X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    We wtorek mamy wizytę kwalifikacyjną. Nie wiem jak to tam wygląda czy będziemy czekać czy może od razu jakoś nas zakwalifikują? Nie mam pojęcia

Jak jest wizyta kwalifikacyjna to raczej jest kasa. :) Nam na kwalifikacji zrobili zaległe badania i od następnego cyklu startowaliśmy ale my już troche w klinice porobiliśmy badań przed. Trzymam kciuki. ✊️

Jedyne co za każdym razem jest dla mnie szokiem, że wychodzę i NIE PŁACE, nic. Wizyta za darmo, badania wymagane za darmo. (tzn. z naszych podatków ale fizycznie nie przykladam karty). A tak to minimum wizyta 400 zł, badania kolejne tyle.. potrafiłam za 15 minut niekiedy wydać lekką ręką 1000 zł. Te dofinansowanie spadło mi z nieba wtedy kiedy tego potrzebowaliśmy.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • Fler Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra… ponoć nie ma głupich pytań… serio, część badań jest finansowanych? 😀

Starania od 11.2023
    👩🏼 jeden niedrożny jajowód
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Po 11 msc od operacji
    Koncentracja 4,4 mln
    Całkowita ilość 14,3 mln
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Dobra… ponoć nie ma głupich pytań… serio, część badań jest finansowanych? 😀

Taaak ja miałam AMH badane, wszystkie wirusy CMV, HIV, kiła, Toxo, różyczka. Cytologie też powinni zrobic jak nie masz ważnej oraz wymaz na Chamydie i biocenoze. Nie wiem jak z badań facetów bo mój miał na bieżąco w związku z mrożeniem nasienia ale obstawiam, że te też powinny byc dofinansowane bo są częścią procedury. Wiec jest ulga dla portfela.
    Same leki już do procedury to co widziałam na paragonie bez refundacji (kwoty w tysiacach) a to co zapłaciłam jakoś z 400 zł za wszystko to też jest ulga. Plus badania hormonów przy stymulacji przy każdej wizycie.
    Wiem, że ludzie narzekają, że cokolwiek muszą płacić. Ja mocno doceniam te dofinansowanie. Napewno już ponad 10 tys zaoszczędziliśmy. Plus ten komfort w głowie że jak sie nie uda to nie musimy ruszać oszczędności tylko lecimy z drugą dofinansowana procedura.

Chmurka21, Fler lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Jak jest wizyta kwalifikacyjna to raczej jest kasa. :) Nam na kwalifikacji zrobili zaległe badania i od następnego cyklu startowaliśmy ale my już troche w klinice porobiliśmy badań przed. Trzymam kciuki. ✊️

Jedyne co za każdym razem jest dla mnie szokiem, że wychodzę i NIE PŁACE, nic. Wizyta za darmo, badania wymagane za darmo. (tzn. z naszych podatków ale fizycznie nie przykladam karty). A tak to minimum wizyta 400 zł, badania kolejne tyle.. potrafiłam za 15 minut niekiedy wydać lekką ręką 1000 zł. Te dofinansowanie spadło mi z nieba wtedy kiedy tego potrzebowaliśmy.

O zobacz
    No właśnie kolejny plus tego, że nie myślałam o bardziej „fancy” klinikach. Wiem, że w novum ciągle nie ma kasy, oviklinika tu chyba nawet w tym wątku była kwestia 2-3 miesięcy.
    W sumie to zobaczymy, idziemy na wizytę, to jeszcze nie oznacza, że podjęłam ostateczną decyzję 😂😂😂

Fler lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie wizyta kwalifikacyjna to nie jest cyrograf z diabłem. :) zawsze w każdym momencie możecie sie wycofać. ❤️

Fler lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Fler Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Taaak ja miałam AMH badane, wszystkie wirusy CMV, HIV, kiła, Toxo, różyczka. Cytologie też powinni zrobic jak nie masz ważnej oraz wymaz na Chamydie i biocenoze. Nie wiem jak z badań facetów bo mój miał na bieżąco w związku z mrożeniem nasienia ale obstawiam, że te też powinny byc dofinansowane bo są częścią procedury. Wiec jest ulga dla portfela.
    Same leki już do procedury to co widziałam na paragonie bez refundacji (kwoty w tysiacach) a to co zapłaciłam jakoś z 400 zł za wszystko to też jest ulga. Plus badania hormonów przy stymulacji przy każdej wizycie.
    Wiem, że ludzie narzekają, że cokolwiek muszą płacić. Ja mocno doceniam te dofinansowanie. Napewno już ponad 10 tys zaoszczędziliśmy. Plus ten komfort w głowie że jak sie nie uda to nie musimy ruszać oszczędności tylko lecimy z drugą dofinansowana procedura.

Dzięki! 😘 ale to rzeczywiście super że wszystkie te badania robią! 😮 my je robiliśmy wszystkie przed inseminacją i na to już poszło kilka dobrych tysięcy 🤦‍♀️ także bałam się że będziemy musieli je wszystkie odnawiać 🫣 plus jeszcze refundacja badań hormonów przy wizytach to też dobra wiadomość 😀

Starania od 11.2023
    👩🏼 jeden niedrożny jajowód
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Po 11 msc od operacji
    Koncentracja 4,4 mln
    Całkowita ilość 14,3 mln
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler myślę że możecie je odnawiać bo chyba te wirusowe są ważne 3 miesiące ale to już powinno pójść z programu. :)

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Malowybitna Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Fler myślę że możecie je odnawiać bo chyba te wirusowe są ważne 3 miesiące ale to już powinno pójść z programu. :)

U mnie w klinice wirusowe są ważne nawet 6 miesięcy. Niemniej jednak muszę się wtrącić w rozmowę bo nie wszystko jest dofinansowane z programu. Jak wszystko idzie książkowo to jest fajnie i wizyty i badania (te podstawowe) są dofinansowane. Gorzej jest jak się zaczynają schody, bo specjalistyczne badania np. Immunologiczne nie są dofinansowane a są dość drogie a często problemy leżą też po tej stronie. Tak samo jak potrzebna jest histeroskopia czy biopsja. Co więcej moja klinika (gameta) działa tak że jak na wizycie (w cyklu transferowym) okaże się że jednak tego transferu z jakiejś przyczyny nie będzie to normalnie płace za taką wizytę.
    I nie piszę tego żeby w jakiś sposób negować to dofinansowanie bo to jest ogromna pomoc finansowa tylko po to żebyście miały świadomość że jednak istnieją (czasem duże) koszty które samemu trzeba ponieść.
    Jeśli chodzi o facetów to mój mąż wirusowe (przed punkcją) też miał refundowane natomiast wszystkie inne płaciliśmy sami.

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅ANA3
    ✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    ✅APS
    ✅kariotyp
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔.
    6.2025 histeroskopia + cd138 -> metronidazol i doksycyklina 14 dni
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak super że doprecyzowałaś, finansowane sa rzeczy stricte do procedury :) leczenie męskiej niepłodności to chyba same duże wydatki my już z 20-30 tys wydaliśmy napewno. Wiec teraz gdy już nie płacimy za procedure mocno to odczuliśmy. :) bo te pieniądze można np. przeznaczyć na tą diagnostykę lub badanie zarodków.

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
‹‹ 52 53 54 55 56
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ