X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    U nas w dniu punkcji 300 tys w ml, pobranych 12 komorek z czego 10 dojrzalych, zapłodnione 6 na 6 komórek. 3 w piątej zamrożone jako blastki, 3 przetrzymali do 6 doby ale niestety zdegenerowały.
    Wiec chyba nie ma reguły.

Nasienie dobrze jest zamrozić dla spokojnej glowy starego w dniu punkcji który po pierwsze wie, że masz ciężko i na dodatek będą Cie usypiać a po drugie musi cos z siebie wydobyć. A tak to ciągle sobie mówiliśmy że mamy mrożonki :) u nas kosztowało to 500 zl.

Co do terapii u nas po clomidzie mieliśmy najwieksza koncentrację 2,2 mln. Potem juz tylko gorzej i gorzej. Ale bywały też wyniki pojedyncze w polu widzenia.

Chmurko a nie możesz w pracy powiedzieć że masz zabieg ginekologicznych np. skleroterapie torbieli na jajniku i musisz mieć badania przed tym zabiegiem? Ja tak powiedziałam, mogłam wychodzić w czasie pracy na badania. Hormony ogarniałam przed pracą. Na punkcje (zabieg 😀) wzięłam wolne a potem L4 z pakietu medycznego. Kłamania i kombinowania dużo ale cel słuszny.

Maggie na własną rękę bym nic nie wdrażała z hormonów. Dla mnie zastanawiające jest że z dwóch procedur z dużej ilości komorek nie macie nic.. z środkami w klinikach ciężko więc rozumiem, że nie chcecie czekać gdzieś indziej.

Estera trzymam kciuki ✊️ daj proszę znać jak będziesz po punkcji. 3 mln gdzie potrzebują koło 6 sztuk brzmi dobrze. :)

Haha ja w pracy mowie, ze mam nawracające polipy (co z reszta jest troche prawda) ale przeszło nawet jak zniknęłam z pracy na ponad dwa tygodnie po poronieniu.

Estera dasz radę 💪🏼 powiem szczerze, ze przy tym całym procesie IVF to akurat punkcja była dla mnie przyjemnością. Dostajesz leki i odpływasz 😅 budzisz się, poleżysz trochę i do domku.

Estera95, Chmurka21 lubią tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅ANA3
    ✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    ✅APS
    ✅kariotyp
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia
    2024 - polipektomia
    2025 - histeroskopia + biopsja

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
    4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️
    dawaj fasolko 🤞
  • Martaa9797 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chce się dowiedzieć czy ktoś z Was miał taką sytuację jak i opowiedzieć co się wydarzyło. Mój Mąż ostatni raz zrobił badanie nasienia w 2023 i wyszły fatalnie 0 % prawidłowych plemników. Zrobiliśmy sobie przerwę aż do tej pory Mąż przez ten czas zaczą stosować dietę więcej się ruszać i rzucił palenie wiec na prawdę dużo się zmieniło. Przystąpiliśmy do programu in vitro i ruszyliśmy z kopyta ja zaczęłam stymulacje hormonalną i tydzień przed punkcją mąż wykonał badanie nasienia iiii uwaga 4% prawidłowych plemników.... ogromny progres my z panią doktor to miałyśmy oczy jak 5 zł ale program rozpoczęty wiec będziemy go kontynuować bo mimo tak znacznej poprawy dalej nie ma ciąży. Ale to jest tak wspaniała wiadomość. I nie wiem co myśleć mimo wszystko dokończymy in vitro mimo że być może wystarczyła by inseminacja. Trzymam kciuki za Was i być może dam swoją historią komuś nadzieję buziaki 😘 Trzymajcie kciuki!

Sikoreczkaaa, Chmurka21, Fler lubią tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta kciuki i za Was :) dieta i zdrowy tryb życia potrafią dużo zmienić. 💚

Martaa9797, Fler lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa9797 wrote:
    Cześć chce się dowiedzieć czy ktoś z Was miał taką sytuację jak i opowiedzieć co się wydarzyło. Mój Mąż ostatni raz zrobił badanie nasienia w 2023 i wyszły fatalnie 0 % prawidłowych plemników. Zrobiliśmy sobie przerwę aż do tej pory Mąż przez ten czas zaczą stosować dietę więcej się ruszać i rzucił palenie wiec na prawdę dużo się zmieniło. Przystąpiliśmy do programu in vitro i ruszyliśmy z kopyta ja zaczęłam stymulacje hormonalną i tydzień przed punkcją mąż wykonał badanie nasienia iiii uwaga 4% prawidłowych plemników.... ogromny progres my z panią doktor to miałyśmy oczy jak 5 zł ale program rozpoczęty wiec będziemy go kontynuować bo mimo tak znacznej poprawy dalej nie ma ciąży. Ale to jest tak wspaniała wiadomość. I nie wiem co myśleć mimo wszystko dokończymy in vitro mimo że być może wystarczyła by inseminacja. Trzymam kciuki za Was i być może dam swoją historią komuś nadzieję buziaki 😘 Trzymajcie kciuki!

Szczerze mówiąc to miałabym oczy jak 5zł obserwując zdziwienie lekarza dziwiącego się wahaniom wyników morfologii plemników. Z doświadczenia powinna wiedzieć, że takie rzeczy się zdarzają. Tak, mieliśmy taką sytuację - wahania w przedziale 0-6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 09:59

Chmurka21, Martaa9797, Fler lubią tę wiadomość

• Estera95 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domu po punkcji. Przed partnerem do konca udawalam, ze podchodze na luzie, ale w sali juz dostalam ataku paniki. Niepotrzebnie, bo po wszystkim czulam wielka ulge i zdziwienie, ze to juz.

Wyszlo jedynie 6 komorek, bardzo liczylam na wiecej, czekamy teraz na info, ile z tego sie do czegos nadaje (dzisiaj maja dac znac) i ile sie zaplodni (jutro). Nie mam pojecia, jak z wynikami partnera, takze poki co oprocz tego ze przezylam i czuje sie dobrze, to jedna wielka niewiadoma :)

Chmurka21, Fler lubią tę wiadomość

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

I IVF:
    21.07 - rozpoczecie symulacji (Rekovelle + Orgalutran + Menopur,)
    28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera czekałam na info od Ciebie :) 6 komórek to dobry wynik. Trzymam kciuki na seksy na szkiełku. 🍍✊️

Czasem nie taki diabeł straszny. 😗 pierwsza procedura jest taka próbna. I dobrze przejść ja dobrze żeby nie zrazić sie na przyszłość.

Odpoczywaj, wcinaj białko i zajmuj głowę żeby za dużo nie analizować. Zrobiłaś wszystko co mogłaś. 💚

Chmurka21, Estera95, Fler lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera ja też czekałam. Trzymam kciuki za zarodki ❤️

Estera95 lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Estera95 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo!

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

I IVF:
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
  • Martaa9797 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Szczerze mówiąc to miałabym oczy jak 5zł obserwując zdziwienie lekarza dziwiącego się wahaniom wyników morfologii plemników. Z doświadczenia powinna wiedzieć, że takie rzeczy się zdarzają. Tak, mieliśmy taką sytuację - wahania w przedziale 0-6.

W sumie racja... nie pomyślałam o tym ale na prawdę lekarz była zdziwiona mimo wszystko. Bynajmniej strasznie się cieszę. Bo os 2021 do 2023 nie było nawet 1 % a po przerwie prawdziwy skok ❤️‍🩹

• dagaaa Nowa

Wysłany: 1 sierpnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    odzywam się tutaj bo jeszcze niedawno też szukałam wszystkiego co się da. Opowiem po krótce naszą historię, wiem że każdy jest inny ale może komukolwiek się to nada kiedyś. Po prawie roku starań zrobiliśmy seminogram i wyniki były kiepskie:
    30.04.2025
    ilość 4mil/ml
    w ejakulacie 16 mil
    ruch postępowy 45%
    ruch całkowity 58%
    morfologia 1%
    Oczywiście wyniki te pozostawiły dużo do życzenia, zbadaliśmy hormony u męża i wszystkie wyszły w porządku. TSH 1, Prolaktyna 13,83 ng/ml, FSH 6,7 mlU/ml, LH 3,0 mlU/ml, testosteron 4,7 ng/ml (zakres 1,42-9,23). Nic co wyjaśniałoby te wyniki, więc zrobiliśmy posiewy. Czyste u mnie i u męża. Androlog rozłożył ręce, nie ma czego leczyć. Mąż 27 lat, szczupły. Przekopałam cały internet i wprowadziłam wszystko co znalazłam jako pomocne (podpierałam się też zagranicznymi forami oraz artykułami naukowymi). Wprowadziliśmy przede wszystkim dietę z niskim IG, ryby 2x w tygodniu, olej rzepakowy na oliwę/ masło klarowane, zero białej mąki w każdej postaci, wszystko ciemne, nabiał tylko chudy, unikać UHT, mięso zamiast szyneczki wieprzowej czy ukochanych mojego męża różnych mięsiw wprowadziliśmy kurczaka/indyka, warzywa do każdego posiłku, orzechy brazylijskie 5 szt dziennie, włoskie do smaku (mąż lubi więc wcinał), zero słodyczy, alkoholu, fast foodów, domowe posiłki. Codziennie wieczorem szklaneczka soku pomidorowego i łyżka oleju z czarnuszki. Ruch, mąż typ siedzącego stresa, więc wprowadziliśmy zasadę że czego nie wyeliminujesz (stres) to wypoć, wyciśnij na sztandze, wybiegaj itd. Mąż zbudował trochę mięśni dzięki temu i znacznie zmniejszył codzienny stres. Zero telefonu w kieszeni, laptopów na kolanach itp, nic co mogłoby podnosić temperaturę. Zmiana bielizny na bawełnianą i szerokie bokserki, w nocy śpi nago od pasa w dół. Wymiana spodni na bardziej przewiewne np lniane. Ogólnie wszystko co poliestrowe poszło w odstawkę. Do obiadu dzienna szklanka soku z granatu/ aronii. Wszystkie naturalne antyoksydanty są naszymi przyjaciółmi.
    Oczywiście zestaw małego chemika w postaci suplementów. Poniżej rozpiska, wiem że sporo tego.
    Rano na czczo:
    Maca 1500
    Żeń szeń
    Buzdyganek
    Mleczko pszczele 600
    NAC 600
    L-Kartynina
    Rewestradol
    do śniadania dostaliśmy 2xdziennie Pentohexal od androloga więc 1 do śniadania
    Do obiadu:
    1 Pentohexal
    Koenzym Q10 (100 Ubichniolu, 100 Ubichnionu)
    Wit. B Complex methylowana
    Wit D
    Wit E 400
    wit C 1000
    Jod
    Omega 3 (niski Totox, zwracać uwagę na EPA i DHA)
    dodatkowo DHA 500
    Miedź (ze względu na końskie dawki cynku)
    Antaksantacyna
    Do kolacji:
    Cynk min 60 mg (wg badań tyle jest potrzebne!)
    Melatonina
    L-arganina

po 3 miesiącach takiego życia nasze wyniki:
    31.07.2025
    ilość 26 mil/ml
    w ejakulacie 67,6 mil/ml
    ruch postępowy 47%
    ruch całkowity 61%
    morfologia 3%

Jestem bardzo dumna z męża bo wziął sprawy w swoje ręce i efekty widać. Jeśli czegoś z suplementów ważnego zapomniałam to dopiszę. Polecam na ig drkatarzynajankowska, miała niedawno post dot. suplementów i dawek. Życzę wszystkim czytającym powodzenia i efektów waszej pracy <3

Chochlik12 lubi tę wiadomość

starania od 07.2024
    Ja: 24 lata
    PCO z owulacjami
    AMH 5,38
    hormony super

Mąż: 27 lat
    4mil/ml po 3 msc 26 mil/ml
    1% morfologia po 3 msc 3%
    brak żylaków, hormony ok, posiewy czyste

pozytywny test 15.07 (ok 19dpo)
    23.07 CRL 6,3 mm ASP 121
    30.07 CRL 11,3 mm ASP 145
    zostań z nami <3
  • Fler Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, dzięki <3 przykro mi bardzo :( ale tak jak dziewczyny pisały, może trzeba pogłębić diagnostykę i to nawet u Ciebie, bo może jest jakiś powód, przez który nie dochodzi do zagnieżdżenia :( ja tam dalej brnę w suple i mężowi to mówię, że gdyby nie one to może byłoby gorzej, ale tak szczerze mówiąc to co raz bardziej wątpie w jakieś ich magiczne działanie (przynajmniej na mojego męża, może w inncyh przypadkach jest inaczej).

Sikoreczka, umówiłam się na poniedziałek ale to chyba jest taka wizyta pre-kwalifikacyjna :( ale no dowiem się wtedy dopiero kiedy będą środki... lub dopiero mnie na jakąś listę wpiszą... ogólnie to mnie trochę załamuje ta perspektywa, że wszystko może jeszcze tyle potrwać..

Chochlik, dziękuję bardzo za wsparcie <3 no właśnie tak jak pisałam wyżej to najbardziej obawiam się tego upływu czasu bo mam już na maxa dosyć...

Tak co do tego co pisałaś Chmurko, to mam dokładnie te same obawy jeśli chodzi o pracę... mam możliwość pracy zdalnej ale też wtedy dzwonią do mnie na telefon więc średnio to widzę żeby tak jak Valie siedzieć w klinice :D trzeba się będzie nagimnastykować ze ściemnianiem... ale mam też kolejny pomysł, z którego możecie skorzystać bo ja kiedyś miałam wycinanego gruczolakowłókniaka z piersi, a że był dość duży to dostałam zwolnienie na 3 dni, ale można też mieć małego i jednodniowe zwolnienie :D w każdym razie sama właśnie myślałam żeby powiedzieć, że mam kolejną jakąś zmianę w piersi i trzeba to zbadać itd. Ale pomysł Sikoreczki też niezły :D

Estera, gratulacje! Zwłasza, że się tak bałaś to już w ogóle :) Trzymam kciuki i relacjonuj jak tam :D

Dagaaa, super, że mieliście tyle samozaparcia i jeszcze przyniosło to efekty :)

Starania od 11.2023
    👩🏼 jeden niedrożny jajowód
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Po 11 msc od operacji
    Koncentracja 4,4 mln
    Całkowita ilość 14,3 mln
  • Estera95 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki od embriologa
    Z 6 tylko dwie dojrzale komorki. Jestem zalamana i czuje sie winna, bo przez ten bol brzucha skrocilysmy stymulacje o jeden dzień i nie mialam podanego ovitrelle, ktory ponoc poprawia jakosc komorek tylko cos innego. Przy pierwszym podgladzie bylo 14 pecherzykow, dwa dni przed punkcją 8.

Wyrzucam sobie, bo może gdybym zacisnela zeby byloby inaczej. Przy dwoch komorkach i parametrach partnera na nic juz nie licze. Czuje, ze zmarnowalam procedurę, bo jaka jest szansa, ze te dwie sie zaplodnia i dotrwaja do 5 doby, niemal zerowa.

Jeszcze w dwoch ostatnich badaniach, tydzien i dwa tygodnie temu mielismy koncentracje 1,7mln /ml, dzis juz tylko 0,5mln.

Myslalam, ze wiek i wyzsze niz nizsze AMH zagraja na moja korzysc, ale coz, jest jak jest. Musze to wyplakać

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

I IVF:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler jak byście musieli czekać to wykorzystaj ten czas na suplementacje. Szczególnie koenzym q10 na jajca. Ja dość dlugo suplementowalam przed duże dawki tego lepiej przyswajalnego. Jedyny minus taki, że jest drogi..

Estera, niestety tak jak mówią pierwsza procedura jest taka żeby sprawdzić jak reaguje sie na leki. Dlaczego nie podali ovitrelle na koniec? Wysoki estradiol? Kochana niekiedy 2 komórki zapładniały sie i były zarodki. Trzeba czekać. Z tego 500 tys. Napewno znajdą tych dwóch dobrych pływaków. ✊️

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Estera95 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Fler jak byście musieli czekać to wykorzystaj ten czas na suplementacje. Szczególnie koenzym q10 na jajca. Ja dość dlugo suplementowalam przed duże dawki tego lepiej przyswajalnego. Jedyny minus taki, że jest drogi..

Estera, niestety tak jak mówią pierwsza procedura jest taka żeby sprawdzić jak reaguje sie na leki. Dlaczego nie podali ovitrelle na koniec? Wysoki estradiol? Kochana niekiedy 2 komórki zapładniały sie i były zarodki. Trzeba czekać. Z tego 500 tys. Napewno znajdą tych dwóch dobrych pływaków. ✊️

Z obawy przed hiperstymulacja dostalam cos innego. A ja mam poczucie, ze gdybym przetrzymala ten bol i nie zglosila sie wczesniej do kliniki to dostalam ovitrelle i punkcje mialabym planowo jutro

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

I IVF:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Z obawy przed hiperstymulacja dostalam cos innego. A ja mam poczucie, ze gdybym przetrzymala ten bol i nie zglosila sie wczesniej do kliniki to dostalam ovitrelle i punkcje mialabym planowo jutro

Kochana niezadreczaj sie. Procedura jest zarówno fizycznie jak i psychicznie obciążająca. Trzeba liczyć na to że uda sie uzyskać zarodek do transferu. ✊️

Estera95, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Fler Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera, na nic już nie masz wpływu, także postaraj się nie stresować i myśleć pozytywnie 🙂

Sikoreczka, no właśnie biorę q10 od jakichś 2 miesięcy, w dawce 100-200, a Ty ile bralas? 🤔

Starania od 11.2023
    👩🏼 jeden niedrożny jajowód
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Po 11 msc od operacji
    Koncentracja 4,4 mln
    Całkowita ilość 14,3 mln
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera, to nie Twoja wina. Trudno lekceważyć ból, jak wiadomo, że może dojść do hiperstymulacji czy innych poważnych konsekwencji. Wiem, że z boku patrząc łatwiej dochodzić do takich wniosków, jednak jak to dotyczy kogoś bezpośrednio trudno powstrzymać emocje…
    Tak jak sikoreczka mówi, i z dwóch komórek mogą być zarodki i ciąża. Szczerze nigdy niewiadomo, jeszcze się nie załamuj!

Estera95, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Estera, na nic już nie masz wpływu, także postaraj się nie stresować i myśleć pozytywnie 🙂

Sikoreczka, no właśnie biorę q10 od jakichś 2 miesięcy, w dawce 100-200, a Ty ile bralas? 🤔

200 dziennie :)

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Myslalam, ze wiek i wyzsze niz nizsze AMH zagraja na moja korzysc, ale coz, jest jak jest. Musze to wyplakać

Kochana, wiem co czujesz byłam w tym samym miejscu 11 msc temu. U mnie AMH było mniejsze niż u Ciebie, ale też nie spodziewałam się wyniku pobrania 3 komórek... 1 nawet się nie zapłodniła i finalnie mieliśmy 2. Pięć dni hodowli było najgorszym możliwym dla mnie okresem: bardzo dużo złych myśli i złorzeczenia na klinikę czemu stymulacja się zjebała.
    Embriolog nawet proponowała mrożenie w 3 dobie, żeby cokolwiek mieć. Finalnie z 2 komórek mieliśmy 2 zarodki 5-dniowe - niewyobrażalne szczęście. Drugi dał ciążę. Mam nadzieję, że na Ciebie czeka podobna historia 🤞🏻

Estera95 lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Estera95 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Kochana, wiem co czujesz byłam w tym samym miejscu 11 msc temu. U mnie AMH było mniejsze niż u Ciebie, ale też nie spodziewałam się wyniku pobrania 3 komórek... 1 nawet się nie zapłodniła i finalnie mieliśmy 2. Pięć dni hodowli było najgorszym możliwym dla mnie okresem: bardzo dużo złych myśli i złorzeczenia na klinikę czemu stymulacja się zjebała.
    Embriolog nawet proponowała mrożenie w 3 dobie, żeby cokolwiek mieć. Finalnie z 2 komórek mieliśmy 2 zarodki 5-dniowe - niewyobrażalne szczęście. Drugi dał ciążę. Mam nadzieję, że na Ciebie czeka podobna historia 🤞🏻

Dziekuje za te slowa. Wiem, ze sa takie historie ale nie potrafie w nie wierzyc w swoim przypadku. Jeszvze dwa miesiace temu nie sadzilam, ze w ogole bedziemy mieć problem z naturalnym poczęciem ;( mam wrazenie, ze co moze isc zle to idzie.

Ciesze sie bardzo, ze Tobie sie udalo, kazda taks historia jest malym cudem 🥰

Z ciekawosci, ktore leki mialas do stymulacji?

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

I IVF:
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ