprócz tego : maca, l-arginina, magnez, b6, cynk z miedzią, wit c 1000. I jeszcze moja gin zapisala mu na recepte jakis kwas foliowy z wieksza dawką.🥺 cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
5cs - cb 🩸
7cs - naturals - ⏸️
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
Aaa - NAC tez mu daje ale dopiero od tygodnia. Stwierdzilam ze nie zaszkodzi na ruch xD a i tak ma kaszel od tygodnia :p ale w dawce 600 a nie 1800
Fler lubi tę wiadomość
🥺 cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
5cs - cb 🩸
7cs - naturals - ⏸️
"Pięknie żyjesz
To wszystko minie
Dzięki Dziewczyny! Musze mu chyba jeszcze dodać kilka supli 🙄
najgorsze jest to, że cynk mieliśmy 15 mg a selen 100 a to rzeczywiście za mało… podejrzewam, że na początku drogi nie doczytałam/ stwierdziłam, że to za duże dawki no i tak już później kupowałam bez zastanowienia. Wleciało mi teraz klasyczne obwinianie się, także super 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 08:04
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2023
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 9 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln -
Ans16 wrote:Dzień dobry, mąż był w piątek na badaniu nasienia
Czy może nam ktoś pomoc w interpretacji, bardzo proszę
Abstynencja 5 dni
Czas upłynnienia 20 min
Objętość 4.4 ml
PH 8.10
Aglitynacja brak
Komórki okrągłe <5mln/ml
Leukocyty <1 mln/ml
Liczba plemnikow w w 1 ml ejakulat- 11.9 mln/ml
Całkowita liczba plemnikiw 52.2mln/ejakulat
Plemniki o ruchu progresywnym 61%
Ruchu nieprogresywnym 13%
Plemniki nieruchome 26%
Ruchliwości 74%
Liczba plemnikow progresywnych 7.2mln /ml
Plemniki o prawodlowej budowie 5%
Czy ktoś pomoże w I terpretacji
Macie super wyniki -
Chochlik12 wrote:Cześć dziewczyny,
Mój mąż właśnie dostał wyniki badań nasienia i tak se… 🥲 ogólnie jest widoczna poprawa (na plus bardzo zmieniła się ilość, ale ruch dalej szoruje podłogę… 🥺)
Jeśli macie jakieś myśli, to proszę o wiadomość 💖🌸🙌🏻 idziemy do andro dopiero za 2 tygodnie.
Liczba plemników:
W ml - było 11,00 mln ➡️ jest 37,1 mln (≥ 16 mln)
Ogólnie - było 25,42 mln -> jest 73,4 mln (≥ 39 mln)
ruch postępowy szybki (typ a)
Było 1,02 % ➡️ jest 0,3%
ruch postępowy wolny (typ b)
Było 5,4% ➡️ jest 11,2%
ruch niepostępowy (typ c)
Było 11,35% ➡️ 13,2%
Nieruchome (typ d)
Bylo 82,16% ➡️ jest 75,4%
ruch postępowy (a+b)
Było 6,5 ➡️ jest 11,5%
Morfologia: 2% prawidłowych i teraz i poprzednio.
Dodatkowo wcześniej lepkość była prawidłowa a teraz jest ++ 🫣
Ja już nie rozumiem, co można zrobić lepiej, mąż brał NAC przez te 4 miesiące, pił wodę…
We wcześniejszych badaniach mieliśmy prawidłowych, zdolnych do zapłodnienia około 33 tysiące, teraz jest 168 tysięcy, więc różnica ogromna, ale wciąż brakuje do tego idealnego 1mln-5mln 🥲
Ponadto mam pytanie, czy to jest tak, że osiąga się swój limit górny i bardziej się nie da poprawić? 🤔 czy im dieta i suplementacja trwa dłużej, jest coraz lepiej?
Właśnie wróciliśmy z konsultacji u androloga (dr Gierek) i jestem mocno rozczarowana. 😢
Powiedział, że wyniki się poprawiają i na tym jego rola się kończy – wszystko sprawdził i nie ma nic więcej do zaoferowania (co z tego, że ilość wzrosła skoro ruchliwość szoruje po ziemi, a żywotność z 75 nagle spadła na 30 😒)Gdy zapytałam o propozycję leczenia od innego lekarza, odpowiedział, że on tego nie stosuje, chyba że u pacjentów z otyłością. Podkreślił, że pod względem anatomii i wyników krwi wszystko jest w normie, więc nie widzi potrzeby dalszej interwencji. Nie dał nam żadnej alternatywy. 🥺
Oczywiście dalej będziemy walczyć dietą i innymi metodami, ale teraz nie wiemy, gdzie się udać. Myślałam, że trafiliśmy na androloga, który poprowadzi nas mądrze i kompleksowo, a on wprost zaznaczył, że nie mamy do niego wracać…Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 19:41
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochliku ciężko to sie czyta.. macie jakis plan?
Dla mnie osobiście lekarz typu androlog to szaman i nie ma odpowiedniego schematu leczenia i jak suple i ruch nie pomogą to proszę dalej nie przychodzić bo nic nie pomogę, i za taką wizytę biora 450 zł..Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Chochliku ciężko to sie czyta.. macie jakis plan?
Dla mnie osobiście lekarz typu androlog to szaman i nie ma odpowiedniego schematu leczenia i jak suple i ruch nie pomogą to proszę dalej nie przychodzić bo nic nie pomogę, i za taką wizytę biora 450 zł..
Dokładnie, po dzisiejszej wizycie mam to samo zdanie… Nawet kwoty jesteś blisko - 380zł za to daliśmy ☹️ totalnie nic nam nie powiedział, mam poczucie zmarnowanych pieniędzy na darmo…
Odnośnie planu to sama nie wiem 😞 chyba znów poczekamy kolejne 3 miesiące, potrwamy w tej diecie i zobaczymy, czy to coś przyniesie. Może jednak powrót do tego pierwszego andro z kliniki? Tylko tam nie złapaliśmy zaufania… sama nie wiem 😢14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Dokładnie, po dzisiejszej wizycie mam to samo zdanie… Nawet kwoty jesteś blisko - 380zł za to daliśmy ☹️ totalnie nic nam nie powiedział, mam poczucie zmarnowanych pieniędzy na darmo…
Odnośnie planu to sama nie wiem 😞 chyba znów poczekamy kolejne 3 miesiące, potrwamy w tej diecie i zobaczymy, czy to coś przyniesie. Może jednak powrót do tego pierwszego andro z kliniki? Tylko tam nie złapaliśmy zaufania… sama nie wiem 😢
To jest dla mnie trochę chore 😐 przecież to on jest lekarzem i to z taką a nie inną specjalizacją i jeśli jest problem z ruchem to powinien coś na to poradzić…
W ogóle nie wiem co sądzić o tych andrologach. My teraz szukamy jakiegoś nowego i widać, że zawsze jest to jakaś tylko dodatkowa specjalizacja a nie główna działalność i tu na forum możesz się więcej dowiedzieć niż od lekarzy…Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 10:06
Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2023
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 9 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln -
My dostaliśmy wyniki po 3 miesiącach i są gorsze 🙃 kompletnie się tego nie spodziewałam, zwłaszcza że przygotowywaliśmy się teraz do inseminacji, porobiliśmy już wszystkie badania a okazało się, że koncentracja spadła do 3,5 miliona…
Nie mam pojęcia co mogło być powodem, zwłaszcza, że mąż od stycznia schudł, trzymał dietę, dużo się ruszał, suplementowi, dieta była idealna a tu gorsze wyniki 😔
Do tego, minęło już 10 miesięcy od operacji żpn, w której pokładałam takie nadzieje, myślałam że po takim czasie będzie miał już idealne wyniki a tu się okazuje że są tylko trochę lepsze a to w sumie może być skutkiem jedynie suplementacji…
Poniżej przedstawię najważniejsze wyniki:
Luty 2024 (invicta)
Koncentracja 2 mln/ml
W całości 5 mln
Suma plemników o ruchu postępowym 26%
Ph 8
Upłynnienie 60 min
Morfologia 3%
Maj 2024 operacja żpn
Wrzesień 2024 (invicta)
Koncentracja 3,7 mln/ml
W całości 9,20 mln
Suma plemników o ruchu postępowym 18%
Ph 8
Upłynnienie 60 min
Morfologia 2%
Od października 1 tabletka Clostilbegytu co 2 dzień
Grudzień 2024 (gameta)
Koncentracja 5,2 mln/ml
W całości 13,3 mln
Ruch postępowy 26%
Ph 8,3
Upłynnienie 15 min
Morfologia 1%
Styczeń 2025 mąż przyjmował flucofast z racji ph 8,3
Marzec 2025 (invicta)
Koncentracja 3,6 mln/ml
W całości 7,2 mln
Ruch postępowy 10%
Ph 8
Upłynnienie 60 min
Morfologia (czekamy)
Czekamy też na fragmentację
Powiedzcie proszę czy miałyście takie rozjazdy pomiędzy klinikami? Nie rozumiem dlaczego w inviccie 3 razy upłynnienie wynosiło 60 min a już w gamecie było 15 min (?)… może np. Invicta podaje w tej górnej granicy, nie wiem…
Niby ok bo może ph wróciło do poziomu 8 i to pogorszenie wynika z przyjmowania flucofastu?
Nie wiem też czemu ruch aż tak poleciał w dół… w każdym razie nie wiem czemu w inviccie zawsze te wyniki wyglądają podobnie a jak raz zrobiliśmy w gamecie to były zupełnie inne.
Nawet jeśli zostało nam tylko invitro to nie wiem czy jest sens rozpoczynać teraz procedurę jeśli akurat wyniki się pogorszyły 😔 pewnie lepiej by było je poprawić ale na to gwarancji i tak nie ma 😔
Nie wiem już co robić… chyba musiałam się wyżalić….
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 10:45
Starania od 11.2023
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 9 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln -
Tak, także no muszę przymusić chyba męża do zrobienia ponownie testosteronu, LH i fsh. W połowie stycznia jakoś robił testosteron i wtedy nieznacznie poszedł do góry, także nie wiem czy jest szansa, ze teraz jakoś mega poszybowałStarania od 11.2023
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 9 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln -
Fler mój mąż też w Invicta (warszawa) zawsze miał takie długie upłynienie, a ostatnio nawet dopisali że zrobili to mechanicznie. Nie wiem z czego to wynika, ale ostatnio wysłałam go po wynikach z Invicta tydzień później do innego miejsca, aby zweryfikować wyniki. Niestety wyszła podobna wartość: w Invicta 2mln/ml, a w Boramed 2.5 mln/ml.
Przy takich wynikach na Waszym miejscu nie decydowałabym się na inseminację. To będzie tylko strata pieniędzy, czasu i nerwów. Jeśli chodzi o invitro - to są to ok wyniki pod procedurę. U nas ostatni wynik przed invitro to było 0.7 mln/ml i poszliśmy już w desperacji obawiając się jeszcze gorszego. Mąż 2 msc później przy punkcji wykręcił swój rekord 4.5mln/ml i pani embriolog śmiała się, że było aż nadto z czego wybierać.👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
Valie05 wrote:Fler mój mąż też w Invicta (warszawa) zawsze miał takie długie upłynienie, a ostatnio nawet dopisali że zrobili to mechanicznie. Nie wiem z czego to wynika, ale ostatnio wysłałam go po wynikach z Invicta tydzień później do innego miejsca, aby zweryfikować wyniki. Niestety wyszła podobna wartość: w Invicta 2mln/ml, a w Boramed 2.5 mln/ml.
Przy takich wynikach na Waszym miejscu nie decydowałabym się na inseminację. To będzie tylko strata pieniędzy, czasu i nerwów. Jeśli chodzi o invitro - to są to ok wyniki pod procedurę. U nas ostatni wynik przed invitro to było 0.7 mln/ml i poszliśmy już w desperacji obawiając się jeszcze gorszego. Mąż 2 msc później przy punkcji wykręcił swój rekord 4.5mln/ml i pani embriolog śmiała się, że było aż nadto z czego wybierać.
To rzeczywiście coś musi z tym być, że wpisują maksymalną wartość i tyle ale dlaczego nie napiszą normalnie to nie mam pojęcia. No i gdybym to wcześniej wiedziała to nie wciskałabym jeszcze mężowi acc za każdym razem 😅
No z takimi wynikami to na pewno już nam tylko invitro zostało, także pewnie zaraz będziemy się starali o kwalifikacje. Możesz napisać ile Wam zajęło od kwalifikacji do rozpoczęcia działań? Nie chciałabym żeby mi stymulacja na lato wypadła, bo to jednak wyjazdy itdStarania od 11.2023
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 9 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln -
Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć? We wtorek odebraliśmy z narzeczonym wyniki seminogramu i mocno nas dobiły
Wizyta u androloga dopiero przed nami - w poniedziałek
👩🏻 29 👦🏻 33
04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 14.03 ponowne badanie
11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️ -
Sikoreczkaaa wrote:Chmurko jak mąż znosi kurację? Wszystko ok?
Hej, miło że pytaszmąż czuje się ok (właśnie go o to zapytałam 😂). Nie ma żadnych takich mocniejszych skutków ubocznych. Jedynie ostatnio mieliśmy dwa gorsze dni, bo za 1,5tyg pierwsze badanie nasienia i mamy stres, że jednak to nic nie da jak zwykle
no ale cóż…
Chochlik - ech, no cóż. Z jednej strony to szczyt chamstwa, z drugiej może lepiej, że otwarcie mówi, że jego wiedza już na więcej nie pozwala 🫣 a nie jak nasz poprzedni sugerował inseminacje przy koncentracji 2mln :p
Śnieżka - oczywiście zapraszamy
Ogółem to wiosna nie za dobrze nam robi 🫣 jakieś mamy wyższe oczekiwania.
Valie - jak się czujesz? Kurde, już 2gi trymestr, jak to leci 🫣
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -