X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Maggie_93 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie info dot. finansowania! Gratulacje kwalifikacji Chmurka 🥰
    Tymczasem mój mąż dostał wczoraj wyniki badań nasienia… w kwietniu miał spoko ruchliwość, 5mln/mln, w całości 14 mln, a że dorzuciliśmy wtedy kilka dodatkowych supli to gdzieś po cichu liczyłam na to, że teraz to już na pewno będzie spora poprawa… no i dupa… teraz koncentracja 3 mln, 11 mln w całości i słaba ruchliwość. Morfologia 1%…
    Przynajmniej od razu złapałam za telefon i umówiłam się do kliniki. Może to i dobrze bo gdyby np. jakimś cudem wyniki byłyby zbliżone do normy to próbowalibyśmy naturalnie i tak jak dotychczas nic by z tego nie było 🙃 mam tylko nadzieję że na wyniki mogła wpłynąć długa abstynencja (7 dni) bo ja miałam @ no i parę dni byliśmy u rodziny gdzie nie było za bardzo warunków do działania 😅.
    Szkoda tylko bo nie myślałam za dużo o tym, wyniki się tak pogorszyły ale jednak gdzieś tam czuję, że w podświadomości gdzieś mnie to dobija 😔 ale tak jak mówicie, mam nadzieję że będzie jakoś lżej jak już będziemy w pełni kierowani przez klinikę.

Fler, łączę się z Tobą bólu u nas też nie jest ciekawie. 4 miesiące „Ciężkiej pracy”, mnóstwo suplementów 0 alko wszystkie zalecenia i wyniki nasienia są wciąż złe, i druga procedura in vitro nam się nie udała, nie uzyskaliśmy żadnych zarodków… embriolog mówiła, że koncentracja 3mln/ml, ruch szybki 0, mordo 0… dziwię się że nic ani jednego plemnika nie było, mówi się niby że wystarczy jeden. Będziemy działać teraz dobry androlog i szukać mniej więcej przyczyny tych kiepskich parametrów. Tony supli mało co zmieniły, jak nie pogorszyły ;(

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
    On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne i kariotyp prawidłowe, fragmentacja DNA 13 %
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> ⏳
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler bardzo mi przykro. Męska niepłodność jest niestety nieprzewidywalna.. czasem taki impuls jest potrzebny żeby działać dalej. Trzymam kciuki i wierze, że dla każdej z Nas tutaj zaświeci słońce. Umówiłaś sie juz na jakiś konkretny termin?

Maggie jaka metoda zapladnialiscie komórki?

Fler lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, współczuję… ale u nas w sumie sytuacja identyczna. Po całym leczeniu i wszystkich kuracjach zamiast lepiej jest ciągle gorzej :/

Maggie93, kurde nie mogę tego czytać będąc przed procedurą (żart 😂), ale trochę mnie to zastanawia czy to aby na pewno normalna sytuacja? Jednak 3mln koncentracja to nie jest aż taki dramat. Niedawno znajomi z koncentracji 0,5mln mieli 5 zarodków. Wiadomo, w tym przypadku na pewno liczy się jakość nie ilość plemników, ale te ich pomiary morfologii i prędkości itp dotyczą jakiegoś fragmentu nasienia. Widzę, że fragmentacja nie najgorsza, kariotypy prawidłowe. Kurczę, masakra ;/

Fler lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko u nas tez był dramat z ilością. Ruchu mieliśmy 17%. Mysle że, jakość tych plemnikow ma znaczenie oraz metoda zapłodnienia plus wiedza i umiejętności embriologów. Niestety tego ostatniego nie jesteśmy w stanie sprawdzić.

Chmurko czy wy wiecie może jaka metoda bedzie przeprowadzane wasze invitro?

Chmurka21 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, bardzo mi przykro, że przez to przechodzicie 🥲
    To wszystko potrafi naprawdę dać w kość, a leczenie mężczyzn… no cóż, jest na maksa kijowe 😅
    Przytulam mocno i dużo siły ❤️

Fler lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Chmurko u nas tez był dramat z ilością. Ruchu mieliśmy 17%. Mysle że, jakość tych plemnikow ma znaczenie oraz metoda zapłodnienia plus wiedza i umiejętności embriologów. Niestety tego ostatniego nie jesteśmy w stanie sprawdzić.

Chmurko czy wy wiecie może jaka metoda bedzie przeprowadzane wasze invitro?

Niestety nie wiem tego, jedynie lekarz mówił, że plemnik zostanie wstrzyknięty do komórki, więc myślę, że ICSI, a może będą oglądać je pod mikroskopem, kto wie. U was jak było?

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie bylo IMSI :)

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było ICSI z aktywacją oocytów. Opcji jest sporo można stracić głowę... ja się domagałam FertileChip, lekarz nas odwiódł od tego pomysłu, bo po tej selekcji było ryzyko, że nam nic nie zostanie

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile miałyście jajeczek i ile z tego wyszło zarodków?

Ogółem zaczynam przeżywać jak ja pogodzę to z pracą… 🫣 pytam czata ile jest tych wizyt, to mi zrobił prognozę, że co 2-3 dni muszę tam być, więc wychodzi że pół miesiąca będę w kratkę mieć wizyty. Niestety domyślam się, że godziny średnio elastyczne, pewnie jakaś 12 🫣 więc ogółem nie wiem jak to ogarnę. Ciekawe czy to na sztywno są te wizyty, czy np 1 dzień w te lub we wte nie robi różnicy

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Maggie_93 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Fler bardzo mi przykro. Męska niepłodność jest niestety nieprzewidywalna.. czasem taki impuls jest potrzebny żeby działać dalej. Trzymam kciuki i wierze, że dla każdej z Nas tutaj zaświeci słońce. Umówiłaś sie juz na jakiś konkretny termin?

Maggie jaka metoda zapladnialiscie komórki?

ICSI
    No właśnie, sama jestem zdziwiona, że drugi raz jest taka sama sytuacja….. też mi się wydaje, że to nie jest tragiczna ilość, pisałam z dziewczyną której mąż miał 200 tys w całości i się udało. Myślę nad zmianą kliniki, ale jak dzwoniłam wczoraj z ciekawości i pytałam jakie są terminy dopiero po Nowym Roku dla ludzi zmieniających klinikę… dzwoniłam na Wrocław a aktualnie jesteśmy w Poznaniu. Też mi się wydaje, że wyniki mojego męża nie są tak straszne do in vitro. Zastanawiam się z jakimi wynikami nasienia uzyskują zarodki….na szczęście jakoś mało mnie to teraz ruszylo, bardziej no trudno. We wtorek mąż ma wizytę u polecanego androloga. Zobaczymy czy zleci jakieś badania. Łudzę się, że jakieś hormony leki pomogą… albo ma jakąś infekcję…. Wiele par o poprawę nasienia walczy latami, a my narazie tylko pół roku.
    Wgl kupiłam ten protokół na niepłodność męską od polecanego Bena Tellsa, wiele wiedziałam, czytałam wcześniej, większość suplementów mieliśmy, część dokupiłam ale u niego głównym czynnikiem zwiększającym ilość plemników jest załatwiany sobie pokątnie HCG. Nie szliśmy w to, bałam się aby mój mąż sobie to wstrzykiwał,.. nie wiem…
    Czy któraś z Was o tym słyszała ?

Starania od 10.2022 r.
    On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne i kariotyp prawidłowe, fragmentacja DNA 13 %
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny a ile miałyście jajeczek i ile z tego wyszło zarodków?

Ogółem zaczynam przeżywać jak ja pogodzę to z pracą… 🫣 pytam czata ile jest tych wizyt, to mi zrobił prognozę, że co 2-3 dni muszę tam być, więc wychodzi że pół miesiąca będę w kratkę mieć wizyty. Niestety domyślam się, że godziny średnio elastyczne, pewnie jakaś 12 🫣 więc ogółem nie wiem jak to ogarnę. Ciekawe czy to na sztywno są te wizyty, czy np 1 dzień w te lub we wte nie robi różnicy

Raczej trzeba przyjść wtedy kiedy lekarz rekomenduje. Zwłaszcza w drugim tygodniu stymulacji jest kluczowe, aby precyzyjnie oglądać jajka i wybrać idealny moment podania zastrzyku na uwolnienie komórek. Punkcja następuje dokładnie 36h po podaniu zastrzyku.
    U mnie pierwsza wizyta była w 7 dniu stymulacji (stymulację miałam rozpisaną trochę wcześniej, zanim się miesiączka pojawiła), potem w 10 i 12. Dnia 12 podjęta została decyzja, że za 2 dni punkcja. Na punkcje wzięłam urlop, bo narkoza itd. Na ten drugi tydzień stymulacji, gdzie było intensywniej z wizytami wzięłam pracę zdalną i w sumie z telefonem i laptopem chodziłam do kliniki. Chyba nikt się nawet nie zorientował 😅 Wiem też, że kliniki wypisują L4 na stymulację jak się chce.

U mnie urosło 5 pęcherzyków, w których były 3 komórki a z nich mieliśmy 2 zarodki.

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie93
    Tak, mój mąż był leczony HCG, nawet 3 różne protokoły miał. I to leczony przez andrologow, a nie ze załatwialiśmy na lewo. U nas niestety wyniki coraz gorsze. Zaczynaliśmy z koncentracji 7.5mln a teraz jest niecałe 2mln. Ale możliwe, że to nasz trudny przypadek, bo nawet na tym forum czytałam o poprawie parametrów np po menopurze.

Valie dzięki za odpowiedź. Mi lekarz powiedział, że może wystawiać l4 na dzień wizyty, ale to mi nie załatwi problemu, bo tak czy siak będę musiała zgłaszać nieobecność. Takie jednodniowe l4 to dziwna sprawa
    Niestety nie mam możliwości pracy zdalnej. No nic. Zobaczymy jak to będzie w praniu, aczkolwiek przed przystąpieniem do procedury to właśnie był moj największy lęk 😂

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Estera95 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 4mln w vslym ejakulacie, inne parametry tez niezbyt optymistyczne. Wiem, co czujesz, ja nie mowie glosno ale tez sie boje ze nic nie zaplodnimy...

U nas FertileChip tez odradzili, powiedzieli, ze to sie robi przy duzo wiekszej koncentracji, a tak mozemy stracic dobre plemniki.

Jesli w dniu punkcji beda te 4mln to maja zastosowac PICSI. Oprocz tego mamy zamrozone 3 slomki, tez z taka konventracja.

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
    Hormony: wszystkie w normie
    USG: prawidlowe
    Cykle: regularne, owulacja wg testow LH

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

I IVF:
    21.07 - rozpoczecie symulacji (Rekovelle + Orgalutran + Menopur,)
    28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dniu punkcji 300 tys w ml, pobranych 12 komorek z czego 10 dojrzalych, zapłodnione 6 na 6 komórek. 3 w piątej zamrożone jako blastki, 3 przetrzymali do 6 doby ale niestety zdegenerowały.
    Wiec chyba nie ma reguły.

Nasienie dobrze jest zamrozić dla spokojnej glowy starego w dniu punkcji który po pierwsze wie, że masz ciężko i na dodatek będą Cie usypiać a po drugie musi cos z siebie wydobyć. A tak to ciągle sobie mówiliśmy że mamy mrożonki :) u nas kosztowało to 500 zl.

Co do terapii u nas po clomidzie mieliśmy najwieksza koncentrację 2,2 mln. Potem juz tylko gorzej i gorzej. Ale bywały też wyniki pojedyncze w polu widzenia.

Chmurko a nie możesz w pracy powiedzieć że masz zabieg ginekologicznych np. skleroterapie torbieli na jajniku i musisz mieć badania przed tym zabiegiem? Ja tak powiedziałam, mogłam wychodzić w czasie pracy na badania. Hormony ogarniałam przed pracą. Na punkcje (zabieg 😀) wzięłam wolne a potem L4 z pakietu medycznego. Kłamania i kombinowania dużo ale cel słuszny.

Maggie na własną rękę bym nic nie wdrażała z hormonów. Dla mnie zastanawiające jest że z dwóch procedur z dużej ilości komorek nie macie nic.. z środkami w klinikach ciężko więc rozumiem, że nie chcecie czekać gdzieś indziej.

Estera trzymam kciuki ✊️ daj proszę znać jak będziesz po punkcji. 3 mln gdzie potrzebują koło 6 sztuk brzmi dobrze. :)

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Maggie_93 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    U nas w dniu punkcji 300 tys w ml, pobranych 12 komorek z czego 10 dojrzalych, zapłodnione 6 na 6 komórek. 3 w piątej zamrożone jako blastki, 3 przetrzymali do 6 doby ale niestety zdegenerowały.
    Wiec chyba nie ma reguły.

Nasienie dobrze jest zamrozić dla spokojnej glowy starego w dniu punkcji który po pierwsze wie, że masz ciężko i na dodatek będą Cie usypiać a po drugie musi cos z siebie wydobyć. A tak to ciągle sobie mówiliśmy że mamy mrożonki :) u nas kosztowało to 500 zl.

Co do terapii u nas po clomidzie mieliśmy najwieksza koncentrację 2,2 mln. Potem juz tylko gorzej i gorzej. Ale bywały też wyniki pojedyncze w polu widzenia.

Chmurko a nie możesz w pracy powiedzieć że masz zabieg ginekologicznych np. skleroterapie torbieli na jajniku i musisz mieć badania przed tym zabiegiem? Ja tak powiedziałam, mogłam wychodzić w czasie pracy na badania. Hormony ogarniałam przed pracą. Na punkcje (zabieg 😀) wzięłam wolne a potem L4 z pakietu medycznego. Kłamania i kombinowania dużo ale cel słuszny.

Maggie na własną rękę bym nic nie wdrażała z hormonów. Dla mnie zastanawiające jest że z dwóch procedur z dużej ilości komorek nie macie nic.. z środkami w klinikach ciężko więc rozumiem, że nie chcecie czekać gdzieś indziej.

Estera trzymam kciuki ✊️ daj proszę znać jak będziesz po punkcji. 3 mln gdzie potrzebują koło 6 sztuk brzmi dobrze. :)

Nie nie, poczekamy na wizytę u androloga. Chcę też porozmawiać z embriologami i profesorem właśnie o co chodzi. Koncentracja nie jest taka zła, szczególnie, że mieliśmy dużo komórek… no właśnie gdyby to było takie proste to bym zmieniła, ale najwcześniej jakieś kwalifikacje są dopiero po Nowym Roku o ile dostaną pieniądze. Nam też się wydawało, że coś znajdą… ale zwalają na niską ilość, niską koncentrację i 0 morfologię. Androlog, chwilę też musimy odetchnąć po tej drugiej nieudanej procedurze i potem zobaczymy, jak coś zawsze Czechy też można spróbować komercyjnie. Akurat w tej klinice co jesteśmy narazie nie słychać o braku środków.

Starania od 10.2022 r.
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka w sumie to nie głupie 😂 dzięki, w razie czego będę tak mówić 😂

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Estera95 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcxyny, ja sie tak boje tej punkcji, ze niedobrze mi sie robi :(

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

I IVF:
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka haha dlugo nad tym myślałam bo musiałbyć to zabieg który szybko sie leczy ale moze wlecieć L4. 😂 nie wiem co wymysle przy drugiej procedurze jak będzie trzeba. 😂😂😂

Estera ja też sie mocno bałam. Z drugiej strony musiałam się trzymać żeby mąż sie jeszcze bardziej nie stresował. Wiec wzięłam to bardzo zadaniowo, trzeba to trzeba. Tyle kobiet to przechodzi to i ja dam radę. Spałam max 20 minut, nic mnie nie bolało po, nie krwawiłam nie brałam żadnych leków. Gorzej wspominam HSG. Będzie dobrze. 💚 staraj sie nie czytać złych historii bo jak to moja ginekolog powiedziała na internecie mało kto pisze dobre historie tylko te złe wiec mozna sie nieźle wkręcić i wystraszyć. Próbuj patrzeć na to jak na szanse, kolejny krok bliżej do celu. ❤️

Chmurka21, Estera95, Fler lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Estera95 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Chmurka haha dlugo nad tym myślałam bo musiałbyć to zabieg który szybko sie leczy ale moze wlecieć L4. 😂 nie wiem co wymysle przy drugiej procedurze jak będzie trzeba. 😂😂😂

Estera ja też sie mocno bałam. Z drugiej strony musiałam się trzymać żeby mąż sie jeszcze bardziej nie stresował. Wiec wzięłam to bardzo zadaniowo, trzeba to trzeba. Tyle kobiet to przechodzi to i ja dam radę. Spałam max 20 minut, nic mnie nie bolało po, nie krwawiłam nie brałam żadnych leków. Gorzej wspominam HSG. Będzie dobrze. 💚 staraj sie nie czytać złych historii bo jak to moja ginekolog powiedziała na internecie mało kto pisze dobre historie tylko te złe wiec mozna sie nieźle wkręcić i wystraszyć. Próbuj patrzeć na to jak na szanse, kolejny krok bliżej do celu. ❤️

Dzieki za dobre slowo 🥰
    Wiem, ja zamierzam udawac, ze w ogole sie nie stresuje, ale nie wiem jak to zrobie, bo on wie, ze boje sie igieł i wenflonow, ale musze jakos uruchomic moje zdolnosci aktorkskie 😅

Dlatego caly stres i obawy wylewam tutaj, gdzie te z Was, ktore maja to za soba moga mnie troche sprowadzic na ziemie :D

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

I IVF:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera u mnie w klinice anestezjolog i pielęgniarki robiły taka dobra robotę że ja nie wiem kiedy usnełam i jak wstałam to sie ich tylko zapytałam ale że jak? Już? 😅

Kciuki na pokładzie będzie dobrze. 💚

Estera95, Fler lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ